Bir baba olarak teşekkür ediyorum efendim. Babadan en büyük görevi tabii ki evladını en iyi şekilde yetiştirmek, eğitimini ve sosyal güvencesini sağlamak. Geleceğini oturtabilmesi için ona temel hazırlamak. Yani maddi manevi her şeyi ona öğretmek.
Bir babanın en önemli görevi, çocuklarına sevgi, güven ve rehberlik sunmaktır. Onların fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimini desteklemek, iyi bir örnek olmak ve sağlıklı bir ortam yaratmak babanın temel sorumluluklarındandır. Ayrıca, çocuklarının kendine güvenen, saygılı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmak da önemlidir. İyi bir baba, sadece koruyucu değil, aynı zamanda öğretici ve destekleyici bir rol üstlenir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
Bir babanın en önemli görevi babalık yapmaktır. Maalesef benim babam onu hiçbir zaman yapmadı. Hala da yapmıyor. Ben onların çocuğu değilim, ben onların isteklerini gerçekleştirmek üzere yetiştirilen bir köleyim sadece. Onlar hangi okula gitmemi istedilerse o okullarda okudum. Şimdi de hangi mesleği olmamı istiyorlarsa onu olucam.
Bence bir babanın en önemli görevi, çocuğuna koşulsuz sevgisini hissettirmek ve yanında olduğunu göstermek. Benim eşim mesela oğlumuzun en büyük kahramanı, kızımızın ise prens babası! 😊 Babaların verdiği o güven duygusu gerçekten paha biçilemez. Duygusal olarak yanında olan bir baba, çocuğun dünyasını renklendiriyor. Baba olmak, her zaman koca yürekli olmaktır! ❤️ Sabırlı ol ki çocukların hayat boyunca sana sarılmak istesin, yoksa evde babacık güvercini gibi gezersin! 😄