- Çocuk & Ebeveyn konusunda 454 cevap paylaştı.
11 ayHerkes gibi bütün dünyadaki erkek ve kadınları çocuk ister ya da istemez diye kategorize edemeyiz. Kişinin durumuna göre, tecrübelerine göre, hayattan beklentilerine göre değişen bir durum. Bazısı özgürlüğüne çok düşkündür mesela, hoş bende öyleyim. Bazı kadın vücudunun genişlemesini istemeyebilir, malum herkeste toparlanmıyor geri. Bazısı daha fazla sorumluluk almak istemeyebilir ya da onu karşıdaki partnerine bir ömür boyu bağlayacak köprüyü kurmak istemeyebilir, okadar uzun soluklu düşünmüyordur ilişkisini.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Baba olmayı isteyen her erkek mecburen çocuk düşünmek zorunda zaten yani. Önemli olan çocuğu düşünerek dünyaya getirmek. Çocuk düşünüp, sokağa salmak değil.
00 Yorumla
11 ayOlaya insan olarak bakmak daha doğru, her insan çocuk düşünmez her insan çocuk sahibi olmak zorunda değil, çocuk zorunluluk değildir, olmamalıdır. 🦋
00 Yorumla
11 ayÇocukluk dil yazılımını öğrenme zamanıdır. Kavramlarla dans eder çocuklar.
Fakat şöyle bişi vardır. Kimisi bilinçli düşünür kimisi ezbere bu aslında her yaş için geçerlidir.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, 6 yaşındaki oğluma bakınca aklım hep oyun ve keşifle dolu olduğunu görüyorum. Sürekli “Bu ne? Şu nasıl çalışıyor?” diye sorular peşinde. Ama bence her erkek çocuk aynı hızda ya da şekilde düşünmüyor. Kimi sessizce, kimi koşarak, zıplayarak düşünür. Bizim evde oyun hamuru ise düşünmenin yeni hammaddesi 😊 Annelerin işi düşünce dedektifliği gibi!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 11 aykızım olsun isterdim
00 Yorumla Genellememek ile beraber, her erkek çocuk istemez. Daha hırçın ve özgür olan, ortamdan ortama akan hiç istemez. Fakat yaş bir yerlere gelince, insanların da baskısı ile ister istemez çocuk aklın bir kenarına gelip oturur. Neslini sürdürmek vs gibi saçma düşünceler haricinde, aklı başında ve bireysel olarak çocuk isteyen kişiler ile karşılaşmanız dileğiyle..
14 Yorumla- 11 ay
Doğurganlık aramanız saçma o zaman 30 yaşında kadınla olun
- 11 ay
Çocuk istemiyorsunuz ya hani
11 ayBambaşka bişey. bir dizi g. zejalının dğnyasından beni kurtaran nerdeyse tek şey. Kapıyı çaldığında içerden gelen o " baabaaaaaa" çığlığı 👍👌
20 Yorumla
11 ayBazen istiyorum ama bazende daha ortaokulda lisede falan yüksek not almak için öğretmene cinsellikle yaklaşan kız öğrenciler aklıma geldikçe babalıktan soğuyorum ama baba da olmak istiyorum ama korkuyorum da
00 Yorumla
11 ayErkekler arasında çocuk sahibi olma isteği çok çeşitlidir. Bu durum şu faktörlere bağlı olarak değişir:
- Kişisel değerler ve inançlar
Aile kurmayı çok kutsal gören biri erken yaşlardan itibaren çocuk sahibi olmayı hayal edebilir. Ama özgürlüğünü seven, yalnızlıktan keyif alan biri istemeyebilir Hayat koşulları ve planlar Maddi durum, kariyer hedefleri, yaş, ilişkideki denge gibi faktörler de bu kararı etkiler.
00 Yorumla- Kişisel değerler ve inançlar
11 ayHayır, ben asla düşünmüyorum mesela. Gerçi ben evlenmeyi de düşünmüyorum, uzun soluklu bir ilişkim olabilir fb şeklinde takılıp aynı evde yaşayabiliriz ama evlilik ve çocuk, asla.
00 YorumlaDüşünmez.
Kimi ekonomisine güvenmediği için kimi kendine güvenmediği için kimi partnerine güvenmediği için kimi sorumluluktsn korktuğu çekindiği için...
