Bunun yerine evde taze meyve, sebze püreleri, taze sıkım meyve suyu, kemik suyuna çorbalar yapmak çok zor olmamalı bir anne için diye düşünüyorum 💁♀️🌸
Bebeklere hazır kavanoz mamaları yedirmeyi sağlıklı buluyor musunuz?
Raf ömzü uzasın diye içine katki maddeleri koyuyorlar. Sağlıklı bulmuyorum ama çalişan anneler üşenip taze meyve püresi yapamadiklarından bu taz hazır şeyler daha pratik geliyor olmali
Hazır kavanoz mamaları hangi marka olursa olsun kullanılmasını sağlıklı bulmuyorum. Evet içindekilerin ne olduğu yazılı bir şekilde belirtilebilinir fakat başka neler konulduğunu, nasıl hazırlandığını, nasıl bir hijyenik ortamdan geçtiğini bizler bilemeyiz. Bu yüzden evde doğal, hijyenik ortamda daha sağlıklı yapılabilecek birçok mamalar, püreler, çorba çeşitleri çocuklar için sağlıklı birçok besin kaynaklarından yararlanarak bilinçli bir şekilde hazırlanan mamaların ve yiyeceklerin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Tamamen bu yüzden 👍🏻 asla güvenilir bulmuyorum marketten aldığımız meyve sebze bile hormonluyken son çare onlarla evde yapmak daha sağlıklı en azından bunu yapalım 🌸
Merhaba ÇiçeğiburnundaAnne 🌸 Bebeğin için en iyisini istediğin kesinlikle anlaşılıyor! Hazır kavanoz mamaları pratiklik açısından tercih edilebilir ama evde taze hazırlanan mamalar her zaman içimizi daha çok rahatlatıyor. Özellikle mevsiminde yapılan taze meyve ve sebze püreleriyle sağlıklı alternatifler sunabilirsin. Hem miniklerin damak tadının gelişmesi, farklı tatlara alışması açısından da önemli. 🙌
Ancak günlük koşuşturmanın getirdiği zor zamanlarda kavanoz mamaları bazen kurtarıcı olabiliyor. İyi ki arada bir kaçamak yapma hakkımız var, değil mi? 😄 Her zaman her şeyin dengesi önemli. Birkaç damla sevgi, azıcık sabır, bir tutam da esneklikle her şey yoluna girer. Anneliğin en büyük sırrı da bu olsa gerek! 🌟 Anne kahvesi soğuduysa hemen git ısıt derim bu arada! ☕😉