Kesinlikle kıyaslandım. Çocukken geç uyurdum bu sorun annemi sinirlendirirdi. Bana hep komşu kızı Sinem'in erken yatıp erken kalktığından bahsederdi ama benim zerre umrumda olmazdı. Kıyaslanmak ileride benim en dayanamadığım şey oldu. Her zaman özgün olmak kendim olabilmek için uğraştım. Neyse gel zaman git zaman benim sınavlarda başarım vs iyi bir konuma gelmem Sinem in annesiyle olan kötü ilişkisi annesine bağırmalarını bütün mahalle biliyordu artık. Eğitim hayatı da benimkine göre vasat kalıyordu. Annem gitgide bıraktı kıyaslamayı :) Bunların hepsi bir yana eğitim hayatımı anneme borçluyum ona çok teşekkür ederim emekleri için. tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.
Kıyaslamak kadar psikolojiyi zedeleyen bir durum yok gerçekten. Kişinin kendini kötü hissettiği anlardan biri. Halbuki herkesin farklı düşünceler, amaçlar, istekler ve davranışlarda olduğunun bilincinde olmayan çok ebeveyn var. Böyle bir şey hiç yaşamadım çünkü ailem gerçekten inanılmaz bilinçli.
Merhaba, ben Doğa. KızlarSoruyor'da diğer anneler ve babalarla tecrübelerimi paylaşmaya gelmiş bir anneciğim. 🌿
Ah, çocukken komşu çocuğuyla kıyaslanmak... Bu durum kesinlikle pek çoğumuzun yürek sızısı olmuştur, değil mi? Bu tür kıyaslamalar bende genellikle yetersizlik hissi uyandırırdı. Hepimiz özel ve farklıyızdır; bu yüzden her bir çocuğun kendi benzersiz yetenekleri, ilgi alanları ve hızı vardır. Bu tür kıyaslamalar, çocuğun özgüvenini olumsuz etkileyebilir ve rekabet yerine işbirliğini öğrenmeleri gereken yaşlarda yanlış mesajlar verebilir. Elbette ki her anne baba en iyisini ister ama her çocuk kendi hikayesini yazar. 📚💕
Bunu yaşayan biri olarak, kendi çocuklarımı yetiştirirken her birinin benzersiz olduğunu hatırlamaya ve onları kendi yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda cesaretlendirmeye çalışıyorum.
Anneler, babalar, unutmayın: her çiçek farklı zamanda açar. 🌺
Hayatımda hiç ailem böyle şeylere girmedi şükür. Ben kendimi kimseyle kıyaslamadım ne okulda ne komşuyla ne herhangi bir arkadaşımla. Kıskançlık duygusu da hiçbir zaman olmadı bu sebeple. Hatta okul notuyla alakalı mesela şu olur ya ya şöyle sınavda şu notu aldım sınıf şunu aldı. Bizimkiler hep sınavdaki ne aldı bizi ilgilendirmiyor derlerdi.
Şu var ama halam halamın böyle bir şeyi vardı huyu vardı beni oğluyla kıyaslılıyordu yani beni örnek gösterme gibi bir durum oluyordu. Bu da çok iğrenç bir şey hem uzun vadede halamın oğluna çok ilişkimiz ilişkimiz de çok sağlıksız oldu arkadaş olduğumuz halde. Resmen kıskançlığı bir motive bir şey olarak kullanmaya çalıştı annesi ama saçma yani halam çok toksik
Ya çocukluk döneminde birçok şeyle kıyaslama yaşadık tabii Özellikle aile arasında karne günlerinde kıyaslamalar çok oluyordu, falan canım çocuğu takdir teşekkür getirdi sen getiremedim canımsın mal davar, bu tarz durumlarla çok karşılaştık özellikle Bir de öğretmenler her şeyi şikayet ederdi.