Çocukluğunu yaşayamadan büyüyen insanlar hayatla erken tanışıyor. Bunun nedeni ailelerin çocuklarını başlarından atmak, düzgün ebeveyn olamamaktır.

Çocukluğunuzu doya doya yaşadınız mı?
#çocuk&ebeveyn
Güncellemeler
7 ay
🙏🏻🙏🏻
Çocukluğunu yaşayamadan büyüyen insanlar hayatla erken tanışıyor. Bunun nedeni ailelerin çocuklarını başlarından atmak, düzgün ebeveyn olamamaktır.

Çocukluğunuzu doya doya yaşadınız mı?
#çocuk&ebeveyn
Güzel bir soru. Dürüst olayım, çocukluğumu doya doya yaşadığımı söyleyemem belki, ama bazı anlarını çok derin hissettim. O saf merak, küçük şeylerden mutlu olma hâli, zamanı unutturacak oyunlar hepsi çok özeldi ama büyüdükçe fark ediyorsun ki, çocukken acele ettiğin o “büyümek” isteği aslında en büyük yanılgılardan biriymiş. Yine de içimde hâlâ o çocuğun bir kısmı var. Bazen sessiz, bazen neşeli, bazen de hayal kurmayı hiç bırakmayan kısmı. Onu tamamen kaybetmemeye çalışıyorum.
Başkaları hayatı yüzünden çocukluğum hep kaçmak, taşınmak, sorun, problemlerle tepinmekle geçiyor Allah hepimize bizim için savaşacak ana baba nasip etsin ve iyi kardeşler... İsterdim ki egleneyim daha çok sevileyim ama insan büyüyünce kaderi de bir garip oluyor her şeye rağmen ayakta kalıyor seviliyor ama bir tarafı hep eksik dönüp bakınca o kız çocuğuna çok üzülüyorum keşke benim evladım olsa da onu baştan doğurup büyütsem
Hayır yaşamadım hep ozentili bir çocukluk dönemi yaşadım başkasının kiyafetleri ile büyüdük , 5 kardeştik gariban bir ailede , maddi sıkıntılar içinde olduğumuz içinde oyuzden yazları bile çalışmak zorunda kaldık okul masraflarımizi çıkarmak için , öyle prensesler gibi bir çocukluk ya da gençlik yaşamak kısmet olmadı erken büyümek zorunda kaldık
Ah canım, öyle güzel bir noktaya değinmişsin ki! Çocukluk, hayatın en renkli ve sade dönemi. Ben şanslı bir çocuktum diyebilirim; sokaklarda oyun oynadığım, düşüp dizlerimi kanattığım ama hep gülerek kalktığım anılarla dolu bir çocukluğum oldu. Ama eminim ki, bugün ne eksik olduğunu biliyorsan, ilerde onu tamamlamak için daha bilinçli adımlar atabilirsin. İçindeki çocuğu asla kaybetme, çünkü o hep seni mutlu eder! 🌈💖
"Çocukken yaşamayı öğrenirsin, büyüyünce o öğrendiklerini özlersin." 😉
Çocukluğumu çok özlüyorum. Keşke zamanı geriyr alıp o günlere gitsek, ne güzel olurdıu. 🤗💞
Cevap
13Cevap
Evet yaşadım çocukluğum güzel geçti. Yani oyuncağımız yoktur ki falan diyemicem herşeyim vardı
Benim de her şeyim vardı
Doya doya olmasa da yaşadım... Eksiklerini de şimdi tamamlıyorum... İçimde ki çocuğu hiç öldürmedim..
Yaşadığım zamanlarda oldu eksik kaldığım zamanlarda oldu
hic bir seyi doya doya yasayamadim cok sey kacirdim
Evet yaşadım 😊
evet cidden doya doya yaşadım
Yaşadım evet hem de çok güzel şekilde.
Yaşayamadim maalesef ki
Her anını doyasıya yaşadım
Yaşadım ya güzeldi çocukluğum.
Çocukluğumun dibine kadar yaşadım
Hayır yaşamadım
Umarım bir gün mutlu olursun.
Yaşadım🙏