2 aylık hamileyim ve eşim çalışmamı istiyor. Bebekte olacak onun ihtiyaçları çok olacak borca girmeyelim felan diyor ama ben çalışmak istemiyorum çünkü şu sıralar aşırı mide bulantım oluyor kokulardan vs cok etkileniyorum birden bire kusuyorum mide bulantısından yemek bile yiyemiyorum. İlk aylar hamilelikte cidden çok zormuş. Eşim de karnin büyümeden agirlasmadan çalış işte felan diyor ama doktor bile fazla yorulmamamı, agir kaldirmamami felan söyledi. Eşim su sıra bunu çok demeye başladı ve artık bu durum canımı sıkmaya başladı. Ev işlerini beraber yaparız diyor ama yine de çoğu iş bana kalacak biliyorum. Ayrıca tek ev işiyle bitmiyor ki bunun yemeği felan da var. Yani kim haklı bu durumda? Siz olsanız hamile eşinizi çalıştırır miydiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılBu olaya aşırı sinirlendim, hamileliği ne sanıyor bu adam? Sen istesen bile yok olmaz demesi gereken bir durumdu. Maddiyat bu kadar zor geldiyse bebek olmadan önce birikimi olması lazımdı. Tam boşamalık insan gibi ben gidip kürtaj olurdum herhalde kafam kaldırmazdı. Sabır diliyorum. Haksız.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılEşin geçim sıkıntısı çekiyor ve çocuğun giderlerini nasıl karşılayacağı ile ilgili büyük kaygılar içinde demek ki. Kütük diyenler siz hiç halden anlamıyorsunuz. Yazık adama. Hamilelik de ilk aylarda yorgunluk ve bulantı yapar yoksa bebek için riskli değil de. Şöyle zorlamayacak rahat bir iş bulabilseniz iyi olur. İş bulmak zor.
00 Yorumla
1 yılhamileyken çalışmak doğru değil bence hamileyken evde durman en iyisi çocuk doğduktan sonra da çocuğun belirli bir yaşa gelene kadar çalışma bence çocuk çok küçük yaştayken bakıcı tutmakla da olmaz bu işler çocuklar küçük yaşta anneye çok ihtiyaç duyarlar. Eşinle bir şekilde konuş çalışma bence en azından bir süre.
00 Yorumla
O da senin ve bebeğiniz için iyi bir gelecek istiyor. Kendisi maddi olarak zorlanmak istemiyor sırf sizin iyiliğiniz için böyle teklif ediyor sana. Ona da anlayışlı olmak lazım. Evden çalışabileceğin işler de var onlara da bakabilirsiniz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle tebrik ederim, harika bir yolculuğa adım atmışsın! 🤰💖 Hamilelik gerçekten yoğun ve bazen zorlayıcı bir süreç olabilir, özellikle de ilk aylarda mide bulantıları ve halsizlik yoğun olabilir. Bu dönemde bedenin neler yaşıyor, sadece sen bilebilirsin.
Eşine hak vermek gerekiyor; mali durumlar her zaman önemli ve herkes geleceğine dair kaygılar yaşayabilir. Ancak doktorun da söylediği gibi, yorulmamak ve kendine özen göstermek şu an senin ve bebeğin için en öncelikli konular. İkinci trimesterda (4-6 aylar) genellikle mide bulantıları azalır ve kendini daha enerjik hissedebilirsin. O zaman tekrar bir değerlendirme yapabilirsin belki de.
Eşine, nasıl hissettiğini, doktorun tavsiyelerini ve kaygılarını açık bir şekilde anlatabilirsin. İletişim burada anahtar kelime! Ve unutma küçük bir not🌟, bazen en zor iş annenin iç huzurunu sağlamak olabilir.
Sevgilerle, unutma ki anne olmanın en büyük sırrı bir işi bitmeden diğerine başlamaktır! ❤️🌸00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
17Cevap
1 yılYani senden bunu talep etmesi hiç akıl karı bir şey değil, inanamadım. Doktorun da söylediği gibi, hamileliğin ilk ayları hem riskli hem de zor geçer, mide bulantıların, yorulmaların başlar, daha hassas olman gereken bir süreç o yüzden çalışman konusunda ısrarını sürdürmesi çok anlayışsız bir tutum içeriyor. Ekonomik koşullarınız ne olursa olsun senden böyle bir şeyi asla istememeli, zaten kendisi çalışmana engel olmalı, doğrusu bu. Böyle bir süreçte sana daha çok ilgi, şefkat ve anlayış göstermesi gerekiyorken olacak şey değil. Şahsen çocuğumu doğuracak kadının elini sıcak sudan soğuk suya koymam. Sağlıklı büyüsün bebeğin, huzurlu ve mutlu bir dünyaya gelsin :) 😍😛
20 YorumlaErkeklerin aksine hamile eşlerine çok hassas olması gerekir. Ortak bir paydada buluşabilirsiniz sen bulantı hapı alarak karnın büyüyene kadar çalışırsın o da evdeki sorumluluğunu artırıp sana yardımcı olur.
10 Yorumla
1 yılHamileyken çalışman için baskı yapması çok yanlış.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen çalıştırmam. Hamile olmasa da çalıştırmam. Sadece kendi istiyorsa çalışmasına müsade ederim. Aile geçindirmek erkek görevi. Adam gibi hiçbir erkek ksrısına para lazım çalış demez.
54 Yorumla
Soran1 yılBen çocuk olmadan önce kendisine dedim eğer maddi açıdan zorlanacaksak erteleyelim sonra olur dedim kendisi çok istedi şimdi de zorlanmayalim diye bana çalış diyor ben nasıl çalışayım ki bu halde
Cevap sahibi1 yılÇalışma. Çocuğu veren Allah geçimini de verir.
Soran1 yılCalismam ki zaten. Eşime de açıklamasını yapıyorum ama şu sıralar surekli söylüyor agrilasmadan çalış felan diye. Sıkıldım bende artık
Cevap sahibi1 yılNe diyim Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı doğumlar size.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 397 cevap paylaştı.
1 yılÇüş çüş yavaş gelsin öküz sen hamileyken bu söylenir mi eger sıkıntıya gireceksiniz harcamalarınıza dikkat edersiniz olur biter seni çalıştırmak nedir
11 Yorumla
Soran1 yılBende öyle diyorum ama ağırlaşmadan calis ne olacak sanki diyor
Ne var bunda çalış eşine destek ol sanki taş taşıyacan ben 7 aylık olana kadar çalıştım olmedim bebeğimde gayet sağlıklı hamilelikte haraket iyidir eskiden tarlalarda doğuruyormuşlar , onuda sorun etmiş gelmiş burada konuşuyorsun
00 Yorumla
1 yılEşin bana hiç normal gelmedi. Bunca zaman çalışmanı istemedi, hamile kalınca mı istedi? Madem öyle çocuk yapmadan biriktirseydi parasını. Bence sen tavrını ortaya koy. Eşini de sakinleştirmeye çalış. Çocuk büyüdükçe masrafı da artacak, ona göre kendini ayarlasın. Madem bu kadar korkuyorsan ikinciyi de yapmayız de yola gelir.
10 Yorumla
1 yılYok çalışılmaz hele ilk 3 ayda hiç olmaz çünkü ağır geçer son 3 ay da bebek büyür olmaz yani o iş yaşın kaç ilk gebelik mi
015 Yorumla
Soran1 yılGerçekten ilk 3 ay çok ağır geciyor ya çok zormuş. 25 yaşındayım ilk gebeliğim evet
- 1 yıl
Mesleğin nedir peki? İlk gebelik ve ilk 3 ayındasın çok normal halsizlik yorgunluk bulantı kusma vs o yüzden çalışma işi zor
Soran1 yılAmbulans hemsiresiyim
- 1 yıl
Sen bunların hepsini herkesten daha iyi bilirsin ben de sağlık çalışanıyım, ambulans ve acilde çalışanlar gebe kalınca işi bırakmalı benim nezdimde en azından çocuk 1-2 yaşına gelene kadar
Soran1 yılYa bi de ilk aylarda doktor daha dikkatli olmamı söyledi ki zaten mide bulantısından bisey yapamıyorum ki yemek bile yiyemiyorum doğru düzgünce
- 1 yıl
Gebelik geçmişini bilmiyorum ancak riskli gebelik olmasa dahi ilk 3 ay dikkat etmekte fayda var her anlamda, folik asit b12 ve iyotunu iç, ağır kaldırma, sıcakta kalma, bulantıdan yemek yiyemiyorsan bile kendini aç bırakma ketonlar bebeğin zihinsel gelişimine etkileyebilir, bol bol uzan dinlen akşam serinliğinde yürüyüşe çık 30-45 dk yürüyüş yap ancak fazla da yapma az da yapma. Bunlara dikkat edersen çok iyi olur senin için de bebeğin için de. Ama en önemlisi aç kalma asla hele 3-4 saatten uzun açlıklar asla yani derin
Soran1 yılYa iste yemek yeme sorunu var bende. Çok az yiyorum yediğimi de kusuyorum bazen biran once mide bulantimin geçmesini istiyorum artik🥲
- 1 yıl
Prizin falan başladı mı doktorunuz? Biraz sabah uykusu yapar ama iyidir yani rahatlatır. Doktoruna danış yemekten 1 saat önce prizin alıp öyle yemek ye kusmaların azalacaktır, zofran sürekli ıv falan yorucu olur
- 1 yıl
Bulantılar genelde 14. Haftaya girince bıçak gibi kesilir bi anda sabret çok az kaldı
Soran1 yılİlk ay mide bulantim pek yoktu ama ikinci aya girdim garip bi sekilde çok arttı doktoruma danisicam bu durumu
- 1 yıl
İlk ay kendini çok belli etmez bulantılar 5-13 hafta arasında belirgindir en çok. Bi danış tabii ki belki prizin değil başka bi ilaç başlamak ister ne zaman kontrol
Soran1 yılAnladımm 4 gün sonra kontrolum
- 1 yıl
Şimdiden güzel geçer umarım
Soran1 yılTeşekkür ederim umarimm
- 1 yıl
Rica ederim
Ula sanamı güvenmiş çoçuk yaparken şartmi koştu sana evlenmeden önce bu ne saçma iş
05 Yorumla
Soran1 yılBence de çok saçma. Ki ben ona çocuk yapmadan önce eğer maddi açıdan sıkıntı olacaksa erteleyelim dedim kendisi çok istedi
Soran1 yılÇalışacak durumum yok zaten şu an. Mide bulantisindan yemeği zor yiyorum yediğim yemeği bazen kusuyorum cidden ilk aylar çok zorlu geçiyor hamilelikte
Soran1 yılAmin teşekkür ederimm
Herkes farklı geçiriyor hamileliği gidip çalışmak sanada iyi gelir katkın da olur
04 Yorumla
Soran1 yılBana çalışmak şu an hiç iyi gelmez. Aşırı mide bulantim koku hassasiyetim var. Bazı zamanlar kusuyorum halsiz oluyorum hamileliği kolay sanıyorsunuz herhalde
Soran1 yılİlk ayda çoğu kişi de mide bulantısı görülür ve bu kişiden kişiye göre değişir. Ben de aşırı bi mide bulantısı koku hassasiyeti var ve bulantidan doğru düzgünce yemek bile yiyemiyorum bu da beni çok halsiz düşürüyor. Benim elimde olan bisey değil. Aslında anlaşılması güç bi durum da değil. Aynı beden de bi can büyütmek kolay değil.
Kocan erkek değil ben sana soyliyim.
Bir de ambülans hemşiresisin eh yuh be bu nasıl koca?10 YorumlaÇocuk bereketi ve rızkı ile gelir Allah’a güvenin gerisine karışmayın
02 Yorumla- 1 yıl
Tarla ekerek geçiniyorsa ya da birşeyler satarak rızkı gelir tamam ama asgari ücrete yakın bir ücret aşan ve fazlasını almayacağımı bilen birsürü insan bar rızkı nasıl gelsin.
- 1 yıl
@Begonvil-su Çocuk, rızkı ile beraber doğar. Müşrikler buna inanmadığı için cahiliyye devrinde bazı Araplar fakirlik korkusuyla ve çocuklarını besleyememe endişesiyle çocuklarının olmasını istemiyorlar ve doğanları da hemen öldürüyorlardı. Tıpkı asrımızda aynı zihniyete sahip insanlar olduğu gibi. Ancak Cenâb-ı Allah herkesin rızkını tekeffül ettiğini beyan ederek, onların bu çirkin düşünce ve hareketlerini yasaklamış ve bundan dolayı onları şiddetle kınamıştır
"Geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur." (İsrâ, 17/31)
1 yılBak doktor da söylemiş fazla yorulma diye bence çalışma daha önceden çalışabilirdin
00 Yorumla
1 yılabla haklisin tabiki esinle konus duzgunce al karsina anlat de malmisin anlamiyomusun hamileyim ben etkileniyorum boyle seylerden falan de anlasin o da o ne oyle caliscaksin falan, ayrica gerekiyosa yemekleri de o yapicak hamilesin sen
00 Yorumla
1 yılbence kimse hamile işini çalıştırmaz ama anlamak lazım bu ekonomide gerçekten tek maaşla çalışmak zor olabiliyor bir de bebek gelince masraflarınız artaracak tabi sende kendi tarafından haklısınız yani bence ikinizde haklısınız
00 Yorumlaçok komik bir hikaye okudum...
ben çok güldüm Allahta seni güldürsün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl3-4 ay çalışabilirsin ya sonra zaten izin vermiyor kanun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKıyamam ya sende kendimi gördüm aynı durum bende de var
00 Yorumla
1 yılEşin çok bencil biri sadece kendini düşünüyor sen hem hamile olacaksın hem çalışacaksın hem de ev işi yapacaksın çok acımasızca
10 Yorumlahamile kadın nasıl çalışsın? akıl var mantık var ablam. ev işlerini bile hamile kadının yapması doğru değil.
00 Yorumlasen haklısın, bakamayacaksa evlemeseydi çocuk yapmasaydi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılO nasıl adam öyle erkek adam karısını çalıştırmaz, içgüdüsel bir şeydir bu hele ki hamile bir kadını çalıştırmaz! Umarım ileride pişman olmazsın bu adamla evlendiğine.
10 Yorumla
1 yılMasraflar için haklı olsa da hamilesin ve miden bulanıyor bulanmasa hadi 1 2 ay çalışırsın
00 Yorumla
1 yılçalışmak zorunda değilsin abla hamileysen zaten hiç çalışmamalısın kocan sana bakmak zorunda
00 YorumlaCanım kocan rezil boşa bence Allahim böyle adamdan bir de çocuk
00 Yorumla
1 yılHamile eşim hayatta çalıştırmam
01 Yorumla
Soran1 yılOlması gereken de bu bencee
1 yılÇocuğu doguracaksan çalışma
00 YorumlaÇalışma boş ver bebek için tehlikeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu nedir yahu insan azcık merhametli olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır. Tam bir hödükmüş.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılEee aldığın eş onemli
00 YorumlaNeden evlendi bakamayacaksa
08 Yorumla
Soran1 yılYa ben eğer maddi açıdan zorlanacaksak çocuk isini erteleyelim sonra olur dedim kendisi çok istedi
Soran1 yılE öyle. sonuçta ben dedim ona
Soran1 yılYa hamile olmasam gider çalışırım yardımcı olurum ama şu an durumum farkli
Soran1 yılBenimde canım sıkıyor zaten artık bu durum
Hocam meslek neydi
05 Yorumla
Soran1 yılAmbulans hemsiresiyim ben
Soran1 yılMasa başı iş olsa gider çalışırdim belki ama cidden yaptığım meslek zor yani nasıl çalışayım bu durumda
Soran1 yılBen eşime çocuk olmadan önce bile söyledim maddi açıdan zorlanacaksak erteleyelim sonra olur felan dedim kendisi çok istedi. Şimdide söylüyorum ağırlaşmadan çalışırsın diyor ama cidden ilk aylar daha da zorlu. Mide bulantısı kusma koku hassasiyeti ve cok hareketli bi isim var. Yani Allah korusun bebegimi kaybetsem daha mı iyi olacak. Bunlari hep düşünmek lazım
1 yılAllah yatdımcınız olsun
00 Yorumla
1 yılSen haklısın
00 Yorumla
1 yılÇalışma.
00 Yorumla
1 yılSonra kadınlar niye evlenmiyor
00 Yorumla
1 yılEvliliğin nasıl
00 Yorumla
1 yılEvlenmeden önce bir kere daha düşünün
00 Yorumla
1 yılNe zaman
01 Yorumla
Soran1 yılŞu aralar soyluyor sürekli
Ne is yapican peki
02 Yorumla
Soran1 yılAmbulans hemsiresiyim ona devam etmemi istiyor
senin kocan canım mi
00 YorumlaO sekılde calısılmaz
00 YorumlaÇalışmalısın
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hamileyim, eşim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum, ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım