Valla bu kelime ne yazık ki çok sık kullanılıyor, en ufak bir hatada bile hayırsız damgası yiyebiliyorlar. Temelde bir sıkıntı var yani yetiştirmede. Çocuk zaten melek, sübyan olarak dünyaya gelmiş. Anne ve baba olarak sen o çocuğa neler kattın? Çocuk, toprağa atılan tohum gibidir. Nasıl bakarsan emeğinin karşılığını alırsın. Elbette ki Allah kimseye hayırsız evlat nasip etmesin. Yalnız çocuk fıtrat gereği pür ü pak doğar. Sonra da sen ya zaten bu çocuk hayırsızdı diyerek onu kaderine terk edemezsin. Her şey çocuklukta yatar. Psikolojik bir vakayla karşılaşan psikologlar yetişkinlerle konuşurken çocukluğunuza inelim diyor ! İşte anne baba olmuşlar ya da anne baba adayları bu hususta çok dikkatli davranması lazım. Unutmayalım ki çocuklarımız, yarınlarımızın geleceği ve teminatıdır.
Bir anne olarak evladımdan tek bekleyeceğim haber almak olur herhalde. İyi, mutlu ya da darda olsun, nasıl olursa olsun haberim olsun. Başka beklentiler insanı hayal kırıklığına uğratır.
Size katılıyorum bu konuda, evlatlarımız hep iyi olsunlar. Sağlıklarını, huzurlarını, mutluluklarını duyalım görelim yaşayalım bize yeter... Teşekkürler yorumunuz için.
Hayırlı olduğumu düşünüyorum ama bana hep hayırsız evlat derler. Beni yanlış anlarlar. Fikrimi söylediğim zaman karışıyorsun diyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum yani ben onları zorluyormuşum gibi bir izlenimleri var
En İyi Cevaplar