Hamileyim eşim bebeğe babasının adını koymak istiyor nasıl vazgeçiririm?

Selam gadası 🙃
Genelde bu isim konuları aileler arasında çok soruna yol açıyor. Eşine ilk bebeğimizin ismini ben koyayım olur mu diyebilirsin. İkinci bebeğin ismini sen koyarsın diyebilirsin. Sonuçta onunda babasına duyduğu sevgi ve özlem vardır.
Babası yaşıyor ki yaşamasa bile birinin adını koymak saçma geliyor ayrıca o cocuklarinin adini anne babasının isminin koymamasini saygısızlık olarak görüyor ve kesinlikle baska bisey kabul etmiyor
Benimde 1,5 yaşında kızım var ona hamileyken eşimle konuşmuştuk ben isim konusuna karışmıyorum canım sen ne istersen o olsun ben her türlü uyarım sıkıntı yok dedi bu konuda çok anlayışlı oldu sağolsun isim konusunu bana bıraktı bende ona annemin adını koymak istediğimi yanına bir ek isim daha koymak istediğimi söyledim kabul etti sen nasıl istersen o olsun dedi benim hep hayalimdi çocukluğumdan beri kızım olursa annemin adını koyacağım derdim çok şükür koydum da adı "Emine Ela"oldu Emine annemin ve kayinvalidemin adı Ela da sevdiğim bir isim olduğu icin koydum şimdi ikinciye hamileyim o da erkek olacak onun adını da eşimle beraber konuşup anlaşıp kararlaştırdık
Başkasının ismini koymak çocukların kaderine etki edebiliyormuş koyduğunuz kişinin kaderini yaşamak gibi o yüzden önerilmiyor bunu söyleyebilirsiniz hatta sizde bu konuyu beraber araştırın isterseniz
Aynısını söyledim ama esim boyle seylere inanamıyor sacma sapan seyler diyor
Görüş
9Görüş
Bebeği taşıyan sen doğuran sen isminide sen koyarsın babasıyla birlikte karar vererek öyle saçmalıkmı olur ya al karşına doğru düzgün konuş ikna edicek şekilde
Bende aileden isim sevmiyorum benim eşimde babasının ismini koymak istedi ilk torun diye ben ilk başta istemedim ama koyduk eğer begenmedigim bir isim olsaydi koydurmazdim eğer ikinci bir çocuğumuz daha olursa bu sefer ben istediğim ismi koyacağm böyle anlastık 😁
Babasının ismine benzer bir isim koyun o zman? Saçmalık gerçekten yapılmaması gereken şeyler bunlar ya eskide kaldı artık. Eşini ikna edebilirsin ailesi dolduruşa getirmesin yeterki sadece
Daha neler sende aklini calistir.. deki kocacim baban tabi ki basim gözüm üstüne ama cok agir gelmez mi o isim.. ilerde cocuguna küfür edilse cok üzülürspn yani babana gider falan de..
Diyorum bizde adet diyor ablası da kaynanasinin kayinbabasinin adini vermis cocuklarina
Olabilir de.. ben senin ablanmiyim? Ben bunu asla kabul etmiyorun de…
Ama öyle yaparsan sonradan aranız açılır bir isim o koysun bir isim de sen koy bence öyle olur
Evlenmeden önce konuşulmalı bunlar. Ben katiyyen kabul etmezdim.
İki isim koyun . Bn de eski isim sevmiyorum
İki isime de izin vermiyorlar babasının ismi kullanilmaliymis iki isim olunca diğer ismi kullanirmişiz
Sadece çocuk onun değil. Sen taşıyorsun. Bencillik yaptığı. Kendi de biliyor çocugun kullanmayacağını
Acıyı sen çekiyorsun. İsim koymana bile karışıyor.
İkinizin de kendi istediğinizi koymak için diretmesi yanlış. Ortak bir karara varmaya çalışmalısınız.
Göbek adını babasının adını koyabilirsiniz herkesin istediği olmuş olur
Benim adimda babaannemin ismi annem ses çıkarmamış Huriye ya 😂😂 neyse seviyorum ismimi
İki isim koyun ben öyle yaptım
Yeni isimleri beynine sok fikri değişecektir
Tek başına çıkarırsında sonra başın belaya girer
Babasının adı ne merak ettim
tek başına verebileceği bir karar değil.
Cikartabilirsin. İki isimli olabilir
Ortak karar verip koyun ismini
O babasinin isminden baska isim istemiyor
kızılcık şerbeti?
İsmi ne büyüklerin
Hala bu kafada insanlar kaldı mı ya
Maalesef varmış
En İyi Görüş