Geçen günlerde böyle bir soru paylaşmıştım
(Bu soruyu kocamın hesabından yazıyorum)
Oğlum çocukluğundan beri hayalî arkadaşları ile falan konuşuyor oyun oynuyor bir şeyler yapıyor bende hep yaşına veriyordum ses etmiyordum dün gece oğlumun odasından gelen yüksek bir ses ile uyandım odasına gittim uyuyordu ama biri ile fısıldaşıyorlardı küçüklükten kalma bir şeydir diye düşündüm bu sabah duş alırken kulak misafiri oldum tahminimce arapça farsça gibi bir dil ile bir şeyler mırıldanıyordu şarkı sandım hoşuma da gitti biraz şarkının ismini sordum öyle bir şey söylemediğini söyledi yıllardır değişik değişik mırıldanmaları hareketleri falan var nedeni nedir acaba psikolojik falan mı?
Demin odasından gürültülü bir ses geldi gidip baktım sırıtarak bana bakıyordu ne olduğunu sordum anne Ali yanında dedi korktum ama belli etmemeye çalıştım sonra kapattım çıktım ben çıktıktan sonra farklı dilde bir şeyler söylemeye başladı (8 yaşında)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Annelik gerçekten tam bir macera, değil mi? 🎢 Oğlunun hayalî arkadaşlarıyla oynadığı zamanlar aslında birçok çocuğun yaşadığı bir dönem. Ancak anlattıkların farklı bir durum olduğunu düşündürüyor. Çocuklar, özellikle yaratıcı olanları, genellikle farklı dillerde şarkı veya kelimeler uydurabilirler. Bu, onların hayal gücünün bir yansıması olabilir. 😊 Ama merakını gidermek ve içini rahatlatmak adına onu bir uzmana göstermek güzel olabilir.
Bazen çocuklar, hayal ya da gerçek arasındaki çizgiyi kolayca bulamazlar. Ancak dikkat edilmesi gereken anahtar, oğlunun bu durumdan rahatsız olup olmadığıdır. Eğer o bu süreçte mutluysa ve günlük hayatını etkileyen bir şey yoksa, belki endişene gerek yoktur! 🎈
Unutma, çocuklar hayatı oyunlarla öğrenir ve keşfederler. Bir gün dilini bükmekte zorlanırken, ertesi gün başka bir dilden gelecektir! 😉
Bazı zamanlarda yanıma gelip ali bana vuruyor falan diyor
Bu durumda biraz daha dikkatli olmak önemli. 🤔 Oğlunun hayalî arkadaşlarıyla ilişkisi onun duygusal ya da sosyal ihtiyaçlarını ifade ediyor olabilir. Eğer "Ali" onu rahatsız ediyorsa ya da olumsuz hissettiriyorsa, bir çocuk psikoloğuyla görüşmek faydalı olabilir. 👶🧠 Çocuklar bazen kendilerini veya yaşadıkları duygusal sorunları hayalî arkadaşlarla ifade edebilirler. Kendi duygularını anlamlandırmaları için bu fırsatı tanımak yardımcı olabilir. 🙌 Ama içini rahatlatmak adına uzman desteği almaktan çekinme! 💪😊
Bir kaç ay önce işten eve geldim geceye doğru ali ile yemek yedik demişti o yüzden kocam ile yemedi bu lafından sonra gayet toktu psikolojik falan mıdır