Maddi durumu olmayan çocuk yapmamalı mı?

Bana göre maddi durumu olmayan insan asla çocuk yapmamalı. İlla çocuk aşkından ölecekse bir tane yapsın yani 2. ye cesaret edemesin. Tam rezillik ya çocuğun en temel ihtiyaçlarını bile karşılamayacak olanlar çocuk yapmak istiyor. Bir tanıdığım vardı karısı hamileydi ve durumları asla yok asgari ücretemi ne çalışıyor. İkinci çocuğu da hemen yapacaklarmış ve çocuğa doğru düzgün hiçbir şey almadılar aldıkların her şeyin en dandiği. Ve çocuğun kendi odası bile yok çünkü kendilerininde olmamış o yüzden normalmiş ! Neresi normal bunun senin olmadıysa onun en güzelleri olacak. İkiniz bir odaya bile sahip olamamışsınız aynısını çocuğa yaşatmak istiyorsunuz. Üstünlük 2 3te olacak kime neye yeteceksiniz? Düşündüğümüzde çocuğa ailesinden bir şey kalmazsa bu zamanda ne kadar iyi işte çalışırsa çalışsın asla borçsuz bir şeye sahip olamayacak ya da onunla bile olamayacak. Bence aileden ev araba bir şeyler kalabilmeli o yapamayacak çünkü. Hadi bunu bırakamıyorsan en azından seninle olduğu sürece en temel ihtiyaçlarını en güzel haliyle karşıla. Çocuk rızkıyla gelir sakın demeyin katılmıyorum. Çabasız hiçbir şey olmaz. Sen çabalarsın her şeyi yaparsın en son Allah’a bırakırsın. Çocukların hayatını karartıyorlar bir örneği de yakın akrabam var. 4 çocuklu aldığı 27 bin maaş. Ve çocuklar her şeyden mahrum büyüyor kalabalığa kadar yaşadıkları hayattan memnun değiller. Her şeyin en adisini kötüsünü yiyorlar. Bir başlarında evleri var başka bir şeyleri yok. Böyle insanlara çok kızıyorum. Bu bencillik neden? İnsan çocuğuna neden bunu yapar?

Maddi durumu olmayan çocuk yapmamalı mı?