Peki ya sizin fikriniz nedir? Bir bebek doğar doğmaz babasını da tanıyabilir mi ve bu nasıl mümkün olur? <3

Ablamın doğumunda bizzat bulundum. Eniştemin bebeği odaya geldiğinde ilk gördüğü anda gözündeki ışıltı ve mutluluğu tarifsizdi. Aşkla bakıyodu bebeğine. Allah herkese bu güzel duyguyu yaşatsın. Amin
Amin 🙏
Her gece bebeği ile konuşursa sesinden tanır diye düşünüyorum...
Arkadaşımın eşi her gece şarkı söylerdi. Bebek doğduktan sonra ağladığında babasının ona şarkı söylemesiyle susardı...😍
Bu çok güzel bir şey 😍
İllaki kan çeker 🤔vardır bir göbek bağı gibi bir şey olmasa da ince bir şeyler. ama büyüdükçe daha sağlam bağ kurmaya başladıkları bir gerçek
Anne ile bağı olur.. Baba ile daha sonra diye biliyorum
Cevap
6Cevap
Bebek ona bakım veren ve sık gördüğü kişi ile bağ kurar. Bu nedenle bebeği ile güvenli ve sağlıklı bağ kurmak isteyen babalar onu bol bol kucağına almalı göz temasını kesmemeli, bakımını yapmalıdır. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz şu yazımı okuyabilirsiniz. www.annebabalaricin.com/.../
Hiç düşünmedim. Anne ile olan bağı anne rahmine düştüğü andan itibaren başlıyor annenin kalp atışını bile tanıyor oğlum dünyaya geldiğinde başkasının kucağında ağlardi hep ben kucağıma alıp kafasını kalbime doğru yatirdigim anda susar rahatlardi. Annenin sesini bile tanıyor. Anne de öyle tabii hamilelik haberini aldığı andan itibaren yaradan annelik iç güdüsünü veriyor kalbine insanın. Yoksa o 9 ay çekilir miydi? Sabahlara kadar uyuyamadigin nefes almakta zorlandigin durduk yerde bacağına giren canını alacakmış hissi veren kramplar markete gitmenin zulüm gibi geldiği günler.. anne kalbinde taşıyor baba beyinde. Ve o çocuk Doğana kadar baba olduklarını anlayamiyorlar
Yüreğine sağlık ❤️ Çok güzel anlatmışsın.
Bebeğin anneyle bağı zaten anne rahmine düşer düşmez başlıyor..
Babaninda bebek doğduğunda ona en az annesi kadar ilgili ve şefkatli olması için, anne adayımız daha hamileyken bebeğine babasını bol bol anlatıp, babaninda bebeğine anne karnındayken güzel şeyler söyleyip ona sevgisini daha doğmadan hissettirmesi gerekiyor.. .
Bu şekilde daha sağlıklı bir bağ olucaktir eminim..
Baba, eğer anne hamileyken karnını sevip bebişle sohbetini eksik etmediyse bebek babayı kolaylıkla tanır ve zaten normalde de baba anneyle konuşurken vs bebek babasının sesini tanımış olur hele ki o Rabbim'in babaya verdiği bizleri güvende ve huzurlu hissetmemizi sağlayacak bir şekilde yaratması yok mu... Paha biçilemez yani bebek kokuyla ve hissiyatla direk tanır babayı/anneyi ayrıca bebekler birer melek onların hisleri çok çok kuvvetli...
Babalar için bence ilk deneyimin garip oldugunu dusunuyorum o anki korku heyecan ama ilk kucagina aldiktan sonra bu gerginligin yerine merhamet ve sevgi duygusunun yer alacagini dusunuyorum :)
Benim eşim ve oğlum birbirine aşık. Ama tabi ki oğlum bana daha çok aşık :))
Hamileyken eşim karnıma bile dokunmazdı çok üzülürdüm. Ama oğlum doğunca eşim deli oldu ona.
Öyle olsaydı :D evlatlık alındığından beri çocuk huzursuz olurdu be
Bilemedim ki şimdi, fotoğrafla ne kadar uzun bakılırsa baktım ama. 💖
Kan bağından tanıyabilir belki.
Bence babalar bağ kuramıyor
Kan cekiyor dedikleri bu olsa gerek..
Annesiyle olduğu kadar
böyle kocam olsun böylede uşanmmm
Bu ülkede çocuk sahibi olmak mı 🤮🤮🤮
Tanıyabilir bence de
Bence bağ yoktur zamanla bağ kurulur
Yok gibi
sifirdir bence