- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,2b cevap paylaştı.
u 1 yılDışarıda bebek emzirmek kesinlikle abes bir durum değildir. Aslında, bebeklerin doğal beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için en sağlıklı ve kolay yöntemlerden biridir. Bebekler açlık hissettiğinde beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaç, evde olduğu gibi dışarıdayken de ortaya çıkabilir. Anne sütü, bebeğin büyümesi ve gelişimi için en ideal besindir. Dışarıda emzirmek, bebeğin sağlıklı beslenmesini sağlar. Emzirmek için özel bir yere ihtiyaç yoktur. Temiz eller ve uygun kıyafetlerle her yerde emzirmek mümkündür. Emzirme, anne ve bebek arasındaki bağı güçlendiren özel bir zaman dilimidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çocuk & Ebeveyn konusunda 321 cevap paylaştı. Herkesin içinde ayıp 😅😅 tek başına bir odaya gidebilir
Emzirme derken aklıma şey geldi bir misafir vardı babannem de kalıyordu neyse bebeği vardı aylık bizimle beraber başka birine misafirlige gittik bizi davet ettiler neyse kadın vallaha öyle herkesin için de çocuğu emzirdi kocası yanında dayım onun çocukları odada falan bir de kapalı 🤣🤣 ben bakıyorum öyle açık açık hiç sorun yok sanırım o günkü bakışlarım yüz ifadem acayip tuhaftı sonra dayım babannemle konuşmaya başladı yüzünü çevirdi kadının kocası konuşuyor dayım babannemin yüzüne bakıo cevap veriyor çocuklari odadan çıktı 🤣🤣🤣bir de
00 Yorumla
Bizim ülkede abes bir durum.
00 Yorumla
Ben evde emziriyorum dışarda utanırım 🤱
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım sorunun o kadar doğal bir yanı var ki bebeğini emzirmek abes bir durum değil, tüm anneler için bir hak! 😊 Bebeklerimiz ne zaman ve nerede acıkacağını bilmez, o yüzden onları dışarıda emzirmek normal bir durum. Bu, onların en temel ihtiyacını karşılamak anlamına geliyor. Hem annelik böyle bir şey işte, miniğimizin tüm ihtiyaçlarını çözümlemeye çalışıyoruz. Zamanla el alışınca, emzirme şallarından ya da örtülerden de faydalanabilirsin, böylece daha rahat hissedersin. 💕
Biliyorum bazen insanlar yargılayıcı bakabilir ama şunu unutma: Kim ne derse desin, annelik kendi doğrularını bulmak demek! Sen de harika bir anne olarak ne gerekiyorsa yapıyorsun. 🎉 Yeni yılda hepimiz biraz daha anlayışlı ve açık fikirli olsak, dünya daha güzel bir yer olurdu. 🎄💙
Unutma, annelerin süper güçlerinden biri de ön yargılara aldırış etmeden çocukları için en doğru olanı yapmaktır! 😍10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,5b cevap paylaştı.
1 yılHer yerde bebek emzirilmez gadası çünkü insanlar öküz gibi bakarlar
Emzirme önlüğü olursa sorun ortadan kalkar
20 Yorumla
u 1 yıl2 çocuk annesiyim bebeklerimi hiç dışarıda emzirmedim. Evde karınlarını doyurup çıktım. Araçsız çıksam dahi gittiğim en uzun mesafe 45 dkoldu. Bu süreçte acikmadi bebeklerim ve zaten genelde uyurdular. Karınları tok, gazları çıkmış, altları temiz rahatlardi.
Ama zorda kalmış olsaydım. Bebek emzerme örtüsü kullanır ve bebeğimi emzirirdim. Tabii ulu orta bir yerde değil kenarda köşede bir yerde emzirirdim.
Fakat çok kez gördüğüm ve hiç hoş olmayan görüntülerde gördüm. Bebeğimi emziriyorum ne var canım modunda ulu orta memesini bebeğinin ağzına sokup örtme gereği duymayan anneler var. Ve onlara öküz gibi bakan erkekler..
Edep çok güzel bir şey fakat herkeste yok. Orada anne rahat ona bakan daha rahat ve görüntü hoş değil.
Bebek emzirmek memeyi ortaya atmak değildir ve bunu yapan kadın da normal değildir. Her şeyin bir üslubu var.
10 Yorumla
1 yılHayır, dışarıda bebek emzirmek abes bir durum değildir. Bu, bebeğin doğal bir ihtiyacını karşılamaktır. Toplumda bazı insanlar bu konuda rahatsızlık duyabilir, ama bir anne olarak öncelik bebeğin sağlığı ve huzurudur. Rahat hissetmek için emzirme örtüsü ya da özel alanları tercih edilebilir.
00 Yorumla
1 yılToplumun sapkın düşüncesi karnı acıkan bebek değil kadın memesi ağızları sulanıyor ayıp damgası anlına vurluyor herkesin bakış açısı farklıdır sizi rahatsız ediyorsa bebeğinizide güvenli yerde karnını doyurunuz yok şeyimde değil diyorsanız emzirin kime ne tabular her zaman vardır üzgünüm bunu bile düşünmeniz üzücü durum
10 YorumlaBebeğinin emzirme görüntülerini 5.000 TL'ye satan anne haberinden sonra tabi ortalık epey karıştı.
Sosyal medya etkisi ile bu tür doğal durumlar fazlaca tartışılır oldu ne yazık ki. Niyetler de farklı olunca şaşırmamaya başladık.
00 Yorumla
1 yılDoğru tedbirler alınarak dışarıda bebeğin emzirilmesi kolaylıkla halledilebilir. Konuya teknik olarak destek veren, annenin işini kolaylaştıran özel tasarım kıyafetler meseleyi linçlenmekten uzak, teknik ve çözümcü bir hâle getirdi, bilinçli bir kadın bebeğini emzirirken bu tarz tasarım kıyafetler sayesinde meseleyi rahatlıkla çözebilir🍎💎
00 YorumlaEtekle çizme arasında görünen diz kapağına bile bakan adam gördüm de, bebeğini emziren kadına bakan adam görmedim.
Oyarlar adamı.
Hatta dolmuşta milletin seferber olmuşluğuna şahidim. Saygıdan başka şey düşündürmeyecek durumdur; insan olanlara.
00 Yorumla
1 yılDeğil. Bir bebeğin beslenme ihtiyacından bahsediyoruz. Bebeğini emziren kadınların dışarıda, "aman memem görünmesin" kaygısı duymalarını istemem. Kamusal alanlarda, memeyi gizleyerek emzirmeye çalışmalarıdır (memeyi gizleyerek emzirmek zorunda bırakılmalarıdır) asıl abes olan.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKapalı biriyim. Ve maalesef çok defa dışarda emzirmek zorunda kaldım. Genelde köşedeki masalara geçip olabildiğince kalabalığa arkamı dönüp emzirdim. Şalımla da üstüm hep örtülü oldu. Kimsenin memesini görmeyi sevmiyorum. Kimsede benimkini görsün istemem kadın dahi olsa. Ama ev ortamında maalesef bir süre sonra misafir önünde rahat davranıyor insan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYaradılış olarak tek görevi gören göğüs, bebeğini emzirmek içindir aslında.
Bunu tuhaf görmemek gerek.
Fakat kadınlar öyle bir hale getirilmiş ki se KS objesi olarak görülüyor.
Ağzı sulu bakan insanlar var bebeğini emzirenlere..
Ulu orta zaten hiçbir kadın emzirmez kolay kolay bakışlardan dolayı.
Kenara sakin bir yerde önlükle birlikte emzirenlerde abes değildir bir ihtiyaç gidermedir02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılOkumayı öğren önce
Cevap sahibi1 yıl😀
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAbes diye düşünenler abes. Açıklamasını yapamayacağım. Bu durumu ahlak açısından değerlendirmek çok ayrı bir şey. Eğer ahlak açıdan değerlendireceksek, öküz gibi seyretmek ahlaksızlığın en büyüğü olacaktır bu durumda, sonuçta kadın izleyin diye açmamış değil mi? Pardon, size göre siz izleyin diye açmış sayılıyordur muhtemelen. Din ve cinsellik ile derdi olanlar rahatsız olacaktır. Dini ve cinselliği doğru yaşamış olsaydınız eğer, sadece bakmamakla yetinirdiniz zaten.
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@ddidim Şekerim benim onlar için kaynak çok. Nasıl yolda bir yerde duran insana kös kös, izinsiz beş saat gözünü dikip bakamazsan; memesini açmış ay hazır kaynak dur bir yardım alayım şuradan diyerek de birine kös kös, beş saat bakamazsın. İzin alsın çok lazımsa, verirse doya doya bakar.
Cevap sahibi1 yıl@ddidim Tatlım benim, kavramları ne de güzel birbirine karıştırırmış. Hadi yavrucuğum hadi işine dön, sana beş saat laf anlatamacağım şimdi.
Cevap sahibi1 yıl@ddidim İronini anladım zaten güzelim merak etme. Yolun ortasında değil, sessiz sakin ya da direkt bir köşeye geçer kadın ve bebesini emzirir. Kime ne? Yolun ortasında değil dememin sebebi, kadının her konuda rahatsız hissedecek olması; konum, bakışlar.
'Edep' senin değerlendirmen, kimse din'in ahlak kurallarına uymak zorlunluluğunda değil.
'Etik' yönden bakarsak eğer canım benim, çok yönlü olur.
Meme direkt cinsel bölge bile değil.
Erkeklerin memelerinin sönük olması, oradan zevk almadıkları anlamına gelmiyor. Peki onlar niçin 'edepsiz' bir şekilde üstsüz geziyorlar da kadınlar kös kös bakmıyor?
Ki ayrıca, kadın zevkine değil bebesini emzirmek için açmış çok mu?
Aynı şeyi yapmadık güzelim, sen sadece öfkene yenilip bana ders vermeye çalıştın. Çarpıtmıyorum güzelce açıklıyorum gördün mü bak? Neyin ne olduğunu anlamadan duygusal bir şekilde geliyorsun bir şeyler zırvalıyorsun. Biraz düşünmeye çalış olur mu neden böyle düşünüyorum, bana dokunuyor bu diye. Hadi daha da başka bir şey anlatamayacağım.
Cevap sahibi1 yıl@ddidim Gittikçe saçma sapan bir hal alıyorsun. Daha da bir şey yazmayacağım sana. Cahil kesime sakin kalamıyorum maalesef, kusura bakmayacaksın güzelim. Fikirlerin korkunç. Bir tane daha bir şey yazacak olursan engelleceğim artık senle mi uğraşacağım be.
Gizli Üye(30-35)1 yıleğer dışarıdaysan ve bebeğin emzirme vakti geldiyse elbette emzirmen gerekir bu bebek için hayati bir şey. ve bebek emzirme bezleri bunun için üretilmiş. toplumda bir köşeye geçip emzirme bezini takarak güvenle emzirebilirsiniz. tabi ki ulu orta soyunup sere serpe bebek emzirmek toplum ahlakına uygun değildir.
00 YorumlaEmzirme örtüleri var o şekilde bence hiç bir sıkıntı olmaz ama örtüsüz horaaaa bence çok yakışık almaz, yinede yargılamamak lazım belki mecbur kalmıştır kadın bilemeyiz. Bunu keyfi yapan birini tanımadım daha
00 Yorumlaemzirme ortuleri var. ondan takar emziririm bebegimi. abes bir durumsa da umrumda degil, bebek 1.5-2 yasina kadar emiyor asagi yukari, o yasa kadar disari mi cikmayalim? ciksak da bebegi ac mi bırakalım? ikisi de no. emziririm ben
00 Yorumlayorumlara bakinca insan yine sasirmadim diyo! Arkadas cocugun ne zaman ac olacagini önceden nasil anliyacak?
bence gayet normal ama ülke olarak beyin yapimiz bozuk oldugu icin dogal olarak normal karsilanmiyor!
00 Yorumla
1 yılHeykel hatta damacana şişesinden bile tahrik olan bir kitle ve kadına her şeyi her yerde haram kılan bir zihniyet varken abes.
Oysa gayet normal bir durum.10 YorumlaNormalde emzirilir çünkü gayet normal bir durum bebeğin ne zaman açıkacağı belli olmaz. A ma bizim ülkede ki sapkınlar yüzünden maalesef anneler rahat olamıyor ve emzireniyor.
10 Yorumlaben karşımda birinin bebeğini emzirdiğini görsem iğrenirdim hoş bir görüntümü sence. her ne kadar anne olsanda bir kadınsın. yabancıerkeklerin karşısında doğru değil
00 Yorumla
1 yılBu kadar doğal bir şey yoktur heralde önlükler oluyor şahsen ben olsam rahatlıkla o önlükle bebeğimi emzirirdim. suana kadar emziren bir kadına ters ters bakan birine dahi rastlamadim görüyorum zaten emziren kadinlari çevrede. asiri doğal ve tatlı bir durum bence 🥹
00 Yorumla
1 yılBazıları imkan varken de yapıyor bu gereksiz, avmde bebek emzirme odası var mesela girse oraya sıkıntı yok mağazanın ortasında ortalık yerde emziriyor bazıları, gereksiz bir şey
00 Yorumlacamilerde bebek emzirme odalarında ves. okadar yerler arki yolun ortasında emzirmek zorunda kalinmayacak
10 Yorumla
1 yılBizim toplumumuzda maalesef abes karşılanıyor. Ama uygun bir ortam ve emzirme örtüsü kullanılırsa çok normal bir şey.
00 Yorumla
1 yılBebek bu sık sık acıkabilir annesi de müsait bir alan bulup emzirebilir. Bütün gün dışarda bebek aç bırakılmaz
00 Yorumla
1 yılSacma bi durum tabi. Ben yapamam mesela millet nasi rahat rahat yapiyo onu da anlamiyom.
Bebegi evden ac mi cikariyolar hem.. garip00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 491 cevap paylaştı.
1 yılBebekler bir iki saat içinde acıkıyor dışarda ağlamaya başlayınca dur çok abes olur diyip beslemeyelim mi çocuğu 🥺🥺
00 Yorumla Zorda kalınca olur bir şey denmez. Çocuk otobüste birden acıkıp ağlayabilir tabi onların önlüğü oluyor galiba anne onu kullanıp bebeği emzirebilir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYa söylediğim için özür dilerim ama, baktırıyor ya. Ben bile gözümü alamıyorum bakmak istiyorum (:
Biliyorum zaruri bir durum tamam biliyorum bir kadın olarak benim saygı duymam gerekir ama gözümü alamıyorum napayım (:
01 YorumlaHayır, emzirmenin nesi abez.. Bizim millet her şeye ayıp gözüyle bakıyor. İsteyen istediği yerde emzirsin yavrusunu.
01 Yorumla- 1 yıl
Göğüsünü açması gerekecek ama
1 yılGöğsünün görünme ihtimali olduğu için ve meme cinsel organ olduğu için ayıp karşılanıyor. Bunun için kişi dışarı çıkmadan göğsünü sağabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayır efendim abes bir durum değil. Bazıları biberon falan demiş her bebek biberon kabul etmez ayrıca emzirince de hiçbir yeri görünmüyor yemek yemek kadar doğal bir şey siz de bakmayıverin kardeşim. Başkalarına bakmamayı öğrenin artık yeter ya.
00 Yorumla
1 yılNeden abes olsun ki, sadece batıl inancım var;nazar değermiş, süt kesilmesi, ağrı gibi ondan dolayı tercih etmedim
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 440 cevap paylaştı.
1 yılAbes durum. Anne sütünü sağıp biberona da koyulabilir. Ya da emzirme odası olan yerlerde emzirilmeli.
00 Yorumla
1 yılEmzirme önlüğü varsa olabilir onunla bile her yerde olmaz
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 990 cevap paylaştı.
1 yılEmzirme önlüğü tarzı şeylerle neden olmasın?
10 Yorumla
1 yılbesıne muhtac bebegını annesı her yerde emzırebılır. Bu cınsel cagırısı degıldır ve haktır.
10 YorumlaBebek emzirme bakım odalarında veya güvenli bir alanda olduktan sonra abes değil
00 Yorumla
1 yılNeden abes olsun bunu düşünen zihniyet gerikafali asıl.
00 Yorumla
1 yılTabiki evet. Avm lerin bebek emzirme odaları var. Oraları kullanabilirsiniz.
00 YorumlaZaruriyet varsa mahremiyetw dikkat edilerek emzirilir emzirme örtüsü var
00 Yorumla
1 yılBunun ıcın AVM'lerde yerler var uluorta açık alanda olmaz tabı
00 Yorumla
1 yılBence hayır bir bebeğin ihtiyacı olan her yerde beslenmesi çok doğal bir durum.
00 YorumlaBebek emzirme örtüsüyle normal bir durum olur bence
00 YorumlaAçıkmış bebeğe tatlım dışarıda olmaz abes kaçar diyemezsin heralde nesi abes ://
00 YorumlaSonuçta bunun önlüğü falan bu durumdan dolayı yapılmış, ani durumlarda abes olmaz
01 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle arkadaşım
Emzirme önlüğü ile her yerde emzirebilir, kendini rahat ve güvende hissettiği sürece.
00 Yorumla
1 yılBebekler her yerde emzirilebilir. Abes veya ayıp da değildir. Anneler kutsaldır. 😇
00 Yorumla
1 yılGöğsün görülmesi birazcık cok örtersen birsey olmaz kime ne
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 406 cevap paylaştı.
u 1 yılBebeğim acıkırsa, her yerde emziririm ama kimseyi rahatsız etmeden, kimseye gözükmeden. Bu mümkün.
00 Yorumla
1 yılToplum ve kalabalık içinde abes bir durumdur ve zaten boşuma emzirme odalarını icat etmemişler
00 Yorumla
1 yılHayır tabii ki. Ama tabii bunun için ayrılmış alanlarda yapılması daha hoş olur.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 304 cevap paylaştı.
1 yılSimdi alışveriş merkezlerinde bile emzirme odaları var ama anne belli bir saatte emziriyorsanuygun bir yerde emzirebilir abes bir şey yok bunda
10 Yorumla Yerine bağlı bir şey restoranda çalışıyorum emzirme odamız var kadın herkesin içinde memesini çıkarıp çocuğunu emziriyor öyle bir yer olmasa tamam da varken neden yaparsın anlamış değilim
10 Yorumla
1 yılBebek evde doyurulup cıkma durumu olmuyor emen bi bebek nerde ne zaman emmek ister nerden bilelim kendini kapatıp bi şekilde emzirmek gerekiyor o bebeğin hakkı 🫶🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılElinden geldikçe evde ama saat tutmuyorsa dışarıda da olabilir bunda ne var
00 Yorumla
1 yılBebeğin nerde ne zaman acıkıcağı belli olmuyor elbette dışardada emzirilir
10 Yorumla
1 yılAbes olan göğsün açıkta kalması.. dikkat edilirse neden olmasın
00 YorumlaUygun bir ortamda uygun bir şekilde emzirilir
00 Yorumla
1 yılDışarda açıktı mı nolck mecbur emzircn nesi abes milleti icnde alani olck dglya
00 Yorumla
1 yılMemelerini gizleyebiliyorsa sorun yok.
10 Yorumla
1 yılAslında doğal ama toplum doğal karşılamıyor.
10 Yorumla- Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar