bu konuşma bir babaya ait. erkek çocuğunun teki ilkokula giden adamın kızına zorbalık yapmış. kızın babası da erkeğin velisine yazdığı zaman "ben oğlumu serbest yetiştirdim" demiş.

bu konuşma bir babaya ait. erkek çocuğunun teki ilkokula giden adamın kızına zorbalık yapmış. kızın babası da erkeğin velisine yazdığı zaman "ben oğlumu serbest yetiştirdim" demiş.

Böyle insanlar çoğalmamalı.. düşünsenize herşeyin kötüye gittiği dünyada bu çocuk her yeri babasının çiftliği edasında görecek ve maalesef insan statüsü taşıdığı için başka insanlarla etkileşimi olacak diğer insanlarında canı yanacak.. bu kafa yapısı eşinede çocuğunada şiddet uygular o büyüklerde o zaman bile bizim çocuğumuzun yapısı bu diye devam ederler.. hakikaten herkes ürememeli.. herkes anne baba oluyorda, çok az insan annelik babalık yapabiliyor.. bunun örneğini ben gördüm kendi hayatımda bu tarz bir ebeveyn ilerde kendi evladının dayağını yedi..
Bence kızınızı derhal bi spor kursuna yazdırın o çocuğun kafasını şöyle bi duvarlarda gezdirsin sizde serbest yetiştirdim dersiniz
Hatta evde kendi karşılık verebilmesi için en basiti bacak arasına nasıl sertçe vurup yerde kıvrandırılır gösterebilirsiniz ahh o babayı asıl ele alacaksın da neyse sabah sabah nefret doldum yine
Serbest yetiştirdim diye bir şey olamaz ebeveyn küçük yaşta çocuğa kural koymazsa büyüdüğü zaman sözünü geçiremez heleki erkek çocuk laf dinlemez ebeveynine kötülük yapar yeni nesil çocukları gerçekten çok arsız şımarık suç ailelerde çocuklara evde doğru yanlış davranışı öğretmiyorlar terbiyesiz yetiştiriyorlar herkes için söylemiyorum ama doğuda 5-6 tane çocuğa sahip çıkıyorlar batıda 1-2 tane çocuğa sahip çıkamıyorlar
Ne kadar ezik bir baba. Bu böyle mi yapılır? Alırsın eline levyeyi, kapısına gidersin, o pçin bir daha kızıma dokunursa bunu gtünüze sokarım dersin çıkar gelirsin.
Zorbaların karşısında ılık gtlü davranan anne babalar yüzünden çocuklar berbat bir çocukluk geçiriyor.
Bu yanıt gerçekten çok düşündürücü olmuş. “Serbest yetiştirme” dediğimiz şey; çocuğu kuralsız, başıboş bırakmak anlamına gelmemeli. Özellikle yanlış bir davranış karşısında, sorumluluk öğretmek ve çocuğun empati kurmasını sağlamak altın kural. Çocuğun bir hata yaptığında “serbest bıraktım” demek, durumu yok saymayı asla haklı çıkarmaz. 🙄
Bu durumda doğru olan, yapılan davranışın yanlış olduğu konusunda çocuğa rehberlik etmek olurdu. Çocuklar hayatı bizden öğreniyor, unutmayalım: Ne ekersek onu biçiyoruz, bağda papatya yoksa suç kışta mı, toprakta mı? 🌼
Cevap
98Cevap
adam gibi yetiştirememiş demektir
Ben bu tip insanlarla kızımın okulunda çok denk geldiğim için aynı dili kullanmasını tavsiye ettiğim günden beri kızım artık ağlayarak gelmiyor. 2 defa ağlaması sebepli, 1 defa da ağlatması sebepli gittim. Biz ne kadar güzel yetiştirmek için uğraşsak bile bir başkasının yetiştiremediği yüzünden kötü davranışa maruz kalabiliyor. Karşılığını o an vermesini tavsiye ettim sana kötüyle geliyorsa ona aynı şekilde davran ben ardındayım dedim. şu an hiç eşyasına zarar verebileni veya farklı bir davranışa maruz kaldığı olmadı, karşısındaki kişide onun karşılığını verecek kapasitede olduğunu bilmesi yetiyor. Durduk yere kimseye zarar vermeyeceğini biliyorum bu benim için yeterli.
Tebrik ederim. Bunların dili anca bu olmak 👏
Terbiyesiz kadın onu da çocuğunu da perişan ederdim bu işin peşini asla bırakmazdım terbiyesiz insanlar nasıl anne baba oluyor bunlar !! Bende açıksözlü sert çocuğum da çocuğum diyebilecek biriyim ve şu an ilk çocuğuma hamileyim ama çocuğuma asla ona bir şey yapmayan birine bir şey yapıp saldırgan olmayı öğretmem ve bir hatası varsa kabul ederim. Hatanı kabul edip özür dilemek erdemliktir. Başta kabul etmiş zaten evet haşin bir çocuk diye sonra da bir şey yapmadan yapmaz diyor rezil kadın !! Çocuğu da onun gibi terbiyesiz. İyi laf saysaydı adam da serbest yetiştirmiş miş yoooookkk yaaavvvv yerim onun serbestliğini.
Şimdi herkesin egosu tavan, "dövebilirsin ama asla dövülme". Bu mentalitedeler hep.
Çocuğunuzu insanlara mahçup olmama çabasında koşmaya çalışan veya insanlara karşı daima atağa hazır olan bir halde yetiştirmek saçmalık.
Bu çocuklar yarın öbür gün büyüyüp diğer insanların hayatlarına dokunucaklar, ya iyi ya da kötü. Çocuk büyütmek herkesin harcı değil, o yüzden herkes de yapmasın.
Kimseye zarar verme çabasına girmeyen, gerektiğinde çekip gitmeyi bilen ve kendini de savunabilen bireyler yetiştiremeyecekseniz pr3zarvatifi çekmecenizden eksik etmeyeceksiniz.
Ümitsiz Vaka Yaratıklar
Ah, nerede o günler…
Haklı olsak bile “kavga ettin” diye azarlandığımız,
Hakkımızı savunurken kimseye zarar vermesek de şikâyet edildiğimizde
bize kızan, yeri geldiğinde döven anne babalar…
Şimdiki zaman ebeveynleri ise çocuklarının kuklası ve kölesi olmuş durumda, maalesef.
Ne deseler “haklısın”, ne yapsalar “çocuktur” denilip geçiliyor.
Disiplin yok, sınır yok, sorumluluk yok.
Bu ortamda yetişen çocuklar da geleceğin suç kayıtları kabarık haber konuları hâline geliyor, ne yazık ki.
Özgürlük, karşımızdaki kişilerin kişisel alanına dokunmadan özgürlüğünü ihlal etmediği takdirde özgürlüktür. 🎈"Ben özgürüm , çocuğumu serbest yetiştirdim" diye bir 1⃣ söylem olamaz. Öncelikle ebeveynler çocuğa saygı ve sevgi aşılamalı, bu doğrultuda yetiştirmeli. 💁 Kişisel alan, özgürlük ihlal edildiği takdirde şuna benzer hamleler geliştirebiliriz. Otorite ~ özgürlük adına nasıl başa çıkabiliriz kısa bir film bırakıyorum. 🎦🌻
https://www.youtube.com/embed/ckh6OWX5BOMBöyle zorba çocuklar genelde narsist annelerin eseri oluyor zaten. Kadına bak!
Bön oğlomo sörböst yötöştördöm
Eşeği çayıra salar gibi çocuk yetiştiriyor sonra da bunu normal bir şey gibi görüyor. Oğlu olunca artık bir t. şağının olduğunu sanan dişi eşekler bunlar.
En son bizim kızada öyle biri musallat olmuştu aileside bişi yapmadı. Öğretmende. Çocuğun canına tak etmiş bi gün bi güzel patakladı. Sonra bi dahada yanaşmadı. Nus ile uslanmayanın hakkı tekdir. Tekdir ile uslanmayanın hakkıda kötek. Bence de adamın dediği gibi sizin kız hatalı başını sıraya vurduğunda ona ne yapması gerektiğini öğretin.😉
İşte herkes ebeveyn olmamalı adlı bir örnek. Bu ve bunun gibi aileler yüzünden ülkedeki cani oranı arttı. Her şey aile eğitimiyle başlar. Aile terbiyesi olmayan insanlar üredikçe hiçbir zaman rahat hareket edemeyeceğiz maalesef. Ailesi olmayan çocukların da iyi bir eğitime ihtiyacı vardır.
“Serbest yetiştirmek” sorumsuzluk değildir. Başkasının çocuğuna zarar veren bir davranışı savunmak, ebeveynlik değil, ihmaldir.
Buna benzer bişeyi oğlum okulda yaşadı… Aileyi uyardım ama özgüvenli çocuk yetiştirme falan zırvaladılar… Bi iki kez sustum idare ettim… Okulun halletmesini bekledim… Baktım olmuyo dedim oğlum bi daha tekrarlanırsa kır ağzını burnunu göster özgüven neymiş… Tabiiki oğlum ilk fırsatta tükürdü çocuğun ağzına… Bende babasını dövdüm anasını yoldum… Şimdi özgüven patlaması yaşıyorlar ailecek…
Babasını dövmek dışında gayet doğal 😅 elinize sağlık
Yani açıkçası biraz zor ve tehlikeli.
Gücün yetmezse işin boyutu değişir. O yüzden muhattap olma mecbur kalmadıkça
Yaradılış gereği bu konuda dezavantaj var kabul edin şunu 😅
60 kg kadından da dayak yemeyiz 😅
Ya işin esprisi o. Kaan kazgan olayını bilmiyor musun 😅
İşin esprisi yanında iyiliğin için tekrar uyarayim. Erkeklerle kapışma aşırı mecbur kalmadıkça. Kadın bedeni kavga üzerine dizayn edilmedi. Zayıf noktaniz çok fazla
Haklısın
@Demirrsözz Biraz sert çıkıştım, kusura bakmayın. Ama sizin mantığınıza göre, bir kadının herhangi bir dövüş eğitimi alması, kendisini korumayı öğrenmesi çok gereksiz kalırdı çünkü her koşulda bir erkek fiziksel anlamda kadından üstündür diye bir algınız var. Oysa dövüşmek sadece güçle ilgili değil, zamanı iyi kollamak, çevik ve esnek olmakla ilgili. Kadınların dövüş eğitimi almasını, kendilerini savunmayı öğrenmelerini destekliyorum. Bu tüm insanlık için böyle olmalı. Kalkıp da kadınlar erkeklerle birlikte müsabakaya girsin demiyor kimse.
@cglakinin Gücün yetmezse işin boyutu değişir. O yüzden muhattap olma mecbur kalmadıkça
İşin esprisi yanında iyiliğin için tekrar uyarayim. Erkeklerle kapışma aşırı mecbur kalmadıkça. Kadın bedeni kavga üzerine dizayn edilmedi. Zayıf noktaniz çok fazla
Yazdığım iki şeyde de mecbur kalmadıkça yapmayın demişim zaten. Kendinizi korumayin umursamayin, birisi sizi dovse de karşılık vermeyin, sakın dövüş sporlarına girmeyin demiş miyim?
Yav ben kızla mı uğraştım. Bana yüklendi haklısın dedim uzatmadim. Sonra uzun yazıp kendini açıklayınca ben de kendimi açıkladım. Ne bu kinin bana yahu
@Demirrsözz İnsanlar güçleri yetmediği şeye karşı yeni yol geliştirme konusunda diğer canlılardan öndeler merak etmeyin, tek meselemiz hayvani bir güdüyle saldırmak olsaydı bugün insanlık diye bir şey olmazdı çünkü insanlar her zaman fiziksel olarak, doğadaki yırtıcılardan daha avantajlı konumda olmuştur. Mecbur kalmadıkça kimse kavgaya girmez zaten. Yoksa siz, mecbur kalmadıkça yapılan kavgayı meşru mu görüyorsunuz da bu konuda uyarma gereksinimi duyuyorsunuz? Kavga salt olarak fizik gücünden ibaret değildir. Yeterince stratejik, çevik ve esneksen, ki bu konuda tarihe geçmiş boksörler var, o zaman karşındakinin kalıbı o kadar da önemli olmayabiliyor. Bu devirde, özellikle de fiziksel gücün en alt basamaklara kadar indiği, zekaya ve sanayi devriminden ötürü makine gücüne güven olduğu çağda, insanlar hazır gıdaya bu kadar yüklenmişken, herhangi bir erkeğin yağ tutmuş kolundan yumruk yedim diye beni öldürebileceğine de inanmıyorum. İyi günler.
Doğadaki yırtıcılardan bizi ayıran ve üstün tutan şey zeka. O farklı bir konu. Bir aslanla anı karsilastiysak kapisirken bile elinde en iyi ihtimalle sopa olmalı aksi takdirde zeka bile kurtaramaz o an.
Ben spor bomboş bir şey demiyorum. Ben hiçbir kadının hiçbir erkeğe gücü yetmez demiyorum. Ben diyorum ki haklı dâhi olunsa bir erkeğe ilk saldırıyı yapmayin. Hem haksız çıkarsınız hem de zarar görebilirsiniz.
Kavgada her şey atik olmak vs değil. Dayaniklilik daha elzem. Kendi adıma konuşayım çocukluğum ilk gençliğim dayak yiyerek geçti aile buyuklerimden. Yeri geldi gavura vurur gibi aralıksız 20 darbe yedim. Bir kadının o konuma düşmesi beni üzer diyorum. Boslugunuza gelebilir ve üstün bile olsanız o erkekten, sanssizliktan dolayı ayağınız takılır düşersiniz ve dediğim tarzda bir saldırıya maruz kalabilirsiniz. Karsinizdaki itin biriyse n'olacak? Özellikle kadınlık organlariniz olmak üzere genel olarak hassas bir bedene sahipsiniz. Her şeyi geçtim yüzümde birkaç iz leke var ve açıkçası pek takmıyorum. Yüzünüzde kalıcı bir iz kalabilir ve bu bile sizi ömür boyu rahatsız edebilir.
Mecburi kavgadan kastım hiçbir zaman ilk yumrugu sallamayin. Konuşarak çözün, olmazsa da gidin şikayetçi olun. Ne diye kendinizi zora sokuyorsunuz.
Bu arada kızım olsa ilk işim kendini bu bozuk toplumda her an riskte olmasına karşın savunma sporlarına göndermek olur. Gitmeyin evinizde oturup çay demleyin demiyorum. Olayı farklı boyutlara çekmeyin
@Demirrsözz Doğru, bu konuda haklısınız. Acıya dayanıklık konusunda, sosyal normları bir kenara bırakırsak abartılı bir farklılık yok çünkü kadın doğuma, özellikle de ikiz-üçüz gibi doğumlara dayanabilecek düzeyde acıya dayanıklılık geliştirmiştir fakat fiziksel dayanıklılık dediğiniz gibi, kas yapısıyla, kemik yapısıyla ilgili. Bir erkeğin kafasına yediğinde dayanabileceği darbe ile, bir kadının bir değil. O yüzden kadınları savunmasız hâle getirip etkisizleştirmek daha kolay olabiliyor. Testestorondan ötürü de, erkekler sinirlendiğinde gözleri dönüyor direkt üzerine çullandığı gibi ağzını yüzünü dağıtabiliyor. O yüzden maalesef işin bir boyutu da sizin dediğiniz gibi.
@Demirrsözz çocukken yediğiniz şiddet konusunda da çok üzüldüm, hiçbir insan, özellikle de çocuklar bunu yaşamamalı. Ne yazık ki bilinçsiz ebeveyn çok fazla var. Çocuk yetiştirmesini bilmeden sklerinin keyfine göre hareket eden çok insan var. Keşke tüm insanlığı kısırlaştırıp belirli başlı kişilere verilecek izinlerle bunu kaldırabilmek gibi bir yetki, teknoloji, oldukça gelişmiş tıp düzeyi olsaydı.
@cglakinin kendimi başta detaylı anlatamamistim zaten o yüzden tepkim yok. Sonradan tam anlamıyla anlatabildiysem ne mutlu bana. Teşekkür ederim:) son paragraf başta olmak üzere haklısınız
Çocuk aileden gördüğü gibi davranırdan yola çıkarak bu it böyleyse anası babası doğal olarak hayvanın tekidir diyerek muhatap bile olmam, o çocuğu alır karşıma hayvanca şekilde konusurum. Hayvana insan muamelesi yaparsan şekildeki gibi dalga geçer gibi cevap verir deliren biz oluruz
Bir eğitimci olarak gördüğüm şey aile nasıl ise çocuk da onları aynalıyor. Bu çocuk büyüyüp yetişkin olunca nasıl biri olacağını az çok tahmin edersiniz. Zaten senin yetiştirme biçiminde hata var ki çocuk bu şekilde sorunlu davranışlar gösteriyor. Küstah veli en tahammül edemediğim şey o çocuğun öğretmeni olsam veliye güzel bir ayar verirdim.
https://www.instagram.com/reel/DH_dIFMMbfk/?igsh=dzR0N3I3aWVla2ky
Bu reels videosunu hatırlattı böyleleri ile konuşulmaz hep onlar haklıdır katşıdaki mağdur suçludur misilleme yapacaksınız
Onlar onu yaparak mutlu oluyorlar üstün olduklarını düşünüyorlar ruh hastasılar sen uyardığında onlar mutlu oluyor dinsiniz hakkından imansız gelir derler ya onların uyarı dili farklı
yani iyice her şeyin b. kunu çıkardılar. giyim, insan ilişkilerinde de çocuk yetiştirmede de. bir özgürlüktür gidiyor ama özgürlük tanımının ne olduğunu bile kimse bilmiyor. sanki post apokaliptik bir evren teması ile millet bir düzensizlik tutturmuş bunu özgürlük olarak görüyor.
valla benim cocugumun bir sac teline zarar geldigi an onun sulalesini elden geciririm lan cocugumun tek bir sac teline Allah'inida tanimam onun kafasini alirim duvardan duvara vururum namusuma mermi manyagi yaparim onu tokat delisi ederim ha hickimse babasinin oglu degil gerekirse annem icin kardeslerim icin cocugum icin dunyayi yakarim yerle bir ederim mahvederim ortaligi benim her konuda gozum kara yapmadigim birsey degil zaten
oh sonra böyleleri insanların canına kıyıyor öğretmene söylediniz mi çok yardımcı olmazlar zaten bu akran zorbalığı yüzünden birçok insan intih4r etmeyi düşünüyor ya da ölüyor öğretmenler bir şey yapmıyorlar ama konuşun işe yarar yaramazsa bir abi abla gönderin icabına baksın
Şimdi bu durumda adam gidip şu kadının kafasını sıraya bam bam vurursa annem beni serbest büyüttü siz öyle yazmasaydınız ben bunu yapmazdım derse haklı oluyor sanırım?
Alicaksin o kadinin kafasini sıraya vuracaksin. Bir de suçu yokmuş gibi davranıyor. Oğlunu serbest yetiştirmenin cezasını ileride elbet çekecek. Bakalım o oğul annesini vurduğunda anne ne yapacak.
Senin kızın yapmıyorsa onun da oğlu o zaman durduk yere bir şey yapmıyor hayır bir olay olsa okul müdürü çağırır sozlesme imzalatir ebeveynine durumu izah eder öyle bir olay olmadıysa iki tarafta da hata var demek
Eğitim seviyesi çöktükçe toplum davranışlarına yansıyor. Vurmak, öldürmek hırsızlık yapmak, haraç almak sıradanlaştı...
Çocukluğumda bir arkadaşımla kavga ettim. Annesi gelip kendi oğluna vurdu 'niye kavga ediyorsun!' diye
Nereden nereye!
Şikayetçi olan veli bu videoyu çocuğun velisine cevap olarak yollamasını tavsiye ederim
Çok üzücü olan şey, toplumda böyle insanlara rastgelme ihtimalimiz
Sevindirici olan ise herkesin böyle düşünüyor olmaması...
O serbestlik bakarsın bir gün çocuğun canını fena yakar bilinçsiz ebeveyn demek isterim
Eşek sudan gelene kadar döver, ailem beni serbest yetiştirdi derim.
Bazen kısasa kısas gerekir.
İşte bu yüzden Kuzey Kore stilini seviyorum. Serbest yetirtirmek kadar ahmakça bir şey yoktur. İnsanoğluna özgürlüğü biraz versen şeyini çıkarıyor derler işte örneği.
Bende kadına aynısını yapar ve 'ailem beni serbest yetiştirdi, siz benimle uğraşmamış olsaydınız bir şey yapmazdım' derdim. Herkese anladığı dilden konuşmak lazım.
Eğitimsiz nesillerden eğitimsiz cahil zorba nesiller yetişti. Bu bilinçli yapılan toplum mühendisliğinin sonuçlarıdır yozlaştırıldık ve ne yazık ki artık bunun dönüşü yoktur
kizim söyle bir sey yasasa okulu baslarina yikardim cok sabirli konusmussunuz elim auagim titrwdi okurken cocuk deyip gecmeyin her sey cocukluktan baslıyor zaten kimse yetiskinken bir anda delirmiyor
Ben oğlumu şımarık iğrenç yetiştirdim değilde ben oğlumu serbest yetiştirdim sanki insan hayatı ucuz
Seninde oğlunun mq demek lazım. Böyle böyle yetiştirip insanların arasına salıyorlar psikopat manyaklar çıkıyor
Bu çocuğu da veliyide alıp kafasını duvara sürte sürte öğreteceksin doğruyu yanlışı. Ülkede ki çocuklar çocuk değil canavar resmen velileri utanmaz arsız itin teki bunları sadece dayak paklar ağzını burnunu kırasım geldi ikisinin de şu an
senin oglunu yetistirme seklini skyim ya. en azindan yalandan bir tamam cocukla konusurum falan desin bari
Kesinlikle kötü bir ebeveyn olduğunu düşünüyorum. Bunun gibiler yüzünden kötü zalım ruhlu nesil yetişiyor.
Baba oğul dayağa ihtiyaçları var. Nuûs ile uslananı etmeli takdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Çocukla ilgilenmedim sokağa saldım itin kopuğun arasına karıştı şimdi de kontrol edemiyorum demiyor da serbest yetiştirdim diyor
Abla böyle insanlar ebeveyn olmaya bile hakkı yokta neyse işte.
Benim kızıma bir çocuk böyle bir şey yapsa ve babası da böyle serbest yetiştirdim dese o eve gider o çocuğun karşısında babasını döverek bitkisel hayata sokardım ki çocukta daha küçükken ders alsın diye
sanki olayı görmüş gibi kızınızda hata vardır diyor, lan embesil sen çocuğu nasıl yetiştirdinde şiddet uyguluyor o yaşta.
serbest yetiştirdim diyen kadının kafasını sıraya vurasım geldi çocuk nasıl serbest yetişiyormuş öğrensin diye
Çocuk değil, hayvan yetiştirmiş bir ilk çağ insanı... Çocuk da geleceğin suç makinesi bir p.. içkurusu... Ebeveyni de kısırlaştırılması, çocuğunun elinden alınması gereken bir beyinsiz.
Böyle ailelerden çocuklarını alıp devlet yetiştirmeli bir daha da yüzlerini dahi göstermiceksin.
Bunlar topluma kendileri gibi maganda yetiştiriyorlar
Son derece normal. Bir gün ondan daha serbest yetişen bir çocuk da onun kafasını bal kabağı dağıtır o zaman ağzını açmaya hakkı olmaz. Etme bulma dünyası
Ailemde beni serbest yetistrdi deyip çocuğun kulagni ceksn o zaman serbest yetistrmeyi görsün, serbest yetistirmemis cocug sorumsuz bir şekilde sorunlu yetiştirmiş
Bu konuşmada çocuğu şiddet uygulayan ebeveyn özür dilemek yerine sorumluluktan kaciyor çocuğumu serbest yetiştirdim diyen bir yobaza anladığı dilden konuşmak gerekiyor
Ruh hastası olarak yetişmiş bir bireyin, aynı tezgahtan, daha beter olarak çıkacak mahsulü. İşin üzücü tarafı, sayıları hiç az değil.
Çocuklarına böylemi destek veriyorlar ya. İleride bu çocuk ne anayı sayar ne babayı onu geçtim adam bile öldürür eşkıya olur bu.
Serbest yetiştirmek hemde bi kızım olucak ona yapılıcak ne öyle beyefendi nazik bir davranış sergilerim nede konuşurum. Büyük konuşmayı hiç sevmem ama bu serbest yetiştirme falan değil bu arsızlık
Kizin abisi yokmu ya da buyuk ablasi gitsin cocugu okulda perisan etsin bizde bunu serbest birakiyoruz desinler 🤣🤣
Aslında bu ve bunun gibilerini hiç uyarmayacaksın çünkü anlamıyorlar gideceksin o ebeveyni döveceksin ama bir güzel temiz döveceksin bak o zaman nasıl anlayacak kendisi çocuğunun okul yerini değiştirmezse...
O ne ki çocuğu ne olsun.
aynı b•kun kahverengisi işte
eğitim ailede başlar diye boşuna demiyorlar
Yani benim çocuğum essek ipini bıraktım ne hali varsa görsün demis
Kızın babası olsam beni de serbest yetiştirdiler diyip döverim adamı da çocuğu da.
büyüyünce ailesine de yapar aynısını gorur o zaman serbestligi
Ben kızın babası olsam o çocuğun yaptığını babasına uygulamalı anlatırdım
Öyle bir durumla karşılaşsam annemde beni serbest yetiştirdi diyip o kadını bölerim
cocuk bu ot degil serbest yetistiresin. Ayni zihniyet sira kizina gdlince 2. Gibi yetistiriliyor. Sonra toplumu toplum gibi etmeye calis dur
Herkes çocuğunun eylemlerin den sorumludur başkasının alanına giremez özgür olabilir başkasının özgürlük kişisel alanına girmemeli
O babanın başı belaya girer devamlı. Karakoldan toplar oğlunu hep. Serbest yetiştirmiş madem ki.. 👍
Serbest yetistirmek değil sorumsuzluluğunun maskesi. Saldim çayıra naparsa yapsin diyememis böyle kılıf uydurmuş
Serbest yetiştirdim cahillikten baska bir şey değil. biri kırar serbest yetişenin kafasini akillanirsinız pamuk gibi olursunuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?