00 Yorumla
11 ayDüşünmez elbette ama geneli ister çünkü doğurup bakan taraf onlar değil nasıl olsa
34 Yorumla- 11 ay
Bakın zor mu bi bebeğe bakmak başka ne işe yararsınız
- 11 ay
Senin ne halta yaradığın belli zaten satanist incel defl
- 11 ay
Bakmak zor değilse erkekler baksim kadın hem eve aileye hem kendine bakıp ustune çalışıyor cocuga da erkek baksin ne de olsa kolay is
Sorumluluk bilincine, gelecek planlarına göre değişir.
Kız çocuğuna çok düşkün erkekler var erkek çocuğu olsun olayı galiba bir tık eskide kaldı.12 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 389 cevap paylaştı.
11 ayDüşünmezler kadınlar kadar kadınlar genelde anne olma içgüdüsüyle bu konuya daha fazla takılıyor ve istekli oluyorlar
10 Yorumla
11 ayHer erkeğin düşünmediği gibi, her kadın da çocuk düşünmüyor.
20 Yorumla
11 aySoruyu her erkek çocuk düşürür mü diye okumam 😂😂
tekrar okudum bir an. Ne yazıyor ya dedim 😂😂
00 YorumlaSevdiğim kadınla genlerimizin birleşmesini isterim tabi ama bu işin maddi ve manevi hazırlığı var öyle hemen olmaz bence olmamalı
00 Yorumla
11 ayBu zamanda çocuk düşünecek erkek sayısı çok az bence eşlerin birbirine doyup vakit geçirmesi daha mantıklı çocuk = ölü yatırım
00 Yorumla
11 ayDüşünmem için önce sevmem sonra da evlenmem gerek. Evliliği pozitif anlamda taşıyabilecek kadıa elbette düşünülür..
00 Yorumla
11 aySoruna tam cevap değil ama ben şahsen uzun bir süre sonra düşünürüm evliliğin tadını çıkarmak istiyorum eşimle önce baya sonra anca
00 YorumlaHerkesi bilemem ama 1 kız çocuğu istiyorum. Eğer olmazsa da hayırlısıyla evlat edinirim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBiz kendi geleceğimizden emin değilken nasıl çocuk düşünelim? Kişisel çıkarları uğruna ülkeyi bu hâle getirenler utansın dicem de onlarda utanma duygusu da yok..
12 Yorumla- 11 ay
Ya öyle mi doğurgan kadın aramayın o zaman 35 yaşında kadınla olun
Cevap sahibi11 ayBen aramıyorum zaten, 30 yaş altı kadınlar da ilgi alanıma girmiyor şahsen 😅😂
İnanmayacaksın belki ama her kadın bile çocuk düşünmez :OoOo
10 Yorumla
11 ayÇocuk severim ama dünya ve ülke şartları bu konuda çok gaddar ve elverişsiz kalıyor.
20 Yorumla
11 ayBencil ve gerikafalı erkekler üremesin. Diger erkeklere can feda
00 Yorumla%90 ister arada istisnalar vardır çocuk sevmeyip istemeyen
00 Yorumla
11 ayKimi düşünür, kimi filozof, kimi boş teneke.
00 Yorumla
11 ayÇocuk yapmak bu devirde çok lüks. Kimsenin o ekonominin altından kalkmaya dtü yemiyor.
00 Yorumla
11 ayBir erkeğin çocuk düşünmek ve aile kurmaktan başka bir evlilik amacı yoktur.
08 Yorumla- 11 ay
@Miray3402 cinsellik için evlenilmez. Ben evli erkeklerden daha çok sevişiyorum.
- 11 ay
@Miray3402 istersem bu aksam bile sevişirim. Hedefte seks yok. Kafam guzel olunca eve gidip uyuyacağım ama iddialasirsak bedenimi ortaya koyarim. Hemen şu an iddiasına girelim, 50 bin tl koyalim. Kabul mu?
- 11 ay
@Miray3402 sen bekar misin
- 11 ay
@Miray3402 bak işte bekarlarin seks şansı daha fazla
11 aySorumluluk almak istemeyen ya da gece hayatı yaşayan erkekler düşünmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBu konu tartışılır ama evlenmeyi düşünen her erkek çocuk düşünür, çünkü mutluluğun meyvesidir çocuk. Mesela ben bir kiz çocuğumun olmasını çok ıstiyorum.
04 Yorumla
Cevap sahibi11 ay@Miray3402 neden?
Cevap sahibi11 ay@Miray3402 benim açıklamamız nasıl yorumladin bilmiyorum ama ben sana izah edeyim. Adım adım gidelim. İlk olarak "Bu konu tartışılır ama evlenmeyi düşünen her erkek çocuk düşünür" cümlesiyle başlayalım. Buarada "bu konu tartışmaya açıktır yani cevabı belirsizdir, kimisi "evet düşünür" derken kimisi "hayır düşünmez" diyebilir. Evlenmek isteyen her erkek çocuk düşünür, elbetteki çocuğu tek başına yapamaz, gönlünü kaptırdığı kişiyle beraber yapmaya karar verirler, birbirlerine olan sevgilerini çocukla taclandirirlar." Demek istedim. Dwvam edelim , daha sonra" çünkü mutluluğun meyvesidir çocuk." dedim. Burada da " Mutlu bir evlilik için kişilerin birbirlerine olan sadakatinin artması için çiftlerin çocuğunun olması şarttır , cocugu beraber buyuturler ve bu sayede de beraber daha fazla vakit gecirebilirler"dedim. Bana "Ruh sağlığı yerinde hiçbir kız sana bakmaz öyleyse" diyerek aslında kendimi ruh sağlığınızın yerinde olmadığıni ifade etmiş oluyorsunuz. Çünkü ruh sağlığı yerinde olan hicmkimse karşısındakine sizin yaptığınız gibi saldırma eğiliminde olmaz. Ben size saldırmıyorum dikkat ettiyseniz çünkü ne istediğimi farkındayım ve mutluyum.
- 9 ay
Tamam gizli üye seni ciddiye alan yok pp yap özgüvenin olsun ilk Senin “Ruh sağlığı yerinde hiçbir kız sana bakmaz” demen aslında kendi ruh sağlığınla ilgili ipuçları veriyor. Çünkü sağlıklı bir birey, karşısındakine saldırmak yerine yapıcı ve saygılı bir üslupla fikirlerini ifade eder. Benim çocukla ilgili düşüncelerim ise gerçeklere dayanıyor; evlenmeyi düşünen çiftlerin çocuk düşünmesi, sevgilerini pekiştirmeleri ve evliliklerini güçlendirmeleri doğal bir süreçtir. Eğer bunu tartışmaya açıyorsan, demek ki konuyu tam kavrayamamışsın. Ben ise ne istediğini bilen, kendine güvenen ve mutluluğunu bilen biriyim. Bu yüzden saldırıya değil, anlamaya ve saygıya açığım. Sen de önce kendi ruh sağlığını sorgula, sonra gel tartışalım.
11 ayErkek değilim bilmem
Ama herhalde dusunuyorlardir
Hatta çoğu bu yüzden evleniyor
08 Yorumla- 11 ay
Onları bilmiyorum ama ben sadece çocuk için değil annesinide severim ☺️
- 11 ay
@AugustusRome zaten annesini sevmek zorundasın
- 11 ay
Bazı erkekler gerçekten hiç saygılı olmuyor eşinin kalbini kırıyor
- 11 ay
@AugustusRome beni ilgilendirmiyor el alem
- 11 ay
Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim sadece öyle biri değilim demek istemiştim
- 11 ay
@AugustusRome 😊ben de amacım kırmak değildi kardeşim yanlış anlama
- 11 ay
Yok yok olur mu öyle şey ben bir an acaba yanlış birşeymi dedim diye düşündüm asıl siz kusura bakmayın ben bi an öyle düşündüm ☺️
- 11 ay
Asıl ben sizi kırdıysam özür dilerim affedin 🙏☺️
11 ayZihninde bir yerde bir gün çocukları olsun her erkek ister elbette.
00 YorumlaBenim çocuğum asla olmamalı kısır olan bir kadınla evlenmeliyim evlenirsem
02 Yorumla
11 ayben düșünüyorum. ama hicbir zaman yapmayacagim sanirim
00 Yorumla
11 ayHer erkek çocuk düşünmeyebilir her kadın da düşünmeyebilir
00 YorumlaSanmıyorum her erkek ya da her kadın çocuk düşünmez ya da istemez…
00 Yorumla
11 ayDüşünmezler maalesef.
Her erkek bir değil maalesef
00 Yorumla
11 ayhayır, dusunenlerınde cocugu kımden yapacagına daır dusuncelerı var haklı olarak
00 Yorumla
11 ayBazen düşüncesizce davaransalar da tüm erkek çocukları düşünür
00 YorumlaEvlenmişse sağlık açısından bir problem yoksa evet
011 Yorumla- 11 ay
32 yaşındayım bu yaşlardan itibaren yumurtalıklar eskiyo çok endişeliyim
- 11 ay
yaş nasıl bi anda 32 oldu aklım fikrim almıyo
- 11 ay
kadınlarda olay farklı
- 11 ay
2 çocuğum olsa keşke ama bu saatten sonra birini tanıycamda evlenıcem de
- 11 ay
zaten artık kımse 4 5 çocuk yapmıyo
- 11 ay
işlerimi rayına oturtmam lazım
bana aşık olduğunu ve tüm ömrünü sadece benimle paylaşmak istediğini, bir çocuğumuz olursa ilgi alaka temas gibi şeylerin hem sınırrlama hem de bölünme yaşamasından endişe ettiğini söyledi. inanmalı mıyım?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 aydüşünmeyende sorun olduğunu düşünüyorum yaratılışa aykırı boşuna mı o dşşklar?
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
11 ayBelli bir yaştan sonra evet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGer kadın çocuk düşünmediği gibi her erkek de çocuk düşünmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayEvet, düşünür, en az yüzde 95'i. Evlilikler bunun için yapılır çoğunlukla.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBen düşünmem, bana göre değil
Ayrıca çocuğa ayıracak bir bütçem yok
00 Yorumla
11 aydüşünmeyen de zaten sorun vardır sevdiğin bir kadından bir parça senden bir parça olmasını kim istemez ki
00 YorumlaKendi adıma konuşacak olursam bir kız çocuğum olsun isterdim...
00 Yorumla
11 ayCogusu düşünür ve ister ama sorumluluğa gelince de cogusu kaçar 🙄
00 YorumlaErkekler kız cocuk hayalleri cok kuruyor düsünüyorlardır
00 Yorumla
11 ayÇocuk yapmayın ya yeter artık. Kendilerine bakamıyorlar ama bi taraftan boy boy çocuk yapıyorlar
00 Yorumla
11 ayHayır canım bazıları bunu taşıyabilecek duyguda ve sorumlulukta değil
00 Yorumla
11 ayHayır. Ben düşünmüyorum, demek ki her erkek çocuk düşünmüyormuş.
00 Yorumla
11 ayBen düşünmüyorum şahsen. Büyük sorumluluk ve ileride nasıl bir hayat yaşayacağı bir muamma.
00 YorumlaGercek seven erkek sevdigi kadinin cocugunun babasi olmayi hayal eder
00 YorumlaSon zamanlarda çocuk fikrine soğumaya başladım.
07 Yorumla- 11 ay
neden
- 11 ay
bu seferde kimin cocuğu gozunuzun onunda anasına babasına sarılsa üzülürsünüz
- 11 ay
anladım
Overthinking yaprız bizde
06 Yorumla- 11 ay
o ne ovorlok gibi
- 11 ay
başımızda böyle bı devlet olduktan sonra ne sosyalleşip birini tanıyabılıyoruz ne evlenebılıyoruz
- 11 ay
Emin değilim, ona bir hayat sunabılmek onemlı dunyaya getırmek yetmıyo.
Hayır düşünmeyen de var
10 Yorumla
11 ayEvlendiğinde elbette evlenmeden olmaz
10 Yorumla
11 ayİsteyen var istemeyen var
10 Yorumlaolursa olur olmasa olmaz
00 YorumlaBen düşünmeyenle evlenmek istiyom
10 Yorumla1tane düşünürüm
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?