Ya sen zor geçiniyorsun. Bir de çocuk yapacan. Zaten bereketiyle gelir anlayışıyla çok fakir insan yaşıyor türkiyede. Ya ilerde çocuk büyüse bana ne kalacak diye düşünmeyecek mi? Nereden doğurdun beni diyecek? Ne bırakacaksın çocuğuna. Bir anlık zevk uğruna çocuk dünyaya getirmek ne kadar mantıklı sizce? Ya da sırf siz istiyorsunuz diye o çocuğa yazık değil ya da size de yazık değil mi ekstra masraflar. Bence hakkı yok olmamalı benim düşüncem. Yazık olur aileye de çocuğa da. Bir bakmışsın ömür gitmiş. Elde var sıfır.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılHer ayın belli gününde ev sahibine kirayı göndermeyi maaşımdan şart bilen olarak doğru kadınla olacaksa tm da karşıdaki kisinin sorusu evin var mı araban var mı gerçekten kötü sorular. Evim var diyorum bana diyor nerede nasıl bi ev. Böyle bayanlarında olduğunu bilen olarak rahat kadınlarla arkadaşlık etmek en iyisidir. Kimseninde bi isteği de eksik kalmıyor daha ne olsun.
02 Yorumla- 1 yıl
Her kadın ev soruyor mu
- 1 yıl
Hayır ama olmasını da istiyor. Evin olacak apartmanın en güzel yerinde şehrin merkezinde ve kendisini her şekilde kabul edecek bi erkek. Kabul etmeyen kişiyi de sen eski kafada kalmışsın kendini güncelle diye saçma şeyler söylüyor
En İyi Cevaplar
Zevk uğruna çocuk yapmıyoruz çocuk istediğimiz için çocuk yapıyoruz. şu an tek çocuğum var. Evet evim olsa çocuk yapacağım ama maalesef evim olmadığı için ve eşiminde geliri yeterli olmadığı için yapmıyorum. Bizde buna bilinç diyoruz. Sizin dediğiniz kişiler bilinçsiz ebeveynler. Türkiye şartlarında da evi olan kaç kişi var ki bunu da sorgulamak lazim. Böyle böyle işte Türk ırkı azalıyor maalesef..
10 Yorumla
1 yılÇok mantıklı zaten çocukların kolay büyüdüğü korunduğu bı dünya ülke değil zaman en iyisi yapmamak ben bilseydim korunurdum bağlatırdım bela mı arıyoruz şu saatten sonra asla istemiyorum çocuk bakmak yani
00 Yorumla
Aynen
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, çok dolmuşsun, çok haklı buluyorum seni ama bir noktayı da eksik bırakıyor gibisin. Bu işler sadece mal-mülk meselesi değil ki! 🏡🚗 Şu hayatta çocuğuna bırakabileceğin en değerli şey sevgi, anlayış ve karakter. Tabii ki ekonomik durum da önemli ama 'çocuk yapabilme karnesi' diye bir şey olmadığını unutmamak lazım.
Çocuk büyütmek aslında biraz fedakarlık, biraz cesaret işi. Ekonomik zorluklar olmasın isteriz ama her şey mükemmel olana kadar beklersek, o zaman ne sevgi kalır ne de aile bağları. Benim altın kuralım hep şu: Hayatta bir çocuğu tadıyla yaşayabilecek kadar sevgi, şefkat ve sabrım var mı? Gerisi bir şekilde yoluna giriyor. 💓
Sonuçta bırakıp bırakmayacağımız miras değil, öğrettiğin sevgiyle kurduğu hayattır. Diyorum ve kahvemi yudumluyorum. 😉30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
61Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılMaddi durumu olmayan insanların çocuk yapması saçma geliyor evet ama bir de bundan ziyade mesela Türkiye’de maddi durumu olsa bile bence bir insan çocuk yapmamalı ya da Arabistan’da ya da ne bileyim herhangi bir başka Orta Doğu ülkesinde
32 Yorumla- 1 yıl
Eee napsinlar peki hayvan gibi önüne geldiği ile sevişmesi dahami mantıklı
- 1 yıl
@Serhat0000 çocuk yapmakla önüne gelenle sevişmek arasında nasıl baglantı kurdun?
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılöyledir evet
00 Yorumla Asıl bu düşünce çok saçma. Evi, arabası olan birisinin yarın-öbür gün elindekilerini kaybetmeyeceği ne malum? Herkesin ev, arabası olmak zorunda değil, bunlar zamanlada alınır. Önemli olan o evde kavgasız, şiddetsiz, mutlu bir şekilde büyümesidir. Zengin olup sürekli dayak olan bir evde büyümektense kirada oturup, kavganın olmadığı bir ailede büyümek daha iyidir.
73 Yorumla- 1 yıl
Evi arabayı zengilinği fakirlği geçtim fikir yapından dolayı seni kutlarım 🙏
- 1 yıl
Rica ederim okuyunca kayıtsız kalamadım iyi akşamlar
1 yılE sen niye ikiniz bi iş bulupta geçiminizi ortak yapmiyorsunda her maddiyat sorumluluğunu erkeğe bırakıyosun pardonda erkek de istermiydi zorlanmayı birçok kişi ztn asgari ücretle geçimini sağlıyo asgari ücretli olupta çalışmayan kadın biliyorum ben ama ortaklaşa çalışıpta mutlu bi evlilik sürdüren insanları da bilirim misal evlenen abim ile karisi ortak çalışıyo ve mutlu mesut bi evlilikleri var sizde aynısını yapsanız nolurki niye maddiyat yükü illa erkeğe bırakıyosunuzki seven insan yükü tek bi tarafa bırakır mı hani sevgi hani destek?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEv araba konusu değil çocuk zaten yanlış. Herkese zorunlu sadece yapacaksa tek çocuk zorunluluğu getirilmeli. Evlilikler zaten yürümüyor çocuk bakımı eş olmak ne demek çoğu bilmiyor, oturup çocuğuna kimse bakmıyor onun bunun elinde büyüyor çocuk bari tek çocuk zorunluluğu gelsin ki bu da herkese çocuk sevgisine yeter de artar bile. Fakir halk, gelecekten hayır yok ülke berbat durumda her yönden ne çocuğu aklı olan için. Manyk bu insanlar kafayı yemiş. Senin detay yazıların da çok doğru olmakla birlikte eksik
31 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÜlkenin başındaki ne kadar akıllı ki halk olsun, daha da 3 çocuk diye tutturdu baktı yine tutmadı, bu seferde milleti paraya bağlıyor ki çocuk yapsın diye. Gelişmemiş ülkelerden ne bekliyoruz ki görürsün bu yıl her yer çocuk hamile dolu olacak çünkü halk üç kuruş için geri kafalı zaten yöneten de aynı şaşırmadlmak lazım
1 yılBu soruyu sormak çok saçma. adm eve ekmek getiriyosa evin eksikliiini gideriyosa, ailesne sahip çıkıyorsa, kadında kocasına bu denli bakıyorsa çocuk olabilir tabi. yani ev araba olmayınca çocuk olmayacak mı. eğer çocuk olmayacaksa evlenilmemeli. bana göre evlilik sadece birbirini seven 2 kişinin evliliği değil . O sevgiden bir de meyve alabilmek
48 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle. Yorumlara girince şok oldum. Benimde babam asgari ücretle geçiniyordu ama bizi kimseye muhtaç etmedi. Araba temel ihtiyaç mi mesela. Sanki herkesin arabası evi varmış gibi herkes onay vermis
- 1 yıl
@polen_kulem onceden asgari ücret yetiyordu ama şimdi 2 asgari ücret ancak yeter alım gücü mü kaldı seçim şansı olan insanı şartlarda yaşamak ister
- 1 yıl
Tamamda ülkenin yarısı bile senin dediğin şartlarda yaşamıyor. Yorumlara baktım herkes sana hak vermiş. Kim yapıyor o zaman bu kadar çocuğu. Herkes tabiiki yaşamak ister iyi şartlarda. Onu da seçimde oy verirken dusunsunler. Ben hâlâ çocuk yapacak insanların ille de evinin arabasının olması gerektiğini düşünmüyorum. Bunlar zamanla yapılır. Ha gerçekten evinin kirasını bile zor ödeyenler zaten yapmasın ama ev araba ölçütü de fazla
- 1 yıl
@polen_kulem evet oy verirken iyi dusunmeleri lazım. Ya zaten asiiri bilinçli insanlar bu durumlara takılıyor asgari ücretli eşi çalışan tanıdığımız var evleri kira değil sadece çok eski bir arabaları var Broadway ve ikinci çocuğu düşünüyorlar 😃 ama bir memur cifte baksan ev kirası olmasa bile tek çocukta kalıyorlar insanlar artık biraz da lüks düşkünü başkası arabaya biniyor iyi evde yasiyor benim eksiğim ne diye düşünüyorlar ve mutlu olamıyorlar inan asgari ücretli çalışanlar daha mutlu ve böyle seylere takılmadan çocukta yapıyorlar çünkü az ile yetinmeyi biliyorlar
- 1 yıl
@Tükendimçok2 @polen_kulem beraber kalmak için evliliğe gerek yok. O şekilde de beraber kalan çooookkk insan var. Evlenilecekse çocuk yapmalı. Ha hastalık olur kısır olunur çocuk olmaz o ayrı. Ama illa çocuk için ev araba şart değil. Bunu şart koyan varsa gitsin ötede top sektirsin
- 1 yıl
Evlilik olmadan gayrimeşru insanlar aynı evde yaşıyor diye bizde mi yapalım yani? %100 korunma hiçbir şekilde yok. Çocuğum olsa da olmasa da ben mahkeme önünde resmi nikahsiz yok hükmündeyim. Çocuğum varsa sağlık sigortasından yararlanamaz mesela. Mirastan yararlanamayiz ya da aldatildigimda yine elim boş olur. Evlilik zaten kadını güvene almak için varken ne bu gayrimeşru dost hayatı yaşama arzusu anlamıyorum.
- 1 yıl
Resmi nikah yapmak istemeyenlerin hem niyeti belli hem sorumluluktan kaciyorlar
- 1 yıl
@polen_kulem yanlış anladınız. Soruyu soran arkadaş diyor ya arabası evi olmayan çocuk yapmasın. Bende diyomki madem çocuk yapmayacanız o zaman evlenmyn. aynı evde yaşamak için evliliğe gerek yok dedm
1 yılÇocuk olayına maddiyatla bakmak yerine önce ben çocuk yapmaya hazirmiyim gerekli ilgiyi şefkati sevgiyi verebilecekmiyim demek çok daha mantıklı.. Maddiyat dediğin şey her an elinden gidebilecek bir olgu. Hayatta garanti diye bir şey yok.. Ama seni seven anlayan destekleyen yetiştirmek için zaman sevgi alaka önem veren bir aile çok daha önemli. O yüzden herkes çocuk sahibi olmasın. :))
10 Yorumla
1 yılÇocuk sahibi olmak için o çocuğa adam gibi bakacak, ona sevgisini verecek anne ve babadan başka bir şey bilmiyorum. Kendi ailemden misal vereyim. Evlendiklerinden 14 sene sonraya kadar ne evleri ne arabaları vardı. Şu an elhamdülillah durumumuz gayet iyi. Her bir evladına güzel bir miras bırakabilecek durumda.
10 Yorumla
1 yılÇok mantıklı bir bakış açın var. Gerçek şu ki, çocuk büyütmek ciddi bir sorumluluk ve maddi-manevi altyapı gerektiriyor. Sadece "bereketiyle gelir" diye düşünmek, hem aileye hem çocuğa haksızlık olabilir. Hazır olmadan çocuk sahibi olmak, çoğu zaman mutsuzluk ve yoksulluk yaratıyor.
00 Yorumla
1 yılBence çok haklısın hayat düşünmeden duygularla hareket etmek için fazla acımasız. Ev barınma araba ulaşım demek bunlar yetmez iyi bir maaş da gerekir. Bence bu imkanlara sahip olunamamışsa bırak çocuğu bireyin zaten en başından evlilik düşünmemesi gerekir.
10 YorumlaHer aile çocuk yapabilir, bu zengin sınıfına ayrıcalık bir şey değildir. Fakir insanlarda çocuk yapacak, eğitim ve yetenek ile belkide bazı insanların var olmayan kapasiteyle sahip olduğu varlıklara sahip olacak. Bu söylediğim şey Ütopya. Çünkü hiç bir iktidar veya zengin sınıfı kendisini tahttan indirecek bir eğitim tasavvur etmez. İnsan yaratılış gereği sürekli kendi menfaatini önceler.
00 Yorumla
1 yılEv araba değilse de, geçinemeyip afedersin i. t gibi üreyenlere gıcığım.. ilgi sıfır, sonra senin brnim çocuğumla aynı ortamı psylaşıyo ve huzursuzluk kaynağı. düzelmicek ama, peygamber çoğalın demiş, adam da sanki diğer herşeyi tammış gibi, uçkuruna yüklenmiş
10 Yorumla
1 yılYani her çocuk rıskıyla doğar diye bir söz var o işin başka boyutu tabiki ama bende sağlıklı bulmuyorum arabayı geçtim bir kere kiradan kurtulup başını sokacak bi evin olmalı çünkü kiralar aşırı pahalı ve gerektiğinde çocuğun bakım masraflarından kesip kirayı ödemen gerekir öyle olduğunda da çocuk sağlıklı ortamda büyüyemez en iyisi evin küçük eski olsun ama senin olsun sadece elektrik su doğalgazı öde geç çocuğunu da biraz daha rahat büyük hatta bu düzeni oturtmadan evlenmenin bile taraftarı değilim ben hele eşimde çalışmıyorsa zor olur şayet eşim de çalışıyorsa evlenir bi yerden başlarsın ama çocuk işi biraz farklı evlendikten en az 1 sene geçmeli çocuk için
00 YorumlaMaalesef haklısın, ama eksik bile söylemişsin. Ev araba derken, ekonomik durumu iyi ve geleceğe güvenle bakabiliyorsa demek istedin sanırım. Tabi büyün bunların yanı sıra, sorumluluk duygusu ve eksilmeyen sevgi de gerekiyor.
Şartlar her geçen gün ağırlaşıyor. Endişelerinizde çok haklısınız. 😎00 Yorumla
1 yılEv ve araba olmasa da en azından refah içinde yaşayıp öyle çocuk sahibi olmak mantıklı. Bu arada @mervesse_ adlı üyemiz güzel şekilde konuya değinmiş. En önemlisi de evde huzurun olmasıdır. Huzur olmadıktan sonra varlıklı olmanın da pek bir anlamı kalmıyor.
10 Yorumla
1 yılniye saçma olsun ki, param var ama kirada oturuyorum istediğim evde oturuyorum, ticaret yapıyorum o kadar parayı ticarete yatırarak daha fazla kazanç elde ediyorum, Araba ihtiyaç her türlü olması gerekiyor, ama çocuk yapmanın bunlarla bence bir alakası yok
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇocuğum doğduğunda arabam yoktu. Şimdi var. Ama hala evim yok. Bir ihtimal dedeler vefat edince olur. Yoksa bu devirde alın teriyle ev almak çok zor. Bende çocuk isterken çok düşünmüştüm. Ona güzel bir hayat verebilecekmiyim, ya bir gün keşke beni doğurmasaydın dermi diye. Ama kimin nasıl ve ne kadar yaşayacağını bilemeyiz. Ben çok yokluk çektim ama çektiğim sevgisizliğin yanında yokluk çok önemsizdi. O yüzden kızımı hergün öpmeye eğlendirmeye çalışıyorum. Umarım bizden memnun olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok haklısın çok doğru düşünüyorsun ama işte anlamazlar. Bizim evimiz yok arabamız var ama zenginiz çünkü eşimin annesi zengin bir sürü evi dükkanı geliri var eşim de tek çocuk ve hepsi bize kalacak. Evimizde aslında olacaktı ama ev satıp almak yerine biriktirmeyi tercih ettim. Ailen gelen zenginlik veya kendinin zenginliği yoksa ya da en azından biraz da olsa bir şeyleri yoksa kimse çocuk işine kalkışmamalı. Ayrıca maddi duruma göre de çocuk sayısı değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAraba olmasada olabilir ama kesinlikle evi olmayanın çocuk yapması bana da saçma geliyor evi olmayınca kafadan 25bin kiraya veriyorlar üstüne birde çocuk olunca kadında çalışamicak tek maaş ev kira nasıl olucak gerçekten çocuğa yazık birsey istediginde cocuk onu alamayınca o cocuk seni sevmicek sana kötü konuşucak ve ileride arkadaşlarının yanında kendini ezik hissedecek
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. araba kısmına pek katılmıyorum ama insanın durumu yoksa çocuk yapmamali yazık oluyor.. araba illa olacak diye bir şey yok ama şu konuda iyi olur, mesela gece çocuk hasta olsa doktora götürmek için iyi.
00 YorumlaNeden saçma olsun? 5000 yil önce ev araba mı vardı?
Baştan aşağı saçma fikirler ile yaşadığın için sana her şey saçma gelebilir...
Zira rahatlık istiyorsun her konu da bu sebeple kafan hep geri kalmış herşeyden🌷00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 483 cevap paylaştı.
1 yılÇocuğa bir şey bırakmak önemli değil çalışsın kendi sahip olsun o konuda zerre umurumda değil ama belirli bir maddi güce sahip değilsen, çocuğunun istediği oyuncağı yemeği alıp yedirirken ay sonunu hesaplıyorsan o olmaz işte
00 Yorumla
1 yılBir dk sonra ne olacağını insan bilemez. Evsizde arabasızda kalabilirsin. Herkesin kendine göre doğruları vardır.
32 Yorumla- 1 yıl
Tembelsen bişey yapamazsın zaten
Kesinlikle haklısın belirli bir maddi gücü olmalı insanların çocuk yapmadan, ama bazen sonradan da kazanabiliyorlar bu saydıklarını. O yüzden ev araba demek doğru değilde maddi güç demek doğru
20 Yorumla
1 yılYeterli maddi imkan olmayınca zor oluyor. Dışarıda çöp toplayanları görüyorum mesela yanlarında bir sürü çocuk sefil durumda. Yazık yani bakamayanlar yapmamalı
00 YorumlaSana zengin gelecek de Kuma alır seni yanlış anlama 2.3 karısı olursun çocuk yapma neden saçma olsun açlıktan ölmediysen umut vardır ben kendi fikrim Sen gibi düşünen karılarla evlenmem eskortla takılırım kafam ağrımaz siz insanın parasına geliyorsunuz
00 Yorumla
1 yılHayat o kadar iğrenç geliyor ki, insanların çoğunluğu kötü, çok zengin olmadıkça çocuk falan yapılmaz. Eğer dünyayı eğlence parkı gibi yaşayabilecekse çocuk o zaman çocuk yapılır.
00 Yorumla
1 yılAynı fikirdeyim. Yeni bir birey için ekonomik gücü olmalı insanın. En azından ortalama bir yaşam kalitesi sunabilmeli.
20 Yorumla
1 yılYahu ben oldukten sonra cocuga ne kalacagini ben niye dusunegim. Ben olusum zaten. Cok sacma bir mantik oldu bu dedigin 😂
10 Yorumla
1 yılevi ve arabası olmayanların çocukları bu vatan için ölüyor. onlar olmasa senin bir vatanın olmaz.
14 Yorumla- 1 yıl
Sıkıntı da orada zaten. Evi arabası olmayanların çocuğu bu vatan için ölüyor. Evi arabası audisi olanın çocuğu askerlik yapmadan hayatına devam ediyor. Mesele vatan sevgisi değil, para maalesef.
- 1 yıl
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ esas nokta şu ki
, eğer o arabası olmayanlar cocuk yapmasa bu. arkadasın yaşama ihtimali kalmayacak - 1 yıl
Olayı bir çok açıdan değerlendirmek gerekir
Eksileri ve artıları var - 1 yıl
@Sᴄʜʀᴏᴅɪɴɢᴇʀɪɴ_ᴋᴇᴅɪsɪ cahiliyle eğitimlisi ile fakiri ile zenigyle toplum bir arada anlamlı. ayrıltırmamak lazım.
1 yılEvet şu an evimiz ve arabamız yok o yüzden çocuk düşünmüyoruz önce ona bi gelecek sunmalıyız sonra çocuk
20 Yorumla
1 yılÇocuk istemek herkesin hakkidir :) hayat zorlar diye kimse bu haktan mahrum kalmaz.
20 Yorumla
1 yılNasip işi bu çocuk rıskıyla gelir bu kafadan hemen çıkman lazım yoksa sıkıntı
20 Yorumla
1 yılMaddi durumun yoksa tâbi ki de sadece çocuğa da değil annesi ve babasına da yazık olur ki zaten...
00 Yorumla
1 yılMesele sadece maddiyat değil kimi adamlar var simitte satar evi geçindiriyor kimi var evi geçindirir ama huzur vermez
00 YorumlaBilerek yapmıyordur korunmak için satın almak istemiyordur para gitmesin diye kendinide tutamayınca hayırlı olsun bebek
00 Yorumla
1 yılBence de öyle ben de zaten bu yüzden ev araba olmadan evlenemem diyorum çünkü çocuğumu kötü bir hayata getirmeye benim hiçbir hakkım yok
00 Yorumla
1 yılEvi arabası değil de... aklı başı yerinde, muhakeme gücü olan, olgun insanlar çocuk sahibi olsa kafi..
00 Yorumla
1 yılYa evet geçinmek o kadar zor ki bezi elbisesi bide bunun büyümesi okulu kirtasiyesi bir şey diyemiyorum ama her şey çok pahalı maalesef
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEv ve arabadan ziyade maddi durumu geçinecek kadar iyi olmayan üremesin bence. Etrafımda çok görüyorum yazık günah o çocuğa. Bakabileceğin kadar çocuk sahibi olmalı insanlar. Kimisinde mantık şu. Bana baksın ilerde kafasıyla doğurdukça doğuruyorlar.
00 Yorumla
1 yılBelli olmaz belki çocuk daha büyümeden ailesi zengin olacak ya da zengin olmasa da evi arabası olmuş olacak bunu bilemeyiz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvi ve arabası olmayan hatta yeterince parası olmayan çocuk yapmasın zaten, çocuk sefilliğe doğuyor hayatı mahvoluyor. Yani kısacası mümkünse fakirler üremesin, Elon Musk gibi Rihanna gibi zenginler üresin bence.
02 Yorumla- 1 yıl
😂😂
- 1 yıl
Evi arabası olmayan erkekle evlenmez. misin 50 60 k maaşı olsa
1 yılYanlış düşünce. Çok çocuk değilse bile bir tane olabilir. Çok çocuk yapınca bende kızıyorum bu tiplere.
00 Yorumla
1 yılBence de doğru diyorsun evi arabası olmayan kız ya da erkekle evlenmesinler çiftlerden birinin ev ya da arabası olması sart
00 Yorumla
1 yılArabası değilde evi olmayanın çocuk doğurmamasi gerekiyor
10 Yorumla
1 yılYokki öyle eş olsa evlenirim maddi durumum yerinde olsada çocuk istemiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBana göre de sen ve senin gibi maddeye tapan, hakikatten cahil bireylerin, kendileri gibi yobaz evlatlar dünyaya getirerek bu toplumu zehirlememesi gerekli. 🤗
11 Yorumla- 1 yıl
2,3 sözü birleştirip kendini zeki sanmak buna denir😅
1 yılçocuk büyüyünceye kadar malın kalacağının garantisini kim veriyor 😅
10 Yorumla
1 yılDaha yaşın küçük. Zamanla öğreneceksin kimin neden evlenip neden çocuk yaptığını.
15 Yorumla- 1 yıl
Ben 26 yim aynı şekilde duşunuyorum
- 1 yıl
@Tükendimçok2 siz insan olmaktan uzaktasınız.
- 1 yıl
Ben illa erkekte olsun demedim ama iki taraftan birinde olmali
- 1 yıl
@Tükendimçok2 bende ev de var araba da ve siz insan olmaya çok uzaksınız
- 1 yıl
İyi tamam hayırlı olsun
1 yılEv araba almak kolay değil ama ekonomik durumu kötü olanlar kesinlikle çocuk yapmamalı.
20 Yorumla
1 yılGerçekten cokkk haklısın fakir erkekler de evlenmemeli
10 Yorumla
1 yılEvet kendine maddi açıdan güvenen cocuk yapmalı. Artik hayat şartları zor cok.
10 YorumlaEvim arabam olmadan evlenmem bile karım zorlanmasın
10 YorumlaOtobüsle götürmeye çalışıyolar bi de çocukları hasta olunca bence de mantıksız
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru dedin. Keşke her kes bu kadar bilinçli olsa. Allah veriyor rızkını diyor çoğu. Her şeyi bir lokma ekmek sanıyorlar. Vallaha okurken falan o kadar zorluk çekdimki. Gönlümce asla para harcayamadım. Çoğu etkinliğe katılmadım arkadaşlarımla. Çalışıp kiramı falan zor ödüyordum. Lise dönemindede aynı. Şimdj yakın zamanda evlenicem ama daha iyi maaşlı bir işe geçmeden, kendi düzenimi oturtmadan asla yapmam çocuk. Hatta çocuk düşünürsem önce baya bir para biriktiricem ne olur, ne olmaz diye.
00 Yorumla
1 yılEv araba diye zırvalayan fakirler doluşmuş yorumlara
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 313 cevap paylaştı.
1 yılEvet katılıyorum o çocuğa güzel bir gelecek veremeyeceksen hiç dünyaya getirme
00 Yorumla
1 yılAma herkes kolayca ev araba alamıyor ve çocuk sahibi olmak istiyor, gayet normal..
00 YorumlaKatılıyorum üreyecekse de zengin üresin, kötünün iyisi.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılÇocuk yapmak için evlenmeknde bana saçma geliyor zaten
00 Yorumla - Devamını Gör (58)
Devamını Gör(103)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Evi ve arabası olmayanın çocuk yapması bana saçma geliyor. Sizce de öyle mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler