Kimse şurada durduk yere yapayım demiyordur herhalde. O anki şartlara ve durumlara bağlı değişkenlik gösteriyor. Öğrenciyim diye kafelerde garsonluk yaparken çocuğunu emziren çok anne gördüm. Ya kalkıp tuvalete gidiyorlar ya da müsaade isteyip mekanın özel alanına geçiyorlar. Açıkta yapan nadir var zaten bunu. Ki şöyle de bir şey var insanların (erkek kişisinin) bundan tahrik olmaması lazım. Elbette ki belli ölçüde şartlar el veriyorsa namahrem bir bölgede bu işi yapmalılar ama çaresizlik gereği açıkta emziriyorsa da bundan zevk almak tamamen zihniyet bozukluğudur. Hoş bu ülkede damacanaya hallenen, sokak hayvanına tecavüz eden güruh var.
Eğer bebek açsa ve kadın emziricek mahrem alan bulamıyorsa üzerine hafif bir örtü atarak dilediği yerde emzirebilir. Kabul etmek lazım daha islam öncesi dönemlerden itibaren oluşmuş toplumsal mahremiyet normlarımız var ve bu normlara göre kadınlarımızın ulu orta yerde bebek emzirmesi bazılarınca ayıp karşılanıyor. Beğeniriz veya beğenmeyiz ama bu böyledir.
Benim şahsi görüşüme göre ise kadınlar kendilerini korumak için ulu orta yerde bebek emzirmemeli zira ortalık piskopat sapık kaynıyor. Yani benim eşim olsa mahremiyetten ziyade bu yüzden ortalık yerde bebek emzirmesini istemezdim ülkede normal adam yok denecek kadar az
Anne bebeğini istediği yerde emzirebilir. Ayıp diye nitelendirmiyorum. Ne ayıplar var ulu orta yapılan, annenin emzirmesine mi sıra geldi? Buna rağmen itici bakışlara maruz kalmamak için bir örtü kullanması çok daha iyi olacaktır. Böylece bebeğini sakin ve rahat bir şekilde doyurabilir.
Her ne olursa olsun mecburiyetten de olsa mahremiyet olmalı her anne çocuğunu herkesin gözü önünde emzirmemeli eğer emzirmek zorunda ise de üstünü herhangi bir şey ile örtmelidir doğru olan budur diye düşünüyorum.. 💫
Bunda ayip olan ne var anlamiyorum bir kadin sucugunahi olmayan tamamen masum bebegini emzirmeye calisiyor. Bu durumu goren herhangi bir insan kadina karsi bir sey hissediyorsa yasamasina gerek yok bence zaten. Nazar inanci olan bir kadinsa ustune ortu orter ya da daha sakin bir yere gecer.
Normal bir dünyada yasasak. cavabım dogal beni rahatsız eden bir tarafı yok dicem ama bu dünyada bence üstüne örtüp biraz sakınarak olmasında fayda yoksa normalde insanların emzirene degil kendileri görünce kafalarını çevirecek zihniyette olması lazım ama öyle bir dünya yok maalesef:)
Ben hiç hoşlanmıyorum bu durumdan kendi ablalarıma bile tepki gösteriyorum yanımda emzirmeyin diye.. Ne kadar doğal olsada bu anne ve çocuk arasında kalmalı. Biz görmek, duymak zorunda değiliz
Normal şartlarda bebeğini emziren bir kadını görüp tahrik olacak eril kişi, bir kere sapıktır benim gözümde. Arsızdır, adam değildir. Zor bir durumda kalındığı zaman özellikle çocuğunu ulu orta emzirmek de ayıp değildir. Ha kendi adıma, ben olsam örtü kullanırım. Ama kullanmayan insana da ayıp demem, olabilir yani. Beni ilgilendirmez.
Ulu orta emzirecekse de onun bir adabı vardır. İnce bir bez, bir örtü kullanmalı. Mahremiyet denen bir şey var :)) Zira insan bebeğini emzirirken gözler üzerinde olsun ister mi?
Benim için tamamen bir yaşamın gereğini yerine getirme olayı ama hayvandan farkı olmayan elbiseli ayılar için ve sarıklı şeytanlar için olacak şey değil.. ben bakmam bile hatta dönerim arkamı ki o tedirgin olmasın diye burada konu aç bebeğin karnını doyurması.
Dışarda kızımı emzirmek zorunda kaldığımda ya bebek odalarını tercih ediyordum ya da örtüler var onları kullanıyordum. Plajda bile emzirdim ama millete naklen yayın yapmadan.
Insan kendisi için olmasa bile çocuğu mahremiyet nedir bilsin diye insan olmayan yerlerde emzirmeli. Zaten bu hos degil. Kimsenin bundan hızlanacağını sanmıyorum. Kim ortalık yerde göğsünü açıp bebeğini emzirmek. isterki? Şahsen çok utanç verici.
Üstünü örtmesini daha uygun buluyorum. Tabii ki taciz vs. hiçbir şartta hiç kimsenin kesinlike hakkı değil ama bakanlar olacaktır. Sorun etmiyorsa kendi bilir ben eşimin benleyken dışarıda emzirmesine engel olmam ama örterek.
İnsanların birbirine saygısı kalmadı maalesef. Üzerine bir örtü, ceket vs çekilip görüntü vermemek lazım kuytu köşe bir yerlerde emzirmekte yarar var. Ufak çocuklara bile göz diken sapıklar var nerede ne olacağı belli olmuyor maalesef. 😒
Aslında toplum olarak abazalık üst versiyonda olduğundan anne için absürde bir durum, lakin çoçuk bu heran acıkmaya programlı, bence müsait biyer bulup emzirmesi daha iyi gibi
Buna bir mahrem olarak bakmıyorum fakat bir anne bebegini ne kadar surede tekrar emzirecegini bilir ve buna uygun hareket etmeli diye dusunurum bir mahremdense durumu kendisi lehine zor olmakdan cikartmalidir bence
İşin bku çıkmaya başladı... Tamam evladı aç kalmasın ama ulu orta yapılmaz bu iş... Gitsin bir yere... Kapalı ortam da Emzirsin... Camiler var... Avm lerde özel odalar var... Hatta giyim dükkanların da deneme odaları var...
Mahrem alan her zaman bulunmuyor ne yazık ki Kadınlar mağdur olmasın diye geliştirilen, annenin sütünü sağıp biberona doldurmasını sağlayan araçlar da mevcut
Bence heryerde emzirebilmeli. Çünkü bu çocuğun ihtiyacıdır ve kimse bir diğerinin aç kalmasına müdahale etmemeli bence. Ama bu bizim toplum kurallarımıza ters olduğu için uygun zaman ve yeri kollaması gerekir.
En İyi Cevaplar