+1 yılÖncelikle Kocanızı Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Benim annem de sizin gibi düşünüyor ve oğlunuzun bakış açısından baktığım zaman; Çok görgülü ve düşünceli bir annemin olduğunu söyleyebilirim. Size tavsiyem hiçbir zaman oğlunuza destek vermeyi ihmal etmeyin. Ve oğlunuzun başına, siz bu şekilde devam etmedikçe bir şey gelmez merak etmeyin.
Biraz deneyim sahibi oldum bu konularda :D.
Yaşım Çok küçük fakat Ciddiye alınmayacak kadar değildir.
17 Yorumla
Soran+1 yılannene hayırlı bir çocuk ol ablam annelerin tek isteği budur
- +1 yıl
Sonuç olarak Bir insanın kişiliği ve davranışlarının şekillenmesi size bağlı. Fakat diğer bir tavsiyem ise; Sosyal medya sık olarak kullanıyorsa biraz azaltmak olacaktır. Bazı insanlar vardır ki bu tarz konularda bile dalga geçebilirler dikkatinize. Morali bozulmasın. Oyun bağımlılığı v. s. var ise onu da azaltabilir. Asosyal bir kişi olmasın. Bunun önüne geçebilmek adına; okulun, ders çalışmanın, kitap okumanın ve kendini geliştirmenin iyi bir şey olduğunu oğlunuza tatlı dil ile anlatabilirsiniz. Düzeltme: ''oğlunuzun başına, siz bu şekilde devam ettiğiniz sürece bir şey gelmez.'' (anlam karışıklığı için.)
Uzattığım için kusura bakmayın.
Soran+1 yılinternetini sınırlandırdım zaten modem arayüzünden ne kadar kullanacağını ayarlayabiliyorum
- +1 yıl
Her zaman anneme her konuda destek oldum. Oğlunuzun da istediğiniz gibi bir evlat olması dileği ile :) Bu arada eğer oğlunuz, mesela gitarist olmak gibi bir hayali olursa elinizden geldiğince destek olmanız en iyisi olur. Çünkü diyelim ki siz oğlunuzun mimar veya doktor olmasın tarafındasınız; Eğer oğlunuz istediğiniz meslekleri sevmezse ona karşı çıkamayın. Son dönemin en kötü bakış açısı, ebeveynlerin çocuklarına kendi istedikleri şeyleri dayatarak aslında çocuklarına destek çıktıklarını zannedebiliyorlar bildiğiniz gibi...
Soran+1 yılkafa yapım öyle değil merak etme
- +1 yıl
Bende öyle düşündüm :) İkiniz için de en iyi dileklerimi sunarım.
Soran+1 yılteşekkür ederim canım sağ ol
En İyi Cevaplar
Amcası ya da dayısı varsa onların konuşması ve yol göstermesi daha iyi olur. Eğer öyle bir imkan yoksa sizin onu bilgilendirmeniz iyi ve aklı başında bir davranış. Belli ki iyi bir annesiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzaten etraftan cogu seyi ogrenmistir. siz ona guzel edpe ve ahlak verin o zaten dikkkat eder
12 Yorumla
Soran+1 yılsoru benim fakat gördüğüm en mantıklı cevap bu çevremizdeki pis insanların temeli yanlış eğitim yanlış aileler olması sanırım
Cevap sahibi+1 yılsanirim
+1 yılHayır aksine konuşmanız çok çok iyi ama imkanınız varsa pedegog ile beraber ortak konuşma yapın neden diye sorarsanız bazı sınırlar vardır onları ayarlayamadan paylaşırsanız yanlış kapıları açmış olabilirsiniz. Yanlış yerde yanlış zaman olmasın. Kolaylıklar diliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler ediyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılAnnesisin sen konuşbilirsin
00 Yorumla
+1 yılCocuklara dogrular vaktinde anlatılmazsa sizden önce davranıp yanlişları anlatanlar mutlaka olacaktır. Sosyal medya, filmler diziler, arkadas ortamlari vb. kirli ve manipüle edici bir sürü şeyle dolu.
Çekinceleriniz varsa bilgisine, egitimine ve ahlakina güvendiğiniz bir dayı, amca, kuzen olur onların da desteklemesini rica edebilirsiniz.
10 YorumlaBilmiyorum ama samimi olduğu dayısı veya amcası varsa veya kendinden büyük samimi olduğu abisi gibi gördüğü bir erkek kuzeni varsa daha yararlı olur gibime geliyor. Çok hassas konular. Annelik gibi kutsal bir olguya balta vurabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılfarklı şehirde olduğumuz için dediğin olmuyor
+1 yılOğlunla arandaki samimiyete bağlı her şey yani sana arkadaş gibi herşeyini anlatabiliyorsa onunla konuşmayı dene ondan bazı şeylerin bilgisini al önce
06 Yorumla
Soran+1 yılkısmen öyle
- +1 yıl
Çok oturup konuşmaz mısınız evde herşeyi
Soran+1 yılbirlikte oturup vakit geçiririz konuşuruz
- +1 yıl
Sorun olmazsa yzabilr misin yani yardımcı olmamı istersen tabiki
Soran+1 yılgerek yok sağolun
- +1 yıl
Tamamdır nasıl istersen 😊
+1 yılBunu bir pedagogtan teknik bilgiye destek alarak yapmanız en doğrusu. Onu olumsuzluklara karşı koruyayim derken daha büyük travmalara kapı aralamaniz da mümkün
015 Yorumla
Soran+1 yılne gibi
- +1 yıl
Her insanın ergenlikten kalma travmaları, yanlış eğilimleri, kişisel gelişimine etki eden çevresi mevcut.
Bu konuları seninle konuşması aranızdaki güven bağını kuvvetlendirse de özellikle cinsel gelişimini etkiler diye düşünüyorum
Soran+1 yılpsikolok felan mısınız?
- +1 yıl
Değilim. O yüzden pedagojik bir destek almanızı tavsiye ediyorum
Soran+1 yılanladım çok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim. Umarım başarılı olursunuz
Soran+1 yılumarım
- +1 yıl
Aranızdaki yaş farkı kaç?
Soran+1 yılkimin
- +1 yıl
Oğlunuzla aranızdaki yaş farkı?
Soran+1 yılben 37 o 15
- +1 yıl
Genc bir annesiniz.
Aranızdaki dengeyi çok iyi korumaniz gerek.
Konunun içeriğine ciddi anlamda dikkat ediniz. İyi geceler
Soran+1 yılne gibi dikkat anlamadım
- +1 yıl
Annesi olsaniz bile konunun önemi gereği içeriği sınırlı olmalı. Sonuç olarak ergen yaşta bir birey
Soran+1 yılnormalde yazmam kimseye ama sizi takibe alıyorum anladığım kadarı ile buradan söyleyemiyorsunuz
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 566 cevap paylaştı.
u +1 yılBilinçlendirmek iyi bir şey. Şimdi öğretmeyenler çoğunlukta olduğu için çocuklar yanlış yollara sapıyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet normal. Hatta olması gereken bu. Önce ailede başlar eğitim. Eşim böyle şeyleri asla konuşmaz. Çocuğumla ben konuşurum anlatırım hep. Dışarıdan kirli bilgi alsa bu daha kötü
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEn doğru olanı yapıyorsun. Sonuna kadar hak veriyorum sana. Bende öyleyim çünkü
Soran+1 yılteşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılSizin ki söz dinliyor mu? Kızım asi biraz. O yüzden daha dikkatli olmaya çalışıyorum
Soran+1 yıldinler arkadaş gibiyiz
Cevap sahibi+1 yılÇoğu zaman bizde öyleyiz ama bazen gergin oluyor. İnadına bir şey yapmasın diye üstüne gitmiyorum. Sizin ki de tek çocuk sanrım
Soran+1 yıltek çocuk oğlumda öyle bir durum yok şükür
Cevap sahibi+1 yılNe güzel maşallah. Kızlar biraz farklı oluyor erkeğe göre. Gizliden çıksam ordan kkunslkm$konuşlım mı bir kaç destek alsam
Soran+1 yılgerek yok siz kendiniz fikir üretin
Cevap sahibi+1 yılEyvallah sağol
+1 yılUygun bir üslupla konuşmalısın, bunu yaptığını da kimse bilmek zorunda değil ayrıca…
08 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın ama söylemiş bulundum
- +1 yıl
Tamam, konuştuğunu söylemezsin. Konuşmadım deyip yalan söylersin.
- +1 yıl
Neler anlatmayı düşünüyorsun ve ne şekilde anlatmayı düşünüyorsun en önemlisi de bu bence.
Soran+1 yıltm
- +1 yıl
Aslında soru sormuştum 😅
Soran+1 yılsayfayı yenileyince geldi bir çok konuyu konuştuk ama çok fazla ileri gitmedim açıkcası
- +1 yıl
Anlatır mısın genel bir şekilde? Annem değil de babam benimle konuşmuştu bu konuları o yaşlardayken, kendi tecrübelerim doğrultusunda fikir verebilirim ve aynı zamanda ben olsam neler yapardım bakış açısıyla da tavsiye verebilirim.
- +1 yıl
Nasıl kötü sonuçlar aldın
+1 yılkonusabılırsın ancak ılk once basına bısey gelmemesı ıcın asısını yaptırmanlazım hpt kapmasın
08 Yorumla
Soran+1 yılergenlik dediysek cinsel ilişki de demedim açıkcası
- +1 yıl
hastalık kapmasından suphelenıyosun basına bısey gelmesınden daha ne olsun
Soran+1 yılhayır yaşıtları ile takılıp yanlış şeyler yapsın istemiyorum
- +1 yıl
baslıkta her konu anlasılıo ama burdan ne demem lazım bılemedım dm den ekleyıp yazarmısın konusulcak cok sey var aslında yapmak ıstedıgı guzel bırsey tabıkıde
Soran+1 yılözele gelmiyorum sonra sapıtıyorlar erkekler bel altına çekiyor konuyu
- +1 yıl
konu zaten cınsellık erkek yetıskınlıgı bunu bel ustumu var.. yetıskın olgun ınsanlarız ayrıca
Soran+1 yılöyle değil işte bazı sapıklar var niyetleri kötü
- +1 yıl
cokmu zor engel atmak :)
Niye absürt olsun gayet normal bence bizde konuşuyoruz
00 YorumlaDayısı falan anlatsa daha iyi olur. Çocuk daha rahat sorabilir aklındaki soruları.
00 Yorumla
+1 yılNormal, ve doğrusunu yapıyorsun. Cinsel bilgiler önemli.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBasinda babasi olmadigi icin evet hem analik hem babalik yapmis oluyorsun o yuzden anlatmanda sakinca yoktur bence. Babasi hayatta olsaydi onun anlatmasi daha dogru olurdu tabi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlabilir. Sonuçta oda artık bir delikanlı olmuş. Aile desteği gerekir. Yine de bazı konularda teknik bilgi gerekir.
Başınız sağolsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılallah razı olsn
Cevap sahibi+1 yılAllah sizden de razı olsun.
Neden yanlış olsun doğru bilgiyi en yakınından alması en güzeli bence abla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba, bence dogru degildir onu bilinçlemdirmek için arkadaşlarıyla veya amcasıyla vs. yakın birisinden isteyebilirsin dayısından felan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOnun mutlaka bilgisi vardır ama doğruyu yanlışı ayırt edemez o yaşlarda. Konuşmakta fayda var.
03 Yorumla
Soran+1 yılevet bende ondan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılEğer batıda yaşıyosanız bir sevgili bulması da çok kolay olur. Hataya müsait bir ortam
Soran+1 yılelimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence doğru saçma sapan şeyler yapacağına neyin ne olduğunu bilsin delikanlı olmuş artık
04 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar bunu yadırgıyor
Cevap sahibi+1 yılİnsanlar herşeyi yadırgıyor takma kafana
Yadırgadıkları şeylerin hepsini misliyle yapıyor lar ya da yapmak isteyip de yapamıyor lar sen doğru bildiğini yap evladını sadece oturması kalkması değil a dan z ye her konuda bildiğin kadarıyla bilinçlendir
Zaten anne oğul diyoluğunda kadın erkek ilişkisi hakkında konuşmak öyle p*rno bir muhabbet olmaz uygun dille uygun şekilde ifade edilmek istenen ifade edilir insanlar a konuşacağım ya da konuşuyorum dediğin zaman izlediği videoların sözel anlatımı zannediyor lar o yüzden kimseyi takmamanı ve bilinçli bir ebeveyn olarak yapman gerekeni yapmanı tavsiye ediyorum
Soran+1 yılçok teşekkür ederim elimden geldiği kadar yapmaya çalışacağım bakalım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
+1 yılO sana sormadan senin onla konuşman saçma olur ki o zaten şimdiden bir dünya şey öğrenmiştir. En az senin kadar bilgisi vardır emin ol
00 YorumlaDayısı veya amcası varsa onlar konuşsa daha iyi gerçi okullarda da eğitim veriyorlar
07 Yorumla
Soran+1 yılfarklı şehirdeyiz
Soran+1 yılmecbur konuşuyorum
Soran+1 yılasıl sen bana söyle ne konusacağımı şakamısın daha ne diyeceğimi bilmiyorum
+1 yılDeğil bence biri öğretmeli
03 Yorumla
Soran+1 yılbu konuda güvenebileceğim etrafımda erkek yok farklı şehirdeyiz
- +1 yıl
Sen konuş
- +1 yıl
Yaşamak isteycek
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence çok doğru olur ki şu dönemde cinsellik değil lise orta okul hatta ilk okul çağına kadar düşmüşken hem can yakmaz hem canı yanmaz
00 Yorumla
+1 yılDoğru olanı yapıyorsunuz
00 YorumlaBu yaşlarda seks mi yapıyor,?
01 Yorumla
+1 yılEn açık ne konuştunuz?
00 Yorumla
+1 yılYüzeysel olarak konuşabilirsiniz.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 833 cevap paylaştı.
+1 yılYanlış değil ama uygun bir dille anlattın
011 Yorumla
Soran+1 yılanlatıyorum fakat bazı insanlar çok yadırgıyor erkek çocukla bu konuşulmaz felan gibi
- +1 yıl
Neden aile olmak bunu gerektirmiyor mu
Soran+1 yılyani öyle ama erkek konusu olduğu için bazı çevremdeki kadınlar tasvip etmiyor
- +1 yıl
İnsanların bakış açısıyla yaşamıyoruz eleştiriye gelince de eleştirmeyi bilirler ama
Soran+1 yılevet öyle maalesef
- +1 yıl
İnsanlara takılıp hayatınızı onlara göre yaşamayın doğru bildiğiniz yoldan devam
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılinsanlara güven olmuyor 2 3 sohbet edeyim diyorum hemen bel altı
- +1 yıl
Doğru insanı bulmak için hayat hep bir deneme yanılmadır eminim ki çok insan yalnızlığını bu yüzden kimse ile paylaşamıyor zihnimi ne kadar temizse karşımıza da o kadar temiz insanlar çıkıyor
Soran+1 yılmaleesef bana denk gelmiyor temiz insanlar
- +1 yıl
Bir dost arkadaşa ihtiyacın varsa diğer insanlardan farklı biri olarak dertleşmek isterim belki şu an zamanı değil bilmiyorum ama içimden geldi bunu söylemek
Gizli Üye(30-35)+1 yılDayısı falan olsa daha mantıklı olabilirdi
026 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok derin girdin mi konulara yoksa üstü kapalı mi? Ve tepkisi ne oldu?
Soran+1 yılüstü kapalı
Cevap sahibi+1 yılBence doğrusunu yapmışsın çünkü bunun okul seviyesinde bile eğitimi olmadığı gibi ülkede cinsellik müthiş tabu ve erkek için müthiş bir ilgi alanı olduğundan anlaşılır şekilde ifade ettiğine de eminim. Sorumluluk bilinci taşıdığın aşikar ki şu an ülkede cinsel hastalıklar almış başını gitmiş vaziyette. Hatta bana kalsa okullarda bunun dersi olmalı ve erkek çocukları için (belli bir yaşa ulaşanlar için diyorum) korunma kültürü asilanmali. Prezervatif dağıtımı gibi
Soran+1 yılyani
Cevap sahibi+1 yılAkıllı bir kadınsın onu anladım. Kendini ifade etme şeklin olsun, insanların fikirlerini önemsen olsun güzel. Sonuçta kız değil, erkek çocuğu annesisin ve durum daha farklı gelişiyor. Sonuçta başta baba olmayınca misyon da sana yüklenmiş oluyor.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca konuşmanın zamanlaması doğru. Çünkü artık erkek olduğunu hissetmeye başladığı yaşlar. Ereksiyon durumu ve boşalma olayı kaynaklı. Ne erken ne de geç. şu an heves ile merakın arasında ikilem dönemi erkek için
Soran+1 yılaslında konuyu çok fazla takmıyorum sadece bir kaç konuşma geçti öyle çok dert edeceğim bir konu değil
Cevap sahibi+1 yılnetice de ince düşünmek önemlidir. Hayat ayrıntılarla dolu olduğu gibi annesi ve binbir zorluk içerisinde yetiştiriyorsun belki de çocuğunu. Böyle bakınca bu olayın bir kısmı, başka bir boyutu da sonradan ah etmemek ve keşke dememek adına öğretici, bilgilendirici olmak şart aile bireyleri adına. Bende kendimce bireysel fikrimi aktarmayı, samimice sorulmuş bu soruda bir misyon gibi gördüm...
Soran+1 yılçok sorun yaşarsam tanıdık var komşumuz onunla konuşurum bi
Cevap sahibi+1 yılne gibi bir sorun olursa ve komşu dediğin tam olarak kimdir? Nedir cinsiyeti yaşı vs?
Soran+1 yılgbt veriyim?
Cevap sahibi+1 yılYok yani merak ettim de komşu deyince sadece özel bir husus olması kaynaklı. Zaten gizlisiniz ve anonim bir hesap, kim ve ne olduğunuzu hak verirsiniz ki çıkartma ihtimalim söz konusu değil
Soran+1 yılahbap diyelim güvendiğim insanlar
Cevap sahibi+1 yılİyi bari. Türkiye'de bu tarz konular hep kötü anlaşılmalara yol açar da o sebeple risk almayın manasında belirttim bende. Güven konusunun kritikliğinden kaynaklı
Soran+1 yılkarşı komşumuzda bir abi var o konuşur
Cevap sahibi+1 yılO zaman okey. En azından buradaki görüşlerde bir fikir oluşturmuştur diye düşünüyorum. Kafada soru işareti kalmadan
Soran+1 yılyani çoğunluğu art niyetli
Cevap sahibi+1 yılNe gibi artniyet ki? Dalgaya alma tarzında mi?
Soran+1 yılbu soruya cevap verenlerin yüzde 80 lik kısmı
Cevap sahibi+1 yılSekmez o durum ya. Değişmez de hani. Konu türü hele de cinsellik olunca bir şekilde. Soru farklı bir şey olsa da benzer manzara yaşanırdı.
Soran+1 yılsohbet etsen bile tek başına zor değilmi ihtiyaç vs gibi saçma sapan soru soran kansız itler var ağır küfürler ediyorum onlara zevk alıyorlar onlarda
Cevap sahibi+1 yılHoşuna gidiyor adamın bu durum. Yani buradan birini al özele görürsün yüzünü daha net şekilde. Haliyle ben şaşırmıyorum zerre. Öyle bir şey olsa dahi bir kadın zaten yolunu bulur. Bunu anlamıyorlar. Ya da tek derdi sen gibi önündeki değil. Erkek ile kadın bakış arasındaki fark bu. Yani işte erkeği yok, zor durur ben buradan bir şey koparır mıyım beklentisi de öyle kadınlar zaten istediği ne ise kolayca bulur
Soran+1 yılaynen ya
Cevap sahibi+1 yıl?
Soran+1 yılerkekler içni diyorum aynen diye bir şey koparırmıyım çabası
Cevap sahibi+1 yılsonuçta sen burada ne kadar izin verirsin orası mesele. Sonuçta derdin bu yolla bir erkeği çekmek olsa bir kere başka yola başvurursun. Sadece en fazla bir tür fantezi dünyanın yansıması olabilir
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeviye önemli
02 Yorumla
Soran+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılNe kadar ileri şeyler konuşuyorsunuz mesela
Gizli Üye(36-45)+1 yılKonusabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok mu bi amca bi dayı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğru tabi yanlış yollara düşebilir
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 548 cevap paylaştı. konuş tabi annesisin sen
00 Yorumla
+1 yılHayır değil uyandır akillandir bilinclendir
04 Yorumla
Soran+1 yılelimden geldiği kadar
- +1 yıl
Fazlasını da yap
Soran+1 yılne gibi
- +1 yıl
Ogret anlat herseyi
+1 yılbence senin konuşman pek doğru değil
00 YorumlaYanlış
00 YorumlaDeğil neden olsunki
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 538 cevap paylaştı. tavsiyeler soyle
01 Yorumla
+1 yılDurup dururken mi açıyorsun konuyu
00 Yorumla
+1 yılBireylere mi gitmek istiyor
00 Yorumla
+1 yılBana da anlat abla.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı. yanlış değil
00 Yorumla
+1 yılNe konuşuyorsun misal?
00 Yorumla
+1 yılBence erken
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden absürt olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar yadırgıyor çünkü
Cevap sahibi+1 yılKim yardırıyor salla milleti ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılabartiyosun
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılNormal
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayKonuştun mu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım