9 aySevgili kardeşim evlendikten sonra hemen çocuk yapılmamalı Öncelikle evliliğin yerine oturması evliyken işler yolunda gidiyor mu aynı evde evlilik yürüyor mu geçinebiliyor muyuz Anlaşabiliyor muyuz diye bir görmek gerekiyor Bunun için de bana göre en az 2 sene geçmesi gerekiyor. Çocuk yapmak mesele değil fakat Çocuk olduktan sonra Eğer evlilik yürümüyorsa o çocuğa yazık olur. boşandıktan sonraki Hayatlar bildiğiniz gibi değil. yaşamadığınız için bilmiyorsunuz. O yüzden çocuk yapmadan önce evliliğin nasıl gittiğini bir görmek gerekiyor alelacele Çocuk yapmanın bir anlamı yok Kendinizi düşünüp bencillik yapmayın bir an önce çocuk yapalım diye düşünmeyin Bir de o sorumluluğu almak çok önemli. Hayatınızın uzun bir zamanını çocuğa ayırmak zorundasınız...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 767 cevap paylaştı.
9 ayErkek için evlendikten sonra bile asla değişen bir şey olmuyor. Yorulan, ailesinden kopan, ev düzeni değişen, iş yükü artan kasın oluyor. Ve evlendikten sonra tanıyorsun karşındaki insanı. O yüzden bence mutlaka 1 sene beklenmeli, karşılıklı anlaşılıp anlaşılmadığına bakılmalı, gezip tozmalı, ev düzeni oturmalı sonra çocuk planı yapılmalı.
00 Yorumla
Bu tamamen sizin tercihiniz. Ve evlendikten sonra bebek yapılacak diye bir şart yok
Ama benden size tavsiye bebek bakımı, çocuk büyütmek ve çocuk psikolojisi uzerine araştirma yapın. Çocuk doğurunca düzgün ebeveyn olunmuyor mağlasef. Hem senin hem de eşinin bu konu hakkında araştırma yapması gerek.00 Yorumla
9 ayEvlendikten hemen sonra bebek yapan insanlar duruşma salonunda velayet konusunu tartışıyor, yani olan o çocuklara oluyor. Bazı şeyler her ne kadar güzel olsa da o duyguyu tatmak için acele etmemek gerekir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tamamen senin ve eşinle alacağınız bir karar diyebilirim. 😊 İlk olarak hazır olup olmadığını hissetmek çok önemli. Bazıları hemen anne-baba olma heyecanını yaşamak isterken, bazıları evliliklerini biraz daha doya doya yaşamak ister. Şartlar, hisler, beklentiler… Hepsi önemli aslında.
Biz mesela önce biraz gezip tozup "çocuksuz hayat nasılmış?" onu deneyimlemek istedik, sonra çocuklara hazır hissettik. Ama bu herkes için farklı olabilir. Şöyle der eskiler: "Bebeğin kendi vakti vardır, o zamanı kimse bilemez!" 😊00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 9 ayisteyen yapar
10 Yorumla
9 ayEn mantıklısı hiç yapmamak. Anne olarak tecrübelerimi aktarayım, hemen çocuk sahibi olmak hele ki eşin öküzün biriyse evliliğinizin en başında aranızdaki her şeyin bitmesi demektir. Sürekli çocuk yüzünden kavgalar, o uyuduktan sonra birbirinizle ilgilenmek yerine kendi halinizde takılmalar, kendinizi zerre düşünmeden sadece çocuğunuzu düşünmek. Mesela hasta oluyorsunuz ama yatamazsınız, dinlenemezsiniz çünkü yemek yapmanız lazım, çocuğunuzla oyun oynamanız lazım, kişisel bakımı ile uğraşmanız lazım. Gece uyumak istersiniz uyanır bakarsınız, gündüz uyumak istersiniz o uyumaz siz de uyuyamazsınız. Daha çok uzar gider de neyse.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayO birkaç senenin adı net 5 sene. Bunu dediğim kimse kabul etmese de herkeste haklı çıkıyorum boşuna konuşmam. Çünkü evlilikler zaten yürümüyor bari 5 yıldan önce daha aile olmayı beceremeyen bu günümüz toplumu çocuk yapıp onu heba etmesin. 5 yıl evlilikten emin olmak için iyi süre bu süreyi beklemeyen herkes zaten boşanıyor kucağında çocukla sonra ayıkla pirincin taşını. Haklı çıkmak her seferinde bana mutluluk veriyor oysa çocuksuz boşanmak da hayatını devam ettirmek de daha kolay. Allah bu topluma akıl fikir versin desem de vermiyor herkes aynı terane
24 Yorumla
Cevap sahibi9 ay@GençBerk 2 yıl zaten bekliyor çoğu ama boşanmalar hala tam gaz. 2 yıl hiçbir şey. Ben cicim aylari ve acaba düzelir mi biraz daha idare edeyim derken 2 yıl geçiyor yani 2 yıl hiçbir şey. 5 yıl kimse kimseye bu kadar uzun süre katlanmaz bir karara varır bir yüzden 2 değilse de 3 4 yilda bitiyor tabi ilk yılda biten de var ama 5 yıl tam süre emin olmak için. 5 yıl süren evlilik çok az çünkü en azından çocuk heba olmaz ve çocuksuz boşanmak her iki taraf içinde daha kolay
9 ayBence evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmayı doğru bulmuyorum bir defa evliliğinizi yaşayamazsınız ki bir yere gideceksiniz çocuk sıkıntı bir yerden geleceksiniz çocuk sıkıntı dakika başı ağlayacak hiç çekemem vallahi hatta hiç çocuk bile istemeyebilirim ne olacak yani
20 Yorumla
9 ayÇocuk olduktan sonra özellikle ilk iki hatta üç yıl eşler birbirlerine çocuk tan dolayı yeteri kadar zaman ayıramıyorlar. Eğer çiftlerin yaşları yirmi li yaşların başı veya ortası ise bu süre dört yıl olmalı. Eğer yirmili yaşların sonu veya otuzlu yaşların başı ise iki veya iki buçuk yıl olmalı bence. Evliliğin ilk yıllarında çiftler evliliğin zevkini yaşamalı.
10 Yorumlazamanla anlasmasizliklar olabilir bence beklenmesi gerekiyor, obur turlu cocuk icin sabretmeye calisan ebeveyinler oluyor ve iliskinin toksitligi her turlu o cocuga yansiyor, hem ciftin evliligin tadini yalniz ve mutlu cikarmasi gerekiyor diye dusunuyorum, evlilik=cocuk diye bir sey yok sonucta
10 YorumlaYani her ne kadar tanışıp evlenirse bile bence aynı evin içerisinde olunması farklı bir durum hani onun varlığına alışmak senin onun varlığına alışması çocuk için birazcık daha anne adayının baba adayının birbiriyle alakalı birtakım korkularının aşılması lazım
10 YorumlaBence en az iki sene beklemek lazım. Birbirini tanımak, gezmek, tozmak, eğlenmek, birbirini keşfetmek lazım. Sonra çocuk yapılmalı. Hemen evlenip, hemen çocuk derdine düşmek saçma. Zaten hamile olunca çoğu şeyden eksik kalıyorsun. Belki anlaşamayacaksın vs vs.
10 Yorumla
9 ayya boşverin bi hayatınıza bakın bi gezin tozun eğlenin, çocuk demek çok güzel harika ama hayatının ve zamanının yarısını ona bivermrk demek, özetlemek gerekirse , her gün ya da 2 günde bi film izliyorsan bı ayda 1 oluyor, sevişirken bile haftada 2 zor 😂
10 YorumlaOnu bilmem ama evlilikte kendi kararlarını kendin almalısın eşinle beraber araya bir başka şahısın fikirleri girmemeli konu bir de çocuk gibi hassas bir konuysa eşin şimdi istiyor aslında sende isteklisin ama burdaki yorumlar aklını karıştırdı mesela işte bu seni kafa karışıklığına sürükler.. Her insan iyi niyetli bir yaklaşım da bulunmaz agzi olan konuşur.. başkalarının fikirlerine göre değil kendi isteklerinize göre yaşayın..
10 YorumlaValla sizin durumunuza bağlı aslında
Ben 2 yıl sonra yaptım.
Bir 2 yıl daha bekleyebilirdkm.
Ama şu an 30 yaşındayım.
Oğlum 6 yaşında 🥰 en iyi arkadaşım. Genç yaşta anne olmak yıpratıcı olsada genç bir anne oluyorsun bence
18 Yorumla- 9 ay
Kardeş için tam ideal yaş aslında :)
- 9 ay
Maddi cidden zor ama manevi olarak bir fikrim yok
- 9 ay
Haklısın Allah yardımcınız olsun
- 9 ay
Takip eder misin?
- 9 ay
Öylesine
9 ayValla bazılarına bakıyosun evlenmişler çocuk pat olmuş. genelde yaşları geçmiş çiftler hemen çocuk yapma derdinde karı ve kocanın yaşları geç ikisininde yaşı aynıysa evliliğin keyfini çıkarıp öyle çocuk sahibi oluyorlar ki en doğrusu da bu. sonuç olarak kızlar kendinizden büyük erkeklerle evlenmeyin yaşıtlarınızı pas geçmeyin yoksa elinizde çocuk ununu elemiş eleğini asmış bir adamın tiriplerini çekersiniz 😆
00 YorumlaBence beklenmeli sonucta ne kadar sevgililik dönemi yasarsan yasa ilk defa aynı eve cıkıosun yasamak istediğin özel zamanlar birlikte basbasa harıka tatıller gezıler vs için hamile kalmaması gerek ve ayrıca hayatınızda ilk kez yatagınızı esyalarınızı hatta afedersın osrgnuzu dahı paylastıgınız bı ev hali belkide hiç hayal ettiğniz gibi olmucak bence bıkac yıl beklemek gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBiz hemen çocuk kararı aldık ve peş peşe 2 evlat sahibi olduk. Geç evlenmiştik ve beklemek istemedik, o yüzden kararlarınız size ait. Biz zorluğunu ya da artı eksiğini hesap etmedik. Çok şükür tatilimizide yapıyoruz. Annelerimiz var bazende onlara bırakıp baş başa 2.3 günlüğüne gidiyoruz
218 Yorumla- 9 ay
biz deniyoruz olmuyor bir kızımız var kardeşi olsun istiyoruz
- 9 ay
kaç yaş var aralarında
Cevap sahibi9 ayİnşallah en kısa zamanda bi bebeğiniz daha olur. Nasip kısmet bu işler tabi ki, herhangi bi sağlık sorununuz yoksa denemelere devam. Folik asitte şimdiden kullanın derim.
- 9 ay
kaç kere denedik olmıyo
Cevap sahibi9 ayBenim oğlum 3 yaşında girdi kızım 2 yaşına girecek inşallah
- 9 ay
tek sıkılıyor bir kardeşi olsa en azından onunla oynar
Cevap sahibi9 ayBenim annemde bana kızıyor oğlan bebek olmadan abi oldu diye , ama şu an çok tatlılar😃
- 9 ay
1 yaş var sezeryan mı
Cevap sahibi9 ayHayır ikiside normal doğum
- 9 ay
olsun kardeş iyidir
- 9 ay
kaç yaşındasınız
Cevap sahibi9 ay32 yaşındayım
- 9 ay
çalışıyor musunuz
Cevap sahibi9 ayYurt dışında yaşıyorum ve ebeveyin izninden faydalanıyorum. Oğlum bu sene kreşe başladı kaldı bi senem. Kızımıda seneye gönderirsem iznim bitiyor. Sonra devam çalışırım diye düşünüyorum. Tabi daha kısa saatli kreş saati ile kesişmeyen
- 9 ay
anladım ailenizden uzaksınız ozman
Cevap sahibi9 ayHayır, ailelerimiz burada. Şükür 🙏
- 9 ay
iyi iyi
Karşılıklı karar verilir,
Sabit bir işi varsa ticaret gibi, memuriyet gibi erken çocuk iyidir derim,
Özgür gezmek düşkünü, serbest ise biraz gezip dolaşıp sonra bebiş planı yapılabilir.
10 YorumlaHemen bebek ne ya daha çiftler birşeyler yaşamadan etmeden birbirlerinin hakkından gelemiyorken bebek yapmak aptallık geliyor bana.. Sonra ne cinsel hayat oluyor, ne de düzenli hayat.. Şiddetli geçimsizlik diye adliye koridorları dolup taşıyor.
10 Yorumla
9 ayKisiden kisiye degisir
Esler kendi arasinda konusur bu durumu ne zaman isteyecegine dair
Ama hemen yapilmamasi birbirinize iyice vakit ayirdiktan sonra planlanmasi daha iyi diye düşünülür💫😇
10 YorumlaYani bence her türlü ihtimale karşı bi 1.5-2 yıl beklenmeli bence çünkü şahsen ben öyle yaparım ki ayrılma durumunda çocuğumun psikolojisi çok kötü etkilenir
20 YorumlaYaş almış insanlarsa tanidigindan eminse yapılabilir hemen. Ama ben 1 ayda hamile kalmayı riskli buluyorum. Cocuk sahibi olmak konusunda hazır olmak gerekir özellikle annenin annelik ağır bı travma yaratabiliyor herkes kaldiramiyor maalesef..
00 Yorumla
9 ayBence bu tamamen iki insanın hazır oluşuyla alakalı. Evlilik bir “bebeğe giden yol” değil önce birbirini tanıma ve aynı hayatta ritim tutturma süreci. Her şey zamanında güzel olur. Ne hemen, ne de çok geç
00 YorumlaŞahsen ben aşkımı, sevgimizi yaşamak isterim ve çocuk sahibi olmak büyük sorumluluk zaten o yüzden hemen olmak bana doğru gelmiyor tabii büyük konuşmamak gerek bebekler bereket getirir🙃
10 Yorumla
9 ayEğer evlenenlerin yaşı genç ise bence aşkı dosyasıya çılgın şekilde her yerde yaşasınlar zamanı geldiğinde çocuk yapsınlar
20 Yorumla
9 ayBence eşler birbiri ile vakit geçirip daha yakından birbirlerini tanıyana kadar en az 2 sene ( ucu açık tabiiki ) düşünmemeliler çünkü olan hep o küçücük bebeklere oluyor.
00 YorumlaO tamamen kişilerin kendilerini hazır hissettiklerine bağlı bir konu birde bazısı sırf çoçuk yapalım diye evlenende var günümüzde benim fikrim hemen çoçuk yapılmamalı biraz beklenmeli
02 Yorumla
9 ayHer şeyin bir zamanı var, kesinlikle bir süre eşinle vakit geçirip ilerleyen zamanda bir çocuğun sorumluluğunu üstlenecek kadar donanıma ve maddi güce sahip olmak gerekiyor
00 Yorumla
9 ayBekleyip bir iki sene evliliğin tadını çıkarmak daha mantıklı. bebek büyütme meşakkatli bişey, çok zaman ve efor gerektiriyor. o döneme girmeden eşle biraz zaman geçirilmeli gerektiğini düşünüyorum
00 Yorumla
9 ayBence 2/3 sene yapılmaz, Biraz tadını çıkartmak gerekir diye düşünüyorum
30 YorumlaPsikolojinin hemen bozulmasını istiyorsan hemen yap🤣 yok.. biraz zaman geçsin, sonra bozulsun diyorsan biraz bekle😁
11 Yorumla
9 ayBirkaç sene beklemek iyi olabilir. Bir süre sonra anlaşamama durumu olursa olan çocuğa olacaktır çünkü
10 YorumlaBu eşin ile senin isteğine almak istedigin sorumluluğa , fedakarlık yapmana , kendimi hazır hisstemene göre değişir
10 Yorumla
s 9 ayAklı olan beklesin gezsin tozsun :D
Çoluk çocuk sahibi olduktan sonra gezemediğinden tatil yapamadığından şikayetçi olan çok :D10 Yorumla
9 ayEşlerin birlikte alacagı bir karar bu,, bana kalırsa bi süre yapılmamalı evliliğin gidişatı ve aradaki uyum gözlenmeli
10 YorumlaArkamızdan atlı kovalamıyor bence acele etme hiç gerek yok acele edersek daha fazla zor durumda kalırız o yüzden acelenin de bir anlamı yok
10 Yorumla
9 ayO çiftlerin arasındaki duruma bağlı bazıları gerdek gecesi içine boşalır, bana göre en az bir yıl yapmamalı
10 Yorumla
9 ayBence birlikte çalışıp sıfır bir araç ya da ev alınmalı borcu ödenmeli ve güzel bi geziye çıkılmalı ayak bağı olmadan ondan sonra bebek düşünülmeli
10 YorumlaYaş müsait ise sorun olmayacaksa bence en az 2 sene çocuk yapılmamalı
20 Yorumla
9 ayEvlilik dusunseydim ilk gece yapardım hatunun eline hemen bebiş verilmesi lazım
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayYaşım daha küçük olsaydı 1-2 sene bekleme beraber vakit geçirme gezme tarafında olabilirdim ancak yaş 30 daha aday bul evlen vs yaşım geçiyor ve geç kalındığı için çocuk için şu an çok bekleme taraftarı değilim
03 Yorumla
Cevap sahibi9 ayEvlenmeye karar veriyorsam zaten bunu düşündüğüm içindir
Evlendikten sonra hemen bebek yapılmıyor kim veriyor böyle bilgileri 🙄
10 YorumlaBeklenmeli bence, maddi ve maneviyat olarak hazır olunmalı
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
9 aybiz 7. senede yaptık. herkesin kendi fikri ama genelde 1-2 sene bekliyorlar
10 Yorumla 1 seneden fazla beklemek mantıklı değil her şey zamanında güzel
10 Yorumla
9 ayHerkes kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yapar. Ben evlendikten 5 ay sonra hamile kalmıştım
10 Yorumla
9 ayHemen değil ama bir sene falan içinde olabilir bence
10 YorumlaHalin sıhhatin yerinde ve artık maddi yönden bir sisteme otutturtuysan hayatını bence yapılır
10 Yorumla
9 ayÇiftlerin yaşları ve yaşamak istedikleri şeylere bağlı cocuukbolunca seks düşüyor diyen çok oldu
10 YorumlaYani hiç evlenmedim ama bir kaç yıl eşimle baş başa seyahat etmek vs isterim sanırım 🤷🏻♂️
10 YorumlaO söze kalmış bir şey ister hemen yapın ister bekleyin ☺
10 Yorumla
9 ayBiz deniyoruz olmuyor. Erken tedavi için hemdn denein de
Rim10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBen bekleyemem. Zaman geçiyor. Yok tanıyalım Yok alışalım felan uğraşamam sevgili nişanlılık dönemi yeter oyalayacak uğraştırmasın.
20 Yorumla
9 ayBeklenir önce karşı tarafı tanırsın sonra çocuk yapılır
00 Yorumla
9 ayBen hemen yapmazdım önce karımla biraz gezmek yaşamak isterdim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
9 ayYaşa göre değişir. Fakat çok da ertelememek lazım. Riskler artıyor maalesef.
00 Yorumla Bekleyin cocuk 1 yasındayken bosananlardan olmayın yazık olur
00 Yorumla
9 ayİsteğe göre değişir. Benim tercihim beklemek olurdu.
00 Yorumla
9 ayBence biraz yeni evliliğin tadı çıkartılır sonra ortak karar alınır diye düşünüyorum
00 Yorumla
9 ayYapılabilir de yapılmayabilir de çünkü kişiye göre değişir
00 Yorumla
9 ayBen evlenirsem beklerim, biraz evliliğin tadına ve yaşam tarzına alışmalı diye düşünüyorum.
00 Yorumla
9 ayİki taraf ta istiyorsa beklenmeden yapılan bebek en güzeli.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 429 cevap paylaştı.
9 ayBeklenmeli evliliği rayına oturtmali ondan sonra çocuk düşünülmeli
00 Yorumla - Devamını Gör (119)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne