Anneler çocuklarını karnında taşıyor hormonlar onu çocuğa bağlıyor
Peki babanın vasfı ne?
Peki babanın vasfı ne?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Annelik bir lütuftur. Biz erkekler içinde büyüyen ve hareket eden bir canlının varlığının verdiği duyguyu asla bilemeyiz. Ama bu durum erkeklerin çocuklarına karşı duygusal bağı olmadığı anlamına gelmez. Doğum hanenin kapısının önünde hemşirenin elindeki çocuğumu ilk gördüğüm zaman gözlerim doldu. Tüylerim diken diken oldu. Bu duyguyu anlatmak mümkün değil. O andan itibaren, eşimin dışında benim sorumluluğunda olan, onu koruyup kollamam gereken bir insan daha vardı artık. İlk kez altını ben temizleyip değiştirdim. Sonrasında da emzirme haricindeki her ihtiyacında en az eşim kadar, hatta belki de ondan fazla ben vardım. Gece, eşim emzirip bana verir ve uyurdu. Ben gazını çıkarıp uyuttuktan sonra yatardım. Hastalandığında saatlerce başucunda bekler ateşini kontrol ederdim. İğne vurulacaksa hep ben götürürdüm. Şimdi iki çocuğum var. İkisi de büyüdü. Hala hastaneye gidilecekse benim götürmemi isterler. Her zorlandıklarında, zor durumlarında babalarından yardım isterler. Yanlış anlaşılmasın, eşimin bir fonksiyonu yokmuş gibi algılamayın. Temizliklerinden, giyimlerine, bir çok ihtiyaçları ile eşim ilgilenir. Ama, babanın etkisini de bilin istedim
Umarım bu yazdıklarım baba olmanın anlamı hakkında bir fikir vermiştir.
Annelik içgüdüsel bir olayken babalık sonradan öğrenilir kızı olmayan bir erkek yarım baba oldum demeli ;) kız çocuğu babayı gerçekten baba yapar.
https://www.youtube.com/embed/RX7Nu4egU4YCevap
9Cevap
Bazen erkeklerin cidden salak olduğunu düşünüyorum. Soruda duygusal bağdan bahsediyor erkekle cevap olarak 'biz hamile bırakıyoruz, sperm olmazsa bebek olmaz (sanki yumurtaya ihtiyaç yokmuş gibi)'diye saçma sapan cevaplar vermişler.
Bence baba çocuk arasında duygusal bağ zamanla kuruluyor. Oyun oynayarak, bebekle ilgilenerek oluşur bu bağ.
Tesekkur ederim dogru anlamışsınız
Erkek çocuklar için büyürken onaylamasını, kabul etmesini istediği, örnek aldığı bir figür. Erkeklerin aksine kız çocuklar babalarına korunma hissi, duygusal olarak destek için bağlı oluyor ayrıca genelde kızlar büyüdüğünde küçükken babalarıyla güzel zamanlar geçirdiyse erkeklerde babalarının özelliklerine daha yakın kişileri tercih ediyorlar diye biliyorum
Baba zaten bebeği kucağına alınca hatta hatta baba diyene kadar pek bir sey anlamazlarmis kimisi anlar elbet kucağına alıp onu hissedince bağ kuruyorlar diyim Rabbim de ona o duyguyu öyle veriyor
Babanın vasfı temeli atmak. Unutmaki babadaki hammadde olmasa o çocuk olmaz
Baba olamanın anlamını sedat pekerin videolarından anlayabilirsin😂
O çocuğun karnına yerlesmesini sağlayıp annenin yapamayacağı şeyleri yapmak 😄
Olsun ama sende hormon salgilanmiyor
Çocuğa nasil bağlanıyorsun yani
Sonuçta başka birinden hamileyse bile bunu bilemezsin
No no no
Dna testini şüphe varsa yaptırırsın
Ya şüphe yoksa
Baba sokmasa cocuk olrmu
Anneye ağaçlar mı veriyor bebeği
Seni hamile bırakan kim yani sonuç