Her ne kadar istisnai kardeşlerim olsada onları tenzih ederim. ama geri kalan kesim içinde armut genelde dibine düşer demekte fayda var çünkü öyledir.
www.sunnetullah.com/
www.sunnetullah.com/
Anasına bak kızını al çok çook çoook doğru bir sözdür. Fakat sadece anne veya baba olarak değil, evleniceğin kişinin ailesine bakman daha isabetli olucaktır. Herkes aslına çeker. Kurttan kuzu doğmaz derler. Dünyanın değişmesi, çağın değişmesinden dolayı anne baba ile çocuklarının yaşamları, hayat görüşleri bire bir aynı olmasada, genler aynıdır ve o çocuk anne babasının özelliklerinin yüzde seksen ini taşıyordur.
Hayvanlarda bile örneğin yarış atlarına bakarsan, annesi yarışlarda dereceler yapmış atlar aynı şekilde başarı gösteren atlarla çiftleştirilir ki iyi ırk bozulmadan devam etsin. veya köpeklerde de öyledir sadık cesur köpeklerin yavrularını almak isterler köylüler sokak köpeğinden doğan bir köpek yavrusunu kimse alıp bakmak istemez çünkü oda uyuz bir köpek olacaktır. Anne babanın genleri çocuklarına geçer. Bunun için aile çok önemlidir. Ben aileme ne anneme ne babama hiç bir konuda benzemem diyen birisini de hiç duymadım. Kızlar annelerini örnek alarak büyüdüğü için annelerinin özelliklerini, erkeklerde babalarını örnek alarak büyüdükleri için babalarının özelliğini taşıyacaktır. :)
Nerelerdesin sen ve ne yapmaktasın
Tabiki Bu atasözü Geçerli Ama her Zaman Değil Bazen Öyle Bir Bakıyorsun Ki Fark Ediosun Örnek..
Selçuk Ural ve Oğlu Hakan Ural!
İstisnaları her zaman tenzişh etmişimdir ve soruyu sorarkenbde belirttim detayda
Cogu zaman kiz annesiine erkek babasna benzer ama bazende tam tersi yetisince tamamen farkli olabiliyor
Rıca ederim. Hak eden sadece sizin cevabınız idi
olanlaran en şyisi buydu. Ama yorumunda güzeldi
hiç kaltılmadığım bir sözdür ak koyundan kara kuzu kara koyundan da ak kuzu olurmuş
bizim kara koyunun ak kuzusu var hakikaten :)))
ona öyle dememk lazım ya oluyor bazen ama insalar ailelerinin hatalarıyla yargılanmamalı kişsill özgürlük var hepsini geçtim allah herkese akıl vermiş
İstisnaları tenzih etmişimdir her zaman
Cevap
3Cevap
Anasi güzel efendi ise kızı da öyle olur gibisinden
bence bütün sülaleyi gözden geçirmek lazım :)
herkes kendi üstüne yakışanı giysin demek
Yani?
kimi o şekıl kimi bu şekıl diyom kanka neden anlamıyırsın benı! :(
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar