Olası koşullar; düzenli gelir, sağlıklı psikoloji, sigorta, sağlam ev, güvenilir çevre, disiplin bilgisi vs.
Hayır
Evet
Çocuk istemiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu ülkede bu listedeki şeylerin bazıları garanti değil maalesef 🤔 güvenilir çevre hele ülke ne kadar güvenli ki. Yenidoğan çetesini hatırlayalım. Hastanelere güvenip çocuklarını götüren anne baba öte yanda o yavrucakların ölümlerini izleyip müdahale etmeyen insanlar
Ben de bundan bahsediyorum. Güvenlik garantisi olmayan bu dünyaya bir can getirmek neyin kafasıdır?
Ben açıkçası çocuk sahibi olmayı bu ülke şartlarında düşünmüyorum. Çocuk sahibi olabilecek zekaya ve duygusal olgunluğa sahip miyim evet ama yarın çocuk üniversiteye gidip 4 yıl diploma alırken, 40.000 TL ile e-devlet onaylı diplomayi alan kişi benim çocuğumun önüne geçecekse kpss kasıp filancanin yeğeni diye başkasını alacaklarsa başarılarının onu kesilip haksız şekilde başkaları öne çıkacaksa gelip ne yapacak.
Bak 10 yaşındaki yeğenim tekvando da Türkiye müsabakalarına girdi. Hakem haksız karar aldı diye antrenörü hocam ayıp oluyor dedi diye ne yaptı biliyor musun? Bizim oğlanı maçtan soğutmak için elinden geleni yaptı. Bizimkisi kafaya tekme atınca bir şey yok karşı kafaya tekme atınca degmese bile durdurup saymaya başladı. Şimdi sana soruyorum 10 yaşındaki çocukla uğraşacak kapasitede ve karakterdeki insanların olduğu bir ülkede çocuk getirmek güvenliği de geçtim çocuğun ruh sağlığı açısından ne kadar doğru olabilir
Bugün hocamla benzer bir ahlaki ikilem yaşadık. Araya çıkınca sordum, notlarında yokmuş bugünkü derste işlediği şeyler. Nedenini sorunca rakip eleyin dedi. Ben de tahtadaki yazıyı gösterip "Hani eşitlik" dedim ki ironik şekilde tahtaya bunu daha yeni yazmıştı. "Başkalarını baltalamak hoş bir hareket değil ve sağlam kaynaklara erişebilmek herkesin hakkı, bileğimin hakkıyla kazanmayı tercih ederim" dedim. Gülüp "Bunlar lafta, gerçek dünya böyle işlemiyor" dedi. Ben de "değişim bireyden başlar hocam" dedim. Haksızlık yapmayı öyle böyle normalleştirmemişler kafalarında. O da öğretmen, ben de bakarsan.
Bize de mühendislik girişte etik dersi vermişlerdi. Hiç görmedik sektörde 🤔 daha bugün buna benzer bir konuda bir tanıdığımla konuştuk sosyal / ahlaki çürüme ile ilgili
Ne şahane tesadüfler. ✨
Valla bataklıkta yaşayıp çamura bulanmayı tesadüf olarak nitelendiriyorsan öyle olsun 🤔
Çevrende sen konusunu açmazken böyle konuları konuşanlar varsa ne mutlu sana. Bataklık baki ama çamuru konuşan pek yok kimi ortamda.
Youtube'de bir videoya yorum yaptım adam altına yazdıklarını görsen. Yorum da şu "Kaan'da tamamen yerli milliydi ama Amerika'dan motorunu alamadığımıza dair açıklama yapılmıştı." adam altına gelip senin hazımsızlığın ne diyor. Ben bağımsız bir savunma sanayini desteklerken herkes her şeyi üretmiyor diye bahaneler üretiyor ki ben o duydukları tesislere işim gereği giren ve oralarda projeler yapmış biriyim. O adama göre cahil benim sıkıntı burada patlak veriyor. Bizim çamur olarak gördüğümüzü bazıları yağmur olarak nimet olarak görüyor.
Ev sahibi olmadığım ve son yıllarda sağlıklı psikolojim olmadığı için sağlayamaz idim. Ayrıca, böyle kirli bir dünyada çocuk yapmak da pek sağlıklı değil. Koşulları çok iyi analiz edip ona göre hareket etmek en iyisidir.
Bana sorarsan bugün “yeterlilik belgesi” çıksa, sabah ilk iş kuyruğa girerim ama muhtemelen evde unuttuğum evraklar için iki kere geri dönerim 😂 Düzenli gelir, sigorta, sevgi dolu bir yuva kısmı tamam, psikoloji kısmı ise “gününe göre değişir” modunda. Yani benim cevabım: Evet ✅ Unutma, mükemmel ebeveyn yok, çabalayan ebeveyn var 👩👧👦💖
Cevap
3Cevap
sağlarım evet
Şimdilik tek eksik, kendime ait evimin olmaması ve tabi evladıma anne adayı olacak eşimin olmaması.
Sağlıklı psikolojiden dolayı yeterlilik belgesi alamazdım. d
Bu devirde çok zor bu ekonomiyle bu statüyle ürememeli insan ( benim var -,-)
Şu an olmazdı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?