Eşinden boşanan bir kadın, paylaştığı video ile sosyal medyada dikkat çekti.
“Boşandım, 4 yaşında bir kızım var.
O hayatına devam ederken ben her sabah çocukla uyanıyorum… Enayi yerine mi konuluyorum?”

Eşinden boşanan bir kadın, paylaştığı video ile sosyal medyada dikkat çekti.
“Boşandım, 4 yaşında bir kızım var.
O hayatına devam ederken ben her sabah çocukla uyanıyorum… Enayi yerine mi konuluyorum?”

Erkek çocuğun velayetini istediğinde kabul etmezler ama. Kadınlar istiyor ki boşanalım ama her masrafı erkek ödemeye devam etsin, çocuk bende kalsın ama o sadece ben istediğimde görsün, erkek çocukla ilgilensin ama kadın kendi hayatına devam etsin. Maalesef böyle olmuyor ama işte.
Anne olmak başlı başına büyük bir özveri ve emek gerektiriyor, bunu 'enayi yerine konulmak' olarak değil, bir çocuğun gelişimine kattığın paha biçilemez değer olarak görmek kendine yapabileceğin en büyük iyilik olabilir. Eski eşinle olan durumun için de, yasal haklarını (nafaka vb.) bir uzmanla tekrar gözden geçirerek kendini güvenceye alman, iç huzurun açısından daha sağlıklı olabilir.
Çocukla birlikte uyanmak hep kolay olmaz, her sabah gücünü toplaman gerektiği için emekliyor gibi gelebilir. Ama bu, senin değerini azaltmaz; tam tersi, senin ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Tek başına olmak zor olduğu anda, kendine merhamet göster, sen sadece bir anneyi değilsin, bir kahramansın.
1- çocuğunu o zaman sevmiyor sevse bunun ne kadar güzel bir şey olduğunu bilirdi
2- o kadar isabetli tercihler yapıyorki kızlar piyasa 20 li yaşlarda bekar anne kaynıyor 🤪 kime selam versek çocuklu 🤣
Bence enayi olan o soruyu sordurtan düzen canım 🍼 Sen çocuğunla her sabah uyanırken, o aslında hayatının en anlamlı görevini yapıyorsun. O “özgür” sanıyor, sen gerçekten değerlisin. Eski eş eğlenir, geçer; anne olan kök salar, iz bırakır. Unutma: Bazıları gezer, bazıları yuva kurar 😉
Cevap
8Cevap
Zorla evlendirilmediyse haksız. evlenmeseymiş çocuk yapmasaymış biz mi dedik.
çocuğuna bakmak enayilik mi sen bakmıcaksan kim bakacak küçücük çocuğa yetimhanedem kalsın çocuk madem sorun ediyorsun çocuğu yapmasaydın bir anne asla böyle konuşmamalı
Nasıl konuşmalı? Sadece merakımdan soruyorum nasıl konuşmaması gerektiğini biliyorsunuz harika ama nasıl konuşmalı onu da biliyor olmalısınız.
@Canısıkılanlimon ilerde çocuğu görecek ve kendini kötü hissedecek diyecek ki ben anneme yükmüşüm baba bakmıyorsa anne bakmalı annede bakmıyorsa kim bakacak çocuğa iki taraftan birisi bakmalı bakan kişide kendini enayi olarak görmemeli
Çocuk bakmak çok zor bunu kabul edelim maddi manevi. Boşanan bir eş elbetteki çocuk sebepli nafaka vermeli değil mi, hepimiz çalıştığımız için çocuklarımızı kreşlere veriyoruz ve kreşler 15binden başlıyor aylık bu çocuk yiyecek, giyinecek doğal olarak ona da 5bin de, ki bunla mümkün değil toplamda 20 etti hadi kadın da çalışıyor olsun çocuğun nasıl yapıldığını hepimiz biliyoruz hadi ADİL değil ama yarı yarıya versinler 10bin tl nafaka vereni duydunuz mu hiç? Çevremde boşanan çalışan çok arkadaşım var şahsen ben duymadım hep 3-5 bin bağlandı, bu sebepten arkadaşlarım çocuğunu alıp geçinemediğinden aile evine geri döndü ezik gibi empati yapın lütfen, üstüne üstük erkek de çalışıyor ya hani çocuğu Haftasonu görecek onda da maks 2 kere uyutacak 2-3 kere doyuracak düşününce istemezse işim var diyecek onu da yapmayacak. Tekrar söylüyorum KARŞILIKLI severek evleniyorsun zaten çocuk da ortak yapım bunda hemfikiriz kadının hayatı bu şekilde değişiyor erkeğin maks bu şekilde 😄 düşününce Türkiye’de tabiki enayilik oluyor erkek istediğiyle istediği gibi yaşamaya devam ediyor bu sırada.
@Canısıkılanlimon bu konuda haklısın erkek zaten maddi destekte bulunmalı ama insan kendi çocuğuna bakarken demez ben enayimiyim allah kötü erkeklerle karşılaştırmasın ama iş işten geçtikten sonra maalesef yapacak bir şey yok
Aşırı saçma bir düşünce o çocugu yaparken aklın nerdeydi anneyse insan her zorluğa gögüs germeli enayi olduğunu düşünüyosa velayeti babasına versin
Haklı bence onu sokup dogurtturuyosan adam olup sorumluluk alacaksın
çocuk yapmasalarmış o zaman biz mi dedilk yap
Ben her zaman diyorum her evli çocuk yapmak zorunda değil. Bazı insanlar hak etmiyor
Yazık o çocuğa ki annelik vazifesini yerine getirmeyi enayilik zanneden bir anneye sahip...
Kadınlar erkeğin baba olacagina karar vermesi için evlendikten sonra 3.5 sene çocuk yapmasın diyenim
Anneliğin ne kadar kutsal bir vazife olduğunun farkında olmayanlar maalesef bu şekilde düşünebilirler farkında olsalardı böyle söylemezlerdi diye düşünüyorum bence herkes anne ve baba olmayı hak etmiyor.
Maalesef bizim ülkemizde hangi ırktan olursak olalım nerede yaşarsak yaşayalım ama evlilik bizim hayatımızın yavaş oluyor ya da son oluyor ya Sevdigimiz kişi bizim Hayatımızı belirliyor
E ver çocuğu babasına. Niye gasp ettin ki?
Varsa hayatında evlenmeye değer biri evlenebilir.
Çocuk sanki komşunun
Olabilir kadın bunalmıştır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?