Alıntıdır: 6. AYEK GIDALAR: Sebze: Patates, tatlı patates, havuç, kabak, balkabağı Tahıl: pirinç, irmik, yulaf Meyve: Elma, armut, muz şeftali, kayısı, erik, avakado, (mevsimine göre) Protein: Yumurta sarısı Süt Ürünleri: Yoğurt, peynir. SIKLIK: 2-3 öğün verilir Sık emzirmeye devam edilir. YAPISI: Koyu muhallebi kıvamında. MİKTAR: 2-3 tatlı kaşığı başlanarak giderek artırılır Bebek tölere ettikçe artırılır.7. AYEK GIDALAR: Sebze: brokoli karnabahar, yeşil fasulye bezelye, enginar pırasa bamya semizotu yerelması ıspanak kereviz lahana soğan sarımsak pancar domates salatalık biber (mevsimine göre). Meyve: Kavun karpuz üzüm mandalina portakal trabzon hurması kiraz vişne nar ayva. Tahıl: Bulgur, tel şehriye, arpa şehriye, erişte, bebek makarnası, yulaf unu, mısır unu, arpa. Protein: Et, tavuk, hindi. Baharat: Kimyon kekik nane tarçın. Süt Ürünleri: Tereyağı Kuruyemiş: Ceviz badem. SIKLIK: 2-3 öğün verilir Sık emzirmeye devam edilir. Duruma göre ara öğün verilebilir. YAPISI: İnce ezilmiş pütürlü yiyecekler. MİKTAR: 50-100-125 ml kadar çıkılır.8. AYEK GIDALAR: Bakliyat: Kırmızı yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye barbunya. Protein: Balık. Süt Ürünü: Kefir. Sebze: Maydanoz, dereotu, limon pazı kuşkonmaz turp. Tahıl: Siyez unu, tam buğday unu, kinoa. Meyve: Yenidünya, incir. Kuruyemiş: Fındık fıstık. SIKLIK: 2-3 öğün verilir Sık emzirmeye devam edilir Duruma göre ara öğün verilebilir. YAPISI: Lokma ve çatalla ezilmiş. MİKTAR: 125-150 ml kadar verilebilir.9-12. AYEK GIDALAR: Yukarıdakilere ek olarak, bebeğe uygun olarak hazırlanmış, iyi ezilmiş ev yemekleri. SIKLIK: 3-4 öğün Gerekli olursa arada1- 2 kez ara öğün verilebilir Sık emzirmeye devam edilir. YAPISI: Doğranmış ezilmiş yiyecekler. Daha koyu ve pütürlü. Bebeğin el ile yiyeceği parmak besinler. MİKTAR: Bebek tölere ettikçe 125-180 ml kadar çıkılabilir.12-23. AY
Hayır bebeklerin ek gıdaya geçiş dönemi altı ay ya da yedi ay ile bu arada başlıyor o yaşta daha ya yaşını doldurmamış bir bebeğin makarna yemesi saçma bir bebek zaten üç yaşına hatta dört yaşına kadar makarna filan yiyemez çocuğun boğazında kalır çünkü yutma refleksi bile tam olarak daha gelişmiyor aslında güzel bir soru ama bunun cevabı belli
6. Ayda zaten bebiş yeni yeni tadını alıyor ve püre halinde verilir yavaş yavaş alıştırmak icn. 8. Aya girdikten sonra bayağ ek gıdaya alışmış oluyor ve yavaş yavaş katı şeyleri vermek gerk hep pure halinde yemick dmi hem 8. Aya geldgnde bazı dişleri çıkmış oluyor ne güzel dişleriyle parçalar ondan 8. ay dedim ama 9. Ay da olur makarna seçerken de çubuk ya da boncuk değil kalın buyuk makarna yedirilmesi gerkr eline alicak incelick sonra da minnak elleriyle yemeye çalışacak
Yani ya bana doktor demişti 6 aylıkken boncuk makarna gibi şeyler küçük makarlanar ver sonra ilerleyen zamanlarda sizin gibi yer o zaten dedi bende verdim aman zararı olur falan dinlemedim her şey veriyorum