Selam arkadaslar 5 aylık hamileyim evlenmeden hamile kaldım ve cocugumun babası bebeği istemiyor. Benim zaten bir ailem yok kaybedeceğim ancak ben cocugu doğurmakta kararlıysam o da cocugu istememekte kararlı. Şimdiden zorluklar başladı işe vs girdim kimseye muhtac olmamak icin. Tek basına cocuk yapanlar büyütenler biraz destek verebilir mi cok yalnızım cunku
Cevabın nedir?
Buradaki insanlara güvenme kesinlikle.
Öncelikle okuyunca üzüldüm ama bunu başarabilirsin...
Gün doğmadan neler doğar demiş eskiler 😊
İç karartip sürekli hayıflanmak işe yaramaz..
Duygusal zamanlarindasin, doğumdan bir kac ay sonrasi da bu sekilde devam edecektir.
Bu dönemleri atlattiktan sonra gerisi bir şekilde halledilir..
Burada olumsuz yorum yapanlara aldirma, ahlak bekciligi yapan en buyuk ahlaksizdir..
Yine de bardagin dolu tarafini görmeye calisalim 😊
Hayatinin en buyuk tecrubesini yasadin/yasiyorsun..
Ve hayatinin dönüm noktalarindasin..
Bu dönemde yikilmazsan (ki bence yikikmayacaksin) seni bundan sonra kimse deviremez..
Güçlü bir insan olduğun belli, sen yeter ki dirayetli ol..
Arkadaslarin ile ilitisimde ol, çevre edinmeye calis (art niyetlileri eleyerek tabi) çünkü onunde ki sureclerde insanlara ihtiyacin olabilir zaman zaman..
Bundan asla gocunma, hepimizin birilerine ihtiyaci var 😊
Kendine, bebişe çok çok dikkat et, darlandigin zaman bu yorumun altina gelip yazabilirsin veya ekleyebilirsin. 😊42 Yorumla
Soran+1 yılcok tesekkur ederim iyi ki varsın💓
En İyi Cevaplar
+1 yılİşte bunu diyorum. Haklı ya da haksız demiyeceğim. Çocuk yapma kararı her ikinizin de ortak kararı olmalıyfı ve iyi planlanıp maddi manevi, ahlaki ve kanuni her türlü zemini hazırlanıp yola drvam edilmeliydi.5 ay boyunca nasıl bir gizlilik içinde saklandı bu çocuk. Her etkek bu konuda hassastır ve zaman ister ve belşi oluşumların kesin bir şeylerin olmasını bekler. Bu konuda, yani hamile kalıp kalmamak konusunda ilk sorumluluk ve dikkat kadının kendi insiyatifinde dir. Artık çok geç ve o çocuk doğacak. Bu gün korkan, sırt dönen ve istemiyorum diyen sevgilin enin de sonun da bir evladı olduğunu görecek ve sahip çıkacaktır. Ama tekrar söylüyorum ki ortak kararınız olmalıydı ve hazırlık yapmalıydınız.
05 Yorumla
Soran+1 yılortak kararımızdı zaten kendisi sonradan vazgecen ve bırakan oldu
- +1 yıl
İşte bu zulüm ve yüzsüzlüktür ve Allah ıslah etsin derim. Ama dediğim gibi yine de bunu çok iyi düşünmeli ve olabilecek sorunlar karşısında zor durum da jalırsam ne yaparımları hesaplamalıydın. Şimdi ne olacak? Zaman her şeye ilaçtır ve Allah seni asla yalnız bırakmayacaktır. Ailen, kimi kimsen yok mu?
Soran+1 yılyok malesef
- +1 yıl
Nasıl yani?
Soran+1 yılailem yok malesef ama arkadaslarım var
Gizli Üye(36-45)+1 yılAvrupada hep bekar anneler.. Hatta babalarina haber vermeden dogurup kendileri buyutuyorlar.. Allah guc versinsana da.. Basarabilirsin.. Kendine guven. Turkiye kosullari Avrupadan farkli ve daha zor... Beni esim terkettiginde hamileydim. jem de 2 aylik civari.. bosanmamiz 2 seneyi buldu ama hamileligimde bile yapauanliizdim.. Muayeneye herkes esiyle gelirdi ben tek basina.. dogumda tek basina... Ailem destek oldu bana.. Keske iyi kotu destek olabilselerdi? elde aile her zaman daha iyidir... Şu an cocugum 10 yasinda... Tek basina devam ediyorum...
411 Yorumla
Soran+1 yılGercekten tek basına olup hamile olmak o kadar zorki düştüğüm hale bakın burdan destek bekliyorum cok guclusunuz umarım bende sizin gibi olurum
Cevap sahibi+1 yılbir baslasam anlatmaya aglar herkes burada.. guclu olmak zorundasin.. Avrupada herkes bekar anne.. Maddi manevi hic sıkınti yasanmiyor.. ama burada zor ama guclu ol basarabilirsin hicbir erkegin yanina siginmadan cunku malesef devir bozuk.. insan olmayan biri cocuga da zarar vwrebilir.. hic evlenmedim bu yuzden... ben de buralarda kimseyle bulusmadan kafa dagitiyorum..
- +1 yıl
Avrupada herkes bekarmiş şöylemiş böylemiş avrupada devlet bakiyor ne zorluk cekiyorlarki boş konuşuyorsun burasi türkiye burda aç kalicaklar. evsiz kalicaklar anesi zaten egitimsiz yobaz cocuk da mafolacak ama yok. inadina doğrim diyor avrupayi türkiyele kiyasliyor vay be
Soran+1 yıl@Gegen-Jede-Regel gülüyorum size gerçekten asıl yobaz sizin beyniniz
Cevap sahibi+1 yıl@Gegen-Jede-Regel ben senin yorumlarini cok begeniyorum normalde.. Viraz agresif cikislar yapaviliyorsun ama vicdanli birisin.. Daha once yine boyle bir paylasimin altinda karsilasmistik. Yine gizliydim o yuzden hatirlamazsin.. Bos konusmuyorum gercekler malesef
- +1 yıl
@göruş sahibi ozaman sen anlat bu arkadaşa ben ona kizmam ve gerçekleri demem negatif değil positif diye ve evet vicdanli biriyim ve insanlara genelde yardim ederim maddi ve manevi ama bak ben kendim avrupada doğdum ve sehirlerinde büyüdüm türkiyede konu cok farkli burda insanlar vicdansiz serefsiz devlet yardim etmez napcak bu kiz?
- +1 yıl
Arti bu zannediyorki burda yazanlar cok yardim sever yazmalarindan belli amaçlari böyle insanlarda başina dert olacak
Cevap sahibi+1 yıl@Gegen-Jede-Regel evet... bircok kisinin yardim edeyim gel deyip kullanmaya calisacaklari asikar...
- +1 yıl
Bu ara sen kimsin? Nickini bagişla bize
Kadın isterse başaramayacağı hiç bir şey yok yeter ki inanıp kendine güvensin tabi ki zorlukları ve sıkıntıları olacaktır ama kadınların gerçekten böyle bir gücü var diye düşünüyorum Allah kimseye kaldıramayacağı bir yükü yüklemez ama keşke evlenmeden böyle bir hata olmasaydı! ...
21 Yorumla
Soran+1 yıl❤️tesekkur ederim güçleniyorum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
66Cevap
Herkes saçma sapan yorumlar yapıyor bir kaç kişi haricinde babasız çocuk büyütmek yaşamayan bilemez bunu sanki kendi başlarına gelmiş gibi evet yaparsın diyorlar birde geri zekalılar 1. Suçun evlenmeden başka birisiyle yatman 2. Suçun hamile kalman korunmaman 3. Suçun çocuğun neler çekeceğini bilmeden sadece kendi yaşantını sorgulaman öyle filmlerdeki gibi çocuk büyütmek olmuyor mal mal yorum yapanlara bakma sen ne gecen kalacak ne gündüzün kısacası doğum sonrası hayat bitecek senin için baba ile anlaşmaya çalış bir çözüm yolu bulun bir müddet sonra cami avlusuna çocuk esirgeme kurumunun önüne atmayın çocukları oradaki çocuklar gökten zembille inmedi senin gibi zihniyetler bir müddet sonra bakamıyorum diye arkalarında bıraktı sizin 3 5 dk aldığınız zevk ve haz için bir yaşamı böyle karartmaya hakkınız yok bu şekilde olan düşünen yapan insanların da Allah belasını versin.
22 Yorumla
Soran+1 yılkeske bilip bilmeden konusmasanız
Olmuşun üstüne konuşmak ahmaklıktır. Geçmiş olsun. Durumun Çok zor. Seni çok iyi anlıyorum. Maddi olarak destek bulabilir misin bilmiyorum ama manevi olarak destek olabilecek kişi, kişiler var. Ama yine de dikkatli olmanı öneririm.. Allah yardımcın olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılamin sağol
5 aydır neredeydin yavrum, niye aldırmadın çocuğu sen..
