Bu gün size Evli Çiftlerin Çocuk sahibi olmadan önce bir dizi eğitim almaları ve yeterli olup olmadıklarına dair bir Ebeveyn Ehliyeti sürecinin gerekliliklerini anlatmak istiyorum.
Tamam şimdi belki itici geliyor hatta bir çoğunuz kızgınlık duydunuz bile ama birde şöyle düşünün.
Lise çağından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Ebeveyn Ehliyeti Dersi vermeye başlasa ve bu ders kapsamın da lise çağı öğrencileri iki haftada bir gün kreşler de Çocuk bakma Çocuk psikolojisi Bebek bakımı Bebek ve çocuk besleme gibi temel eğitimleri alsa bunun yanı sıra okulda ev ekonomisi, ev temizliği ve ev düzeni eğitimi alsa nasıl olurdu sizce.
Yani daha erken yaşta Kadın/Erkek bu konuda nitelikli bir eğitim alsa daha iyi olmaz mı. Hem erkekler de "erkek temizlik mi yapar, bulaşık mı yıkar" demeyi bırakır. 😏
Birde şu var sırf bu eğitim sebebi ile MEB sorumluluğun da her mahalle için yeterli düzeyde kreş açılacak insanlar belirli saatler de kreşlerde çocuklarını bırakabilecek gönül rahatlığı ile işe gidip çalışa bilecek, üstelik çocukları için kaygıları olmayacak çünkü o çocuklar ile ilgilen abi leri abla ları olacak.
Okul dışı kalanlar için yine MEB sorumluluğun da kurslar açılsa ve aynı şekilde eğitim verilse.
Peki neden? Yani ne için bunu düşündüm talep ettim, Çünkü KS canlar bu konuda sorumluluk bilinci olsa bile ne yazık ki yeterli bilgi ve tecrübe öyle kolay değil. O yüzden ciddi ve hassas bir konu.
Ayrıca psikolojik olarak bir çocuğa zarar verebilecek tiplerin çocuk sahibi olmalarına ilişkin bir önlem alınmalı yani öz Anne ve Babası yüzünden hayattan küsen çocuklar olmasın.
O diğer çirkin şeyleri kaleme almak istemiyorum ama siz nedir o çirkinlikler biliyorsunuz.
Evet / Ebeveyn Ehliyeti Olmalı
Hayır / Ebeveyn Ehliyeti Olmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
Ankete katılım sağlayan lara ve görüş paylaşan lara teşekkür ederim 🙏 sizden ricam destek adına "Begen" yapmanız. Tekrar teşekkür ederim, herkesin fikrini bekliyorum, mutlu kalın.
Güncellemeler
+1 yıl
🤍🤍🤍
Ebeveyn Ehliyeti Olmalı Mı? Sizce Çiftler Çocuk Sahibi Olmadan Önce Bir Eğitim Almalı Ve Yeterlilikleri Sorgulanmalı Mı?
Olmalı tabiki ,,, ben bile küçük yaşta evlilik yasamama rağmen, hamile olduğumu ögrendigim andan itibaren hem çocuk gelisimine eğitime gittim hem de okuduğum kitapların haddi hesabı yok ,, bi afalladim , ne olur nasıl olur yapabilir miyim vs vb. Ne bilim şahsım öyle oldu işte.. sukurler olsun elimden geldiğince yapmaya çalıştım anneliği.. he nasıl b8 anneyim bilemem ama çok değer ve önem verdiğim, en hassas olduğum tek konudur çocuk...
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
👏👏👏
Bunu en iyi anlayacak olan anne dir. Bende de bir anaç yön varki sanki 🤔 Normal mi bu 🤷 Ama konu çocuk olsun kardeşim 😏
Olması gerektiği gibisin merak etme... ben anne olmadan önce de aynıydım çocuklara, bunu anne olunca daha iyi anladım,, gerçekten çocuklara karşı böyle ciddi bir hassasiyetim var... kendimi biliyorum zaten ,, ama dedim ya anne olunca da aynıymisim demekki diye hissetmek... muhtesem bi duygu anlatamam
Soran
+1 yıl
Şansı bir çocuk var orda (hâlâ bir ise 😅) ya da çocuklar işte 😊 mutluluğunuz daim olsun. Güzel Anne çocuğuna iyi bakan dır kalbinize saygılarımı bırakıyorum.
Kurtaj yasak ulkede egitim almayip hamile kalanlari ne yapicak lar?
2
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
9 Nisan 2020 BBC NEWS / Türkçe
1983 yılında yürürlüğe giren 2827 sayılı Nüfus Planlaması Yasası, kürtaj üzerindeki yasal kısıtlamayı kaldırdı. Türkiye'de hamileliğin 10. haftasına kadar kürtaj yasal. Ancak "suç sonucu meydana gelen gebeliklerde" 20 haftaya kürtaja kadar izin veriliyor.
Türkiye'de hem özel hastanelerde hem de kamu hastanelerinde kürtaj hizmeti verilebiliyor. Devlet hastanelerindeki kürtaj hizmetleri, devlet sağlık sigortası tarafından karşılanıyor.
Ancak Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi'nin 2016 yılında yayımladığı rapora göre, kadın doğum bölümü bulunan 431 devlet hastanesinden yüzde 7,8'i isteğe bağlı kürtaj hizmeti veriyor.
Bilindik medya kanallarının web yayınlarım en 2014 2019 arası şikayete dayalı harleri var güncel olarak yine BBC ve Onedio konu işlemiş ve ne yazık ki yasal olmasına rağmen bazı devlet hastanelerin de "Doktor" diye bildiğimiz bazı cahiller hiç tanımadıkları insanların hayatları ve geleceği ile ilgili tek başına karar alabiliyor muş, araştırın ca biraz daha ne kadar rezil bir duruma getirildiği ni öğrendim ve üzülmeye fırsat bulamadan öfkelendim.
Sizin belirttiğiniz konu ile ilgili yukarıda öne attığım fikrin ana konusuna dahil fakat ayrıca işlenmesi gerekir, bir kadına zorla annelik sorumluluğu yüklenmesi pekte ahlaki ya da vicdani bir durum değil, din açısından hoş görülmediği ni biliyorum ama özellikle iğrenç bir şekilde maruz kalarak anne olmaya zorlamak insanlık suçudur adiliktir.
Siz bu konuyu açın alanınız da tekrar tartışılmalı, ama şu da bir gerçek sadece temas ettiklerimizin konuya dair bilgilenmesi ve belki ikna edebilme şansı yakalarız. Onun ötesine gitme şansımız yok, üzgünüm ama ülke yönetimi konusunda böyle bir konuda umutlu değilim.
Yani Ben zaten su anki Politik gorus ve toplum ahlaki dini yargilar bunlara dayanarak dedim "yasak" diye.. Yasak olsada.. Bence en basindan insanlar egitilmeli isin en basindan.. Yoksa tum pedogojiyi sunger gibi cekersin ama ekonomik krize girer patlama yasarsin vs bu genel egitim olmali. Karakterini kendini egitmeli once insan
Ee devlet ehliyet veriyor sinavla. Arabayi Kim duzgun suruyor hiz ugruna, hirs ugruna vs vs ehliyet alinsa dahi yolunu buluolar.. Sen basindan egitim vericeksin her konuda.. Yoksa insanlar bunu da "yolunu" bulur Emin ol..
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Anketler > Ebeveyn Ehliyeti Olmalı Mı? Sizce Çiftler Çocuk Sahibi Olmadan Önce Bir Eğitim Almalı Ve Yeterlilikleri Sorgulanmalı Mı?
En İyi Cevaplar