Gerçekten çocuk büyütüp, topluma birey yetiştirebileceğine inanıyorsanız genç olmak çok güzel. Benim 24 yaşındayım. 1 yaşında bebeğim var. Ama gerçekten sorumluluk gerektiren bir şey. Öyle çocuk yapmak için yapılmaz yani sırf çocuğum var demek için yapılmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet😇
En İyi Cevaplar
+1 yılSanmıyorum. Bu, hayattan neler beklediğine göre değişir.
Ben şahsen 23-24 yaşlarımda baba olsaydım, şu son 1.5 - 2 yıldır yaptığım yurt dışı seyahatlerimi yapamazdım. Orayı burayı görüp keşfetmek vs… bunlar olmazdı. Kendime yatırım yapamazdım şimdiki gibi.
Yani büyük engel. Evliliğin kendisi sadece bir engelken, bir de çocuk yapmak double engel. Belli bir hayat tatmini ve seviyesine gelene kadar devam. 😅 30 da durulurum ben.31 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler. :)
Psikolojik olarak "Evet ben anne/baba olurum" dediğin yaş senin için en ideal yaş oluyor.
Gençlikte genelde aklımız bir karış havada olur, böyle de pek verimli olamayabiliriz ve dışarıdan daha cahil küçük ne de olsa gözüyle görülebiliriz ama en güzeli bizde çocuğumuzla beraber büyüyebiliriz.
Erken yaşta anne oldum, iyi de bir anne olduğumu düşünüyorum. Daha ilerleyen yaşlarımda kesinlikle bebek bakamazmışım gibi geliyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Beraber büyüyorsunuz en güzel yanı da bu❤️
- +1 yıl
😇🙏❤️
Genç yaşta anne babalar sorumluluk sahibi değil ve dünyadan bir haber ise avantaj falan değil. Tam tersine dehşet korkunç bir durum. Yeni jenerasyon öyle mesela, 20 yaşında anne 23 yaşında baba olsan ne olur aklın 5 karış havadayken? Asıl olay vücudun genç olmasında değil zihnin olgun olmasında biter.
81 Yorumla- +1 yıl
Doğru
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Ben Doğa, anne ve babalara tecrübelerimle yardımcı olmak için buradayım. 😊 Genç yaşta anne veya baba olmanın avantajlarından biri enerji seviyenin yüksek olması. Bu, çocuklarla daha rahat vakit geçirmene ve onlarla aktiviteler yapabilmeni sağlar. Ayrıca genç ebeveynler arasında genç yaşta bağ kurmanın kolay olduğunu ve bu durumun uzun vadede güçlü aile bağlarına katkıda bulunduğunu görebiliriz. Ancak her şeyin bir yönü gibi, genç ebeveyn olmak da bazı zorluklarla beraber gelir. Örneğin, finansal ve sosyal sorumluluklar daha zorlayıcı olabilir. Unutma, herkesin deneyimi farklıdır ve en önemlisi senin ve çocuğunun mutluluğu. 🍼 "Bir çocuğa ayakkabı bağlamayı öğretmek, pek çok şeyden daha sabır isteyen bir iştir. 😅"
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
96Cevap
+1 yıl23/24 yasimla erken anne olmayi cok isterdim Şu an bir cocuk dünyaya getirmenin ne kadar sorumluluk gerektigini daha iyi anliyorum.
Anne baba olmadan önce bazi sorulari sormamiz gerekiyor kendimize bana göre.
Benim piskolojim anne veya baba olmaya uygun mu?
Bi cocuk dünyaya getirsem ondan sürekli benim sorumlarimi tasimasini beklicekmiyim?
Dogurup anne baba görevini yerine getirip yüzüne carpacakmiyim?
yetiştirme tarzimla hayatini etkileyip yoluna taslar koyup hayatini zorlastirip abartma sagliklisin yemegin var gibi sözler söyler miyim?
Bi cocuk dünyaya gelip gelmeyecegini secemiyor buna siz karar veriyorsunuz32 Yorumla- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
O kadar haklısınız ki bu yazdıklarınızın bir kısmını kendi ebeveynimde yaşıyorum onu görmüşler ama bazen beni bu durum hatta çoğu zaman hayatımı zora sokuyor Allah'tan ya emanetini almasını ( ben) ya da daha refah içerisinde bir hayat vermesini istiyorum 🤲😭🤔
Ben zannetmiyorum
Tamam fiziksel olarak gerçektwn avantajlı, sonuç olarak daha enerjiksin, çağa ayak uydurabiliyorsun, çocuğunla arkadaş gibi olup empati yapabiliyorsun ama
Kendini daha bulamamışken evlenmek hele de çocuk sahibi olmak büyük bir hata ve çok mantıksız, hayatında yaşamak istediğin şeyler olabilir bublar asla içinde kalmamalı, geleceğini belki daha kuramamışsın, çocuğu kaldıracak psikolojide olmak lazım ve çocuğuna anne baba olmalı insan arkadaş değil o yüzden hazır olmadan yapılmamalı çok genç yaşta da hazırım dediğimiz durumlar gerçekten hazır olduğumuz şey değildir bence tamamen hormonel bir şey
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet bazı yönlerden avantaj olabilir genç yaşta çocuğunu büyütmüş olursun çocuğunla yaş farkı az olur bunun gibi avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır gençliğini yaşayamazsın gezemezsin büyük bir sorumluluk almış oluyorsun üniversite okumak ehliyet almak gibi önceliklerini ertelemek zorundasın arkadaşım 17 yaşında evlendi 18 yaşında ilk 21 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu şu an 34 yaşında çocuklar 16 ve 13 yaşındalar evet genç yaşında çocuklarını büyütüyor daha rahat olabilir ama arkadaşım keşke üniversite mezunu olup sonra evlenseydim dedi
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılSanmam.
45 yaşındayım. Şöyle 38-40 civarı bi bebeğim olsaydı şimdi koşturup oynardı evin içinde. Benimkiler dana oldu. Kucak bebesi değiller artık. Canım çekiyor minnak bi bebe... Ama çok taze bakamam. Şöyle anaokulu çağında olsaydı iyi giderdi
33 Yorumla- +1 yıl
Yaparsın daha
- +1 yıl
Bir yanım istiyor. Bir yanım anca ikisini hakedersin tüm düzenin bozulur diyor 😊
Torun severim ben de 😄 - +1 yıl
Kız daha çok yaşlı sayılmazsın bence bıcır bıcır valla yaparsınn 😂😅
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeverek evlendiğini saniyordum 17 yaşımda anne oldum eşimde 22 ydi daha ise baslammsti neyse çok şükür iş oldu dedik bebeğim 6 aylıktı eşimin ailesiyle yaşadığım problemler, kavgalar, boşanma aşamasında gelmelerimz mi dersin, aldatma ne ararsan oldu ama çocuk için kalmak zorunda kaldım şimdi ki aklım ilsaydi ve bu yaşım asla yapmazdım ha iyi yani şu genç annne oluyorsun başka iyi yani yok
11 Yorumla- +1 yıl
Üzücü allah sabır versin
Yani benim annem babam 15 yaşında evlenmiş çok erken olmus şu an 34 yasindalar aramızda çok yaş farkı olmadığı için çok iyi anlasiiyoruz bence en avantajlı yanı bu ebeveyn çocuk ilişkisi genç aileler de daha sağlam oluyor
21 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş gibi ne güzel
Bu olaya çok yönlü bakabiliriz, sabrımızın biraz az olması ancak fiziksel olarak dayanma gücümüzün fazla olmasına bağlı. İleriki yaşlarda gücümüzün yetmediği zamanlarda çocuk büyütmekle uğraşmak yerine genç yaşta anne baba olmak her zaman avantajdır. Hem gençliğini çocuğunla beraber doya doya yaşarsın hem de bunu hayatının en güzel zamanlarında deneyimlemiş olursun.
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 520 cevap paylaştı. Bence ne genç ne de fazla ileri yaşlarda anne/baba olmak avantaj değildir, bu sorumluluğu gerçekten hazır olmadan üstlenmek bebek için kalıcı sorunlara yol açabilir. Fazla ileri yaşlarda anne/baba olmak ise, bebeğe gösterilmesi gereken ilgi ve alakayı eksik bırakabilir.
20 Yorumla
+1 yılben kendi görüşüme göre söylemek istiyorum bence 30 ve 35 arası daha uygun. Çünkü belli olgunluk seviyesine geliyorsun. Hayatta pek çok şeyi yaşamış oluyorsun gezmek , kendini gerçekleştirmek anlamında. Bunlar ebeveyn olmaya daha hazırlıyor. Erken yaşta anne olunca hayatını ona adıyorsun ve böylelikle erken yaşta kendini daha yorgun hissediyorsun bence.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBiyolojik olarak avantaj, sperm, yumurtalık daha genç, dinamik. Psikososyal vs olarak da genelde avantaj özellikle kendi annen, baban ve eşinin anne, babası sağsa zaten anne ve kaynanalar bakıyor çoğunun bebeğine. Aklı 5 karış havada olanlardan da çok gördüm sıkıntı olmuyor ki, o aklı 5 karış havadalık durumu yıllarca geçmeyen de çok, onun geçmesini beklersen çocuk hiç yapmamak gerek.
10 Yorumla
+1 yılÇocuğunla büyümek tanımı bana doğru gelmiyor. Büyümüş, kendini yetiştirmiş kişiler anne baba olmalı. Çocuğuyla büyüyen, hayatında çoğu hayali gerçekleşmemiş kişiler ileride kendi yapamadıklarını çocuklarına yaptırmaya çalışıyor bence. Mesela ben 25 imdeyim ve hayatta çoğu istediğim şeyi yaptım. Keşkem kalmadı. İyi ki erken evlenmedim diyorum kendi adıma ☺️
10 YorumlaGenç yaşta anne/baba olmanın avantajları ve dezavantajları bulunabilir. Avantajlar arasında, daha fazla enerjiye, esnekliğe ve çocuklarınıza uzun süre fiziksel ve duygusal olarak eşlik edebilme yeteneğine sahip olabilirsiniz. Ancak, olgunluk eksikliği, maddi sıkıntılar ve kariyer hedeflerini ertelemek gibi zorluklar da yaşanabilir. Her durum farklıdır ve herkesin yaşam koşulları ve tercihleri farklı olduğundan, herkes için aynı şekilde avantajlı veya dezavantajlı olmayabilir.
10 YorumlaEvet 11 yaşında kızım var Şu an ve gencecik bi anneyim🤗hem cinslerimden bile iltifat alıyorum daha ne olsun
36 Yorumla- +1 yıl
Maşallah
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Allah bağışlasın annem
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesinlikle gençken çocuk sahibi olunmalı 29 yaşınsayım ne çocuk doğuracak enerjim ne de bakacak tahammülüm var. 20 24 arası aşırı enerjiktim koca bir dünyayı devirecek enerjim ve mentalim vardı dur durak bilmezdim şuanki halimle uçurum var. en geç 24e kadar çocuk sahibi olunmalı sonrası her açıdan zor ve güç. Ben çocuk sahibi olacağımı ve bakabileceğimi sanmıyorum artık.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Akilaaah 22 24 arası oldu oldu sonrası geç kalmıştır geçmiş olsun.
Yani bir nevi öyle çünkü arkadaş gibi oluyorsun ama bana göre belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra olması daha doğru çünkü herkes bunu kaldırabilecek düzeyde değil
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılBana göre avantaj ilerleyen yaşlarda çocuk bakımı ve büyütmesi çok daha çekilmez hâl alabilir ve kuşak sorunu daha da derinleşir
22 Yorumla- +1 yıl
Başarlarının devamını dilerim sayın GURU hanım🥰🥰
- +1 yıl
Abimm🥳❤️
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında evet.. o cahillikle büyüklerin desteğiyle falan o çocuk büyüyor. sonra zor oluyo sessizliğe ve istediğini yapabilme olanağı azaldığı için çocuk zor geliyo. hemde çocukla arandaki yaş farkı çok iyi oluyo erken anne baba olunca.. mesela ben ilk cocugumu dogursaydim 17 yaşında olacakti.. bakamam diye dogurmadim şimdi bir oğlum bı kızım var oğlan 14 kız 8 yaşında ben 34
10 Yorumla
+1 yılBoşanıp Çocuğu anangile atıp hayatını yaşayacaksan evet. Aksi taktirde hayır
211 Yorumla- +1 yıl
Yok öyle anneye sorumluluğu yıkmak. Yaparken iyiydi bi zahmet bakmasınıda bilsin
- +1 yıl
Tatlım aklın varsa hayatını kandınlığını doya doya yaşamadan, adam gibi kariyer falan yapmadan. Kısacası 30lardan önce evlenme sakın.
- +1 yıl
Tatlım derken uslubuna dikkat et!
Sorunun benimle ilgisi yok sormak istedim sadece - +1 yıl
Döveceksen söyle de yavaştan uzayalım.
