1 yılBir yakınımda böyle bir durum yaşıyor. 6 yıldır tedavi görüyor ama hala sonuç yok. Bazen güzel şeyler söylüyorlar sonra yine olumsuzluk. Psiklojiyi fazlasıyla etkiliyor. Evlat edinebilirler belki. Bunu hiç ona söylemedim ama evlat edinilebilir bence.
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler yorumun için 😊
- 1 yıl
Rica ederim
En İyi Cevaplar
1 yılAçıkçası herkesin düşüncesi yaşadıklarıyla ve hissettikleri ile doğru orantılı olacağı için kendimi söylemem gerekirse boşanırdım Çünkü karşı taraf Eğer çocuk istiyorsa çok sevdiğim bir insansa acı da olsa boşanırdım ona bir çocuk veremediğim için kendimi hep eksik hissederdim çünkü bu beni derinden yaralardı ve hayatıma bekar devam etmek isterdim
12 Yorumla- 1 yıl
Başkasının mutluluğu içinden kendinden vazgeçmek… Teşekkürler yorumun için 👍
- 1 yıl
Rica ederim☺️
1 yılEvlilik 2 kişiyle yapılır çocuk zorunlu değil. Çocuğu olmayıp yıllardır evli olan kuzenim var 20 senelik evlililer ve dua ediyorlar birbirlerini sevdikleri saydıkları için yani hiç çocuk için ayrılmayı düşünmediler işte hayat arkadaşı budur
42 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler yorumun için 👍
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılÇocuk istemek, olmaması, evet zor bir durum. Fakat hayatı iki kişi de yaşayabilir. En başta siz varsınız. Başroldesiniz.) mutluluğun tadını çıkarın. Belki kimbilir, olmuyorsa da ileride bir çocuk evlat bile edinebilirsiniz. Sevgiler :)
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah woomaaniizeer1… Öncelikle şunu söylemeliyim ki baba olmak illa biyolojik yollardan çocuk sahibi olmakla sınırlı değil. 💪 Ebeveynlik sadece kan bağıyla değil, kalp bağıyla da oluyor. 🌟 Çocuk sahibi olma süreci zorlu ve duygusal anlar içerebilir, ama unutma ki bu hayatın pek çok yolu var. Evlat edinmek gibi alternatifler mevcut. Onları hayatına dahil etmek, bir çocuğun hayatına dokunmak muazzam bir olaydır.
Eşinle bu süreçte her zaman güçlü bir iletişim kurmaya çalış. Bu yolculukta fizikselden çok ruhsal yorgunluk yaşanabiliyor. Birbirinize destek olun ve bu durumu bir yük olarak değil, hayatın bir sınavı olarak görün. 🌼 Profesyonel yardım veya terapi desteği de size iyi gelebilir. Açıkçası herkesin ebeveyni olan biri değilim ama duruma göre "hayatta her zaman bir çözüm var” felsefesini benimsemiş biriyim. 😊
Unutma ki mutlu bir aile olmak için kalabalık olmak şart değil, sevgi dolu olmak yeterli! 👪 Seni mutlu edecek her adımda destek olun, hayatta ip atlama moduna geçmeden önce bir mola vermek gerek. 🦋10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
1 yılTaşıyıcı anne yoluna başvururum
33 Yorumla- 1 yıl
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,2b cevap paylaştı.
u 1 yılevlat edinirim
00 Yorumla
1 yılBüyük konuşmak istemem çok zor bişey kardeşim bunu 5 sene yaşadı her anlamda psikolojik çöküntü ev huzursuzluğu bizim bildiğimiz bilmediğimiz tabi bu artık tamm umutlar bitti dediğin anda mucize geliyor çok isteyince olmuyor Rabbim kimseye aratmasın 🙏
12 Yorumla- 1 yıl
Amin inşallah Teşekkürler yorumun için 👍
- 1 yıl
Rica ederim asıl ben teşekkür ederim 🙏☺
1 yılİnsanın psikolojisi alt üst olur ve çocuk hayali olan partnerin ihtiyacı karşılanması için alternatif yöntemler denenebilir. Ben çocuk düşünmediğim için bilemiyorum tabi ama çok üzücü bir durum. Saçma sapan insanlar ebeveyn olacağına umarım hakeden ve yapabilecek olan insanlara denk gelir bu güzel şans 🤍
10 Yorumlaevlat edinmek istemem cunki sonunda gercek ailesini istiyor ve belki sen o yasta yaslanmis oluyorsun daha duygusal zamanlar filan kaldiramayabilinir en iyisi bir cocugu degilde elinden geliyorsa bir cok cocugu mutlu etmek
12 Yorumla- 1 yıl
1 yılOlmuyorsa olmuyordur çocuk şart mı yani. Sanki çok iyi bakabiliyor da herkes
31 Yorumla- 1 yıl
1 yılKedi köpeğimiz zaten olur ama eşim de isterse çocuk evlat edinirdik istemezse de birbirimize çocuk olurduk zaten
31 Yorumla- 1 yıl
Eşimi çok seviyorsam takilmazdim üzülsem de. Ama bizim ülkede bu biraz zor. Toplum baskısı fazla, aileler fazla içinde her şeyin bu yüzden boşanan insanlar var.. memlekette
11 Yorumla- 1 yıl
Yorumun için teşekkürler ☺️
1 yılOlmadığı için tedavi olunuyorsa o büyük sıkıntı. Olması isteniyor demektir bu. Ben zaten çocuk istemiyorum o yüzden rahatıma bakardım.
22 Yorumla- 1 yıl
1 yılAllah vermiyorsa bir bildiği vardır diye bakarım ben bu olaya hep
31 Yorumla- 1 yıl
Olmuyorsa olmuyor, olmak zorunda mı? Evrenin bi mesajı bu. Demek ki o çocuk bana yaramayacak.. Bunun için sevmeyen veya ayrılmak isteyen koca da defolsun gitsin zaten. Kadın bu dünyaya üremek için, çocuk dünyaya getirmek için, birilerinin soyadını devam ettirmek için gelmedi .
11 Yorumla
1 yılEşim ayrılmak isterse ayrılabilir. Durumu kabullenirim bende. Başka ne yapabilirim ki. Hayata küsecek halim yok.
11 Yorumla- 1 yıl
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 704 cevap paylaştı.
s 1 yılHiçbir şey. Mümkün olursa çocuk esirgeme kurumundaki bir çocuğa kol kanat gererim o da olmuyorsa yapacak bir şey yok
12 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Rica ederimm
1 yılNe olacak ki olmuyorsa olmuyor derim bunun için es mi bosanir ya
22 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Ne demek
Bunda da vardır bir hayır derdim. Olacağı varsa olur
12 Yorumla- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılZaten sadece çocuk için evlenirim, evliliğin başka güzel bir tarafı yok, olmuyorsa da eğer evliliğim de çok mutlu eden bi evlilik değilse her şey çok monotonsa boşanırım
11 Yorumla- 1 yıl
Allah kimseyi böyle sınamasın galiba öyle bir şey olsa evlatlık almak en doğrusu
11 Yorumla- 1 yıl
Amin inşallah Teşekkürler yorumun için 👍
Boşanmadan da çözülebilir. Taşıyıcı anne evlat edinme vs.
12 Yorumla- 1 yıl
1 yılKaderime boyun eğerim. Eşimden neden vazgeçeyim eğer mutluysam..
12 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Rica ederim..
Bilmem onu eşime sormak lazım.. sonuçta çocuk istiyorsa buna engel olmaya hakkım yok
11 Yorumla- 1 yıl
1 yılZaten çocuk düşünmüyorum ama öyle bir durumda kedi köpek bakardım ki şu anda da öyle yapıyorum
11 Yorumla- 1 yıl
1 yılEşim çocuk istiyorsa ondan ayrılırım şahsen her gün bu durumu düşünüp üzülüp yıpranırdım yoksa
12 Yorumla- 1 yıl
👍
- 1 yıl
Yani yaşamadan bu durumu kesin yorum yapmak yanlış. Evlatlık düşünürüm sanırım ama ruh halim o an nasıl olur bilmiyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhiçbir şey zaten tedavi falan da olmam saçmalık. herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok. ne bu çocuk merakı hayvan mıyız ya?
13 Yorumla- 1 yıl
Aile ve toplum baskısı 😀
Cevap sahibi1 yılonların her istediğini yapcak mıyız? irademiz yok mu bizim? ben onları mutlu etmek için mi yaşıyorum? herkes kendi sokuk hayatına baksın.
- 1 yıl
Haklısın doğru söylüyorsun
karsilikli olarak cerilecek kararlar iki taraf da cidden cocuk istiyor mu evlilik tanimlari neler eger evlilik tanii cocuklu bir aileyse bu evlilik yurumez eger evlilik tanimi cocuksuz bir aileyse bu evlilik yurur evlat edinme gibi opsiyonlar ve surekli denemek mentalini iyi korumak cok onemli tamamen yuksek anlayis ve bol konusma lazim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOlabilir böyle olup eşiyle yoluna devam edenler çok var. Burdakileri dinleme pek derim mutsuz evliliklerinden kaçıp burada stres atıyorlar
11 Yorumla- 1 yıl
Evlatlık alırım, tabii eşime de bağlı bir şey isterse. Ki çocuk istemezse bence de sorun yok. Çocuk için evlenmiyoruz sonuçta.
20 Yorumla5 yıl bizimde olmadı. Kısır olduğumu bile söyledi doktor. Ne zaman ki kafaya takmayı bıraktık kabullendik, 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendik. Bazen sadece akışına bırakmak gerekiyor.
22 Yorumla- 1 yıl
Allah analı babalı büyütsün 😊
Gizli Üye(25-29)1 yılÇocuğa gerek yok, hatta genişlemeyeceğim için mutlu olurdum
13 Yorumla- 1 yıl
En sıradışı cevap bu oldu 😀 sezaryen olabilirdin ya da ilerde daraltma vs vs
Cevap sahibi1 yılTeşekkürler, sezaryen olamam çünkü karın kaslarım kesiliyor ve dikiş izi itici görünebilir, ileride daraltma da acılı olabilir, şu an bile labia minor ameliyatı olmam gerekiyor ama korkuyorum
- 1 yıl
Geçmiş olsun o halde 😊
Zaman de Allah'a bırak bu senin imtihan bil ki Allah sana daha güzel şeyler nasip eder çocuk nasip edebilir ama her şey bir hayr ara sabırlı ol başka şeyler ilgilenmeye bak dua et
11 Yorumla- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılBişey yapmam olması gerekseydi olurdu herşeyi zorlamamak lazım
11 Yorumla- 1 yıl
1 yılSeviyorsan sorun yok bence olmak zorunda değil maddi durumumuza göre belki bir bebek evlat edinebildim karşı taraf da istiyorsa tabi
22 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Rica ederim
Şimdi sorun bendeyse kendimi sorumlu hisederim ve eşim çoçuk için terketmek isterse kızmam. Ama sorun eşimdeyse ve işimi seviyorsan, gerçekten o da beni seviyorsa, onu terketmem, evlat ediniriz, eğer yollarımız birse, Allah böyle uygun görmüştür
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 323 cevap paylaştı.
1 yılZaten çocuk istemeyen birisiyim işime gelir yoluma bakarım
10 Yorumla Ben zaten çocuk doğurmak istemiyorum o yüzden tedavi sürecine de dahil olmam
10 Yorumla
1 yılkendi açımdan söylersem çok sorun etmem. gerçekten çocuğum olsun istiyorsam ve durumum iyiyse evlatlık almayı düşünebilirim, biraz da eşimin görüşüne bağlı olur.
00 Yorumla
1 yılÖnemli değil sağlık sorununu gidermeye calisiriz olmazsa da nasip değil deriz baba olmayı çok isterim ama sevdiğim insanla da geçer ömür yeterki gerçek sevgi olsun
00 YorumlaYapacak bbir şey yok bu durumda hayatımıza aynı şekilde devam ederiz veya esirgeme kurumunu düşürürüm
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 355 cevap paylaştı.
1 yılEşime iki yol sunarım. Ya boşanırım hayallerini çöpe attırmam ya da yüzlerce sahipsiz çocuklardan evlatlık alırız.
00 Yorumla Yani yapilcak herşeyi yapmışsın ve olmuyorsa nasibinde yok demekki şansını denersin ama olmuyorsa yapacak bir şey yok
00 Yorumlabırı war tam boyle cevremde hala ewlıler ama tabi bozuk evlilik yani. benım tanıdıgıma ayrılalım dense hyr yok yapma demicek kesın.
00 Yorumla
1 yılne yapalım tedaviler sonuç vermiyorsa üzüntüden ölürüm
10 Yorumla
1 yılEvlatlık edinirdik ya da çocuksuz devam
22 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılYapacak bişey yok derdim, allaha dua ederdim.
21 Yorumla- 1 yıl
1 yılNerden biliyosun sende yok denedin mi çocuk için
00 Yorumla
1 yılÇocuk için mi evlendim ben derim ve hayatıma sevdiğim adamla çocuksuz devam ederim☺️
00 Yorumla
1 yılEvlat edinme konusunu açarım. İstəmiyorsa ve kəndi çocuk istiyorsa da boşanabilir. Sorun yok.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk bu hayatta en son isteyeceğim şey. Hiç bir şey olmamış gibi hayatıma devam ederim bey'imle
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılBenim 14 yıl çocuğum olmadı şükür 1 tane oğlum var var şimdi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAllah isteyen herkese versin. Zor bir durum ama tanıdığım hatta çok çok yakın tanıdığım farklı bir yolla çocuk sahibi oldu. Halen daha mutlu bir aileleri var.
Ama gerçekten zor bir durum.00 YorumlaSevdiğim kadınla evliyse ben ayrılmam. Ayrıca çocuk sahiplenmek diye bir şey var yani
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 491 cevap paylaştı.
1 yılSalarım ya demek ki hayırlısı değilmiş derim
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler yorumun için
Allahın bildigi birsey vardır.
12 Yorumla- 1 yıl
1 yılYa boşanırız ya devam ederiz hayata
12 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Rica ederim
1 yılBende kocamın bebeği olurum
12 Yorumla- 1 yıl
Vayyyyyy bu iyiydi 😀👍
Gizli Üye(36-45)1 yılNe kadar güzel, kısır bir koca Allah derim, tedaviye bile gerek yok çocuksuz hayat daha rahat
01 Yorumla- 1 yıl
Gizli Üye(25-29)1 yılYorumdakiler şaka mı ya kedi köpek bakardım ne abi çocuğun yerini tutar mı o saçmalamayın ya insan değil onlar hayvan hayvan
00 YorumlaÇocuk mocuk umurumda olmaz eğer seviyorsam. Çocuk sevmem zaten.
11 Yorumla
1 yıltanıdığım bir hristiyan manastırı var çocuğu olmayan oraya gidip azizlerden bereket alıp çocuğu oluyormuş daha önce bu olay çok yaşandı yani olumlu bitti.
10 Yorumla
1 yılEvlatlık alırdım çok istiyorsam ya da hayvan sahiplenirdim Allah'ın emri işte ne yapar ki insan
10 Yorumla- Devamını Gör (73)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat