Aldırmak istemiyorum ama aşırı stresliyim olay maddiyat değil zaten hali hazırda bir çocuğa koruyucu aileljk yapıyoruz onun dışında maddi olarak destek olduğumuz çocuklar da var bu ayrı bi şey olay maneviyat yani bu çocuklarla da manevi olarak ilgileniyoruz tabi ki sevgi veriyoruz ama kendi çocuğunun olması sana bağlı olan bi şey o çocuğu sen kendi isteğinle dünyaya getiriyorsun ve iyi bi ebeveyn olmamak senin suçun oluyor hiç kendimi hazır hissetmiyorum ama kimseye diyemiyorum çünkü herkes çok mutlu ben hariç
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır bencillik değil bu düşünce bile ne kadar iyi bir anne olacağınızı gösterir. 27 yaşındayım ve hep aynılarını düşündüm evleneli oldu bayağı. Sanki bu durum bana çok uzakmış gibi. Ama şimdi oldu ve o düşüncelerimi bırakıp iyiyiye odaklanmaya başladım. Mis kokulu bizim küçük versiyonumuz. Karakter olarak da bence 20 yaşımıza göre daha olgun bir düşüncemiz var. Biliyorum ki hiçbir zaman keşke daha önce anne olsaymışım demicem. Çünkü bu yaş almışlıkla olmak bana kendimi daha iyi hissettirecek biliyorum. Bir de şöyle ne kadar hazır hissetsek bilmediğimiz bir konuya ne kadar hazır olabiliriz ki. Bol bol bebeğine kavuştuğun anı hayâl et. Kaygılarını artık bir kenara bırak. Bir de eşini seviyorsan ortak bir yavrunuzun olması düşüncesi çok hoş geliyor ve inan bu olduktan sonra oluşan bir durum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılSeni çok iyi anlıyorum neden mi çünkü bende çok korkuyorum ve ben hali hazırda evli değilim anksiyetem var ve bazen sıkılıyorum bazen bunalıyorum bazen kafam kaldırmıyor hiç bir şeyi ve evlilik dahi beni korkutuyor. Çocuk büyük bir sorumluluk ben de çocuğa 30 yaşımda olmama rağmen sıcak bakamıyorum şu an ama şöyle düşün sana en yakın arkadaşı sen doğuruyormuşsun gibi şu an çok aidiyet duygusu içerisine girememen çok normal hormonlarda etkiliyor olabilir ama doğduğunda ve kucağına aldığında ve sarıp sarmaladığında kendinden çok fazla üstüne titrediğinde ancak bu aidiyet duygusu oluşur diye düşünüyorum. Sana her anne deyişinde içini eritir kolay diyemem ama zorlukları bile sana o zaman zor görünmez ve eşinde baba olmak istiyorsa kesinlikle sorumluluk sahibi bir eş ise de işin çok daha kolay olacaktır emin olabilirsin çok zorlananlar genelde çok fazla sorumsuz eşe sahip olanlardır. Sevgiyle büyütürsün umarım sağlıkla kucağına alabilirsin. Hissettiklerin çok normal ve insani duygular kendini asla kötü hissetme neden böyle düşünüyorum diye de eminim ki çok iyi ve güzel bir anne olursun sevgiler❤️🌸
10 Yorumla
1 yılHayır bencillik değil. Bende hamileyim ve ilk aylarda senin gibi düşünüyordum. Hatta aldırmaya bile kalkmıştım.. Ama korkmana gerek yok gerçekten. Yanında sana destek olan eşin ve çevren varsa korkma. Bende korkuyorum ama bebeklerimi kucağıma almak istiyorum.
03 Yorumla
Soran1 yılAy bi de senin yaşında küçük of.. 2 sene önce olsa stresten olurdum böyle bi sey
- 1 yıl
Evet ama ben bebeklerime kavuşmak istiyorum. Şimdiden Allah analı babalı büyütsün. Sen güzel bir anne olacaksın emin ol.❣️
Soran1 yılAmin canım senin için de en iyisi hayırlısı olsun
İki seçeneğin var. Ya durumu kabullenip tadını çıkarmaya başlarsın ya da istemediğine kadar verip sonuna kadar gereğini yaparsın.
Başka çocuklara sevgini de maddi imkanlarını sunmuşsun. Bu da sevgi dolu bir kalbin olduğunu gösteriyor. Çocuk sahibi olmak da öyle affedilemez hatalarla dolu değil. Bir çok hata yapacaksın, sonra etkisi geçecek, sen unutacaksın, çocuğun da unutacak.
Yani korkularını biraz abartıyor gibisin...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, yazdıklarını okurken resmen kalbim sıkıştı... Öncelikle şunu söyleyeyim, hissettiklerin *o kadar normal ki*! Anneliğin sadece şefkatli ve sevgi dolu yanı değil, aynı zamanda ciddi bir sorumluluk olduğunu da düşünüyor olman bile harika bir anne olacağının göstergesi. 💕 Herkesin annelik süreci farklıdır ve buna hazır hissetmek zaman alabilir. Kendini suçlama, çünkü annelik süreci bir maraton, sprint değil.
Koruyucu ailelik yapıyor olman zaten ne kadar büyük ve duyarlı bir kalbe sahip olduğunu gösteriyor. İnsan kendine “Bu kadar sevgiyi ve sabrı kendi çocuğuma da gösterebilir miyim?” diye sormadan edemiyor. Ama endişelenme, annelik öyle bir şey ki, sürekli gelişen ve büyüyen bir yolculuk. 😊 Maddiyatın ötesinde maneviyata değer verdiğini hissediyorum ve bu gerçekten harika bir şey! Manevi olarak zenginleşmiş hissettiğinde kendi çocuklarınla hayal edemeyeceğin bir bağ kurabilirsin.
Kimseden daha az ya da farklı hissettiğini düşünme, çünkü herkesin hayat hikayesi kendine özgü. Unutma: "Sevmenin de bir dili varmış; o dil, anneliğin kendisiymiş." 😄 Ramazan ayının huzuru da içindeki tüm kaygıları silsin gitsin, olur mu? 🌙💖00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
41Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır neden bencillik olsun
00 Yorumla
1 yılHayır alakası bile yok hayat senin hayatın karar senin kararın nasıl istersen öyle olur şimdi istemezsin yarın istersin belkide hiç istemezsin çocuk sahibi olmayı bu herşeyde geçerli bi durum millet şöyle dedi böyle dedi diye diye bu hale geldik zaten kimseyi umursama takma o çocuğa sen bakıcaksın onlar değil ilerde de çocuğunun belkide kusurunu arıycaklar millete bakma sakın senin gönlün ne istiyorsa öyle yaşa ve öyle davran hayatını öyle şekillendir öncelik bizim huzurumuz rahatımız kendimiz 🤗
10 Yorumla
1 yılBelli ki hamilelik hormonlarina etki etmis cevre baskisi psikolojik olarak yormuş seni. Ama gordugum bi cok kadin, e dolayisiyla gobek bagi yuzunden olmali ki bir kadin anne oldugu andan itibaren sadece cocuguna bagli oluyor istemsizce. Kendinden once onu düşünecek derecede seviyor, koruyup kolluyor. Yani bu duygular sana sonradan yuklenebilir hic merak etme. Baskalarinin cocuklarini koruyup seven bir kadin kendi cocugunu mu sevmeyecek?
01 Yorumla
Soran1 yılSevip sevmemek değil mesele
1 yılSorununda yanlışlık var gibi geldi.. zaten bakici bir aile olarak görev yaptığınızı ve başka çocuklara da destek verdiğinizi söylüyorsunuz. anlatim tarzınıza göre çocuklara ilgi ve sevginiz büyük görünüyor.. siz anne adayi olarak bunu başarmışsınız zaten. neden kendi çocuğunuz olduğu zaman ona sevgi ve ilgi verememek ten korkuyorsunuz anlamış değilim..
00 Yorumlakanka bir cok hamilenin yasadigi stresi yasiyorsun.. murphy kanunu biliyon birseyden ne kadar korkarsan o kadar olmasi icin onu cagirirsin.. simdi korkacak bir durum yok ve herkes kendinden sorumlu cocuklar bile.. sen sadece standart imkanlari saglayacak ve orada oldugunu belli edeceksin gerisi kolay.
00 YorumlaHamile kalan her aklı başında insan bunları düşünür ya yapamazsam diye ama önünde 9ay var ve bu bağ o çocuk içindeyken ve dünyaya gelince kurulacak. Yediginle içtiğinle düşüncelerinle hislerinel onu beslemeye başladın bile. Seni çok net anlıyorum şimdiden onunla konusaya başla doğunca çok faydası oluyr sesini duyunca rahat ediyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılEğer ki evliysen ve babasının iyi birisi olduğunu düşünüyorsan psikolojik tedaviler al ve bebeğini dünyaya getir ben de çok korkuyorum ben bekarım hatta ben gerdekten bile korkuyorum çocuk doğurmaktan da ama psikolojik tedavi alınca geçtiğini öğrendim
014 Yorumla
Soran1 yılEvet evliyim yani eşim de tabi ki bana göre iyi birisi o iyi bi baba olabilir ama ben iyi bi anne olabilir miyim bilmiyorum
Cevap sahibi1 yılEminim sen de iyi bir anne olursun çünkü korkma sebebin ona çok iyi bakmak istemek emin ol psikolojik danışma ile geçecek bir şey
Soran1 yılYani zannetmiyorum hazır değilsen psikolog ne yapabilir ki
Cevap sahibi1 yılSeni buna hazırlayabilir diye düşünüyorum aldırırsan da ruhu üflendi mi bebeğin kalp atışları var mı
Soran1 yılHayır daha yeni öğrendim zaten
Soran1 yılYani dinlemedim ultrasona da girmedim
Cevap sahibi1 yılBence uzman birileri ile konuşmalısın sonuçta mutlu huzurlu bir yuvan var maddi sıkıntın da yoksa rabbim vermiş herkes anne olamıyor rabbim böyle uygun görmüş eminim sen de çok iyi bir anne olacaksın
Soran1 yılİşte beni tanımıyorsun o yüzden öyle demen normal
Cevap sahibi1 yılEğer gerçekten yapamayacak gibi hissediyorsan aldırabilirsin çünkü bebek anne karnında bile istenmediğini hisseder
Soran1 yılBilmiyorum ya daha kesin bi karar vermedim
- 1 yıl
Allah’ını seversen ne kadar naz yaptın ya 9 aydır evliyim ilk günden beri deniyoruz çocuğum olmuyor Allah sana vermiş istemiyorum resmen diyorsun tadını çıkarsana annelik çok güzel bir şey başkalarının çocuklarına koruyucu aile olduğunu diyorsun insanlara yardım ediyorsun demek iyi bir insansın başkasının çocuğuna bakan kendi çocuğunu yere göğe sığdıramaz. Şimdi eğer aldırırsan belki sonradan istediğin de çocuk sahibi olamayacaksın. Ya da olsan bile ilkinin acısını hissedeceksin emin ol. Evlisin mutlu bir yuvan var anladığım kadarıyla bir çocukla taçlandırabilirsin yani ben sanmıyorum ki çocuk doğduğun da onu istemeyesin ya da o çocuk birgün büyüdüğünde annesiyle ilgili sorunu olsun unutamadığımız şeyler olur ya hani seni tanımasam da bazı dediklerinden dolayı iyi bakacağını düşünüyorum. Ne insanlar var maddiyat kötü maneviyat kötü ama çocukları var ya da çocuk istemeyip çocuk sahibi oluyorlar ama cidden o duygu zaten içlerinde hiç yok yani yeteri kadar zaten iyi olmayan insanlar onların da çocukları var. Gerçekten isteyen her bakımdan iyi olan insanların da olmuyor işte örnek ben benden dolayı oda. Asıl aldırırsan bence sonunda pişman olacaksın. Evet herkes anne olmak zorunda değil ama bence başkalarına yetebilen biriyken ve sana Allah bu şansı vermişken sen anne olmalısın. Çok şanslısın değerini bil bu duruma alışacağını düşünüyorum kötü bir insana benzemiyorsun. Ve eşin de istiyordur heralde onu bu haktan mahrum etme.
Soran1 yılYardıma ihtiyacı olan bi çocuğa el uzatmakla kendi çocuğunu isteyerek dünyaya getirmek aynı şey değil
- 1 yıl
Ama sonuçta başkalarına yardım etmeyi seven iyi bir kalbin var kötü biri değilsin demek o çocuğa yetebileceğini düşünüyorum o kadar kötü insanlar bile anne olabiliyor maddi manevi yetersizken sen mi olamayacaksın? Bazı kadınlar başta anne olmaktan korkabilir doğrudur ama bu korkuların yersiz bence dünyada ki en eşsiz benzersiz duygu olduğunu düşünüyorum en çok seveceğin insanı doğuracaksın. Planlanarak olmadığı belli ama olan olmuş bir kere sonuçta oda artık bir can ve senin canın ona kıyma korkmakta kendince haklı olabilirsin ama birgün bu korkuların geçecek. Bu arada eşinle yaşınız kaç ve ne zamandır evlisiniz merak ettim
Soran1 yıl25 26 1 yıldır evliyiz
1 yılhele o annelik tacını bir giyde bak nasıl hazır oluyorsun bu sana destek olma kısmıydı soruna olan cevabım evet bencillik geleceğe dair hiç bir şeyin kesin olmadığı bir şey hakkında hüküm vermek mantık bilmezliktir
15 Yorumla
Soran1 yılSen giydin herhalde
- 1 yıl
şakacı yok giymedim bir kadının evladı olmakla müşşerref oldum ve doğum yapan kadınların yüzlerinde ki o bitikin olmalarına rağmen çocuklarınını kucaklarına alınca huzur dolduklarına tanık oldum
Soran1 yılKadin Doğumcu musun
- 1 yıl
ya ne güzel detayını gördüğümde taktir etmiştim ve bu konuya genelde bu kadar sakin yaklaşmamma rağmen şu güzel ahingin içine ettiğin için git ne halin varsa gör
Soran1 yılEhahahans
Gizli Üye(25-29)1 yılhayır, bu senin ne kadar bilinçli ve farkındalığının yüksek olduğunun göstergesi bana göre. asıl bencillik, "Allah rızkını verir" deyip, psikolojik durumunu, hazir miyim değil miyim diye sorgulamayan insanlar. hazır değilsen doğurma, sonuçta ömür boyu bir sorumluluk altına gireceksin ve burada önemli olan insanların değil, senin mutluluğun. ben de kesinlikle anne olmak istemiyorum, bizim gibi farkindaligi yüksek olan hiçbir insan anne baba olmak istemiyor artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCanım evlat sahibi olmak o kadar güzel bişey ki. Bak ben 2 seneye yakın bekledim olsun diye bu yolda elimizden geleni yaptık ve Rabbim daha fazlasına gerek kalmadan bize nasip etti elhamdülillah. Hem bak bi çocuğa koruyucu ailelikte yapıyormuşsunuz ne güzel. Şimdi bi tane daha evladınız olacak. Aldırmayı bence düşünme bak ne güzel nasip olmuş. Şükret be negatif düşünceleri sil aklından inan her şey çok güzel olacak. Çocuk sahibi olmayı bekleyen o kadar çok kişi var ki. Ne mutlu sana. Rabbim bekleyen isteyen herkese kolaylıkla nasip etsin inşallah
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır daha güzel düşünmelisin "bu çocuk eşim ve benim (Allahın emaneti) ben ne biliyorsam öyle beslerim öyle korurum öyle severim öyle giydiririm deyip de büyüteceksin. Korkma stres altında kalma. En iyi de sen büyütürsün neden mi? Çünkü daha önce çocuk bakmışsın bırak ilk çocuk yapanlar düşünsün 🙂 vatana millete hayırlı sağlık ve merhametli gelsin 🤲 Allaha emanet olun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHamile olduğunu duyduğu an bütün kadınlar bundan korkar bu sorumluluğu alabilir miyim iyi bir evlat olarak yetistirebilir miyim ki korkuların da haklısın bende öyle çok korkmuştum zamanında ama sonra düşük tehlikem olduğunu öğrenince kalbime bir sancı saplandı sanki hem senin gibi korkuyordum hemde bir yandan istiyordum onu sonrasi kucağıma aldım çok şükür ve emin ol mükemmel bir duygu cocuk olduktan sonra hayatın fazlasıyla değişiyor evet ama herseye değer diyorsun kokusunu alınca..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHamilelik hormanlarından dolayı böyle düşünüyor olabilirsin bende öyleydim hatta doğduktan belli aralıklar sonrada ara ara düşünmeye başladım ama sonra o kadar pişman oldum ki oğlum bir kere hastalanıp 10 gün kadar hastane de kalınca aklım başıma geldi ve şimdi aradan yıllar geçti elhamdülillah diyorum iyili rabbim onh bana vermiş ve o düşünceleri. İçinde pişmanjm5
00 YorumlaÇok haklısın. Aldırmak istiyorsan da istemiyorsan da bu sana kalmış. Elalemi boş ver, kendin için doğru olanı yap. Ve sebebini kendine saklayarak çevrene aslında stresli olduğunu söyleyebilirsin, böylece daha dikkatli olurlar.
00 YorumlaBence kafana cok takıyorsun bunu. Bebek bu sevilmez mi hic? Millet evde kedi besliyor, bu senin bir parçan. Şimdi sen buna güzel seyler öğreteceksin bunların hayalini kur. Çocuk tan korkmak cok akıl mantik işi degil ki
00 Yorumla
1 yılBence mutlu değilsen hamileliği sonlandirabilirsin. Bu bencillik değil, herkesin korkuları var. Korkmak bencillik değil. Nasıl yaşayacağını seçmek de bencillik değil.
10 Yorumla
1 yılBence bencillik değil ama çocuk sahibi olmak doğal bir süreç olduğu için bundan korkuyorsan bir destek alman gerekebilir, çocuk istememek normal ama bundan korkmak destek almayı gerektirebilir.
10 Yorumla
1 yılSenin saydıkların hepsi bahane insanın çocuğunun olması kadar dünyada güzel bir şey yok yarın öbür gün belki bir şey olacak hiç olmayacak çocuğun ne olacak her ne kadar koruyucu ailede olsan insanın kendi evladı gibi olmaz Dünyada neler olup bitiyor hepsini görüyoruz koruyucu aileler alıp bakıp büyütüyor sonra herkes yoluna gidiyor kimse kimseye anne baba gözüyle bakmıyor niye korkasın ki
00 YorumlaAsıl bencillik bakamayacağın bir bebek doğurmak hazır değilsen hiç kimseyi dinleme çünkü o bebeği doyuracak uyutacak temizleyecek gece boyu uykusuz kalacak yorulacak sensin bunlara hazır değilsen sakın doğurma hazır olmadığında doğurırsan bu bebeğe en büyük kötülük olur
00 Yorumla
1 yılBakamayacagin çocuğu getirmek bencillik o bir canlı ve hayatı var ona en iyi şekilde bakamayacaksan onun gelişimini en iyi şekilde saglayamacaksan bu bencillik işte
01 Yorumla- 1 yıl
Ama senin aldirmana gerek yok seninki nasıl olacak korkisu ortam değiştirince de insanlar ilk defa bir yere gittikleri zaman korkarlar sonra geçer seninki de öyle
1 yılBeklemediğin bir anda öğrendiğin içindir. Anne adayının bu gibi duygular beslemesi çok normal. Ona yetip yetemeyeceğini düşünmen çok normal ama çok güzel bir anne olursun.
00 Yorumla
1 yılGit aldır onu. O çocuk istenmediği için hayatı boyunca istemediğini dışlandığını deneyimleyecek. Hastalık gibi psikolojik duygular da hamilelilte yaşanan her türlü stres travma ata karmaları olarak çocuğa aktarılır. Bunu çocuğa yapmaya hakkın yok. Zaten nüfusu azaltmaya çalışan toplumların canına kast eden canı gruplar var
00 Yorumla
1 yılBence doğurduktan sonra fikrin değişir emin ol, mutlu ve huzurlu bir hamilelik sağlıklı bir doğum süreci dilerim şimdiden size Allah bağışlasın inşallah
00 YorumlaBu düşünce tarzı normal. Bebektik çocuk olduk ergen olduk yetişkinliğe alışma sürecindeyiz kucağına aldıgında bıle garipsiceksin allah güç verıcek ama sana
00 YorumlaBencillik değil hazır hissetmektir. Eğer o sorumluluğu alacak biri değilse kişi güzel bir farkındalıktır. Sonuçta kötü ebeveyn olmaktan daha iyi bir tercihtir..
01 Yorumla
1 yılYa bakarsın. Göz açıp kapayıncaya kadar Büyür gider. Bir bakmışsın ergen olup, tatlı tartışmalar yaşıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok saçma bi soru korkmak neden bencillik olsun, herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil herkes çocuk delisi olmak zorunda değil, bi sürü çocuksuz çift var ve gayet de mutlu ve bencil olduklarını düşünmüyorum
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 488 cevap paylaştı. Aldırmalısın elbette doğması daha acı verici. Sonrada niye aldırmadın diye sitem edebilir sana yaşı büyüyünce
00 YorumlaHayır asıl maddi durumu kötü olup çocuk yapmak bencilliktir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBir çocuğum olmasını isterdim. Kendimi o olgunlukta hissediyorum, hayat garip. Kiminde olur istemez kiminde olmaz ister
12 Yorumla
Soran1 yılYani herkes için farklı
Asıl çocuk sahibi olmak bencillik kii sırf özenti için yapınca ya da zevk için
00 Yorumla
1 yılÖnlem aldığınız halde mi gebelik gerçekleşti? Yani hamile olmasan çocuk istemiyorsan korun derdim de
00 Yorumla
1 yılBen istiyorum çocuğum olsun ama çok iyi bir babasi olsun istiyorum fedakar merhametli bir baba ☺️
00 YorumlaBu kadar ince detaylı düşündüğüne göre eminim sen çok iyi bir anne olursun
00 Yorumla
1 yılBu kadar hassas düşünceli biri iyi bir annede olur , ama babada iyi babalık yapabilecekse.
00 Yorumla
1 yılBence insanı durumdur günümüz ekonomik koşullarında zor
00 YorumlaÇok normal ve biraz olması gerek bir korku bence. Ciddi bir sorumluluk çünkü
00 Yorumla
1 yılBen evlilikten korkuyorum galiba sorumluluk almaktan 😅
01 Yorumla- 1 yıl
Ve biraz takıntılıyım
1 yılKendine güvensizlik..
Sadece eksik kalacağını düşünüyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBencillik olduğunu sanmıyorum. Ama neden korktuğun önemli, kendinle ilgili bir nedenden dolayı mı bakamayacağını düşünüyorsun
06 Yorumla
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılPeki özel değilse nedir o kendinle ilgili neden
Soran1 yılPsikolojik sebepler
Cevap sahibi1 yılAnladım, sanırım hemen hemen aynı korkuları taşıyoruz. Peki şimdiye kadar terapi desteği aldın mı hiç
Soran1 yılAldım alıyorum ama bu konuda değil
Cevap sahibi1 yılÖzellikle bu konuda değildir ama dolaylı olarak bu korkularına da iyi gelebilir. Bende 2 yıl kadar devam ettim, çocuk ihtimali gibi bir durum olduğunda yeniden alabilirim sanırım.
1 yılÇocuk sahibi olmak geleceğe yatırım yapmak demektir
00 Yorumla
1 yılAnnenin ruh halleri kitabını okumanızı tavsiye ederim. Anneliginizi tebrik ederim.
00 Yorumla
1 yılHayır elbette değil, bence düşüncelerin yersiz değil.
00 YorumlaBence akışına bırak kasma onu aldırmak katliam inan günah insan kendi çoğunu öldürmez
00 YorumlaYani cana kıyabiliyorsan al derim ama açbence aldırma çocuk neden sahiplendiniz oeki
00 YorumlaPeki neden bu işlemı yaptın hazır olmadın halde
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEkonomik olarak belirli bir seviyede değilseniz, çocuğun da hayatının içine etmeyin bence. Çocuk yetiştirmek para demek bu devirde..
02 Yorumla
Soran1 yılMaddi olarak sorunumuz yok soruda yazdım gelirimiz yeterince iyi ama sorun maddiyat değil
Cevap sahibi1 yılSoruna tekrar döndüm ve eleştireceğim nokta, çocuk yapmak bencilliktir bence. Olmaktan korkmak değil.
1 yılDeğil bende istemiyorum benimle biri evlenirse bunu kabul edip evlenir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYo bence dogru bir karar keske benide annem aldirsaydi diyorum hep bakamayacagin sodumlulugunu alamayacağını cocugu yapmamak en iyisi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKorkulmayacak gibi değil haklısın. Hemde süreli de değil bir ömür yıpranma garantisi çocuk aman Allahım uzak olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÇok yanlış düşünüyorsun. Dilersen elimden geldiği kadar yol göstermek isterim.
05 Yorumla
Soran1 yılNe gibi
Cevap sahibi1 yılAnlatırım elimden geldiğince. Konuşalım mı blraz?
Soran1 yılGizlisin
Cevap sahibi1 yılŞimdi değilim
Cevap sahibi1 yılBekliyorum
hazir hissetmiyorsan kimse bir sey diyemez ama biraz daha dusunmeni oneririm cunku aldirdiginda icinde bir bosluk olusacak. ama aldirmayi dusunmek kesinlikle bencillik degil bunu da bil
00 Yorumla
1 yılNiye bencillik olsun ya
O daha dogmadi daha bezelye o. Duygulari ve hisleri yok onu etkilemeyecek ki
10 YorumlaCok mantikli bir sey dusunuyorsun... bazi insanlar anne/baba olmak istemez... esinin cocuk konusunda detsek olacak biri ise dusunebilirnir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBencillik değil herkes istemeyebilir bunu çok normal ki
00 YorumlaKesinlikle bencillik olduğunu düşünmüyorum ben
00 YorumlaO çocuğu kucağına aldığında bu düşüncelerinde ne kadar yapıldığını göreceksin
00 Yorumla
1 yılfedakalık ister , kalbin hep başka birinde atıyor gibi😊
00 Yorumla
1 yılHayir degil herkes anne baba olamaz ve insanlarin bundan cekinmesi gayet normal
04 Yorumla- 1 yıl
Baktim
- 1 yıl
Yazdim
Bizler zaten bencil canlılarız, varsın bencillik olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi