Daha sağlıklı ve anlaşılır bir iletişim için baba mi konuşmalı?

Daha sağlıklı ve anlaşılır bir iletişim için baba mi konuşmalı?

Babasını konuşması daha uygun olur Özellikle özel durumlarında ya da yaşadığı sıkıntıları annesiyle paylaşması ilerleyen dönemlerde mahremiyet sınırlarının aşılmasına neden olurlar. Erkek çocuklarının baba amca dede kız çocuklarının da anne teyze babaanne gibi kişilerle anneanne gibi kişilerle sohbet etmesi her zaman daha doğru olandır.
Bu dönemde aslında hem annenin hem babanın rolleri çok önemli. Baba, cinsiyet rolü ve erkeklik konularında rehberlik ederken; anne de duygusal destek, anlayış ve empati konusunda devreye giriyor. Erkek çocuk için örnek alacağı bir baba figürü çok değerli olsa da, anneyle sağlam bir iletişim de duygusal gelişimini destekler. Yani "sadece baba konuşsun" gibi bir kural yok. 😊
Bizde oğlumla böyle durumlarda ilk önce babasıyla konuşup bir temel oluşturuyoruz. Sonra ben devreye girip, “Hay Allah, ne güzel şeyler öğreniyorsunuz, gel bakalım bunun başka bir tarafından da konuşalım!” diyerek konuyu renklendiriyorum. Benim açımdan işin duygusal kısmı, eşim içinse bilgi verme kısmı daha öne çıkıyor. Dengeli bir iş birliği! 👫
Tabii iletişimde şunu unutmamak gerek: Yargılamadan, anlamaya çalışarak ve pozitif bir dil kullanarak konuşmak bu dönemin anahtarı. 🌱 Anne olmak bazen “bir boya kalemiyle gökkuşağı çizmek” gibi; ne kadar renkli yaklaşırsan o kadar güzel sonuçlar alıyorsun! 😊
Cevap
10Cevap
ikisi de konuşabilir,.
Konuşmalı
Okulda eğitim daha iyi olurdu bunu bir öğretmen değilde bir psikolog vermelidir
Tabi, ama anne ve babaninda gorevi
Baba erkek fıtratıni ve gelişimini daha iyi bildiği için daha rahat ve tecrübe ile konuşabilir..
Kesinlikle ama duygusal olarak anne de olmali
Her ikisi de bence ama baba daha ağırlık vermeli konuşmaya
Duygusal olarak anne , cinsiyet olarak baba daha agirlikli
Bu konuda ne kadar bilgin var ki oğluna ne yardımın dokuncak
Olamaz mı
Bilmem bir kadınin ne kadar bilgisi olabilir ki
Bir anne isen çok bilgin olur
O bilgi kısıtlıdır
Ama vardır sonucta
Cok bildiğiniz için mi babaya yönlendiriyorsunuz 😀 ergenliğe girince mesafe koyuyorsunuz
Ben öyle bir şey yapmıyorum. Oğlumla çok iyi ve güzel bir iletişimimiz var bu konuda
Bu konu'da rahatsan niye dm kutun kapalı 😀 madem rahatsin sana atılan linklerden de etkilenmiyorsundur heralde
Iletisimim kendi oğlumla. Başka erkelerle değil. Bir anne olarak sordum ve cevap verdim
Takip ettiklerin oğulların mı 😀
Takip ettiklerim ergenlikte bilgilendirilmemisler mi
Yok sadece oglumla iletişim kuruyorum dedin ya ondan dedim
Akıp ettiklerim ile cinsel muhabbet yaptığımı mi dusundun
Hayır
Eee
Onlarla konuşmasanda konuşmadiğın ne mâlum
Bu senin dusuncen
Baba konuşmalı. Anne tam anlayamaz belki. Kız çocuksa anne.
Bence ikisi de konuşmalı
Çünkü iki taraflı şeyler var
Evet. Anne daha çok duygusal olarak, baba cinsiyetinden oturu fiziki değişimlerden
Elbette bu dönemde kavramlar doğru oturmalı. Kaymalar olabilir orada çocuğu da anlamak gerekir
Kesinlikle
Kaymaları neden olur biliyor musunuz
Neden oluyor?
Kavram oluşurken en yakında en ulaşılabilir en az sorgulayan ve sürekliliği olan biri. Bu erkek için genelde anne olur kızda baba olur. Çünkü anlamak ve anlatmak deneyimlemek sorundur çünkü ortadogu böyledir
Baba konuşmalı
Annede konuşmalı bence. Her ikiside
Duygusal olarak olabilir. Sonuçta ergenliğe geçişte sadece bedenimiz degismiyir.
Ama sonuçta bir çocuk ve bilmediği duygular, bilmediği değişimler
Yaaa öyle değil, anlxmadin. Yardımcı olucaklar
Ee ben konuşuyorum hep. Daha küçük ama, artık yavar yavas geçiş dönemine girecek
Baba konuşmalı sanırım
Anne peki
Anne kız çocukla konuşmalı sanırım sallıyorum pek bilgim yok bu konular hakkında 😊
Yani kız çocuklarıyla anne daha ağırlıklı olur.
Baba
Anne konuşmalı
Her ikisi de
Evet, katılıyorum.
Baba konuşmalı
Hangisi daha anlayışlı yaklaşıyorsa o
Baba
Baba tabi
Baba.
Baba.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?