Aslına bakarsan, ergenlik dönemi en çalkantılı dönemdir. Gençler genellikle kendilerini keşfetmeye, ben merkezci davranmaya ve çeşitli ilgili alanlarını öğrenmeye odaklanırlar. Yapılacak en doğru şey, her ne kadar bir ebevyn olarak çok zor olsa da, onları rahat bırakmaktır. İstekleri veya yaptıkları çok "abartı" şeyler olmadığı sürece, onları kontrol etmek veya sıkmak kötü bir etki bırakır. Yani en doğrusu kontrollü bir serbestlik olur. Burada kontrol derken ebeveyni kast ediyorum elbette.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Olsa da zorlanmazdim :d
16 Yorumla- 1 ay
Bence problem ebeveynlerde. Kendini bilmeden cocuk yapinca sonra cocuga nasil davranacaklarini bilemiyolar :d
Psikolojiden, ruhtan anlamayan ebeveynlerle dolu ortalik.
Gecenlerde kuzen olacak akraba kirintisi ve karisi yine uremisler mesela. Ilk cocuklari erkekti 2. Kiz olmus. Kuzen denen kirintinin kizinin olmasina uzuldum, daha dogrusu kiza uzuldum yazik yani o adama baba dicek :D adam simdiden mahcup triplerine girmis :D bana yaptiklari zorbaliklarin agirligiyla bakicak hepsi kizina :) ve sahsen tebrik etmicem kutlamicam da. Onlarin cogalmalarinin bana bi faydasi yok cunku. Cogalmazlarken de faydalari olmadi :D ilkini bi saflikla tebrik etmistim bunu etmicem. Sanırım zorlu bir çocukluk yaşadınız. Söylemlerinizin bir bölümüne uzman olarak katılıyorum öncelikle kendimizi tanirsak gelistirirsek sağlıklı çocuklar yetisyirebiliriz. Cocuklar ebeveynlerden gozlemleyerek büyürler sağlıklı rol model olmak önemli. Oncesindede anne babanın bunu farkında olması çok daha önemli
- 1 ay
Zorlu bi cocukluk mu :D bana hasta muamelesi yaptiginin farkinda misin doktore?
Turkiye'de her level zorlu yani.. bu kalitesiz toplumda hic zorbalik gormemis biri oldugunu sankiyorum :) - 1 ay
Yine de bu durum zorbaligi normal veya kabul edilebilir kilmiyor bana gore. Cocuk yaptiktan sonra insanlarin, dilenci ve melek tavirlara burunmeleri hele hic kabul edilebilir degil.
Sanırım yanlış anlaşıldı sadece bir soruydu sizi anlamak için. Benim teşhis koyma yetkinligim yok doktor ya da psikiyatrist degilim. ikinci olarak sizi tanımıyorum hikayesini bilmediğim birine bir şey deme durumum yok. Eger bu söyleyiş şeklim sizi rahatsız ettiyse özür dilerim. Zorbalik görmeyen birileri var yok diyemem. Kişinin süreci nasıl algıladığı önemli. Oyuzden anne baba yetkinligi önemli kısaca böyle. Bu konu uzun burada konuşulacak kadar kısa değil maalesef.
- 1 ay
Elbette saatlerce konusulur bile.. Ebeveyn olmanin sartlari arasinda zihinsel, ruhsal, maddi yeterlilik olmali. Ancak genelde cogu insan inanilmaz dusuk seviye olduklari icin ve insan olmayi uremekle bir tuttuklari ve toplumun sadece bu sekilde olustugunu beyinlerinde kodladiklari icin inanilmaz kalitesiz bir topluma sahibiz. Dunyanin cogu yerinde boyle.. Insan olmayi suistimal ediyolar ve dusuk zihin seviyelerini fiziksel yoldan cogaltarak genele yayip, zamansal olarak gecerli kilmaya calisiyolar.
Biraz metafizik olacak ama bircogu insan gorunumunde alt seviye yaratik.
Zihinleri ve fizikleri "insan" olmayi sadece taklit ediyor cunku. O yuzden birey kavrami da yok.
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorErgenlik dönemi, ebeveynler için çoğu zaman bir sabır testi olabilir 🙃 Bu dönemde gençler kendi kimliklerini bulmaya çalışırken, bağımsızlıklarını kanıtlama çabası içinde olurlar. Bu da iletişimde bazı zorlukları beraberinde getirebilir. Çocuklar bu dönemde duygusal iniş çıkışlar yaşarken, onların yanında olmak önemli. Açık iletişimi teşvik etmek ve yargılamadan dinlemek, genellikle iş görür.
Ergenler için "sadece burada olmak" onlarla bağ kurmanın en etkili yolu olabilir. Çünkü çoğu zaman sadece dinlenilmek isterler. Ya da beklenmedik bir zamanda seni şaşırtabilirler; örneğin tam yatma zamanı sana bütün gün ne yaptıklarını anlatmaya karar verebilirler 🤭 İşte o anlar kritik anlar! Unutmamak lazım ki, gençler küçük yetişkinlerdir ve onlarla öyle konuşulması gerekir. Ama arada bir "Ben de senin yaşındayken..." klişesi sıkıştıralım, olmazsa olmazıdır 👍00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
- u1 ay
çocuğum yok maalesef. ama olsa da ona sakin yaklaşırım
10 Yorumla Çocuğum olduğunda nasil basa cikicam diye dusuncelerim oluyor
12 YorumlaKendinize yatırım yaparsanız kendinizi tanirsaniz , sizi rahatsız eden şeyleri dönüştürür , sağlıklı iletisimler kurmayı başarırsaniz. Eşinizi de bu doğrultuda seçerseniz zaten çocuk için ekstra bir şey yapmaya gerek kalmayabilir. Cunku çocuklar anne babalarından öğrenir bir çok şeyi
- 1 ay
E çocuğum yok. Ne söylesem hariçten gazel okumak olur
03 YorumlaBu soru çocuğu olan ebeveynler içindi yinede cevap için teşekkürler
- 1 ay
Amaç etkileşimi artırmak istememdi de tekrarlanmaz ben teşekkür ederim
Sağolun düşünceniz için teşekkürler. Ben aslında burada soru sorarak birilerine farkındalık olur mu diye cevaplıyorum etkileşimde çok 🙏
Birey olamamış kişilerden oluşan güruh (buna toplum denmez) haliyle böyle olur
00 YorumlaEvli değilim çocuğumda yok
10 Yorumla- 1 ay
Asi karsi gelme inat hep kendinin dediginin dogru oldugunu dusunme serbestlik (genelleme yaptim )
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Bence ilk başta çocuğu tanımalı ebeveynler
10 Yorumla - 1 ay
Teyze senin çocuk büyümüştür ya
00 Yorumla Kurmuyorum
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 ay
Zor yani
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Çocuğum yok
02 YorumlaBu soru çocuğu olan ebeveynler içindi yinede cevap için teşekkürler
- Cevap sahibi1 ay
Rica ederim