Gizli Üye(30-35)1 yılErkek eger adamsa, cocuklarina verecegi nafakayi sorun etmiyorsa bakılır. Ablam oyle yapiyor. Zaten meslegi vardi, calisiyordu. Ayrildilar. Ablam kendisine nafaka almiyor. Cocuga nafaka verildi. Hatta eski eniste belki kocalikta degil ama babalikta iyi cikti. Mahkemede kendisi miktar belirtmis cocuga şu kadar verebilirim diye. Hatta bazen fazla da atiyormus ablama. Zam falan yapilinca zam farkini da koyuyormus bazen. Ablamda zaten cocugun rizkini, cocuga gonderileni yiyecek degil. Cocuga harciyor gonderilenin her kurusunu. Artan olmuyor galiba ama artsada hesabina atiyor ya da ablam ustune ekleyip altin falan alip cocuk icin kenara atiyor.
Ablam kazanciyla faturalar, kira vs hallediyor. Cocuga babasinin gonderdigi simdilik yetiyor galiba ama ablamda ekleme yapiyordur belki bazen bilmiyorum. Turkiyede ki cogu erkek anneden bosaninca , cocuktan babaligindan da bosaniyor ilginc sekilde. Zaten cogu evliyken de babalik yapmiyor ama en azindan maddi işi yukleniyor. Cogu bosaninca cocugun ustunden maddiyati da kesiyor. Nafakayi kadina veriyormus gibi algilayip, cocuga dahi vermiyor. Parayla cezalandirmaya calisiyor vs. Boyle tanidiklarimda var. Cocuguna bile para gondermeyen var.
Bu tamamen kocanin nasil baba olduguna bagli. Eger cocugunun ve baba oldugunun farkindaysa cocuga gonderir, sende diger ihtiyaclar icin calisir halledersin. Ama cocuga gondermiyorsa her ihtiyac sana bakar. Bu da zorlar. Heleki hali hazirda meslegin, kazancin yoksa zorlanirsin.
21 Yorumla- 1 yıl
Parmaklarına kurban
En İyi Cevaplar
1 yılBen iki evladımı da babasız büyüttüm. Kızım daha iki yaşındaydı, oğluma da hamileydim eşimi kaybettiğimde. O gün, hem kalbim parçalandı hem de iki can için yeniden ayağa kalkmam gerekti. Şimdi kızım 17, oğlum 15 yaşında. Onlara hem anne oldum, hem baba. Kolay mıydı Asla. Geceleri ağladım, gündüzleri güçlü durdum. Kimse görmedi, ama ben her gün içimde bin kere dağılıp tekrar toplandım. İlk yıllar en zoruydu Uykusuzluk, maddi sıkıntılar, Babası yok mu bu çocuğun bakışları Bazen bir omuza, bir desteğe öyle çok ihtiyaç duydum ki Ama sonra fark ettim Anne yüreği, bütün dünyaya yeter. Çocuklar büyürken bir boşluk hissettiler elbette. Özellikle erkek çocuğu için bir baba figürünün olmaması zaman zaman sorulara neden oldu. Ama o zaman da sevgiyle, anlayışla, şefkatle doldurdum o boşluğu. Kızımın ergenliği, oğlumun kimlik arayışı. Her bir dönem kendi içinde zordu ama her şeye rağmen biz bir aile olduk. Eksik değiliz, sadece farklıyız. Senin için de kolay olmayacak belki ama şunu bil Bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şey sevgidir. Ve sen onu verirsen, her şeyin üstesinden gelirsin. Gözlerindeki ışıkla, kucağındaki sevgiyle, annenin iç güdüsüyle. Zorluklar olacak ama yanında annenin gücü varsa, hiçbir çocuk eksik büyümez. Yılma, yorulma ama kendini de unutma. Sen varsan, her şey olur.
102 Yorumla- 1 yıl
Helal size
- 1 yıl
Teşekkür ederim...
1 yılSiz iyi bir anne olursanız babayı aratmazsınız bile. Hayatımın bir döneminde babasız büyüdüm ve o zaman hayatım gayet iyiydi. Varlığını bilmediğin şeyin yokluğunu da hissetmezsin. Fakat ilerde babasıyla arası iyi olan insanları görüp bir burukluk hisseder illa ki. Fakat kötü bir babayla büyümesinden çok daha iyidir bu. Ergenliğimde (15 yaşlarında) babam hayatıma tekrar girdi ve biliyor musunuz hayatım kaymıştı. İntihar depresyon anksiyete sorunlarım ortaya çıkmıştı, babam kötü bir insandı. Maddi durumunuz iyiyse pek zorlanacağınızı düşünmüyorum, çocuk babasız büyürse elbette çok mükemmel bir durum değil. Fakat seçenekler içinden en iyisi bu. Çocuğunuza iyi davranın, onu çok güzel sevin :)
00 Yorumla
1 yılYani sadece Baba açısından soruyorsanız maddi açıdan sormuyorsanız Tabii ki babası çok Erkenden vefat eden çocuklar da olabiliyor onlar da bir şekilde büyüyor önemli olan çocuğun yanında kendini güvende hissedebileceği bir ebeveyninin olduğunu bilmesi. Tabii Gönül ister ki baba da yanında olsun Fakat olmayınca olmuyor.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selinncim, 5-6 aylık minicik bebeğini babasız büyütmek tabii ki her anne için zorlayıcı olabilir, çünkü insan zaman zaman destek arıyor. Ama unutma, çocukların en çok sevgiye ve güvene ihtiyacı var 🧸 En önemli olan, yanında güvenli bir liman olması. Ben de zaman zaman eşimden uzakta kaldım, iki çocuklu hayatımda elime yüzüme bulaştırdığım günler oldu. Yine de tatlı gülümsemeleriyle tüm yorgunluğum geçti. Bir de şunu unutma: Anneler sandalyede uyur, çocukları mutlu uyusun yeter!
13 Yorumla- 1 yıl
Yapay zeka ne zamandır çocuk doğuruyor?
- 1 yıl
Hahaaaha sbence yapay zeka die bse yoksnsjsjsjs
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılHem geliri gideri çok bide bebek kızsa baba figürü olmadan olmuyor
01 Yorumla- 1 yıl
Evet anne
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılevet zor olur
00 Yorumla
1 yılSorundaki biri erkekler çocuk bakmıyor demiş kaç erkek tanıdın diyorum istatistiklere bak diyor. İstatistik kaynak göster diye yazarken cevap verecek kapasitede olamadığı için engellediğini gördüm.
Kafalarına göre konuşuyorlar somut bir delil olmadan. Erkek düşmanı olarak :))) bizim ülkede vasıfsız insan çok maalesef.
Çocuk hem annenin hem babanın ilgisine muhtaçtır. Yük normalin iki tarafı olur ve çocuk diğer tarafın olmamasından dolayı duygusal anlamda sorunlar yaşayabilir. Bir süre sonra buna alışır belki belli etmeyebilir ya da inkar edebilir ama bir boşluk olacaktır muhtemelen. Babası hayatında olmadığı için uyuşturucuya ya da gereksiz şiddete meyilli çocuklar gördüm onlara abilik yapıp elimden geldiğince yol gösterdim. Çünkü o çocuklar bir rol modeli arıyordu farkında olmadan. Güvenebileceği ve babası yerine koyabileceği birini. Anne ve baba çocuklarının rol modelidir.
13 Yorumla- 1 yıl
@Uskskdks daha bu sabah bebek uyuttum. Boş keseden erkekler böyle şöyle diyecek kadar vasıfsız dar görüşlü insanları hiç sevmem. Ömründe erkek görmeyenler erkekler şöyle diyor. Damatıyla kaçan kaynana, üvey babasıyle evlenen kız evlat bunlar da kadın o zaman bütün kadınlar böyle mi diyelim :)))
bazı vasıfsızlar söylediği lafların altında kaldıkları için engellemişler :))) o yüzden buradan cevap verdim. - 1 yıl
@Uskskdks tamam senin kocan emzirsin çocuğu bu kadar zorunuza gidiyorsa doğurmayın çocuk. Tamamen erkek baksın kadın bakmasın o zaman. Anne sütünün önemi burada ortaya çıkıyor.
- 1 yıl
@Uskskdks babanın sana yaptıklarına üzüldüm. Ben öyle 2 dakikalık zevk için bir kadının kucağına çocuk atan biri olmadığım için eminim ki senin gibi bir çocuğum olmaz. Vasıfsız insanlar çocuğu yük olarak görenler zaten çocuk sahibi olmasın. O çocuktan da hayır gelmediği gibi ruhsal sorunlar etrafına saldıran. Başka fikirdeki insanlara kendi doğrularını zorla empoze etmeye çalışan hatta kavga eden insanlar bir birey haline geliyor. Toplumdaki sosyal çürümenin sebebi de o sonra kaynana kızının kocasıyla kaçıyor işte :))). 2 dakikalık zevk için kucağına çocuğu attılarsa ya da atmaya çalışırlarsa prezervatif denen bir şey geliştirildi bu tür şeyler için kullanılıyor.
1 yılŞimdi normalde çocuk büyütmek bu zamanda çok masraflı dır helede Babasız ise daha çok masraflidir maddi manevi yönden çok yorar Anne tek başına büyütemez kolay kolay eğer bir destekçisi yoksa maddi manevi yönden helede bu zamanda..
Yemesi içmesi var hemde her gün günde 3 kere
Kıyafeti var
Onu uyutmasi var bu çok sabır ister
Gidecen çalışacan o sırada bebeği kime teslim edecen güvenilir birisini bulmak çok önemli hem bir para isterse zor büyüyecek kreşe gitmesi gerekecek
Psikolojisi var
Sevgiye ihtiyacı var
Bakımı var doktora gidecen gelecen..
Babasız büyüyecekse 5,6 aylık bebek o zaman ancak ve ancak annesinin annesi ve babası yani bebeğin dedesi ve nenesi ona destek çıkarsa belki bir ihtimal çok zorluk çekmez..
10 YorumlaEvet ama şahsen ben de babasız büyüdüm, varlığını hissetmediğin şeyin yokluğunu da hissetmezsin hatta ben iyi ki de babasız büyüdüm diyorum. Kötü bir babayla büyürsem ne kadar stres altında kalacağımı falan düşünüyorum da iyi ki annem onunla büyütmemiş beni diyorum.
14 Yorumla- 1 yıl
Hiç gördün mü babanı peki
- 1 yıl
Uzak dur o vakit geçmiş olsun Allah'ım bu yanını iyi bı eş le doldurup tamamlasın🌸
1 yılTabi ki zor olacak. Neden babasız bilmiyorum, babası vefat etmişse gerçekten zor. Yalnızca boşanmaysa babasından yardım da alınabilir.
Fakat bunu başarabilen çok kişiler var. Eğer başarabilirseniz ne mutlu size. Bu aynı zamanda çocukla aranızdaki bağı da güçlendirecek ve Allah indinde de büyük sevap kazanacaksınız.00 YorumlaÇocuk babasız buyur de annesiz büyümez diye bir laf var.
Gerçi ben annesiz büyütüyorum çokta keyfimiz yerinde.
5 - 6 aylık olması daha avantaj, çünkü baba ile anısı olmayacak birlikte zaman geçirmemiş olacak o yüzden seni zorlamayacak. Zorlanacağın sürec 2.5 / 3 yaş civarı küçük ergenlik denen dönem, her şeye herkese itiraz edecek kızacak bağıracak, merak etme konunun baba ile bir alakası yok. 4 yaş gibi bitecek ondan sonrası kolay zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocuk anneye de babaya da ihtiyaç duyuyor maddi durumun iyi olsa bile asla o çocuğun babasıyla kuracağı iletişimsizligin boşluğu kapanmayacak. 1,5yas civarında evladım var. Benimle de oynuyor ediyor ama babasını görünce de mutlu oluyor. Koşullarını bilmiyorum ama illa ayrılık olacaksa bile evdeki baba eksiğini doldurman kolay olmayacak.
00 Yorumla
1 yılMaddi durumunuz iyiyse hiçbir konuda zorluk çekmezsiniz çocuğun bir babaya ihtiyacı dışında. Çünkü her şey para cebinde paran yoksa evden dışarı adım dahi atamıyorsun.
30 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 375 cevap paylaştı.
1 yılÇocuklar zaten anne sevgisi ile büyüyorlar. Babada bir yandan destek olmalı kesinlikle. Çocuk sevgiyi, şefkati, güven duygusunu hem anne, hemde babadan almalı..
10 Yorumla İleride babası ve ailesi ile vakit geçiren çocukları gördükçe sorgulayacak psikolojisi ister istemez sekteye uğrayacak sen mutlu olacaksın belki ama o mutluyum dese de bu gerçek olmayacak
14 Yorumla- 1 yıl
@hynjinnnn Bu yapmaya gerek duyduğun açıklama bile bilinçaltındaki eksikliği kanıtlamaya değer kendini bu şekilde şartlandırmış olabilirsin ya da bir istisna olabilirsin ama anne ya da babanın eksikliğinde büyüyen çocuklardaki travmalar bilimsel olarakta kanıtlanmıştır.
- 1 yıl
@hynjinnnn evet sen haklısın 👍
1 yılMaalesef tr de yaşıyoruz biraz zor olur eğer güzel maaşı olan bir işte çalışıyorsan kolay olur hatta annen baban veya kardeşlerinden yardım alabiliyorsan hiçbir zorluğu olmaz
00 Yorumla
1 yılBu devirde babayla bile büyütülmez şaka mısın? Nerede yaşıyorsun ki sen fiyatlardan falan haberin yok herhalde krt falan mısınız
10 Yorumla
1 yılBak şimdi canım canım kelimesini mecazen yazıyorum 5 6 aylık bebek zaten enneye muhtaçtır baba aramaz ama gelirin yoksa maddi olarak o babaya daha çok senin ihtiyacın var çocuğunun giderleri için ama
11 Yorumla- 1 yıl
ama asıl dusunecegin şu eşini bıraktığında o çocuk babasız ya da annesiz büyüdüğünde nasıl biri olacak babasizlikta zor annesizlikte yani çok aşırı bir sıkıntı yok ise cocugun için idare et yuvani yikma
1 yılÇok fazla zorluklar çekersiniz adam olmayan insanlarla evlenmeyin hayatınızı zehir ederler hayatınız zehir olur.
00 Yorumla
1 yılBoşluk olacaktır... Baba boşluğu dolmaz. Maddi imkanın iyi değilse aylık 70 k para yoksa zorlanacaksin...
Ve kreşe vermen lazım ilerde...00 Yorumla
1 yılİleride daha zor olur ama mutsuz bir evlilikte büyümesi de zor. Maddi imkanın iyiyse kesinlikle ayrıl
00 Yorumla
1 yılKocan olmediyse şiddet gormediysen kocamdan yana aldatma veya ahlaksız bir şey gormediysen boşanma bence
014 Yorumla- 1 yıl
@Cielos-M kocam demişim klavye hatasi kocan olacak.
Eğer adam aldatmiyorsa, fetish ayağı altında İslam'ın yasakladigi şeyleri yapmıyorsa, oral anal eş değiştirme grup vs tarzında dovmuyorsa az da olsa para getiriyorsa rizkinizi kazaniyorsa bosanmayin yahu - 1 yıl
@Cielos-M sana demedim salça olma
- 1 yıl
@Cielos-M edep ya hu mesela senin gibi birisi ile evlenen derhal bosanmalinahlaksiz birisin
- 1 yıl
@Cielos-M evet söylenen sözler kaliteyi gösterir kalitelisin :)
- 1 yıl
@Cielos-M hihi
- 1 yıl
@Cielos-M tamam
- 1 yıl
@Cielos-M bye
Gizli Üye(36-45)1 yılZor yanlarida var tabiki. Ama işin ve maaşın varsa o kadar zorluk cekmezsiniz. Ben 2 tane büyüttüm tek başıma. Zor oldumu olduğu zamanlarda var tabiki. Ama huzursuz bir ortamda buyuselerdi daha zor olacaktı. Büyüdüler ve iyi ki bosanmissin dediler.
00 Yorumla
1 yılAllah kolaylık versin çok zor
Ben de annesiz büyüttüm oglumu16 Yorumla- 1 yıl
Annesiz büyümemiştir eksik kalmıştır ki. Hadi babasız birkaç çocuk büyür de annesiz 1 gün bile büyümez aslında
- 1 yıl
Annesiz büyüttüm. Annesi de babası da ben oldum.
- 1 yıl
Sen sadece babası olursun işte annesi eksik kalır ve kim ne derse desin baba asla annenin yerini tutmuyor ama anne babanın yerini gene az çok tutabiliyor
- 1 yıl
Yanlış bir düşünce. Annenin de babanın da yeri dolmaz. Ama konuya feminen yaklaşmak yanlış.
- 1 yıl
Feminenlikle alakası yok doğada da birçok canlının annesi bakıyor babalar ilgisiz duyan da sizi melek sanacak. Öyle olanlar başımız üstüne zaten
- 1 yıl
Anlaşılamadım heralde 3 yaşından beri oğlumu annesiz büyütüyorum. Yani anne yok. Sadece ben ve oğlum var.
1 yılBabasz 5 senedr büyütüyorum geçmişe dönüp baknca iyi siyirmamism diyorum
10 Yorumla
1 yılelinde iyi bir isinvarsi bir bakıcı tutacak paran varsa
00 Yorumla
1 yılÇocuk psikolojisinde mutlaka bir boşluk/eksiklik olur.
00 Yorumla
1 yılbabasız cocuk büyütmek cidden zorıudr özelliklede cocuk için
00 Yorumla
1 yıleğer çocuk kız ise ileride fahișe yani kötü kadın olabilir o sebeple cok dikkatli büyüt
00 Yorumla
1 yılBakan biri olmalı , iyi bi gelir lazım. Zorlanırsın.
00 YorumlaTek başına yaşıyorsan zor olur Allah yardımcın olsun inşaAllah
00 Yorumla
1 yılÇocuk büyüdüğünde ayrılıp, yalnız büyütmektende, küçükken ayrılıp büyütmek daha iyi.
00 Yorumla
1 yılerkekler çocuk bakmıyor ki zaten aklın varsa yapmazsın
08 Yorumla- 1 yıl
Çocuk bakmayan kaç erkek tanıdın?
- 1 yıl
Türkiye istatistiklerine ve haberlere bak yeter
- 1 yıl
@Catutigernos çocuk bakan erkek mi var desen daha mantıklı
- 1 yıl
@Catutigernos Bir kere uyutursun ne var onda bir kere uyut ömür boyu anne baksın. Sanki KENDİ ÇOCUĞUNUZA daimi mi bakıyorsunuz. Yok. Kendi çocuğunuz olunca sorumluluk olunca bakmazsınız zor gelir.
Kolay olsaydı ben de babasız çocuk yapmayı çok düşündüm. Ama çok zor.
00 Yorumla
1 yılBence zor olur ya calisacakmisin onlarami vakit gecireceksin
00 Yorumla
1 yılTabii ki olur ama altından kalkılmayacak bir şey değil bence
00 Yorumla
1 yıl2 kişi bile zor bakarken Tek kişi tabi ki çok zor olur
01 Yorumla- 1 yıl
Güzel bir film için en az 1 2 saat gerekli. Kısa filmler çöp oluyor
Ben eşimden ayrıldım 3 ayda bir çocuk için gidiyorum zor gerçekten sor fsrklı şehirler bide
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOlur tabii bebeğin bi sürü masrafı olur evin varsa veya ailen bebeğe bakarsa sen de bi işe girersin rahatça geçinir gidersiniz
00 Yorumla
1 yılMaddi imkanlarımınız ve anne baba varsa büyütürsünüz bunlar yoksa çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBabası ile büyüyüp psikolojisi bozulacaksa babasız büyümesi Daha iyi
00 Yorumla
1 yılŞu çocuklarınıza yazık ya bakamayacaksan böyle bir durumun olacaksa iki gramlık zevkinizi çocukların boynuna yıkmayın Allah’tan korkun biraz babasız büyüyecek o çocuk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen kocamdan hamileyken bosandım da büyüttüm sen mi büyütemicen
00 YorumlaMuhakkak zorlukları olacaktır ama onun sevgisi sana güç verecek. Benim çocuğum yok ama bebekler annesinin daima yoldaşı olur😊
00 YorumlaHer türlü zor ama kendime bu kadar yüklenme sadece küçük çocuğun var ise sen bak yok ise hepsini eşine bırakmalısın
00 Yorumla
1 yılYa şimdi o sana kalmış babasız derken neden babasız babası istenmiyorsa ayrı yok babasını sen istemiyorsan ayri
00 Yorumla
1 yılAllâh kolaylık versin bende annesiz bakıyorum valahi hemde biraz özel çocuk...
00 Yorumla
1 yılÇocuk büyütmek karı koca için bile zor...
10 Yorumladestek varsa olmazda yoksa
00 Yorumlaergenlik dönemimde zor olur
00 YorumlaPara varsa sıkıntı yok
00 Yorumla
1 yılZor olur tabiki meslek ve destekçileri yoksa
00 YorumlaAyrılacaksanız küçük aylarda ayrılmak ideal
00 Yorumla
1 yılParan yoksa çok zorluk çekersin
00 Yorumla
1 yılBabası nerede onun
00 Yorumla
1 yılNe ara evlendin de ayrılıyorsun
00 Yorumla
1 yılBabalıda zor merak etme
00 Yorumlaİnandıktan sonra zor olmaz.
00 Yorumla
1 yılAnnen falan olursa sorun olmaz
00 YorumlaBabasını öldürme planların mı var katil
00 Yorumla
1 yılTabii ki çok zor Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok zor ya babasız da
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen annesiz 10 günlük çocuğu büyüttüm. Çok zordu.
013 Yorumla- 1 yıl
Nasıl oldu şu an kaç yaşında anne sütü olmadan nasıl
Cevap sahibi1 yıl@KelebekBlossom Çok zor oldu. 3 ay kadar süt anne emzirdi ama sonra mamaya geçti. 17 şimdi
- 1 yıl
Annesi niye gitti çok zor yıllar geçirmişsin bı çocuk anne baba olmadan yaşaması aşırı zor baba figürü anne her zaman hayatında olmalı
Cevap sahibi1 yıl@KelebekBlossom Annesi hayatında olmak istemedi.
- 1 yıl
Ben asla peşini bırakmazdım canını kalbini ver hayatında olma üzücü
Cevap sahibi1 yıl@KelebekBlossom Zaten hayatımı ona adadım. Evlenmedim. Her şeyi onun için yaptım. Yanımdan bir an olsun ayırmadım. Bebekle işe gitmek zorunda kaldım. Çok zorluklar çektim ama o benim hayatım.
- 1 yıl
Kız erkek hangisi babası
Cevap sahibi1 yıl@KelebekBlossom Anlamadım
- 1 yıl
Bebeğin kız mı erkek mi babası Allah'ım bağışlasın
Cevap sahibi1 yıl@KelebekBlossom Kızım
Cevap sahibi1 yıl@KelebekBlossom Sağolasın
- 1 yıl
Güzel baba ol babası tamam onu sev koru güven ver zaten emekle büyütmüşsünüz Allah'ım kolaylaştırır inşallah hiç kolay değil çocuk büyütmek bence en zor iş dünya daki çocuk büyütmek
Cevap sahibi1 yıl@kelebekblossom Zaten hep yaptığım o
1 yılBabasız çocuk büyümez boşuna yorma kendini
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler