Merhaba tatlım 22-23 yaşında anne olmak, biyolojik açıdan ideal kabul edilen yaş aralığına yakın olsa da, çok genç olarak nitelendirilip nitelendirilmemesi kişisel, kültürel ve sosyoekonomik faktörlere bağlıdır. İşte bu konuyu değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar:
Biyolojik Faktörler:
Doğurganlık: 20'li yaşların başları, kadınların doğurganlığının en yüksek olduğu dönemdir. Bu yaşlarda hamile kalma olasılığı daha yüksektir ve gebelikle ilgili komplikasyon riski genellikle daha düşüktür.
Sağlık: Genç yaşta anne olanların genellikle daha iyi bir fiziksel kondisyona sahip olması, hamilelik ve doğum sürecini daha rahat geçirmelerine yardımcı olabilir.
Sosyoekonomik ve Kültürel Faktörler:
Eğitim ve Kariyer: Günümüzde birçok kadın, eğitimlerini tamamlamak ve kariyerlerinde belli bir noktaya gelmek için 30'lu yaşlarını beklemeyi tercih ediyor. 22-23 yaşında anne olmak, bu hedefleri ertelemeyi gerektirebilir.
Maddi Durum: Çocuk büyütmek, önemli bir maddi yükümlülük gerektirir. Bu yaşlarda henüz maddi olarak yeterli bir birikime sahip olmamak, zorluklara yol açabilir.
Sosyal Destek: Aile ve arkadaşlardan alınan destek, özellikle genç anneler için çok önemlidir. Yeterli destek sistemine sahip olmak, annelik sürecini kolaylaştırabilir.
Kişisel Hazır Bulunuşluk: Anne olmaya hazır hissetmek, yaş kadar önemlidir. Kişinin duygusal, zihinsel ve sosyal olarak anneliğe hazır olması, sağlıklı bir annelik deneyimi için kritik önem taşır.
Kültürel Normlar: Toplumun anne olma yaşına ilişkin beklentileri, bireylerin kararlarını etkileyebilir. Bazı kültürlerde erken yaşta evlenip çocuk sahibi olmak yaygınken, bazı kültürlerde daha geç yaşta annelik tercih edilir.
Riskler:
Ergenlik döneminde hamilelikte düşük doğum ağırlığı, erken doğum, anemi ve preeklampsi riskleri fazladır. Genç annelerin, yeterli sosyal ve ekonomik destekleri yoksa, çocuklarını büyütürken zorluklarla karşılaşma olasılıkları daha yüksektir.
Sonuç:
22-23 yaşında anne olmak, kişisel tercihlere, yaşam koşullarına ve kültürel değerlere bağlı olarak değişen bir durumdur. Biyolojik olarak uygun bir yaş aralığı olsa da, her bireyin kendi hazır bulunuşluğunu, sosyoekonomik durumunu ve hedeflerini göz önünde bulundurarak karar vermesi önemlidir ❤️
13 Yorumla
Soran1 yılCokkk dogru benim Cok sükür hayatım iyi ve ailem de kalabalık oldugu ıcın cok rahatım 🫶🏻🫶🏻 bir zorluk cekmiyorum tabii henüz bir yasında bıle degıl hahaha
Soran1 yılÇok teşekkür ederimmmm♥️
En İyi Cevaplar
Bu, kişinin yaşam koşullarına, duygusal olgunluğuna ve hayattaki önceliklerine bağlı olarak değişebilir.
Avantajlar:
Genç yaşta anne olmak, enerjik ve hareketli olmayı sağlayabilir.
Çocuk büyürken yaş farkı az olduğu için daha yakın bir ilişki kurulabilir.
Fiziksel olarak doğum süreci genellikle daha kolay olabilir.
Dezavantajlar:
Kariyer, eğitim veya kişisel gelişim planları sekteye uğrayabilir.
Duygusal ve finansal olarak henüz tam oturmamış bir hayat düzeninde çocuk büyütmek zor olabilir.
Sosyal hayat ve kişisel özgürlükler kısıtlanabilir.
Özetle, "çok genç" olup olmadığı, kişinin hayattan ne beklediğine ve anneliğe ne kadar hazır hissettiğine bağlı.02 Yorumla
Soran1 yılBenim için hiç bir dezavantajı yok ya baya rahatım bu konuda her şeyimle yetebiliyorum çok şükür tek başıma da değilim zaten eşim ailem onun ailesi çevrem çok yardımcı oluyor
1 yılSiz kendinizi hazır hissediyorsanız hiç kimsenin lafına bakmayın olabilir bir kadın 20'sinde de anne olabilir 23'ünde de 25'inde de ama bu erkekler için söz konusu değil bence erkekler ama hepsini söylemiyorum bazıları tenzih ediyorum çabuk olgunlaşan erkekler de var ama geneli 30 yaşından sonra olgunlaşır bence baba olmaya hazır hisseder kendini
10 Yorumla
1 yılYok be hayatın meyvesidir çocuklar
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence 22-23 yaşında anne olmak genç diyebiliriz ama bu, kişiye ve hayata nasıl baktığına bağlı ❤️. Hani diyorlar ya, "her şeyin bir zamanı var" diye, gerçekten öyle! O yaşlarda hayatta yoğun bir şekilde kariyerine, kendini tanımaya ya da farklı hedeflere odaklanmış olabiliyorsun. Ama bazıları da anne olmak için tam da o yaşları bekliyor. Eğer kalbinde büyük bir anne olma sevgisi taşıyorsan ve buna hazır hissediyorsan yaşın bence çok da önemli değil!
Ben 26 yaşında ilk kez anne oldum. Anneliğin yaşı yok ama enerjisi var 😂. Kendine "Her şeye hazırım, üstesinden gelirim" diyorsan, kim tutar seni? 💪 Ama unutma, içinden “bi' kahve molası daha mı alsam?” diyen bir ses hep olacak. 😅11 Yorumla- 1 yıl
Şu yapay zeka yorumları çok tatlı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u 1 yılevet erkendir
00 Yorumla Sorumluluk alabileceksen anne olarak geç değil hatta daha iyi bile diyebilirim. ne açıdan dersen aradaki yaş farkı olarak. Mesela çocuğun 20 yaşındayken sen42-43 olacaksın. Aradaki yaş farkı arttıkça bence kuşak çatışması artıyor bu her ailede aynı oradna olmasada
11 Yorumla
Soran1 yılBence de küçükken de zaten genç anne olmak istiyordum oldum benim için hiç bir zorluğu yok şu an
Gizli Üye(30-35)1 yıl32 yaşındayım yeni anne olacagm Allah nasip ederse. Aslında ikinci çocuğum ilkini kaybettim. İki yıldır evliyim evlenmeden her sene tatilimi yapardım gezdim tozdum yedim içtim iyi ki de öyle yapmışım şu an anne olunca ister istemez birşeyler kisitlanacak yine geziyoruz ama dikkat etmemz gerek doğunca sorumluluğu ayrı olacak. Ama sende su şekilde olabilir sen çocuğunu büyüttükten sonra onunla beraber bunları yapabilirsin o da hoş olur. Herkesin nasibi ayrı. Hayırlısı olsun 💐 herkesin tercihi kendisini ilgilendirir zaten sen anne olmussun bu soruyu sormana gerek yoktu bence. Canin sıkılabilir. Herkesin hayat sıralaması ve öncelikleri farklı.
13 Yorumla
Soran1 yılKaybınız için gerçekten üzüldüm umarım bu sefer her şey yolunda gider ve sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınızzz 🫶🏻Dediğiniz gibi herkesin hayat sıralaması ve öncelikleri farklı benim için annelik erken yaşta bir engel değil hayatımı farklı bi şekilde güzelleştiren bişey oldu kısıtlamalar elbette var ama ben hayatıma nasıl yön vereceğimi biliyorum çocuğumla beraber gezmek keşfetmek de bence çok güzel olucak sonucta herkes kendi yolunu çizer önemli olan mutlu olmak güzel dilekleriniz için teşekkür ederimmmm 💞💞
Cevap sahibi1 yılAmin inşallah ♥️ çok teşekkür ederim 😇 herkes çok mutlu olsun inşallah.
Kişiden kişiye göre değişir. Ben 19 da anne oldum şu an çocuğum boyuma geldi nerdeyse. İyiki de böyle olmuş diyorum şu an. Onunla beraber büyüdüm hala da büyüyorum. Her şey sen üniversiteye geçince herkes annen fısstık gibi desin diye oğlumm ahhaah 😂
34 Yorumla
Soran1 yılYa benim de oğlum var 🥹 23 yaşındayım 22 yaşında doğurduğum için çok genç fikir düşünce için dedi bi kaç kişi sinir oldum biraz ahahah
Soran1 yılTeşekkür ederimmm sizin de
- 1 yıl
Kaç çocuğun var
1 yılBunun kararını vermek kimsenin haddine değil bence, sadece dünyaya bir can, bir insan getireceğinizin farkına varın ve sorumluluk sahibi olabileceğinizi düşünüyorsanız yapın. Çünkü çocuktan sonra hayatınız diye bir kavram olmayacak ve olmamalı da.
18 Yorumla
Soran1 yılKim dedi olmadığını hahaha
- 1 yıl
Ben diyorum, ele ayağa gelene kadar o çocuğun tüm hayatından sorumlu olmak gerekir gerekirse kendinizden fedakarlık sergileyerek.
Soran1 yılYok ya yanlış düşünüyorsun 🫠
- 1 yıl
Böyle düşünmeme vesile olan çok örnek gördüm hanfendi bizzati arkadaşlarımdan. Çoğu hala hayattaki yerini bulmaya çalışıyor.
- 1 yıl
Çünkü aile diye huzurla ve güvenle büyüyebilecekleri bir ortamı olmadı çoğunun.
Soran1 yılHerkesın hayatı aynı degıl tabıı
- 1 yıl
Orası öyle, ben sadece genel gördüğümü söylüyorum. Sadece para ve saadet sunmakla çocuk yetiştirilmiyor maalesef, geleceğin bireyini yetiştirmeniz gerekiyor ki toplum sağlıklı bir birey kazansın. Dilerim her şey gönlünüzce olur. Vesselam.
Soran1 yılHahahaha sağ olun efenimmmm
1 yılBence ideal yaş. Birisi çıkıp ben 20 yaşında evlendim anne oldum derse de takdir ederim. Evlenmeden çocuk sahibi olmak asıl abes olan. Erkenden sevgili yapanlar nasıl kınanmıyorsa evlenenler de kınanmamalı. Ki bence sevgili yapmaktan çok daha hayırlı ve doğru. Genç yaşta evlenip anne olmak çok daha güzel sizin adınıza çok sevindim 🌱 Rabbim size de ailenize de huzur ve bereket versin. Aile saadetiniz her geçen gün katlanarak artsın inşallah 🌙
22 Yorumla
Soran1 yılÇokk teşekkür ederimmmm çok incesinizzzz 💞💞💞
- 1 yıl
Teşekkür ederiim 🧚♀️✨
1 yılGenç ama güzel bence onunla beraber her şeyi öğreniyorsun karakterin, hormonların hepsi onunla beraber oturuyor.
21 Yorumla
Soran1 yılBence dee
1 yılHayır böyle şeylerin genç i yaşlısı olmaz cidden böyle bir soru soruyormusun? Eğer 23 yaşında çocuk yapmayı düşünüyorsan erken genç falan değil ama bana göre çocuk 30 yaşlarında yapılmalı çünkü çocuk yokken gençliğin tadını çıkarmalıdın aşkını yaşamalısın ama erken veya geç genç veya yaşlı diye bir şey yoktur bunu unutma
02 Yorumla
Soran1 yılBenim oğlum var zatennn 22 yaşında anne oldum herkesin böyle düşünmesini anlayabiliyorum ama çocuğum varken de gençliğimin tadını çıkarabiliyorum ailem çevrem eşim çok yardımcı oluyorlar zaten
- 1 yıl
O zaman iyi senin adına sevindim sana yardımcı oluyorlar
1 yılFizyolojik olarak sorun yok bence. Yani yaşin sorun degil. Önemli olan şu. Evlilik ya da ilişkini uasadigin erkek.. evet.. benim evladıma mükemmel bir baba olur.. ve bu evlilikten bir bebeğim olmalı. duygusunu sana yaşatıyor mu? Kiminle evlendiğinin çok önemli yoktur genelde.. Ama kimden çocuk sahibi olduğun çok daha önemlidir. Çocuk sahibi olacağın kişi... senin için mükemmel bir eş adayı ya da eş ise.. ve sence o.. mükemmel bir baba adayı ise.. sorun yok.
02 Yorumla
Soran1 yılÖyle oldugunu dusunuyorummm
- 1 yıl
O zaman bence sorun yok. Ne mutlu.
1 yılBen 16 yaşnda anne oldum senin yaşındayken iki çocuk annesiydim bnce tam yaşındasın
31 Yorumla
Soran1 yılAllah bağışlasınnnn
1 yılBen 16 yaşımda hamile 17 yaşımda anne oldum cok memnunum keşke daha erken anne olma şansım olsaydı
21 Yorumla
Soran1 yılSiz çocukken hamile kalmışsınız ama 16 çok küçük
1 yılNeden genç olsun ki
Bence öyle düşünme eğer anne olmak için psikolojik olarak yeterince donanıma sahip sen evet ben hem kendime yetiyorum hemde ufacık bir bebeğin sorumluluğunu alabilirim diyorsan tam vakti. Bak mesela ben 33 yaşımdayım ama ne evlenmeye hazır hissediyorum ne de anne olmaya
00 Yorumla
1 yıliçinde biraz daha hayatın tadına varma isteği varsa, daha gezeceğin çok yerler varsa, anı yaşamayı henüz bırakmadıysan, arkadaşlarla eğlenmelere hala doyamıyorsan bence çocuk için erken, bu şeyler çocuğa hazır olup olmadığını belirler, çünkü her karardan geri dönebilirsin ama çocuk doğduktan sonra bir daha geri dönüşü yok, artık hayatın o olacak, ne zaman uyuyacağına ve ne zaman uyanacağına bile o karar verecek.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 738 cevap paylaştı.
u 1 yılBen de o yaşlarda anne oldum şimdi oğlum boyuma geldi jsjsjs genç anne olmak çok guzel
11 Yorumla
Soran1 yılbenim de oğlum varrrr o günleri de görürüm inşallah
Gizli Üye(25-29)1 yılben kadının kendini geliştirip, gezip, görüp öyle çocuk doğurması taraftarıyım. çocuğuna katabileceği bir şeyler olmalı. hem de çocuk doğduktan sonra hayatı kısıtlanacak zaten ondan önce tüm hayallerini mümkün olduğunca gerçekleştirmeli. 22-23 yaşlarda pek bunlar mümkün değil. 20lerin sonları mantıklı. önce kendini büyüt, geliştir.
02 Yorumla
Soran1 yılBu aslında kısıden kısıye degısır kımı ıcın 22-23 yas ıdeal kimi icin 30lar kendini gelıstırmek gezmek ve hayallerini gerceklestırmek sadece cocuk dogurmadan önce yapılması gereken seyler degıl hayat boyu süren bir sürec ayrıca onemlı olan kısı ne zaman hazır hissediyorsa o zaman anne olması baskalarının kalıplarına göre degıl
Cevap sahibi1 yılkendi bileceğiniz iş. bana bu yaşlar erken geliyor. tabii ki fizyolojik değil ama psikolojik ve sosyal açıdan günümüzde bu yaş hala genç. maddi durumunuz çocuktan sonra da gezmeye, görmeye el veriyorsa zaten yaşın pek bir önemi kalmıyor. çocuk anneyle büyümüyor çünkü.
Gizli Üye(18-24)1 yılEvet hayatini yasa olgunlas yahu psikoloik gelisim bile 24 yasinda tamamlaniyor kisilik tam oturmamis tam olgunlasilmamis kariyer hayat tam oturmamış bu yasta ne cocugu evlilik desen hadi anlarim ama cocuk ne hem cocuk digunca oyle eskisi gibi rahat hayatin olmayacak hayatinda sen bile olmagacaksin tek onemli kisi bebek olacak kendine vakit ayirqmatacqksin hayatin gencligin gidecek soz cocuk bakmayi bakıcılık yapmakla ayni mi saniyorsunuz
08 Yorumla
Soran1 yılPsikolojik gelisimin 24 yasında tamamlandıgı dogru olabılır ama bu 23 yasında anne olan herkesın kotu bır ebeveyn olacagı anlamına gelmez kımı ınsan daha erken olgunlasır kımılerı ıcınse 30 bıle erken olabılır ayrıca “genclıgın gıdıcek” gıbı ifadeler abartılı evet cocuk sahıbı olmak buyuk bı sorumluluk ama bu hayatımın bıtecegı anlamına gelmed teseküür ederim
Cevap sahibi1 yılBen 23 yasidnaki biri koru anne olur demedim annelik gibi zorlu ve sorumluluk isteyen bir seyin erken yadta yapilmasi hem anne hem de bebek icin risklidir demeye calisiyorum psikolojik gelisim tamamlanmadan bebek yapmak her ikisini d eolumsuz etkileyebilir ve soz konusu insna yetostirmekse biyle bir risk alinmamali sabredilmeli
Cevap sahibi1 yılHayatinin bitecegi anlamina gelmiyor diye dusunleye devam et eline cocugu alinca bakalim aynnisini dusunebilecek misin
Soran1 yılBence asıl problem, senin anneliği tamamen kendini yok etmek gibi görmen. Çocuk sahibi olmak hayatı bitirmiyor, aksine daha anlamlı hale getirebiliyor. 22 yaşında anne olmak kimisi için erken olabilir ama herkes senin düşündüğün tempoda yaşamak zorunda değil. ‘Psikolojik gelişim tamamlanmadan çocuk yapmayın’ diyorsun ama hayatın içinde en büyük gelişimi zaten sorumluluk alarak yaşarsın. Bir de sürekli ‘bakalım çocuğu alınca ne düşüneceksin’ diye konuşuyorsun, sanki çocuk sahibi olunca her şey mahvoluyormuş gibi. Ama merak etme, ben hayatımı çocuğumla gayet güzel dengeliyorum. Umarım bir gün sen de insanların farklı tercihlere sahip olabileceğini anlayabilirsin. Ama yine de iyi niyetli olduğunu varsayıyorum, o yüzden teşekkürler. 🫶🏻
Cevap sahibi1 yılEn bastaki cumleni okudum devamini okumadim bile cunku yanlis anliyorsun su an beni ben diyorum ki hayatin tamamen degisecek sen sanıyorsun ki hayatina sadece cocuk eklenecek ve cocuk sana uyum sağlayacak ama o oyle olmuyor sen cocuga uyum sagliyorsun ve hayatını tamamen cocuga gore değiştiriyorsun her seyinden once cocuk geliyor doktor olup cocuk icin meslegini birakanlar bile var oyle eskisi gibi olmuyor her sey yuzde 99 degisiyor gencligini yasqyqcak vaktin kalmiyor cunku habire cocuk cocukla ilgilenmesen bile aklin hep onda kaliyor kendini bile dusunemiyorsun arkadaslarinla kzi kiza bile eglenemiyrosun her seyin onunde hep engel var o da cocuk cocuk doğunca sadece o cocugu yetistirme odakli hayatin oluyor
Cevap sahibi1 yılAyrica psikolojik gelisim daha bitmemis psikolojik gelisim dedigimiz olay karakterin ve duygu yonetminin oturmasi demektir mesela sen su an sabretmek dusunmek yeni fikirleri gozden gecirmek yerine benim dedigim mutlak dogrudur en uyi her seyi ben bilirim kafasindasin bunun degismesidir psikolojik gelisim iste ya da uzuldugun olaylarin degismesi demektir nasil ki bundan 1 sene onceye gore daha cok sey degisti 24 yasina kadar degismeye devam edecek psikolojik olarak olgunlasmak demektir sen daha gelisimini tamamlamadan cocuk yaparsan ne sen katlanabilirsin ne de saglikli bir cocuk buyutebilirsin 1-2sene daha dayan sonra teşekkür edeceksin
Soran1 yılbana hayatın tamamen degisecegını anlatmana gerek yok ben zaten bunu yasayarak bılıyorum ama senın hatan bu degısımı tamamen olumsuz bır sey gıbı gormen. evet oncelıkler degısıyor hayat eskısı gıbı olmuyor ama bu kotu bı sey olmak zorunda degıl. ‘genclıgını yasayamayacaksın, hıc bır seye vaktın kalmayacak’ gıbı cumleler cok abartılı. ınsan hayatını nasıl yonetecegını bılır ve dengeyı kurabılırse her seye vakıt ayırabılır. kaldı kı annelıkle gelen sorumluluk zaten ınsanı daha da olgunlastıran bı sey. olgunlasmak demek sadece bellı bı yasa gelıp ‘tamam, artık oldum’ demek degıl. sureklı degısen ve gelısen bı surectır. 24’te tamamlanıyor dıye herkesın 24 yasından once ebeveyn olması yanlıs olacak dıye bı kural yok. senın ‘katlanamazsın, sabredemezsin’ gıbı kesın yargılarla konusman asıl gelısmemıs bır bakıs acısı. son olarak, kendı dogrularını mutlak gercek gıbı sunmak yerıne ınsanların farklı hayatlar yasayabılecegını kabullenmeyı ogrenırsen belkı sen de bı gun psıkolojık gelısımını tamamlamıs olursun. endısen ıcın sag ol
Cevap sahibi1 yılOlumsuz tarafi senin eskisi gibi kendine gore yasayamayacak olman
Değil aslında.. Yani 23-23'den ziyade evlenme tarihinize bağlı. Birkaç yıldır evliysen ve her şey yolunda gidiyorsa makul. Yok henüz yeni evliysen birkaç yıl beklenebilir.
10 Yorumla
1 yılMaddi olarak bir kaygı yoksa,
Eğitimli, bilinçli bir anne adayı ise,
Sağlıklı ise ve en önemlisi evliliğinden emin ise uygun bir yaş.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAnne olmanın genci yaşlısı olmaz ne zaman istersen olabilirsin tatlım
Maddi manevi çocuğa yenebilirim diyorsan ol sana kalmış...11 Yorumla
Soran1 yılBence de 💕
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 676 cevap paylaştı.
s 1 yılHerkesin hayatı yaşama şekli, hayat amacı vs farklı. Açıkcası ben o yaşlarda anne olmak istemezdim ancak mesela 19 yaşında anne olan arkadaşım çok mutlu. Kişiye göre değişir yani
10 Yorumla
1 yılBir kadın neden 20 li yaşlarda evlenir ki bu kadar kendi hayatınızı hiçe saymayin kendinizi tanıyın kendinizi yaşayın otursun karakteriniz sonra evlenin
12 Yorumla
Soran1 yılBirinin erken evlenmesi hayatını hıce saydıgı anlamına gelmez ama ahahahahah
- 10 ay
Biraz daha büyü bak neye saymak görürsün
Gizli Üye(18-24)1 yılKendini hazır hissediyorsan ne mutlu. Bizim insanlar hakkı olmayan herşeyi yargılar boş ver yani
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürlerrr
Ahir zamandayiz doğru kişi ile evlendiysen tam zamanı genç degil
20 Yorumla
1 yılaskım benim herkese gore farklılık gösterir mesela arkadasım 20 yasında anne oldu cokta tatlı bir anne oldu bebişide cok tatlı şimdi 4 yasında tabi ama ben Şu an hazır değilim 35e kadarda düşünmem mesela
00 Yorumla
1 yılBu kişiden kişiye göre değişir. Kimisi erken yaşta anne - baba olmak ister kimisi 30'undan sonra olmak ister kimisi 25-29 yaş arası ister.. Bunun bir doğrusu yok tamamen öznel bir şey. O yüzden bence gayet normal bir durum.
00 YorumlaMillet 30 üstü doğuruyor artık büyük ihtimalle işsiz güçsüzsun kocandan ayrilsan beş kuruş gelirin olmaz sefil olursun geliri olmayan kadın doğum yapmasın bence nüfus yeterince fazla çünkü
02 Yorumla
Soran1 yılYok benim maddi durumum iyi çok şükür ama soruma cevap Alamadım 🥲
1 yılYaş önemli değil kadın 40 yaşına gelmiş halan akıl yasi 15 önemli olan zekası
10 Yorumla
1 yılHerkesın normalı kendıne. 22 yasında ıken evlat sahıbı olan arkadaslarım var
10 YorumlaErken yaşta annelik kadsr gğzel bir şey yok çocuğumun genç anlayışlı ve güzel bir annesi olması gerekiyor diye düşünüyorum
11 Yorumla
Soran1 yılBence deeee
1 yılKendini hazır hissediyorsan genç sayılmaz normal bir yaş..
10 YorumlaBu tamamen kişinin kendini maddi ve manevi hazır hissetmesine bağlıdır.
10 Yorumlahayattan ne beklediğine göre değişir aslında
10 YorumlaBnde 25 yasnda anne oldm geç veya erken die bsi yk sn kendini hazr hissediyorsun ki olacak
10 Yorumla
1 yılKime göre neye göre?
Hazır hissediliyorsa erken ya da geç olması önemli mi?10 Yorumla
1 yılEvlenmenin ve anne baba olmanın yaşı yok sevip evlendikten sonra ancak mutluluklar dilenir. Rabbim sizi birbirinize bağışlasın
04 Yorumla
Soran1 yılÇok sağ olunn
- 1 yıl
Rica ederim evladın mı var
Soran1 yılEvet oğlum var
- 1 yıl
Allah sizi birbirinize bağışlasın ne mutlu yaş 22-23 herhalde
Benim de 27
1 yılbence evet çünkü bir çocuğa iyi bir hayat sunabilecek şartların yoksa anne olmamalısın ben böyle düşündüğüm için baktığımda 30’lu yaşlarımda anne olmalıyım çünkü o zamana kadar üniversiteden mezun olup işimde gücümde olacağım. bir çocuk için en iyi şartları sağlayamayacaksak kesinlikle ebeveyn olmaya karşıyım
00 Yorumla
1 yılÇok genç de sayılmaz, ben çocuk sahibi olma fikrine sıcak bakmıyorum. Allah analı babalı büyütsün İnşallah 🌸
01 Yorumla
Soran1 yılÇok teşekkürlerrrrr 💞
Kendini yetiştirebilmiş sen değil ama maalesef kendini yetiştiremeyenler çocuk yetiştirmeye çalışıyor bu devirde
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısınız herkes aynı değil tabii
Gizli Üye(18-24)1 yılhayatını yaşa anne olduktan sonra hem doğum süreci kilo alacaksın sonra çocuğa bakıcam derken kendimi toparlayamayacaksın evliliğin en güzel yaşları çocuğa bu yaşta bulaşma 4-5 yıl daha bekle acelen ne
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılama tabi eğer hamileysen aldırmak için falan soruyorsan sakın yapma Allah tarafından sana verilmiş en güzel hediye sadece ortada yoksa bekle
Soran1 yılYok öyle bir şey benim için konu söz konusu bile değil ben 22 yaşında anne oldum lakin herkesin hayatı ve öncelikleri farklı ben anne olmayı seçtim ve spor yaparak sağlıklı beslenerek süreci çok iyi yönettim ‘toparlayamazsın, hayatını yaşa’ gibi genellemeler yapmak yerine insanların kendi hayatlarını nasıl yönettiğine saygı duymak daha mantıklı olur sonuçta bir başkası için doğru olan bir şey herkes için doğru olacak diye bir kural yok haklısınız Allah tarafından verilmiş en güzel hediye oğlum teşekkür ederim 💞
bu sana bağlı ne zaman anne olmak istersen ol insanlara bakma
11 Yorumla
Soran1 yılZaten bir anneyimm🥹🥹
Niye soruyon ki. Sanki bu slklar bakcak çocuğa. Sen nasıl hissediyorsun onu söyle
12 Yorumla
Soran1 yılHahahajaga haklısınnn o sıra birilerine sinir olmuştum o yüzden sordum 🫠🫠 ben çok mutluyum ya gençliğini yaşayamıyo hayatın tadını çıkaramıyosun falan doğru bulmuyorum beb hala gençliğimi yaşayıp hayatın tadını çıkarıyorum çok şükürrr
Gizli Üye(30-35)1 yılİlk çocuğumu 20 de ikinci 27 de geldi yapma kuzum yakma kendini olabildiğince geç anne ol gez dolaş kafa dinle cocuk bütün enerjini alıyor sana sen bile kalmıyorsun 🤦♀️abla tavsiyesi
12 Yorumla
Soran1 yılBenim zaten oglummm varrrrr 🥹
1 yılGenc tabii. Senin önce gençliğini yaşaman gerekiyor. Tıpkı çocukluk dönemi gibi...
12 Yorumla
Soran1 yılHala yaşıyorummmm 🥹
- 1 yıl
Yaşa da o surat ne abi :)
Eğer hayatını yeterince yasadigini, birseylerden hevesini aldigini dusunuyorsan cok genc degil , ama eksik kalan seyler oldugunu dusunuyorsan baskasinin hayatini ustlenmeden once kendi hayatindaki eksiklikleri gidermelisin bence
10 YorumlaGelir şimdi 20 25 arası elimi sallasam ellisi daha ya deyip 30 undan sonra aşık olucak evlenicek adam yok ya diyecekler
00 Yorumla24 yasındayım diyar diyar geziyorum seyahat edıyorum bebek bezı değiştiremem
04 Yorumla
Soran1 yılBende geziyorum senin yaşından fazla ülkeye gittim HAHAHA 🥰
Soran1 yılPasaportumda fazla damga olunca soru sorma hakkımı mı kaybediyorum ahahah oysa seyahat etmek insanın bakıs açısını genisletir kalıplara sokmaz ama sen sanırım mantıklı bi argümandan cok laf sokmaya calısıyosun
1 yılbiraz evet o yaşların tadını çıkarmak gerekli ne kadar yaşanabilirse o kadar iyi bence
02 Yorumla
Soran1 yılBöyle düşünmenizi anlayabiliyorum ama ben çocuğum varken de hayatın tadını çıkarabiliyorum çok şüküürrr
- 1 yıl
Yanlış anlamayın ama şu an bizlerin yaşlarında çocuğu olmayanların hayatı da zehir değil siz çocuğunuzla mutluysanız zaten kimsenin bir şey demeye hakkı yok yani kendinizi rahatlatmak için bir şeyleri kanıtlama çabasına gitmişsiniz herkesin hayatı aynı değil şartlar aynı değil siz yapabiliyorsanız yetebiliyorsanız zorlanmıyorsanız zaten güzel sorun yok ama ben kariyer ve gelecek odaklıyım ha bu demek değil ki sizin çocuğunuz var siz kariyer yapamazsınız herkes her istediğini yapabilir ama ben kendi adıma konuştum ve düşüncemi söyledim sanırım üzerinize gelip baskı yapıyorlar sizde rahatlamak için buraya sordunuz anlıyorum ama herkesin kendi seçimleri ben şu an böyle mutluyum zamanı geldiğinde de Allah isteyen herkese nasip etsin tabi ki 😊
Aslında ideal yaş aralığı fakat günümüzde 22-23 yanındakilerin genelde aklı bir karış havada olduğu için sıkıntılar oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDeğil benim tanıdığım da o yaşlarda çocugu var gayette iyi
10 YorumlaHayatı yaşamayalım mı gibisinden diyenler oluyor ama bence bu iyi birsey.
00 YorumlaEn ideal yaşlar aslında kendinden ve eşinden eminsen.
30 sonrası zor oluyor.
01 Yorumla- 1 yıl
Tecrübe konuştu 🤣
1 yılYaşanmışlığa göre değişir fakat bence daha 23 yaş ergenliğin devam ettiği bir yaş dolayısıyla erken
00 YorumlaYapacağına annelik inaniyorsan neden erken olsun
00 Yorumla
1 yılEski yıllarda 14 yaşında evlenen kızlar var 16 yaşında anne olan kızlar var peki onlara ne demeli
00 Yorumla
1 yılgüzel aslnda tebrik ederim, de, bi yandan hayatı erken tüketmiş oluyosun. zor tercih, başarılar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence 25 sonrası ideal ama sen 22 yaşında anne olmuşsun. Milletin ne dediğini boş ver sonuçta bu saatten sonra hayatını değiştiremezsin
01 Yorumla
Soran1 yılDoğruuu sonuçta ağzı olan konuşuyorr
1 yıl25 - 26 öncesinde evlilik erkendir. Anne - baba olmayı sen yorumla artık. 🤦♂️
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı.
1 yılGenç yaş ama ileride avantajı olur
11 Yorumla
Soran1 yılDimş bence de
Gizli Üye(18-24)1 yılBence çok erken ya. Ben 20 yaşındayım elime erkek eli bile değmedi sen evlilik diyorsun🥲
11 Yorumla
Soran1 yılBenim oğlum varr evliyim 🥲🥲
1 yılHayır normal. Hatta erken olması çocuğuna daha enerji olmandan dolayı onunla çokca vakit geçirmek için iyi bir yaş.
10 Yorumla- Devamını Gör (168)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat