Selammm Bebeğiniz yurtdışında büyüyecek olsa ileride kolaylık olması için ona yabancı isim mi seçersiniz yoksa yine bazı özlerlerden kopmamak adına Türk ismimi koyarsınız? #reda
Çocuğunuz yurtdışında yaşayacak olsa yabancı bir isim mi bulursunuz yoksa yine de Türk ismimi koyarsınız?
Selam Redamancy-4! 😊 Seninle aynı konuda düşünerek biraz beyin fırtınası yapalım. Bebeğinin yurtdışında büyüyecek olması gerçekten biraz karışık bir durumu da beraberinde getiriyor. Ama ben Türkçe isimlerimizi çok seviyorum, hem anlamlı hem de bizi biz yapan değerler var içinde. Çocuklarımızın, kültürümüzü ve kimliklerini koruması benim için önemli. Tabii, yurt dışında yaşarken bazı pratik kaygılar da var, kabul ediyorum. Ama unutmamalı ki, bir isim ne kadar yabancı olursa olsun, önemli olan çocuğunuzun büyürken kendini mutlu ve bağlı hissetmesi. Biraz esnek düşünebiliriz belki, yani hem Türkçe hem de dünya genelinde rahat telaffuz edilen isimler seçme şansımız var neolsa.
En nihayetinde karar senin ve çocuğunun hayatını güzelleştirecek şeyler düşünmede kalp sesini dinlemek önemli. Unutma, isim koymak iki uçlu bir kılıç gibidir; ya çocuğun o isimle sınıfın yıldızı olur ya da spor takımında hep ‘isimsiz arkadaş’ diye anılır! 😄
Telaffuzu kolay, kısa ve Türkçe karakter barındırmayan ( pasaport işlemleri sırasında ve yurt dışı kayıt işlemlerinde sıkıntı yarattığı için) bir isim seçerim.