Madem bir hata ettin düzenli seks hayatın olmasına rağmen doğum kontrol kullanmadın, peşine niye hamile kaldıktan sonra aldırma yoluna gitmeden 5 ay bekledin..
Hepsi senin aptallığın deyip kabul etsek, şu dakikadan sonra tek yapılacak şey doğacak çocuğu canın pahasına kollamak olacak..
Türkiye kadın cinsiyeti için cennettir, devletin kanatları altına sığın, sana ve çocuğuna bir süre devlet nezaretinde baksınlar..
Ardından ekmeğini eline almaya bak, bir an önce kendini ve hatanı telafi et..02 Yorumla
Soran+1 yıliçiniz kötülük dolmuş
Öncelikle kendini ve bebeğini koru. İnsanların niyetleri kötüdür. 19 yasındasın daha ve kukla gibi oynarlar seninle Belediyenin sosyal dayanışma yerlerine başvur. Devlet destek veriyor
13 Yorumla
Soran+1 yılcok haklısınız
Soran+1 yılasla
Yanlış anlama. Tam olarak anlayabilmek için soruyorum. Okuduğum kadarıyla anladığım;
çocuğun babası ile evlenmeden çocuk yapma kararı alıyorsunuz, hamile kalıyorsun, ilk başlarda sesi çıkmıyor ve bir kaç ay sonra ben bu çocuğu istemiyorum diyip kaçıyor. Annen, baban, kardeşin, akraban da yok.
Doğru mu anlamışım?03 Yorumla
Soran+1 yılevet, zaten cocuk yapıp evlenmeyi dusunuyorduk ve benim ailem olmadıgı icin daha cok istedim bir aile kurucaz falan diye düşündüm her sey yalanmıs
- +1 yıl
Bana bak her kimsen bana özelden mesaj at çocuğunla alakalı korkma benden
Tabikide büyütebilirsin. Kadınlar güçlüdür erkeklere ihtiyacı olmadan bile herşeyi başarabilirler. Biraz zorlanırsın ama yaparsın güven kendine çocuğuna çok iyi bak. Hataya düşmesine izin verme umarım çocuğunuxla çok mutlu olursunuz bütün güçlüklerin altından kalkarsınız. Çocuğun babasına da diyecek laf yok yaparken iyi o senin canından nası istemezsin erkekler böyledir işte..
14 Yorumla
Soran+1 yılyaa cok tesekkur ederim gerçekten bu mesajın beni mutlu etti
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen hollandada yasiyorum burdaki türk kizlari 17-18 yaslarinda evlenmeden dogruyorlar okadar normallestiki asiri sasiriyorum onlar bile bas ediyorsa o cocuk halde sende edersin. Merak etme rizki veren Allah tabiki evlenmeden olmasi dinende senin icinde cocuk icinde cocugun babasi icinde hic iyi olmamis ama hayirlisi olsun.
30 YorumlaBence ilk olarak dimdik ayakta dur ve seçeceğin işi özenle seç çünkü hamilelik zamanında yalnız kalabilirsin ve nerde kalıyorsun kimle yaşıyorsın kimsen yok mu ama burdan da nasıl yardım elş yazılabilir ki aynı durumda bir arkadaşım vardı kıza çok destek oldu zar zor ayakta dimdik durabildi keşke senle ilgili az detay bilseydim o zaman yardımcı olabilirim sanırım
02 Yorumla
Soran+1 yılmerhaba istanbuldayım garsonluk yapıyorum tek yasıyorum ailem yok ama arkadaslarım yinede yardım etmeye calısıyorlar
Annem tek başına 2 çocuk büyüttü. 2 kardeş iyi yerlere vardık. Bizim için evlenmedi de bir daha. Babaya hiç ihtiyaç duymadım çok şükür. Zor zamanlar da yaşadık çokça ama birlik olduktan sonra üstesinden geliniyor bir şekilde.
42 Yorumla
Soran+1 yılevet doğru diyorsunuz
Calis parani kazansan mesela orada baska yerde otursan?
13 Yorumla
Soran+1 yılcalısıyorum su an nereye yani?
Soran+1 yıltuttum zaten
Sen ve senin gibilere zerre-i miskal kadar üzülmüyorum. Sadece acıyorum. Zina et, birkaç dklık zevk için harama bulaş, sıkışınca "Eyvah, yardım edin." aklını kullansaydın. Tek üzüleceğim şey olur da dünyaya gelirse o bebeğin ahvalidir.
24 Yorumla- +1 yıl
canım
- +1 yıl
Gerizekalki
- +1 yıl
Çocuğu sadece kadın mı yapıyor engelli misin
+1 yılEvladın için güçlü olmalısın, mutlaka yetkili kurumlar ile irtibata geç, ben tek başıma çocuk büyütmedim ama hayatın belli bir döneminde tek başıma büyüdüm, sakın pes etme ve evladına iyi bir hayat sunmaya çalış, yalnız değilsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılonun icin çabalıyorum zaten
+1 yılBenimkiler boşandı. Beni annem büyütdü. Çoçuğu aldırmak için artık sanırım çok geç. Maddi çok iyi değilsen çoçuk yetiştirmemeliydin bence. Ne de olsa okul olsun oyuncak olsun sağlık olsun iyi şartlar için para lazım.
00 Yorumla
+1 yılDestek alacağın bir yer var mı? Ya da destek almak ister misin? Anlaşılan babası olacak o alçak lafta baba olarak kalmaya devam edecek ve sen hem anne hem baba olacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılzaten görüşmüyoruz artık
Soran+1 yılben şu an çalışıyorum zaten
+1 yılAllah yardımcın olsun sana diceksin çünkü bendede anasız bir çocuk var
Ama evlilik dışı olduğunu şimdi farkettim ama yine Allah yardımcın olsun kardeşim yapmayın bunu ya yapmayın10 YorumlaBir dönem çalışamayacaksın, çocuk olduktan sonrada çalışamazsın.
Bir gelirin olmalı ve ailenden de destek alamayacaksın çalışman gerekecek sıkıntılı olur inş sende bu kararında pişman olmazsın.02 Yorumla
Soran+1 yılinşallah bir gelirim olur
+1 yılDaha küçüksün 😞
Bebek çok ciddi sorumluluk gerektiriyor. Allah kolaylık versin. O mal beyinnliyi de babası olarak yazdirma.13 Yorumla
Soran+1 yılamin cok sağol, yazdırmayı dusunmuyorum zaten
- +1 yıl
Olumsuz yorum yapanlara da takılma kimseyi yargılamak kimsenin haddi değil yarının kendilerine ne getireceğini bilmiyorlar. kendine dikkat et. Güçlü olmak zorundasın. Hangi semttesin?
Soran+1 yılbahcelievlerdeyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblacım bir karaktersiz yüzünden çocuğunu bir kenara atma ileride bir gün sakın. Sonuçta o çocuk bunu yaşamak istemezdi ama bunlar olduysa sizin hayatta sıkı sıkıya bağlı kalmanız lazım. İlla biri ile evlenirsin zaten
10 Yorumla
+1 yılZor tabi ki ama imkansız değil. Ayrıca çocuğu isteyip istememesi de mühim değil, sen istediğin takdirde çocuğu tanımak zorunda. Haliyle masraflarını ve nafakasını da karşılayacak. Bundan hukuken kaçışı yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılkeske hukuk yoluyla uğrasabilsem
- +1 yıl
Neden uğraşamayacaksın ki? Uğraşalım.
+1 yılya yaparken zevkini sürüyorlar adam olmaya gelip çocuk bakmaya sahip olmaya geldimi böyle istemiyorlar istemiyon karina neden boşaldın ozman ya mal adamı adamlarla takıl sende gevseklerele ne urasiyon
10 Yorumla
+1 yılAllah o çocuğu vermişse rızkıyla birlikte vermiştir evet zor olur çok zorlanirsin hatta pes etme derecesine gelirsin ama yine de buna değer 5 aylık çocuk aldırılmaz da Allah yardımcın olsun
00 YorumlaBiri destek cikmali yaninda olmali ya da oteki turlu maddi durumun yeterli olmali cunku isler bir sure sonra cikilmayacak konuma gelicek
07 Yorumla
Soran+1 yılşimdi idare ediyorum maddi yönünü ama manevi olarak kötüyüm
Soran+1 yılarkadaslarım var evet
Soran+1 yılbakalım zaten eskimis kıyafet falan istedim bebegi olanlardan onları falan alıcam masrafı azaltıyorum böylece
Doğğum yaptıktan sonra nasıl bakıcaksın ilk 2 yaşına kadar ilgi göstermen gerekecek o dönem çalışamazsın...
010 Yorumla
Soran+1 yılevet biliyorum
Soran+1 yılhayır
Soran+1 yılyok
Soran+1 yılailem yok
Soran+1 yılistanbuldayım
Çok zor olacak Allah kolaylık versin. Çocuğun babası da kendi açısından haklı
113 Yorumla
Soran+1 yılhaklı mı? saka gibi
- +1 yıl
Ülkemizde böyle cahil bencil insan fazla olduğu sürece bu ülkeden bç seveyim olmaz. Nasj haklı ya ilişkiye girmeyi emin ol o adamda istedi şimdi çcouk var diye tabikide evlenmek zorunda burda namus söz konusu. Bazen korunmakta bir işe yaramıyo o adam sevmiyosa neden ilişkiye girdi peki? Neden siz erkeklerin tek derdi bu sabah sabah sinir kat sayım arttı sayenizde
- +1 yıl
Namus mu? İşinize gelince namus kavramı sizi kurtaracak mı? Çocuk kumarı ile evlenmek nasıl bir düzen kuracak. Belki başkası ile beraber olurken çocuğu olacaktı bir gece altına yattı diye bir ömür alıp evinin karısı mı yapacak? Bu zihniyet pisliği olamaz hiçbir ülkede böyle değil bu işler.
Soran+1 yılo kadar iğrençsinki sana kuracak cümleye edecek lafa yazık olur
Soran+1 yılkimse kimseyle evlenmek zorunda değil beraber alınan karar ile cocuk yapıp daha sonra vazgectim demek erkekliğinize sığar mı? zorla yaptım cocugu sanki sizin erkekliğiniz batsın. Kimsenin altında yatmıyorum ne kadar iğrencsin ya umarım basına kat ve kat fazlası gelir
- +1 yıl
Sorumluyu nası kadın olarak görüyosun ya gözün mü kör? Biraz mantıklı düşün gerçi beynin yok ama düşünmeye çalış rn azından. Eminim ki adam daha çok istedi ve yaparken de fazlasıyla zevk aldı şimdi o çocuk kendinden değilş gibi kabul etmiyorum ne demek nası insanlarsınız herkes hata yapar önemli olan hatanın farkında olup düzeltmeye çalışmak sizin gibi aptallar içine sıçar ama. Umarım bir gün herşeyin Farkına varırsınız kız da güvenip yapmış olabilir sevmiş olabilir. Adamın bunu mu yapması gerekiyo yazık size...
+1 yılallah kolaylık versın keske korunsaydın evlenınce yaaprdın cocugu zor tabıkı hemde cok zor zor olanda devlet kısmında babasını sorucaklar onuda gectık dogum oncesı destek sız yapa yalnızsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılmalesef
+1 yılYeşim salkım mıydı neydi cocuguna yattığı erkeğin musadesi olmadan hamile kalıp doğuran. En son bir röportajında kendi bencilligim için bir cocuga babasizligi yasatmanin pişmanlığı içindeyim diyordu...
00 Yorumlaben herturlu yardımı yaprım sana cocugun ve senın ıhtyaclarını karsılarım cocugu dunyaya getır yatdıgın gunler calsımadıgın gunler sana yardım ederım maddı yonden gucum var allah rızası ıcın
01 Yorumla
Soran+1 yılsağolun utandırıyorsunuz beni
+1 yılAllah yardimcin olsun
Insanlara güven olmaz ben kimseye güvenmem mesela çok zor bu güvenmem
Yalniz değilsin arkadap olmak istersen arkadaş olabiliriz00 Yorumla
+1 yıl00 YorumlaAllah Sana güc versin..
Cpk zor senin icin simdi. Kimsem yok mu yardim filan12 Yorumla
Soran+1 yılyok tekim
Çocuk & Ebeveyn konusunda 947 cevap paylaştı. annem bizi tek basına büyütüyor 7 yasımda kardeşim var 3 sene önce babam vefat etti ama cok zor baba ilgisi olmadığı için iki kat ilgi vermen gerekebilir
01 Yorumla
Soran+1 yılveririm tabiki
+1 yılNerede yaşıyorsun. Bu zorluklarla çocuk büyütmek için iyi para kazanman gerekiyor. Durumun var mı
020 Yorumla
Soran+1 yılistanbuldayım asgari alıyorum malesef
- +1 yıl
Asgari ücretle nasıl geçiniyorsun ki yarısı kira zaten neresindesin?
Soran+1 yılbahçelievler, sıkıyorum dişimi
- +1 yıl
Hmm kira ne kadar ödüyorsun özel değilse
- +1 yıl
bir de ne iş yapıyorsun?
Soran+1 yıl800 kira
Soran+1 yılşimdilik garsonluk yapıyorum
- +1 yıl
Hmm yine iyiymiş ama tavsiyem daha az kira ödeyeceğin bir yere taşınman. Gebze olabilir. Zaten asgari ücreti nereye gidersen git kazanırsın.
- +1 yıl
Benim tavsiyem
Soran+1 yılyani düşündüm evet ama benim oraya tasınmam su an cok zor zaten işe gidiyorum karnım buyumeye basladıgı icin tasımayı yapacak gucum yok
- +1 yıl
Hmm anlıyorum. Çocuk olduktan sonra belki? Çünkü o maaşla zor
Soran+1 yılgebzeye gidip ev bakmam lazım ya da nakliyeci ayarlamam vs biraz zor gibi cocuk dogunca zaten param olmaz
- +1 yıl
Evet o da doğru hiç yakın arkadaşın yok mu sana bu konuda yardımcı olabilecek?
Soran+1 yılarkadasım var ama yeterince yardım ediyorlar
- +1 yıl
İyi bari en azından onların olması güzel. Evli mi arkadaşların?
Soran+1 yılyok bekarlar
- +1 yıl
Kaç yaşındalar ki ortak arkadaşınız mi bebeğim babasiyla
Soran+1 yılhayır benim kendi arkadaslarım 20-22 arası
- +1 yıl
Hmm anladım inşallah yardımcı olurlar sana
- +1 yıl
Çocuk büyütmede bana sorular sorabilirsiniz
Evlenmeden milletin altına guvenip yatarsaniz olacağı bu tiksiniyorum sizden yazık çocuğa.
01 Yorumla- +1 yıl
Zihniyetini s-
+1 yılTek başına bakan var neden siz olmayasınız? Biraz geç kalmadınız mı aldırmak için?
00 Yorumla
+1 yılBüyütürsün ama ihmal ederek değil gerçekten sahip çıkarak büyüt
02 Yorumla
Soran+1 yılasla ihmal etmicem
- +1 yıl
Allah Yardımcın Olsun
+1 yılDuruma mı üzüleyim o çocuğun babasız büyürceğine mi kızayım bilemedim 🤷♂️
00 YorumlaBuyutursun ya nolcak cocuğun sana kol kanat olur hic annen baban akrabalarin kardeslerin yok mu
09 Yorumla
Soran+1 yılarkadaslarım var
Soran+1 yılvar
Soran+1 yılkira
+1 yılBazı erkekler çok şerefsiz ya keşke aldırma şansın olsaydı üzüldüm işte bu yüzden evlenmeden kimseyle birlikte olunmamalı
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 650 cevap paylaştı. senin işin çoook zor istenmeyen bir çocuğu büyütmek çook zor ne desek boş
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle
+1 yılBu cocuğu doğurmak parasiz. pulsuz nekadar kötü insansin vallaha
08 Yorumla- +1 yıl
Ya inanamiyorum 19 yaşinda eğitimsiz biseysiz asgari ücretle 2 ay calişip sonra napican ev kira bebeğin mamasidir hastanedir. masraflardir falan filan bunlari nasil karşilican mümkün değil bukadar düşüncesiz olup cocuk doğurmak ne demek ya
Soran+1 yıleğitimsiz mi en iyi devlet okulunda hukuk okuyordum neyin eğitimsizliği allah icin. olayları bilmeden konusmayın lütfen ya
- +1 yıl
Hukuk okuyordun bitirmedin bilgi sahibi değilsin universiteyi bitirmedin calişmadin yaşamadin ben tutup sana kötü bisey demiyorum. gercekleri diyorum sen bu cocuğa bakamasin kaç kuruş birikmişliğin varki ev sahibine ne diyeceksin cocuk dünyaya gelince kim bakacak cocuğa ben diyeceksen kim para kazanicak yeni doğmuş bebek kime. vericeksin niye düşünmeden hareket ediyorsun nekadar kötüsün ya tamam prezervatif kullanmagi bilmiyon korunmayi da bilmiyorsun bebek hapi da yutmadin onuda bilmiyorsun o cahilikleeini geçdik hangi hakla dünyaya getiriceksin?
Soran+1 yılBabasıyla ikimiz istedik ilk başta sonrasında istemediğini bakamayacağını söyledi ama iş işten geçmişti
- +1 yıl
Iş işden geçmedi cocuğu doğurup verebilirsin nekadar aci verici olsa bile yeni sayfa acabilirsin
Ve sen akilli bir insan olsaydin bilirdin bu iş bu yaşlarda böyle olmaz diye ha tabi erkek tarafida serefsiz ona sözüm yok adam adam degilmiş
Soran+1 yılÇocuğu doğurup vermek mi... kimse zaten bırakıp gidene laf etmez mucadele edene laf yaparlar bir kisi bile babasına bir sey demedi benim iliskiye girmem sorun olmus
- +1 yıl
Ben babasina laf attim yorumlarimi oku 😉
- +1 yıl
Kendi mi hamile kaldı avel
+1 yılSenin için en zor kısmı sanırım hamileliğin son birkaç ayı. Onu nasıl atlatacaksın bilemiyorum. 😔
034 Yorumla
Soran+1 yılinsn bende bilmiyorum
- +1 yıl
Birikim yapmalı son. En azından o 3 ay sana yardim etmeli ailen ya da o adi.
Soran+1 yılben işe girdim paranın bir kısmını biriktiriyorum doğum icin bezi vs olsun
- +1 yıl
Evet en azından bu güzel. Umarım büyük şehirde yaşıyorsundur
Soran+1 yılistanbuldayım
- +1 yıl
Bu güzel bir anlamda en azından kimse sana karışmaz. Ama o zor donem için ne düşünüyorsun
Soran+1 yılşimdiden para biriktiriyorum tabi doğum icin sonrası ne olur bilmiyorum dusunup canımı sıkmak bile istemiyorum
- +1 yıl
Bence de sıkma. Bir muddet kendin bakarsın birikimlerle. Zor donem geçti mi önemli olan ba ici bulmak. Sonrasında kendi kendine buyur zaten kreşe gönderebilirsen. Semt neresi
Soran+1 yılbakalım her seyin hayırlısı
- +1 yıl
Güzel olacak emin ol. Önemli olan bunu istiyor olman bence.
- +1 yıl
Peki çalıştı gün is tatminkar mi ücret olarak
- +1 yıl
*Çalıştığın
Soran+1 yılasgari ücret alıyorum
- +1 yıl
Ailen yardim etmiyor.
Birikim yapabiliyor musun peki
Soran+1 yıleh işte yapıyorum
- +1 yıl
Yardımcı olabilecek kimse yok mu hayatında
Soran+1 yılvar yardım eden arkadasım
- +1 yıl
İste bu güzel bir haber rahatladim biraz bende.
Soran+1 yıl:) sen niye kasıyorsun bosver
- +1 yıl
Kastim be yapayım ya kasmayıp. Empati yapınca, durumu bilip ne bileyim üzüldüm işte. Sürecin nasıl olduğunu biliyorum sonuçta. Bosveremedim bana ne deyip
Soran+1 yıltesekkur ederim
Soran+1 yılkız evet
- +1 yıl
Daha da sevindin buna. Belki ileride tabi kaybolmazsan bebek bezi için işe yarayabilirimde. Sen bir kendini toparla yeterki
Soran+1 yılsağol canım
- +1 yıl
Kaybolma sakın ortalıktan o yüzdende. Hem sen iste misin uyumadın hic?
Soran+1 yılişteyim evet
- +1 yıl
Bu da güzel hhaber kacta çıkacaksın. Ben daha 1 saate yakın ayaktayım gibi
- +1 yıl
Ve galiba çıkış saati
Soran+1 yılyok daha değil yeni geldim zaten
- +1 yıl
Hayırlı isler o halde. Geceden beri buradasın ama. Uyku tutmadı galiba.
Soran+1 yılsabah uyandım gece değildi
- +1 yıl
Ben işte olunca uzun geldi zaman demek ki:)))
- +1 yıl
İşler yoğunlaştı galiba
- +1 yıl
Keyifler yerinde mi
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇaaareee gelmeezz ağlamaktaaan fkfkfmmcnxnxnz yapmadan once düsüncektin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIşinde tutunmaya başla ve para biriktir Bebeğin doğuna kadar çalış bebrk doğunca da bakıcı tut çalışmaya devam et yapabilcek başka bir şey yok
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKeşke böyle bir hata yapmasaydinız ama olmuş artık Allah yardim etsin üzülme güçlü dur bebiş icin cocugub için yapabilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor tabi. Ve başkalarıyla da yatmayı aklından geçiriyorsan boşuna doğurma ırsbı çocıı olmasın fazlaca var zaten ülkede.
01 Yorumla- +1 yıl
Kadın evleneceğini düşündüğünü insanla yattı diye 0r$pu mu oluyo? Erkeğe niye tek laf demiyosun zihniyetini s1ktiğim. Bide doğurma diyor sen kimsin kardeşim anasını hadi ordan sıfatsızına bak
Kardeşim geçmiş olsun elimizden bir şey gelirse yardımcı olalım
01 Yorumla
Soran+1 yılmanevi destege ihtiyacım var
+1 yılBebeğin masrafı çok oluyor destek almadan bunu yapman biraz zor ama imkansız değil
10 YorumlaAllah yardimcin olsun. Veren Allah rizkini da verir
10 YorumlaTrrek zaten aldıramazsın artık büyür bütün çocukların babası var sanki
20 Yorumla
+1 yılB*k mu var doğuracak kürtaj denen bir şey var
Yazıklar olsun be01 Yorumla- +1 yıl
0rsp cocugu onu da parayla yapıyolar ayrıca g0tunle okudun sanırım kızın yazdıgını kız hamile kalmadan adam demiş çocuk yapalım diye ondan sonra vazgeçmiş s1k₺ir olup gitmiş
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorunu gördüm içerledım ben sana istersen yardımcı ısraefa etmiyorum yanlışta anlama bir zahmet et dersen edıcem
011 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederim dusunmen yeter
Cevap sahibi+1 yılBen bazıları gıbı dar bryınlı degılım istedıgını yapmakta özgur sun senı yargılamıyorum ortada ni cocuk var ve bende bVasız dunya ya geldım annende aynı şey yapmış senın gıbı babam kım hala bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBoyle de yabliş anlasılır KS insanları tarafından bir kampanya düzenleyelim arkadaslar eger gercekten yardım etmek isteyen varsa agzı olan konuşuyor icrat lazım para şak diye hesaba gecıcsk karsjkıksuz var mı boyle ddlıkanlı birisi yok ben teklıf ettım kabul etmdı ceken bılır cunku
Soran+1 yılya para falan istemiyorum ben buraya o amacla yazmadım
Cevap sahibi+1 yılSenı düşündüğümden degıl çocugu düşünüyorum benım gıbı olmasın Bı hayat barı kurtulsun istemiştim sadece Allaha şukur hergece para savura ak kadarda maddı durumum ıyı
Soran+1 yılsağol dusunmen yeter
Cevap sahibi+1 yılUlan cıdden sınır ldum ha Allah askına ver su ibanını vrde su kendını bılmezkere bir kapak olsun hesap hareket dokumunjde qt nekadar yollamıştım ismimi goster ama gızleme
Cevap sahibi+1 yılEgıtım masrafı için biraz bişey gondermem istıyorum benı kırma yoksa içimde kalır zaten hızlısın sana ulaşmam roket degıl Kı burdan oraya gonderıyım oyle olsaydı gondermezdım emın ol
Soran+1 yılcok sağol ne kadar iyi insansın
Cevap sahibi+1 yılValla ıyı mıyım bilemiyorum da sana nedense bir iyilik yapasım geldı oda sırf annemın yaptıgını sende yaptın dıye
Cevap sahibi+1 yılPeki ısrar eymıcem dedım ama bu benım için ozel bişey evet dersen hemen yollarım hatır dersen yollamam buraya ne yazarsan yaz cevap yazmayacağım artık benı yanlış anlama diye
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAllah kimseye katlanamayacağı şeyler yüklemez. Hepsininin üstesinden gelirsim hemde hepsinin.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi istemez babası ama sen doğur bak nasıl catır catır elinden alıyor çocuğu.
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun çok zor ve hata yapmışsın üzücü
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı. zor ama imkansız değil umarım her şey güzel olur
10 Yorumla
+1 yılBebekler büyük sorumluluk isterler çok zorluk çekeceksin
00 Yorumla
+1 yılhangi şehirde yaşıyorsunuz?
02 Yorumla
Soran+1 yılistanbuldayım
- +1 yıl
hamileliğinizin son bir kaç ayında ve doğumdan sonraki ilk 1,5 yıl da çok sıkıntılı olacak. size en az 2 yıl maddi olarak destek olacak biri olmalı. özelden yazarmısınız
Yaşını ogrenbilir miyim?
05 Yorumla
Soran+1 yıl19 um
Soran+1 yılkutahya
+1 yılTürk kadının elinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktur
10 YorumlaNafaka mada faka
Diye bir şey var.00 Yorumla
+1 yılZor ama bir şekilde bunu başarman gerek
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Devamını Gör(71)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz