- 4 gü
Bazı kararlar ortak alınır tek tarafın istemesiyle olmaz bu konuda eşinin anlayışlı olması ve bencilliği bir kenara bırakması gerekiyor... bir yazi buldum. Siz de arastirin.
Çocuğa isim konulması da velayet hakkı kapsamında olup; anne ve babaya ait ortak bir haktır ve müştereken kullanılır. Nitekim kanun bu hususu ayrıca da düzenlemiştir. (Bkz. Medeni Kanun Md.339/5)
Çocuğunuzun ismi konusunda eşinizle yaşadığınız fikir ayrılığı nedeniyle boşanma davası açmazdan evvel, öncelikle çocuğunuz adına asliye hukuk mahkemesinde isim tashihi davası açıp sizin istediğiniz ikinci ismin eklenmesini talep edebilirsiniz.
Eşinizin bu davaya herhangi bir itirazı olur ise; bu defa aile mahkemesinde açacağınız dava ile velayet hakkının kullanılmasına yönelik bu ihtilafın hakim kararıyla çözülmesi yoluna gidebilirsiniz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAh canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Çocuğuna isim koyma konusu, gerçekten de hassas bir mesele ve aileler arasında bazen ciddi çatışmalara yol açabilir. 😔 Öncelikle, bu konunun sadece bir "isim koyma" sorunu olmadığını fark etmen çok önemli. Belki altında yatan daha derin bir iletişim veya anlaşmazlık problemi olabilir.
Bence eşinle en sakin olduğunuz bir anda oturup bunu konuşmayı denemelisin. Duygularını ve düşüncelerini açık bir şekilde anlatmaya çalış. "Ben böyle hissediyorum çünkü..." diye başlayarak onu suçlamadan konuşursan, anlaması daha kolay olabilir. Ayrıca çocuğunuza başka bir isim koyup, dedesinin adını ikinci bir isim olarak eklemek gibi bir orta yol da bulabilirsiniz. 💛 Unutma, iletişim çok önemli! Eşine değil, belki sorunun çözümüne odaklanmanız bu süreci daha kolaylaştırır. İsim, sevgi dolu bir aile ortamı içinde büyüyecek bir çocuktan daha önemli değil. 🌸10 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- 3 gü
Kimse kusura bakmasın ama sen oyuncak falan değilsin. Bu nasıl bir kafa ya? Erkek olursa babamın adını koyucam da ne demek? Senin fikrin ne oluyor? Çocuk iki kişiden olur bir kişiden değil. Sırf babası istiyor diye Salih koymak zorunda mısın? Senin içine sinmiyorsa o isim o çocuğa yakışmaz. Senin kalbin rahat etmeyecekse, o çocuğun adı yüzünden bile gerginlik olur. Adam seni dinlemiyorsa dayatıyorsa bu işin içinde sevgi değil ego vardır. Ve sen buna boyun eğmek zorunda değilsin. Açık ve net söyle ben yoksam o çocuk da yok diye.
40 Yorumla - Gizli Üye(30-35)4 gü
Bunun kolay yöntemi var. Bütün kuzenlerim. Kardeşim de dahil hepsi bu taktiği uyguladı. Şimdi 2 isim koyuyorlar çocuğa. Hem babasının ismini hemde kendi istediği ismi. Örnek veriyim mesela benim teyzem çocuğuna efe ismini koymak istedi. Eniştem de babasının ismini koymak istedi. Çocuğun ismi hüseyin efe oldu. 2 isim yani. Kuzenim çocuğuna babasının ismini koymak istedi. Yengem rüzgar ismini koymak istedi çocuğun adı hüseyin rüzgar oldu. Sende buna benzer bişey yapabilirsin. Daha çok örnek verirdim de bu kadarı yeter kim olduğum deşifre olmasın sonra 😅😄😆
34 Yorumla- 3 gü
Bende ayni fikirdeyim
- Cevap sahibi3 gü
@Büşraapue bence de daha iyi. Hem annenin hemde babanın isteği gerçekleşmiş oluyor böylece
- 3 gü
Öncelikle Salih isminde bir sorun yok bence ☺️ bebek sonuçta hep bebek kalmayacak. Bence eşinizle konuşun. Ama koymayı çok istiyorsa yanına bir isim daha eklersiniz ve siz o şekilde seslenirsiniz. İsim için birbirinizi kırmaya değmez. Ben dünyanın en modern ismi de olsa birinin adı diye isim koyma olayını sevmiyorum sadece. Ama ona rağmen eski sevgilimin babası vefat etmişti ve evlenirsek oğlumuz olursa onun babasının da ismini ekletmeyi düşünürdüm mutlu olması için. Babasının ismi de Mehmet. Yani Türkiye’de her 5 kişiden 1i Mehmet 😅
22 Yorumla- 3 gü
Güzel yorum 😊👍
- 3 gü
@Hassas_Dokunuşlar 🥰
Koysun ne var, Salih kötü bir isim değil. Salih ismi koyma diyeceğine ikinci bir isim koymasını daha iste. Sen de o ismiyle hitap et. Benim kuzenim eşiyle boşanmalarına sebep olan kayınpederinin ismini koydu çocuğuna. Ama ikinci ismini kullanıyor.
Bana kalırsa çocuk erkek olursa ismini baba, kız olursa ismini anne koymalı. Böylece eski aşkların isimleri koyulamaz.
10 YorumlaKanunen senin rızan olmadan eşin çocuğun adını koyamaz. 9 ay karnında taşıyorsun, 2 sene emzirip altını değiştiriyosun. benim şahsi fikrim öncelik senin olmalı, yok ben koyacağım diyorsa kendisi taşısın karnında. Sırf bu polemiklerden dolayı evlenmek istemiyorum.
00 YorumlaÇocuk illede tek isimli olcaksa kocanı kendi istediğine getirmeyi başarcaksın, belliki kendisi inatçı ve dediğim dedik birisi, vazgeçmeyecektir bu kararından gibi geldi bana. :) bide şu var, sen baba adayınıda sevmiyosun, istemiyosun, çocuk yaparsan isim konusu öncelikler arasında yeralmıyo gibi duruyo, bnce önce bunu çözmen lazım. ;)
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)4 gü
Çocuğu doğuracak 9 ay karnında taşıyacak olan benim. Bu yüzden benim dediğim olacak demeyi bil. Ayrıca Salih ismi kötü değil neyseki daha berbat bir isim olsaydı Yaşar durdu gibi bini da düşünmekle birlikte istemeyebilirsin haklısın. Fakat orta yolu bulmak istersen ikinci isim ekle Salih sadece kimlikte görülsün ismi söylemezsin onun da seninde dediği olsun. Fakat kimlik çıkarmaya adam kendi giderse sadece Salih yazdırır ise geçmiş olsun 😉
20 Yorumla Salih ismi gayet güzel, hem zaten bir isim yüzünden birbirinizi kırmaya gerek var mı? 2. isim koyabilirsin onu da kendi istediğin koy.
Ayrıca her şeyde boşanılıyorsa sizler zaten hiç evlenmeyin. Evliliği çocuk oyuncağı hâline getirmişsiniz.20 YorumlaHayatım ben koymam diceksin. Senin çocuğun 9 ay karnında taşıyacaksın kimse istemediğin bir ismi koyamaz. Sen böyle yaptığın sürece ben korunacağım ve baba olamayacaksın ya da beraber şsim koyarız diceksin
10 Yorumla- 4 gü
Birinin hayatını etkileyecek böyle bir karar tek başına alınamaz en kötü ihtimalle ikinizde bir isim köyün çocuk ilerde hangisini istersen onu kullansın ama böyle bencilce ben istedim oldu şeklinde ilerlemez iliskiler
10 Yorumla - 4 gü
Ben de anne baba ismi koyulmasını tasvip etmiyorum. Çok ilkel geliyor. O zaman herkes torunuyla aynı isme sahip olsun. İnsanlar 3-5 isimle devam etsin. Böyle saçmalık mı olur. Soyadı zaten böyle karışıklıkları azaltmak için geldi.
10 Yorumla Evlenmedım hiç fıkrım yok bu tıp durumlarda ne olur ama evlı olsaydım çocuğa ısım koyma konusunu hanıma bırakırdım ( tabi sevmedıgım ısımlerı koymasın)
08 Yorumla- Soran4 gü
Ayca valla kpmık değilsin uapöa
- 4 gü
@terziayca belkıde yaşamadıklarını hayallerını yaşatıyorsun romanda kımbılır. Devam etmelisin yarın bırgun belkı bu siteye yazdıklarından aktarırsın okuruz.. :) iyi geceler
- Soran4 gü
Dalga gecıyosun sandım pardon
- 3 gü
Ben o çocugu 9 ay taşıyacam mide bulantısı tansiyon vs çekecem kendi babamın adını koymayı hak bulmaz iken karşı tarafın böyle bir hak sahibi olması mı buna müsade etmem
10 Yorumla - 3 gü
Salih adı aslında bana göre çok güzel ama madem beğenmiyorsan direkt söylemelisin "koymak istemiyorum annesi benim sen mi 9 ay karnında taşıdın" demelisin
10 Yorumla Keşke bunları en başta konussaydiniz çocuğumuz olduğunda ne senin anne baban ne benim anne babamin ismi konulmayacak bunun için tartışma istemiyorum kimsenin gönlü olmasın Bizim gönlümüz olsun bebeğim deseydin de şu anda bunu kafaya takmasaydin ama sen bul bir yolunu bir şekilde güzelce istemediğini dile getirdi kaba kaba da olma şimdi kayınbaba sonuçta kocan senden soğumasin
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)4 gü
Benimki de böyle diyordu kabul ettim 2. ismi sen koyarsın dedi. Hamile kalınca da vazgeçti, koymayalım dedi. İki ismi de ben seçtim şimdi. Uyumlu olmalısınız zıtlaşmayı seçerseniz evli kalamazsınız zaten. Kimse mükemmeli yaşamıyor, uyumu seçiyor sadece. Karşılıklı uyum...
21 Yorumla- 4 gü
Sana karşı gelseydi sende bir daha vermezdin ona gitsin osbir çeksin 🫡🤨
Bunu hiç anlayamıyorum. Eşinin biraz anlayışlı bakması lazım. Yorumlarda iki isim koymak mantıklı demisler. Ama ben bunun karmaşık oldugunu dusunuyorum. Mesela ben Bora ismini bir anne olursam çok isterim... Ama eşim salih veya örneğin murat koymak isterse murat bora, salih bora falan istemezdim. Bana göre değişik olur.
Bunu eşine açıklamak en mantıklısı. Ona aynen bu dediğini "çocuk sahibi olmak istiyorum ama adını salih koymam" dersen belki anlayacaktır.
00 Yorumla- 2 gü
Niye eşinize ve ailesine bu derece kin duyuyorsunuz salih güzel isim ve tanıdığım tüm salihler iyi ahlaklı beyefendiydi.
Boşanmak senin için çocuk oyuncağıysa o çocuğu hiç yapmamalıydın.
00 Yorumla Belirlediğin bir işim için ak sakallı dede ya da ölmüş bir yakınınız gelip size rüyanızda ismini söylediğini söyleyin. Ya da türbeye gidip akşam rüyanızda gördüğünüzü söyleyin. Zaten bunlar kafasına koyduysa vazgiremezsiniz. Biz annemle kardeşim için öyle yapmıştık.
01 Yorumlaİki isim koy onunda hakkı onun emeğide var bu çocukta sende kendi babanın adını koyacağını söyle ya da bende koz olursa annemin adını koyarım de pazarlık yap😅😅
00 Yorumla- 3 gü
2 çocuğum var. İkisinin ismini de ben koydum 😬 ama begenmeseydi isimleri farklı isim düşünürdük. Bunlar konuşularak çözülebilecek şeyler. Bu arada Salih ismi çok güzel bir isim. Anlamı da çok güzel.
00 Yorumla - 4 gü
Salih ne ya gerçek hayatta cidden Salih var mıymış bazen sadece samanyolunun tam zamanli oyuncusuymus gibi geliyor
012 Yorumla- Soran4 gü
Cidden sacma sapan adam birde garip bir ruh halinde ilk isim adına cekermıs asla ona benzesin istemiyorum
- Soran4 gü
Ananın adını koyalım ayca
- Soran4 gü
Merak sadece nıye saldırayım
- 3 gü
Salih benim ilk aşkım
- 3 gü
@Elaizmireela samanyolundaki Salih mi yoksa gercek hayattaki nadir bulunan salihlerden birimi
- 3 gü
@terziayca hic izlemedimki bende bir Samanyoludnali var tanıdığım tek salih
- 3 gü
@terziayca hiç ilgimi cekmedi
- Gizli Üye(25-29)3 gü
Valla ben bir çocugu 9 ay taşıyıp tüm cefasını çektikten sonra tüm kemilerim kırılırcasına doğuracam kocam gelip bana diyecek ki ben bu ismi koycam yok canım oldu benim çektiğim sancı kadar sunni sancı çekecek o zaman ister babasının adını verir isterse dedesinin hak etmeli benim gibi çocukta hiçbir dahili yok ki
30 Yorumla - 3 gü
Babamın vefatından tam 14 ay sonra evladım dünyaya geldi. Ama babamın adını vermek hiç ama hiç düşünmedim.
10 Yorumla Salih ismi kötü değil anlamida hoş.. ama istemiyorum demek yerine iki isim koyalım de seçenek sun
10 Yorumla- 4 gü
O zman sizde bende babamım adını koyayım o zaman deyin. Babama haksızlık olur diye o zman vazgeçer belki
10 Yorumla - 4 gü
Salih ismi çok güzel neden saçma olsun? Hem eşinin babasının hem sende istediğin bir ismi yanına ekleyebilirsin
10 Yorumla - 4 gü
İyi ya salih koyuyo benimki gibi müslüm koyarsa ne yapıcan ismim yuzunden kimse ateist olduğuma inanmıyor
10 Yorumla Salih ismi kötü değil bu arada djnsekeldmeld küçücük bebeğe salih dksmldkepemldmf
14 Yorumla- Soran4 gü
İğrenç
- Soran4 gü
Böyle bir adama boyle bir hevesim olmado hiç olmasada olur fikrimin bir önemi yok mu dedim cevap vermedi kendi bildigşne gidecek belli ki ilaç kullanmıyordum mecbur başlayacağım asla istemiyorum
- 3 gü
Salih ismi gayet güzel. Bunlar evlenmeden önce konuşulur bence. Ama eşinin de senin hiç fikrini sormadan dayatması yanlış bir durum..
00 Yorumla - 3 gü
Valla biz iki isim koyduk onunda benimde gönlüm oldu, büyük oğlumun adı Ali Bartu küçük oğlumun adı Mustafa Aras
00 Yorumla Berkcan, berke, uzay, toprak falan koyanlar bu çocuk büyüyecek böyle adam ismi, dede ismi olur mu diyor mu acba?
00 Yorumla- 4 gü
Hamilelikte sürekli konuşup ikna etmek mümkün bir de iki isim koyup sevdiğin ismi söylemek te olabilir bence.
00 Yorumla - 4 gü
Kültürel gelenek baba adı baba adı vs. Vs. Değişmesi gerek
02 Yorumla- Soran4 gü
Bencede scma sapan yasımızda küçük daha eski devir
- 4 gü
Bence insan kendi çocuğuna karar kendinin ve buna uymak zorunda değil önemli olan zaten soy ad soyun devamı
- 4 gü
Bence çift isim koy gönlü kalmasın Çınar Salih olabilir mesela :)
011 Yorumla- Soran4 gü
Ayy aslaaa sevmıyorum adamı
- Soran4 gü
Çocukta istemiyorum
- 4 gü
Ufak meseleler sen yine de istediğin gibi seslen günün sonunda kadınlar kazanıyor
- Soran4 gü
Bence büyük bir sorun isim bir cocuga ismini sen koyuyorsun
- 4 gü
Tabiki de fakat sonuçta bir yerden sonra sıradanlaşıyor.
- Soran4 gü
Hayır bencemsevesiö bile gelmez oyle
- 4 gü
Bence annenin dediği olmalı sonuçta sen doğuruyorsun seni kırmamaları gerek
- Soran4 gü
Aynen öyle yani ortak bir karar olabilir ve ben cocuguma birinin ismini istemiyorum
- Soran4 gü
Bunun sonunda ben cekıcem zorlukları ben hayatımdan kısıcam
- 4 gü
Katılıyorum bol şans size :/
- Soran4 gü
Allah razı olsun
- 3 gü
Ona de ki; çocuğa her Salih dediğimde babanın annesiymişim gibi hissetmek istemiyorum
17 Yorumla- 3 gü
@111111_10 ama soran haklı yani ben çocuğuma babamın ismini vermek istemezdim, niye karım her seferinde çocuğa babamın adıyla seslensin ki, bence bunu isteyen erkek biraz sığ beyinlidir
- 3 gü
@111111_10 benim dediğimi desin, belki kocası düşününce ona da itici gelir vazgeçer, hatta ikna edemezse desin ki çok eskiden benim Salih diye bir sevgilim vardı o yüzden onun adını koyamayız, adı batasıca desin :)
- 3 gü
@111111_10 birinci işe yaramazsa ikinci kesin işe yarar :)
- 3 gü
soruyu soran arkadaşım oku bunları kocanı ikna etme yolları bende, hatta istediğin bir isim varsa söyle bana ben bulayım ikna etmen için gerekenleri 😁
Yav dabgalak neden snn babanın ismini koyayım mal herif de.
10 Yorumlam
3 güEşim de kendi ismini koymak istiyor, olmaz diyorum wksks ikna edilebilir bence
10 Yorumlamillet çocuğunun adını ebebubekir sıddık koyuyo salih yine güzel berkecan da koymazsın herhalde
11 Yorumla- 4 gü
Koyarlar bacim koyarlar bunlar tikican salihi begenmezler ayaz berkecan aykutay falan koyarlar ismini oysa salihin anlami cok guzel kulagada hos
Salih diye bebek ismi mi olur ya, koy deniz aren hahahahah
10 Yorumla- 4 gü
Sert bir tavrla şiddetli kavgayla sorunu çözersn bnc
10 Yorumla - 3 gü
Benim babamın adını koyun Hakan mekani center olsun
00 Yorumla - 3 gü
Sende kendi babanın adını onun babasının adını birlikte koy bari adalet olsun
06 Yorumla- 3 gü
soyadı zaten erkek veriyor o zaman bu adalet olmaz
- 3 gü
Soyadı soytarı karışıklığı olmasın diye
- 3 gü
Soybağı*
- 3 gü
yasaya göre kadında verebiliyor ya artık o zaman kadında diyebilir benim soyadımı alıcaksın
- 3 gü
çoğu erkek istemiyorsa o zaman annenin isim koymasına da karışamaz
- 3 gü
Evet verebiliyor güzel bisey bu
- 3 gü
Eski stv dizisi kahramanı gibi :) salih ha, ilginç
00 Yorumla - 3 gü
Niye Vazgeçirmeye çalışıyosun istemediğin şeyi koyamaz zaten
00 Yorumla - 3 gü
2 isimli olabilir hem sizin istediğiniz isim hem eşinizin istediği isim
00 Yorumla - 3 gü
Ona şöyle de"Babanın ismini koyarsan annen ölsün"
03 Yorumla- 3 gü
Ya da "kardeşin ölsün" de
- 3 gü
@Artha1331 Doğru onu unuttum
Bence kadının en çok söz hakkı olmalı ama nasıl çözersiniz bilemedim…
00 Yorumla- 3 gü
Benim babamın ismi de Salih ve koymayı çok isterim ileride küçücük minicik bebeğme
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)3 gü
Çocuğu doğuran sen bakan sen acı çeken yorulan sen baba bavalık bile yapmaya bahane arar üşenir ama ad koymaya gelince kendileri koyar kızına da exinin adını koyarlar bir erkek kızına işim koyuyırsa o ismin bi anlamı vardır
10 Yorumla Kusura bakma ama sen anneysen oda babası iki isim koyun sorun çözülsün
00 Yorumlam
3 güSende de ki ben babamın ismini koyacağım hayrolaa? 😂
00 YorumlaBu evlilik hakkın rahmetine kavuşmuştur
Şimdiden diyim ben00 Yorumla- 3 gü
Zor bir durum ama iki isim koyabilirsiniz 🥲
00 Yorumla - 4 gü
Kimlik çıkartmaya herkesten gizli gidip istediğin ismi yazdır.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)4 gü
Babasını sevmiyor olabilirsin, Salih ismini de sevmiyor olabilirsin de “küçücük bebege salih ismini mi koyacagım sacma sapan” demek nedir ya? Adam da sende toksitsiniz sizden olmaz. Gidin mahkemeye boşanın lafların hiç doğru değil seninde kullanacak bunları biliyor musun? Cocuk istemiyor diye zaten eşin narsist belli seni de çıldırtmış ama elin narsist yani istediği olmuyor diye sana hasta diyor boşanma davasını aç her türlü nafaka tazminat talep et
03 Yorumla- Cevap sahibi4 gü
Bu arada birinin isminin koyunun hikayesi o kişinin kaderiyle aynı oluyor ne sebepten öldüyse o sebepten ölüyor gibi. Salih ismi güzel ama dediğim gibi sevmeyebilirsin konuluş hikayesi olduğu için önermem. ikna etmek için diyebilirsin böyle ama bence boşan bu adamdan hayır gelmez sana seni cıldırtmış sana hasta diyor narsist
- Cevap sahibi4 gü
Birde istemiyorum çocuk diyerek büyük ihtimalle hamile kalmayacaksın
- Cevap sahibi4 gü
Ya da o bebek dünyaya gelince kendini değersiz hissedecek kendini ait hissetmeyecek bilmiyorum ya iyi düşünün bence boşanma konusunu
u
4 güIki ismi olsun o zaman ve Salih kötü bir isim değil ki
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)4 gü
doğmamış bebeğe neden don biçiyorsunuz daha ortada çocuk yok hamilelikte yok gerçekten komik ya çocuğun ya olacak ya olmayacak ya kız olur belki
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)4 gü
İki isim koyabilirsiniz, bu kadar basit mevzuları bence çok büyütmeyin önemli olan çocuğunuzu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmek buna odaklanın güzel zamanların tadını çıkartınnnn.
00 Yorumla s
4 güÇocuğu ben doğurdum sana eşlik hakkımı helal etmem de😀
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi