Dişleri çıkmaya başlayan bebeklerin çiğnemesi için sağlıklı gıdalar önerilmesine rağmen "aman bebeğim tiksinmesin", "bizim yediklerimizden de yiyebilir, sakınca yok" diyen ebeveynlere rastlıyorum ve patates kızartmasından yumuşak tatlı abur cuburlara varıncaya kadar bebeklerine çekinmeden verenler bana garip geliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, sizce bebeklere atıştırmalık abur cubur verilir mi?
Evde yapılan patates kızartması belki verilir ama kapalı ambalajlı abur cuburları vermek çok sakınalı. Çocuklar abur cubura ne kadar geç alışırsa o kadar iyi olur bence. Ben atıştırmalık olarak meyve verilmesi taraftarıyım. Ya da ev yapımı bebe bisküvisi verilebilir. Organik markaların temiz içerikleri ürünleri oluyor. Sağlıklı çikolata gibi.. Öyle şeyler de tercih edilebilir aslında.
Çocuklar maalesef abur cubur hastası. Bunun önünü almak bir hayli zor, her gördüklerini istiyorlar. Bazen sağlıksız da olsa bu isteklerine göz yumabiliyoruz onlar üzülmesinler diye. Ancak bebekler çocuklar kadar bilinçli değil, bu sebeple kontrol altına almak daha kolay oluyor.
Bebeklere Atıştırmalık Abur Cubur Verilir mi?
Bebeklere Atıştırmalık Abur Cubur Verilir mi?
Bu konuda benim düşüncem çok az olmak şartıyla tadına baktırılabilir ama sürekli abur cubur verilmesi taraftarı değilim. Bebek için yaptığım bazı tariflere kek de giriyor genel olarak keki de kendim yapıyorum ama işlerim yoğun olduğu zamanlarda güvendiğim markaların keklerini tercih ediyorum. Aynı şekilde birçok tarif de bisküvi ile yapılıyor.