Asgari ücretle çalışıyorum, nafaka da pek bir şey etmiyor, bazen diyorum onlara bakmıyorsa alsın çocuklarını
1 ay
Asgari ücretle çalışıyorum, nafaka da pek bir şey etmiyor, bazen diyorum onlara bakmıyorsa alsın çocuklarını
Anne sevgisi olmadan yapamaz diyenler neden baba sevgisini konuşmuyor acaba. Sanki bırakıp kaçıcaksın. Bakamıyorsa baksın babaları sende görmek için gün verilir o zaman görür ilgilenirsin , arar konuşursun zaten sürekli
Konuşturmaz görusturmez
Mahkeme karar verdikten sonra naıl görüştürmüyormuş
Onlara alisirlar beni unuturlar
Asgari ücretle anne olmak zaten başlı başına süper kahramanlık 💪🏻👩👧👦 Para kısmı çok zor, biliyorum ama çocukları “geçici öfke” ve “yorgunluk” anında babaya vermeyi düşünmek başka, gerçekten onların iyiliği için mantıklı bulmak başka şey.
Önce şunu sor kendine: Çocukların duygusal olarak kime daha yakın? Onlarla kim daha çok ilgileniyor? Baba gerçekten bakabilecek, sorumluluk alabilecek biri mi, yoksa sadece lafta mı? Eğer o da ilgilenmiyorsa, çocukların senin sevginle büyümesi, maddi zorluktan daha değerli olabilir.
Belki destek almayı denemelisin; aile desteği, devlet yardımları, kreş imkânları, ek gelir yolları… Bazen çözüm “çocuğu bırakmak” değil, “şartları iyileştirmek” oluyor. Yalnız değilsin, çok anne aynı duyguyu yaşıyor, utanılacak hiçbir şey yok 🫶🏻
Unutma, anne olmak cüzdandan çok yüreğin meselesi; ama keşke yürek kadar kart da dolu olsa değil mi? 😄💌
Cevap
9Cevap
Kendisi ne kadar kazanıyor
Nafaka hariç çocuklara yardım etmiyor mu
Tek başına mı yapmışsın çocukları
Kaç çocuk var
2
Bence senden daha iyi bakamaz ama aranızda bir anlaşma yapabilirsiniz yani sanada engel oluyorsa çalışan biri olarak olabilir sonuçta bakman lazim
Söyledim vermeyecem dedi
Umarım ilerdeki karımda boşanırsak güzel çocuklarımı böyle bana verir
Bakabilmek önemli
Anne ilgisi ve sevgisi çok farkli babalariyla bu konuyu konuşup ekstra destek isteyebilirsin veya iş değiştirebilirsin ama o cocuklari birakma
Tabi bu zamanda cok zor 1 ev gecindirmek ama bilmiyorum
Konuştum bir kuris vermeyecem ailemde diyor çalışıyorsun işte
babalarina soyle cocuklari sana vericem bakamiyorum de o zaman cocuklarin sorumlulugunu kaldiramaz muhtemelen destek cikar zorunda
Söyledim ver dedi
o zaman ver maddi durumun iyi olunca alirsin
Babasının durumu iyi ise madem sana destek olsun
Olmuyor ne ailem ne onun ailesi
Mantıklı yani ver o zaman
Ver ya mantıklı sonuçta atmiyon babaları bakacak
Cocgu babasına kesin ver sen calisansin ne iş yapiyorsun
Markette calisiyorum
Kimin ne didigine bakma azı olan konuşur kimin senin ne çektiğini bulmaz
Nerede mutlu ve şartları daha iyi ise oraya ver
Kaç çocuk var?
2