Emzirmek dışında her sorumluluk anneyle ortak paylasilmali. Geçenlerde çok güzel bı yazı okudum Instagram'da bir baba çocuğuna banyosunu yaptiriyo giydirip altını aliyosa onunla oyunlar oynuyosa anneye yardım etmiyodur babalik yapiyodur diye. Ama maalesef Türkiye şartlarındaki erkek kesim babalığı spermden ibaret gördükleri için tüm yük annelerin omuzlarinda. Oysa evet onlar emzirmiyor ama annelik sadece emzirmekten ibaret değil giyimi banyosu alt temizliği bakımı oyun oynaması il erde yemek yedirmesi oyalamasi bunları babada yapabilir. Şöyle bi algı var toplumda böyle söyleyince deniliyoki ama erkekler dışarda calisiyo bide evdemi yardım etsin kusura bakmasinlarda anne de evde oturup sadece çocuk bakmiyo temizlik yemek çamaşır bulaşık bunlar üstüne bide Cocukla ilgileniyo bir evde huzur ve mutluluk olması isteniyosa o evin hanımının yüzü gülecek kadın gulerse babada Güler cocukda Güler evdede huzur olur buda destek ve yardımla mümkündür...
Alt değiştirme ve emzirme annenin görevi olursa diğer uyutma sallama gibi şeyler de eşlerde olmalı yani iş görürken biraz tutup bakabilirler ya da mama içiyorsa bebek ona içirebilirler geceleri çok ağlıyorsa aç değilse emmiyorsa ya da hiç susmuyorsa anneye moral olarak yanında durup sakinlestirebilir