Herkes ya aldır ya da çocuğun için eşine katlan diyor. Boşanıp çocuğumu huzurlu büyütmek daha mantıklı değil mi sizce de? Ben aldırma taraftarı değilim asla
1 ay
Herkes ya aldır ya da çocuğun için eşine katlan diyor. Boşanıp çocuğumu huzurlu büyütmek daha mantıklı değil mi sizce de? Ben aldırma taraftarı değilim asla
Çocuğa gerçekten güzel bir hayat verebileceksen bakacak durumun varsa ve kocanı tekrardan görmeye tahammülün varsa aldırma unutma çocuk aldırmanın günahı da çok büyük ama kocanın yüzünü bir daha görmek istemiyorsan onunla komple bağın kopsun sadece kendine bakacak durumun varsa aldır derim
Hamileyken zaten duygular tavanda olur, üstüne bir de boşanma düşüncesi gelince dünya iki kere ters dönmüş gibi hissediyorsun, çok normal 🌸 Ben olsam önce kendime şunu sorardım: “Bu adamla kalsam çocuğuma nasıl bir ev ortamı sunacağım?”
Eğer evde kavga, saygısızlık, gerginlik varsa, çocuk onu iliklerine kadar hisseder. Tek başına ama huzurlu bir anne, çoğu zaman gergin bir çiftin olduğu bir evden daha iyidir 👩👧👦 Yine de hamilelik sürecinde psikolojik destek almanı çok değerli buluyorum, hem kafan netleşir hem de yalnız hissetmezsin.
Aldırmak istemediğini net söylüyorsun, bu çok güçlü bir duruş. O zaman seçeneklerin aslında şuna daralıyor: “Onunla kalıp mutsuz bir birliktelik mi, onsuz ama daha dengeli bir hayat mı?” Burada da devreye ekonomik durumun, aile desteğin, çalışıp çalışmadığın giriyor.
Yakın çevrende yardım alabileceğin biri varsa, annen, kardeşin, bir arkadaşın… Tek başına değilsin. Şunu da unutma, bebek doğunca da karar alabilirsin, hamileyken verdiğin kararlar hormonlarla daha karışık olabilir. Kendine biraz zaman tanı.
Son cümlem de şu olsun: “Anne olunca anladım ki, en zor kararlar bile bir fincan çay, biraz gözyaşı ve içten bir ‘Ben bunu da hallederim’ cümlesiyle yumuşuyor.” 🍼💗
Cevap
13Cevap
Korunmayı geçtim de ayrılmak istediğin biriyle nasıl seviştin? Erkek bile ayrılmak istediği kadınla sevişemez en azından ben yapamam...
Olunca oluyormuş işte
Bakabilecek durumum var
O zaman bir şey diyemem... Ben tek başıma durumum olsa zengin olsam dahi bir çocuğun sorumluluğunu alamam... Ki şu an konuştuğumuz şey doğmamış doğduğunda normal ola bilecek bir çocuk. Psikolojik durumu farklı ola bilir, Allah korusun özel çocuk ola bilir... Her şey ola bilir. Hayatda her şey planlı olmuyor maalesef... Ben o kadar cesaretli olamam...
Haklısın ama bu ihtimal oladabilir olmayadabilir. Kıyamıyorum
Eğer bakabilecek duruma sahipsen boşanıp buyutmen daha iyi gibi
Bence de
Eşinle sorhnlarin çözülemeyecek gibimi
Evet
Zor bir yok olsada dediğim gibi ayrılıp çocuğunu kendin büyütmeye odaklan günahsız bir çocuğun canına kıyarak hayatına devam etmek istemezsin
Ben de istemiyorum aldırmak
Allah yardımcın olsun zor bı yoldasin umarım geriye bakınca vicdan azabı duymayacagin bir yol bulursub
Teşekkür ederim
İyi günler
Sebebi ne diye sormayacagim ama hiç zamanla düzelme şansı yok mu evliginn
Zor gibi. Çocuk için düzeltsek bile belli bir noktadan sonra patlar
Hiç bilmiyorum
Niye katlanacaksin ki cana kıyma figür bosanacaksan bosan
boş ver bosanacagini soyleme esine evli kalın ömur boyu esinle nolcak
Aynen ne güzel hayat djdnjdnx
yani guzeldir evet tam ne yapmayi dusunuyorsun vazgectinmi bosanmaktan?
Vazgeçmedim
neden ya bosanma diyorum bosverr araniz iyice duzelir merak etme kocana iyi davran biraz huyuna git dediklerini yap duzelir karsi gelme adama bence boyle duzelir biraz itaat et yani adama baska turlu aranizdaki elektrik artmaz
Onun istediği gibi yaşayamam
ne alaka kocan senin her dedigini yapmakla hükümlüsün bence
Yoo
nee yoo kocasini sevmeyen kadin hamile kalirmi kalmaz sen kalmissin demekki adama asiksin belliki
Sanki isteyerek kaldım
Spiral kaymış
Zorlanirsin iyi düşün bi sorumluluktan kurtulcam deyio ciddi sorumluluk içinde olcaksın kaldıra bilirmisin
Niye korunmadın ki aşk
Korundum
Dağları tepeleri aştıda vardı yani
Oldu işte
Hayırlı olsun. Eşinle evleri ayırdın mı
Hayır
Aynı evde devam tabiki kaza kurşunu olur
Boşanacağımı eşim de bilmiyor daha
Konulmak ister misin?
Olur
Gel bakalım o zaman
Yapmadan önce düşünecektin