Ek gıdaya geçiş yapan bebeklere her yiyecek verilir mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Ek gıdaya geçiş yapan bebeklere her yiyecek verilir mi?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Her yiyecek verilmez bebekler gün gün, adım adım, gıdım gıdım büyürler, değişik yiyeceklere hassasiyet geliştirip daha da farklı yiyeceklere ihtiyaç hissedebilirler. Eskiler mecburen her şeyi verirmiş. Şimdi bilgi çağında insan her gıdanın içeriğini öğrenip ona göre beslemeli bebeğini. Çocuğun uykusu da pamuk şeker gibi olur hem.
Mantıklı
Ek gıdaya başlamadan önce (3 gün 3 kaşik) kuralini denemek lazim bebeğin hangi yiyeceklere alerjisi olup olmadigini anlamak açisindan. kolik bebeklerin gazı 18 aya kadar bile sürebiliyor bu yüzden bebişe verecegimiz besinlerin kolay sindirilebilir ve gaz olmayacak besinler olmasina dikkat edilmeli (mercimek , fasulye gibi) demir ihtiyacini karsilakak acisindan yağsiz kuzu eti suyundan çorba yapilabilir
Güzelmiş
Teşekkur edrm eic icin
Rica ederim
Hayır, özellikle bal ve inek sütü belli zamana kadar verilmemeli. Ek gıdaya geçince zaten amaç çocuğun karnını doyurmak değil çocuğun tadım yapması ve besinleri tanıyıp ağzında çevirebilmesi. Zamanla dişleri çıktıktan sonra ben kendi yiyeceklerimizden verdim zaten tuzlu yapmam yemekleri. Yiyebileceğinden verdim ve şu an her türlü yemeği yiyor.
Aynen balı bende duymuştum
Hayır verilmez 5 ay sonra ek gidesi geçiş yaptığına dikkat etmen lazım kırmızı meyveler yumurtanin beyazı yoğurt bunları dikkat etmen lazım ve püre halinde havuç patates yavaş yavaş başlamak lazım yoksa alerjik reaksiyon olabilir ağzından tutmaya bilir onun için doktorla danışmak lazım
Alerjik reaksiyonlar sıkıntı o zaman
Anladım
Cevap
5Cevap
Bana dişim çımaya başladığından beri bir sürü yemek yedirmişler, kavurma, lahmacun, kebap, baklava, katmer Antep'te ne varsa işte. Dişimin kestiğini yemişim. Bir sıkıntısını görmedim.
Maşallah
Her yiyecek verilmez. Çünkü çiğneyecek dişleri bile yok.
Doğru
Yoksa soluk borusuna kaçar ve bu da ölüme neden olur.
Aynen dikkat etmek gerek
Evde ne pişiyorsa onu yedirin.. tencere yemeğinden zarar gelmez.
Anladım
Evet önce adana kebabı ve bir biberon şalgam ile başlıyoruz sonrası Allah kerim 😅
Oh yarasın
Çok yağlı çok tuzlu uzak tutmalı biraz hafif şeyler olmalı..
Babadan tavsiyeler : )
Çok iyi tavsiyeler
Eyv.
Hayir. Her yiyecek verilmez.
3 gün kuralı ile denenir her yiyecek ayrı ayri
İyiymiş bu kural
Aynen ciğer dürüm yaptır
Kesinlikle acılı olsun
bi adana kebap verme gadası gudası
Doğru onun zamanı olmalı
Dene ve gör 😃
Sen neler denedin 🤣