AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Evet zorunda neden evleneyim ki çocuk sahibi olmadıktan sonra kedi mi besliyorum.
Bence zorunda degil. Sonuçta bebegi taşıyan, doğuran doğunca besleyen kadın. Onun fikirleri daha önemli
Niye leylekler mi getiriyor o zaman böyle düşününce de böyle düşünen kadın bence bekar kalsın.
Hamilelik ve doğum sürecinin Hatta doğumdan sonraki sürecin bi kadın için ne kadar zor olduğunu bilmiyorsun sanırım.
Biliyorum da ne yapalım yani ona bakarsan evi geçindirmek erkek için zorunlu evlenirken çoğu masraf erkek tarafının o kadar da istemek hakkımız, çocuğum olmazsa ben öldükten sonra soy nasıl devam edecek? Bunca zaman boyunca doğum yapan anne olan torun sahibi olan kadınlar o zaman senden daha akıllı değil.
Evi gecindirmek artık erkek için zorunlu bisey değil. Çünkü şu an kadinlarda calisiyor.
Bu coğrafyada öyle.. evlenince hemen doğurman bekleniyor
Bu yüzden evlilik düşünmüyorum
Fıtrata, biyolojiye ve evlilik müessesesine aykırıdır.
Niye aykırı olsun ki bu dediklerine
Yaş kaç?
24
Küçükte değilsin şaşırdım.
Şimdi fıtrata ve biyolojiye ters çünkü bir kadının anne olma isteği çok güçlü bir dürtüdür yani bir erkeğin baba olma isteğinden falan çok daha kuvvetlidir. Bir kadının anne olmak istemiyorum lafı bu yüzden tuhaf..
Ama bir kadının ben anne olmak istemiyorum çünkü annelik zordur bu devirde lafını asla eleştirmem. Çünkü çocuk yetiştirmek çok zor bişeydir ve büyük bir sorumluluktur. Bu ayrı bişeydir. Yani anne olmak istememesini bazı sebeplere dayandırıyorsa bu normaldir. Ama direkt olarak asla istemiyorum diyorsa bu tuhaftır.
Evlilik kurumuna ters çünkü eğer çocuk düşünülmüyorsa evlenmenin herhangi bir mantığı yoktur. Sevgili veya dost olarak da bu iş yapılabilir illa evlenmeye gerek yok yani.
Sasirilacak bisey yok aslında. Çünkü annelik çok büyük bi sorumluluk ve ben bu kadar buyuk bi sorumluluk almak istemiyorum.
Bence evlilikte de illa çocuk yapılacak diye bisey yok. Evliliğin asıl amacı helal yoldan ilişki yaşamaktır. Sevgili ve dost olarak yaşandığında zina olmuş olur. Sonra çocuk yaparsın yapmazsın bu kadın ve erkeğe kalmış bisey. Ama bi tarsfin isteyip diğer tarafın istememesi de anlaşmazlıklara yol açıyor maaleseff
Tamam şimdi oldu. Diğer dediğinede madem zina hassasiyetin var katılıyorum. Bu durumda çocuk istemeyen bir adam bulmak kalıyor geriye.
Evliyim zaten ve eşimle su sıralar bebek konusu yüzünden tartışıyoruz:(
İşte bu işleri değiştirir. Evlenmeden önce ne konuşulmuştu bu konuda hatta daha doğrusu konuşulmuş muydu?
Ben çocuk istemediğimi açık bi şekilde belirtmiştim eşim de evlenince kararın değişir felan demisti. Ben kararım değişmez bunu bilerek evlenelim dedim eşimde kabul etti. Evliligimizin üzerinden 2 yıl geçti ve şu an çocuk istiyor. Ben evlenmeden önce bunu konuştuğumuzu ve istemediğimi belirttiğimi söyledim. Belki zaman geçtikçe istersin diye dusunmustum Ben de o anlık kabul ettim bunu felan dedi. Ben de kesin olarak istemiyorum deyince sinirlendi beni sevmiyorsun çocuğumu taşımak istemiyorsun bizden bi parça dünyaya getireceksin bundan güzel bisey mi var falan filan tartıştık yani. Bana sürekli bebek videoları felan atıp duruyor ve ne yapicam bilmiyorum 🤦♀️
Sen ozaman sonuna kadar haklısın bu konuda. Sen baştan söylemişsin uyarmışsın ben böyleyim işine gelirse demişsin oda kabul etmiş. Yapacak bişey yoktur.
Ayrıca akıllı bir kadınsın. Anne olsan bir ömür ona bağlı olacaksın büyük sorumluluk. Hele bebeklikleri ve çocuklukları. Ben görüyorum bazı anneleri yıllarca rahat bir şekilde uyku uyamıyorlar bile rahatça duşa bile gidemiyorlar çocuk uyanıksa vs
Ya mesela ben arada yeğenime bakıyorum bi kaç saat bakmama ragmen anneliğin bana göre olmadığını anlayabiliyorum. Hiç sabırlı değilim bu konuda ve bu yüzden doğacak çocuğa da sıkıntı bu. Ablamın çocuğu var doğru düzgünce ne uyuyabiliyor ne bir yere gidebiliyor sürekli o çocuğa göre hareket etmek zorunda. Ayrıca ben kaç senedir ki fitnessa gidiyorum sıkı bi vücudum var ve bozulsun istemiyorum ama vucududa geçtim ben özellikle böyle bi sorumluluğu almak istemediğim için yapmıyorum
Bana bir yaz bu konuyla alakalı bişey diyeceğim sonra yine sil mesajımı.
evlenmeden önce konuşursan bu konuları, burada sormana gerek kalmaz. öyle yap, önceden sor. uymuyosa evlenme
Asla katılmıyorum bencillik değil bu bir gün belki kendini hazır hissedersin belkide hiç hissetmezsin eşin hariç kimseyede açıklama yapmak gibi bir zorunluluğun yok
İki tarafta istemiyorsa doğurmak zorunda değil
Erkek istiyorsa ve evlenmeden önce kadın bunu söylemediyse doğurmak zorunda
Yanlış anlama evliliğin bi anlamı yok çocuk doğurmayacaksan herkes için dedim tabi özel sebepler olur çocuğun olmaz o ayrı bir şey demem
Sevdiğin insanla evlenmez misin çocuk mu tek amaç
Evlenirim ama çocuk önemli eşim istemiyorsa saygım ayrıca istememesinin altında hangi sebep yatıyor
Kimse illa doğurmak zorunda değil. Ve herkes anne baba olmasın zaten. Görüyoruz yetişen içi boş nesilleri
Bu kadar kötü bir zaman diliminde çocuk getirmek ahmaklıktır
Valla ben dogurmayi falan dusunmuyorum kimsede mecbur deyil
Ayyy yalnız olmadığıma sevindim
eğer gerçekten annelik yapamayacaksa doğurmaması daha iyi.
Bencede katılıyorum
Evli misin
Evet evliyim ve çocuk istemiyorum eşim su sıralar sürekli çocuk konusu açiyor istemediğimi bildiği halde ve cidden bi durum canımı sıkmaya başladı
bunu istemediğini evlenirken söylemişmiydin.
Söylemiştim tabiki de. Nişanlilik döneminde dedim ben çocuk istemem diye kendisi ilk başta kabul etmedi hatta konuşmadık bi süre ama sonra kendisi ben seni seviyorum evlenmek istiyorum felan dedi bende bunu ilerde bana sıkıntı yapmazsan olsun bu iş dedim evlendik şimdide sürekli çocuk konusu açıp duruyor
ozman bu konuşmaları hatırlat
Hatirlatiyorum evlenince ikna olursun diye düşündüm diyor öyle bisey mi var ya çocuk oyuncağı değil sonuçta bu
Değişik bir durum
sen yemek yiyince illa tuvalete gitmek zorundaysan o da öyle, çocuk istemeyen koca bulursan farklı
Verdiğin örnekle cocuk doğurmak ne alakaa
karı + koca = evlilik = çocuk yapmak
kısacası evlenirsen ve kocan çocuk istiyorsa yapmak zorundasın, eğer istemiyorsan çocuk istemeyen biriyle evlenmen gerek ya da ta ilişkinin başında evlenmeden bunları konuşmak.
Evleneceğin kişiyle önceden konuşmanız lazım yalnız başına alabileceğin bir karar değil o da okeyse neden olmasın
Zorunda degil tabi ama Hamile kalsan ne yapacaksın
Hamile kalmak istemiyorsam korunurum ve kalmam
Yaparsın evet doğrudur
Tabi önemli olan mutluluk, ama bu mutluluğunun meyvesini istemezmisin? Bence sen biraz korkuyorsun eskiden bende senin gibi düşünürdüm
degil tabi ki ama evleneceği kişiye bunu önceden belirtmeli. o kişi de bunu bile bile evleniyorsa kadını cocuk doğurmaya zorlayamaz
Bu konuyu evlenmeden önce her çift konuşması lazım.
Önceden adamla konuşup istemediğini belirtmesi lazım belki adamın hayali baba olmak?
Kadın istemiyorsa çocuk yapılmamalı. Kadın anne olmak zorunda değil
Çalışıyorsa işi varsa doğurmak zorunda değil.
İlk zamnlar değilde bana göre en geç 3. 4 sene sonra dogurmak ister
Doğurtmak istemeyen birini terih et ozmn yani çocuk istemeyen
Bence hemen çocuk olmasın 2-3 yıl geçsin
Bana kalırsa herkes anne baba olmamalı
Bebek şart sizin işiniz bu
İşiniz bu derken? İstersek dogururuz istemezsek dogurmayiz. Sonuçta karninda taşıyacak doğuracak doğduktan sonra besleyecek biziz öyle bi şartimiz ya da zorunlulugumuz yok.
Yapacaksın karısın sen
Çok istiyorsan git sen yap.
Sus kız büyü birwz
Ya bi git doğurmak istememenin buyuklukle küçüklükle ne alakası var. Kadınız diye illa doğuracak miyiz ne saçma düşünce yapısı bu
Anne olacaksın
Ben istemiyorum
Tamam lan olma
Doğurmayacaksa neden evlenmiş
Evlenince illa doğurmak mi gerekiyor?
Sağlıklı isen tabiki doğuracaksın
İstersem doğururum istemezsem doğurmam sonuçta o bebegi taşıyacak doğuracak doğduktan sonra besleyecek benim.
İyi bir adamsa seni boşar gider başkasını alır, kötü bir adamsa seni boşamadan başkasından yapar..
Aramizdaki sevgiyi aski hiçe sayip sırf çocuk doğurmadım diye bosaniyorsa bosansin zaten
Dediğim gbi iyi biriyse boşanır
O zaman ben de şöyle sorayım bi erkek evlenince çalışıp evine bakmak zorunda mı
Artik zorunda değil çünkü kadınlarda çalışıyor, para kazanıyor
Sahsen ben çalışan bi kadınım ve illa da eşim eve ve bana baksın demem. Buna ihtiyacım yok çünkü. Çalışıp evine bakmak ona bu kadar ağır geliyorsa o Ev işleri yapsın ben eve bakarim
Evet yasal olrak çocuk yapmak zorunda
Yasal olarak böyle bi zorunluluğu yok.
Var araştır çocuk yapmak zorunda sebepsiz yere çocuk istemek boşanma sebebi
Oyle bisey yok. Sonuçta taşıyan doğuran doğduktan sonra besleyen kadın. Yani kadının fikri daha önemli
Kanunlar öyle demiyor avukat varsasor
engel yoksa öyle
Engel olmasa bile mecburi değil sonucta
erkeğine diyeceksin o zaman o da çocuk istiyorsa taşıyıcı anne mi bulur başkasından mı yapar ya da evlat mı edinir belki de hiç kabul etmez.
anne olduğun zaman hatırla bu yazdıklarını
Eee peki niye evleniyorlar kadınlar o halde?
Sırf çocuk için evlenilmez ama içinde çocukta olur bu ailenin tercihine kalmış👍🏻
Soru o değil ama
Senin soruna cevap verdim ben kadınlar niye evleniyor o zaman demişsin ona karşılık👍🏻👍🏻👍🏻
Sorulan soruya niye cevap değil 😅
yine*
Arkadaşım oda bana kalmış ama ister veririm ister vermem benim canım sana cevap vermek istedi hala soru o değil diyorsun bildirim gelmiyor mu bu kişi size cevap verdi gib çok garip
Kadınlar doğum yapmak zorunda değiller ise evlenme amaçları nedir?
İs zaten helali ile evlenip bu sınırlarda istediği kadar seks yapıp çocuk yapmaktır
Önemli unsur ise şu, kadın verimlilik zamanı bitince kafasına dank etmesi durumunda iş maddi olarak aileyi zarara uğratir
35 yaş altı bu yüzden önemli
50 60 yaşına kadar mı beklenilecek
Kendi özgürlükleri olabilir
Sonradan arzulamaları kesindir ama
Yav erkekler niye evlenir diye sorsak cinsellik denir niye böyle bi takıntı var sizde herkesin kendi kararı yeterli bu kadar hadi hayırlı geceler
Tamam
Bunu evlenmeden önce eşi ile görüşmeli
Hayır. Toplum baskısı bunlar
Bu dünyaya çocuk getirmek asıl bencillik
doğurmayacaksam niye evleniyorum.
🤝🤝
Doğurmak zorunda değilsiniz
Evlenmenin amacı aile kurmaktır.
Bunu kocanla konuş bence
Yok doğurmak zorunda değil ki
Bellli bir yaştan sonra anne olmak istersin
Ben dogurmicam doguramicam da zaten
Hayır tabiki erkekte doşuranilir
Asla böyle bir mecburiyet yok
3 5 tane doğursun ne olacak😀
Demesi kolay
Doğumu bilem ama seks yapması lazım düzenli
Kendisi gibi çocuk istemeyen birini bulsun.
Aman sen dogurma eksik kal valla
Sadece zenginler çocuk yapmalı bence.
Zengin olmakda yetmiyor ruh sağlığı iyi olmalı
Zenginsen yapsan iyibolur
Zorunda değil bende çocuk doğurmayı düşünmüyorum
Koca da istemiyorsa normal:)
kadınlar doğurmak için evlenir çok lazımmış gibi
Ben evlensem hemen doğurtmam
Bebek sevmeyen kadın olacağını pek tahmin etmem.
Ona gore istemiyirum dersin baştan
Hayır evlenmek zorunda da değil zaten
Bakamayacaksa yapmasin.
İstemiyorsan doğurma hamile kalma sende
Zaten öyle
Yani isterim ben ama hemen istemeyebilir
Toplum baskisi işte
Ya esinde sorun varsa