- +1 yıl
🤣
- +1 yıl
Hatun psiko çıktı hem dövüyor hem gülüyor
- +1 yıl
Niye döveyim. d
Tanımadigin birine o tarz hitaplar hoş degil - +1 yıl
Ama hani sıcak kanlı olmak, samimi olmak, candan olmak, dobra olmak iyiydi?
Hepsi koca bir yalan mıydı yani? Kandırıldık, aldatıldık mı yani? :( - +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Üzdün be 😢
- +1 yıl
Tuzak bu tuzak. Dayak atmak için güncelleme yapıyor millet haberiniz olsun.
+1 yılİnsanın belirli bir yaşa geldiğinde çocuk sahibi olması daha uygundur. Çok geç değil, çok erkende değil. Orta olacak. Çok erken çocuk sahibi olursan sorumluluk falan zor olacak. Ama geç yaşta olmaz. 24/25 ideal bence.
10 Yorumla
+1 yıl20 yaşında anne oldum, dezavantajı hayatımın en güzel yaşları çocuk bakmakla geçti, fakat şu an boyum kadar çocuklarım var ve hâlâ gencim✌️ hızlarına, isteklerine, düşüncelerine ve enerjilerine yetişebiliyorum bu da avantajı sanırım 😊
10 YorumlaEvet dünyanın en güzel şeyi her açıdan avantajlı onunla büyümek ( yaş ilerledikçe çocuksu ruh ve enerji kayboluyor bence ) ileride annesi gibi değilde ablası gibi görünmek falan her açıdan güzel bir şey
10 Yorumla
+1 yılGenç yaşta anne olmak pek iyi değil. En az bir 25e kadar gençliğini yaşamak gerek. Sonuçta bu dünyaya kendin olmak için geldin. Kendini bulmadan anne baba olmak pek işe yaramaz...
20 YorumlaGenç yaşta ebeveyn olunca bireysel hayatın bitiyor. O yüzden doğru bulmuyorum, insan içinden geldiği gibi doya doya yaşamayacaksa ne anlamı var.
20 YorumlaBence avantajdır çocuğunla arkadaş gibi olabilir ve güçlü bir şekilde ona destek olabilirsin çocuğuna dede değil önce baba lazım geç evlenirsen babayla değil dedeyle tanışır
10 Yorumla
+1 yılEvet avantaj 2oglum var 7 ve 4 yaşlarında yaşım 25 ve çok güzel baze kendi isimleriyle yardımcı oluyirlar bna arkadaşım gibiler iyki genç yaşta evlenip doğurdum pişman dgilim
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 307 cevap paylaştı. Bence avantajdır onunla beraber büyürsün heyecanın diri olur daha yaşam dolu olursun cocukla aranda cok yaş farklı olmaz. Yaş ilerledikçe sorumluluk olarak görüp heyacan azalabiliyor
10 Yorumla
+1 yılHayata bir kez geliyoruz onun da tadını çıkarmalıyız ve bence hayattaki amacımızı gerçekleştirmeden çocuk yapılmaması lazım yoksa sonra kendi hedeflerini çocuğa yaptırmaya kalkışıyorlar.
10 YorumlaSabır ve enerji olarak genç anne olmak avantaj olabilir. Ama farkındalık noktasında ve bilinç anlamında yaş almış anne iyi bence. Daha olgun bakıyorsun hayata..
10 Yorumla
+1 yılMaddi olarak iyiysen 1-0 onde baslamissin zaten hayata ama maddiyat yonunden skinti cekiyorsan tek cuzdan ile cok zor
30 Yorumla
+1 yılKesinlikle büyük avantaj bence. Çünkü cocugunla beraber büyüyorsun. Benim çocuğum da olsun isterdim açıkçası ama tabii nasip bu konular.
20 Yorumla
+1 yılElbette avantajlıdır neden avantajlı olmasın ki yani insan çocuğuyla her şeyi yapabilir güzel bir de evliliği varsa gayet avantajlıdır.
20 Yorumla
+1 yılAkıl sağlığı yerinde sorumluluk sahibi biriyse evet aksi kimse ana baba olmasın
31 Yorumla- +1 yıl
Azerbaycanlı mısın
Genç ve dinç iken doğum yapmak sağlıklı olabilir bir kadın olarak. Lakin bir çocuk büyütüp bakmak için pek iyi bir şey gibi görünmüyor.
10 Yorumla
+1 yılAvantaj olan bu ruh haline hazır olmak.
Kişi daha kendini yetiştirememişken, yetişkin gibi davranamaz..
10 Yorumla
+1 yılAvantajı da var dezavantajı da ama en sonunda genç yaşta genç bir evlat yetiştirmiş oluyorsun sana arkadaş oluyor sonu güzel kısaca
10 Yorumla
+1 yılBence yararlıdır. Erken yaşta torun sahibi olunur, ömrü uzun olur bence. Birlikte büyünür. Ama gençliği yaşayamama gibi eksileri olur.
10 Yorumla
+1 yılDeğildir. Genç yaşta anne/baba olmak insanı hayatın gerisinde bırakır. Çünkü anne/baba olmak çok fazla sorumluluk gerektirir.
10 YorumlaOtotrite konusunda sıkıntı yaşanabilir onun dışında çok enerjik bir aile avantajlıdır erkenden torun seversin falan
10 Yorumla50 yaşındaki bir adamın hayat hikayesinde şöyle yazıyor... çocuk sahibi olmak korkunç bir şeydir ama çocuk sahibi olmak muhteşem bir şeydir.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 566 cevap paylaştı.
u +1 yılDezavantajdır. Bir kere olgunluk seviyesine gelmeden evcilik oyunu oynar gibi anne baba olmuşlardır.
10 Yorumla
+1 yılHayir degildir. Genclik bi daha geri gelmiycek en guzel zamanlarini cocuk bakarak veya aile gecindirmekle gecirmenin nesi avantaj olabilir ki
10 YorumlaPara pula bakar her şey. Paran varsa 10 tane çocuk yap. Ama paran yoksa gerçekten 1 tane çocuk bile izdirap oluyor.
10 Yorumla
+1 yılavantajlı tabii genç yaştasın çocuğunla yakın yaşın arkadaş gibi olursun buda çocuğuna çok iyi yönde etkisi olur onu daha iyi anlarsın 🥰
10 YorumlaYaşla alakalı olduğunu sanmıyorum. Çocuk bakmayı bilmeyen , sorumluluk sahibi olamayanlar çocuk sahibi olmasınlar.
10 Yorumla
+1 yılEvet avantaj onunla büyüyorsun sonra bir bakıyorsun boyunu geçmiş gören herkes kardeşin sanıyor çok güzel bir duygu
10 Yorumla
+1 yılAnne baba olmanın bir avantajı yok. Hiç bir yaşta hemde. Hele bu devirde delilik başka bir şey değil.
20 Yorumla
+1 yılBenim 34 yaşında arkadaşımın 21 yaşında kızı var +5 çocuk daha mutlu 😒
24 Yorumla- +1 yıl
12 yaşında mi evlenmiş 😮
- +1 yıl
13
- +1 yıl
Neden öyle erken
- +1 yıl
Bizim oralarda öyle haylada var Şikayet falan olmadıkça.. beraber büyüsünler falan fistan işleri
Kesinlikle avantajdır
Bence insanların yaşı çok fazla ilerlemeden evlenip çocuk sahibi olmalı20 Yorumla
+1 yılAvantaj bir yanı yok.
Erken yaşta sorumluluk sahibi olun
20 YorumlaHayır ne biliyorki çocuğa ne aktaracak ikisi beraber büyüyorlar
20 Yorumla
+1 yılAnne baba olmak özel bir duygudur avantajlı olunacak bir durum değil.
20 YorumlaAvantaj bence çocuğun genç iken ona yetişe bilirsin.
20 YorumlaBireyler sorumluluk sahibi insanlar değilse avantaj değildir.
20 Yorumla
u +1 yılDeğildir genç yaşta kendileri çocuk olur daha
20 Yorumla
+1 yılHayatı yaşamasam çocuk sahibi olmak bence aldatmaların önünü açar
10 Yorumla
+1 yılHayattan hevesini aldıysan avantaj almdıysan hayatının hatası.
10 Yorumla
+1 yılDeğildir. Erken yaşta çokça sorumluluk gerektirir her şey zamanında güzel
10 Yorumla
+1 yılGenç yaşta sahip olunan birçok şey dezavantaj sağlar
10 Yorumla
+1 yılher şey zamanında güzeldir
bence avantajı vardır10 Yorumla
+1 yılBu bireyin sorumluluk alıp alamayacağına göre değişebilir.
10 Yorumla- Devamını Gör (135)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat