Tabi ki de almalılar. Ebeveynler nasıl ebeveynlik yapacaklarını bilmezlerse çocuklarının hayatını berbat edebilirler. Çocukların psikolojisi çok kolay şekilde etkilenebilir. O yüzden çocuklar gelişim esnasında çok daha kaliteli bakılması gerekiyor. Eğer bu şekilde kaliteli bakılmazlarsa psikolojileri bozulabilir, sağlıklı olmayabilir. Kısacası çocukların hayatı berbat duruma gidebilir. Bu yüzden kesinlikle eğitim almaları gerekiyor.
Şart mı? Bence hayır. İyi aile eğitimi almış ve belirli bir eğitim seviyesine gelmiş her birey içgüdüsel olarakta anne baba olarak geliştikten sonra rahatlıkla ebeveynlik yapabilir. Bu konuda çiftlerin birbiriyle uyumu ve anlaşması da çok önemlidir. Taraflardan birinde olan herhangi bir sıkıntı varsa bu giderilmelidir. Ama boş vakit vardır, imkan vardır, denk gelir o zaman çift aktivitesi olarak bile gidilip hem eğlenip hem öğrenebilirsiniz.
Herşeyden önce 2 çocuk yapılma kıstası gelmeli. Kürtler köpek enikliyor 20 tane çocuk yapıyor suriyelisi afkanı keza aynı... Hayvan gibi insanlar yetiştiriyorlar haliyle. Bu şekilde kişi başı kazançta azalıyor. Ülke refahı da azalıyor. suçta artıyor.
Kesinlikle almalılar. her önüne geçen anne baba olmada keşke hiç ileride çocuklarda ne gibi travmalar yaratacaklarını bilmiyorlar ya plan o cocuklara oluyor sokağa atılan mı pencereden aşağı atılan mı tecv tacz edilen mi desen doğurup doğurup sokağa atmasalar keşke ama imkansız gibi bizim toplum milleti hiç bir halttan anlayacağı yok. ne desek boş onlar için.
Eğitim seminerlere katılmak, psikologları dinlemek ve bolca kitap okumak işe yarıyor. Henüz ne anneyim ne adayım ne de evliyim. Gene de çocuklarımı çok güzel yetiştirmek istediğimden, çocukluğun iyi geçmezse afallayacağından eminim. Aile terapistliği seminerlerine katılmak, çocuk psikolojisi kitapları okumayı seviyorum. 🤩😍
Gerekli bir şey. cunku genelde anne babalarin ilk cocuklarinda tecrübesiz olduklarından çok sıkıntılar yaşayıp diğer çocukta aşırı kasabiliyorlar. eskiden aileler birarada yaşadıkları için tecrübe kazanilabiliyordu.
Ne yazikki şimdiki aile ilişkilerinde birweyler ayrı ve sosyal medyanın etkisinde yaşadıkları için yanlış tecrübe ve yahut çok tecrübesiz olunabiliyor. Ama sevgi ile büyütülen hiçbir çocuk kötü olamaz.🥰🥰
Ebeveynler Kesinlikle almalı hatta çocuğa yaşı geldiğinde kadın erkek ilişleri ve cinsellikle alakalı eğitim verilmeli çocuk yanlış yerlede yanlış tecrübelerle öğrenmemeli
En güzel eğtim Anne babaların çocuklarına Kuranı takvayı öğretmeleri zaten en güzel eğtimdir geri kalan dünyavi eğtimler boştur evladını seven anne babalar ne güzeldir ki onların Ahiretini düşünür...
Kesinlikle almalı keşke tüm ASM lerde aile danışmanlari olsa evlilik öncesi ve süreci içerisinde ruh sağlığı ve toplum sağlığı için iletişim becerileri sorun çözme becerileri ebeveyn ve çift olmak gibi konularda destek saglasa
Şu an icinde bulunduğumuz zaman icin kesinlikle almalı diye düsünüyorum. kendi bildigimiz annelerimizden aldigimiz dogruları cocuklara aktarmamalıyız herkes farklı bir birey
Öğretmenim zaten ama öğrenciler için bu tarz konuşmak pek doğru olmaz. Biz onları eğitmek için hayata güzel hazırlamak için varız ama biz böyle uğraşırken aile kendi halinde çocukla ilgilenmeyen tipler olduklarında verdiğimiz emek hiçbir işe yaramıyor. E işte biz de büyümüş kazık kadar insan olup ada adam olamamış halleriyle uğraşıyoruz…