Evet, avantajlıdır, çünkü...
Hayır, avantajlı değildir, çünkü...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Avantajı secsem de avantaj ve dezavantajları vardır her şeyde olduğu gibi 😌
Yine de erken evlenmek isterdim bana göre gec bile kaldım ama çıkmıyor işte ne yapayım😅
Avantajları: senin de bahsettigin gibi çocuğunla daha çok arkadas gibi olursun ve arada fazla -ne deniyordu ona 😂 neyse bir şey olmadığı için dilinden anlarsın😊
Aslında bir çok avantajı var.
Rahatlikla dertlesebilir ve daha sabırlı olursun. Bir süre sonra heyecan azalıyor kafa kaldirmiyor bir şeyleri 😅
Allah bilir tabiki yalnız; torunlarınla bile vakit gecirebilme sansin olur
Annem erken evlenmiş ne kadar zorluk cekerse ceksin hep bu durumdan memnun oldugunu soyler ki annem oldukca fazla sey yaşamış. Bazen şaşırdığından falanbile bahseder 😅 kardes sanarlar bizi. Öyle olmak da ayrı ilginç olurdu gerci
Heves de dah fazla oluyor. 15 yaşlarımda iken daha rahat isterdim; bir sürü oğlum olacak ordu kuracağım falan derdim 😂😂
Kızlar hep kötü şeyler yasardi bana göre. Fakat şu an kızım olsun isterim. Degisiyor işte insan. Bence vakit çok geçmeden, kisiler yeterli ise -bazilari büyüyemiyor kac yasina gelseler de- gec kalmasınlar
Bence çok da değildir. Çünkü insan öncelikle yaşamak istediği her şeyi yaşamalıdır. Çocuk büyük sorumluluk gerektirdiği için çocuktan ebeveyinlerin kendine vakit ayırması azalır.
O yüzden önce ebeveyinlerin yapmak istedikleri şeyleri yapmaları gerek gezmek vs. gibi..
Anne olmak için sadece reşit değil, her sorumluluğu almak gerekiyor.
Babaların da var, ama en çok annenin yorulduğunu düşünüyorum ve en sadık, en sevecen, çocuğunu seven, evladını koruyan hep Annedir.
Çünkü baba dan çok Anneler yetiştiriyor, ona bakıyor ve hep o ilgileniyor.
Belki kişiden kişiye değişiyor olabilir asla ayrımcılık yapmıyorum, ama Annelik en zoru.
Annemin anlattıklarıyla bunu söylüyorum.
Genç yaşta tek avantajı, genç Anne ve Baba
Çocuğu büyürse Annesi genç, babası genç kalır.
Babanın genç yaşından dolayı iş kolay.
Benim görüşümdür ve doğru olan da budur.
çocuk büyütmek zordur. özellikle doğduktan okula başlayana kadar geçen evre, müthiş bir enerji gerektirir. dayanıklı olmayı gerektirir. belli bir yaştan itibaren daha zor olur tahminimce. gençken daha kolaydır. fakat çok da toy olmamak lazım tabi. ayrıca söylendiğine göre anne babanın genç olması çocuk sağlığı açısından ve çocuğun kişisel gelişimi açısından da önemli. kuşak çatışmasını minimuma indirir
Cevap
29Cevap
Genç yaşta anne baba olmanın artı yanları da var, eksi yanları da.
+ Çocuğunla aranızda kuşak farkı olmayacak. Bu sayede birbirinizi daha rahat anlayabileceksiniz
+ Dışarı çıkıp gezmek istediğinde daha enerjik olacaksınız. Hatta beraber eğlendiğiniz zamanlar çoğunlukta olacak bile diyebiliriz.
+ Sizi yaşı yakın olduğu için kendine daha rahat hissedecek. Yani sadece anne si değil, aynı zamanda dostu da olacaksınız. Bu sayede normalde anlatamayacağı şeyleri de sizinle paylaşabilecek.
+ Diğer arkadaşlarından daha genç bir anne, babası olduğu için daha öz güvenli olacak (bazı yaş gruplarında olan bir durum)
+ Sormak istediği şeyleri de rahatça sorabilir, anlayacağınızı düşündüğü için. Yaş farkı çok olduğunda çocuklar ebeveynlere bazı şeyleri sormaktan çekiniyorlar çünkü.
- Kendinizi genç yaşta yeterince geliştirip, yetiştirmediyseniz size soracağı pek çok soruda cevabınız, bilmiyorum olacak.
- Bilmediğiniz ebeveynlik sırları olabilir, bu yüzden de bazı hataları daha çok yapabilirsiniz.
- Yeterli donanıma ve bilgiye sahip değilseniz kendinizi kötü hissedebilirsiniz.
Bu yüzden avantajlı bir durum da olabilir, dezavantajlı da. Ama bence eksilerinden çok artıları var ๑
benim için çocuk umuttur hepimizin hayatında türlü sorunlar problemler oluyor bazılarımız üstesinden gelemezken bazılarımızda çevresinden destek alıp çözer. genç yaşta ebeveyn olursa bi insan hayatı daha önce öğrenir ve problemlerle karşılaştığında evinde çocuğun gördüğünü tüm sıkıntıları uçar gider. bu yönden avantajlı ama üniversitede okuyorsa arkadaşlarıyla buluşmalara ya da şehirdışı seyehatlere gidemez eşi ve çocuğu olduğu için. ama bu demek değildir ki evine hapsolsun onun yerine tatillerinde ailesiyle beraber gezebilir ya da onlara vakit ayırabilir. kısaca avantajlı bi durum çocuğu da daha iyi tanımak açısından
Kişisel gelişimini tamamlamamış bir bireyden çocuğuna faydalı anne baba olması biraz zor
Bilinçli anne baba olamazlar
Üniversite yi bitiren bir anne baba çocuğuna nasıl eğiteceğini bilir dersleri olsun ya da çocuğunun gelişmi olsun daha bilinçli olur
ideal evlilik yaşı bence 26 27 yaş aralığı
Enerjin yerinde olur ve onlalar istediğin gibi koşup oynayabilirsin. Zeka olaraktan daha iyisindir derslerine yardım edebilirsin. Yani çocuğunla çok daha fazla ilgilenebilirsin..
Şu an anne olmayı çok isterdim. 3 yıldır da öyle. Bu olgunluğa sahibim. Onunla büyüyüp en güzel yillarimi onunla geçirmek acısıyla tatlısıyla yanında olmak tatlı yorgunluklarımın sebebi o olsun isterdim.
Psikoljik olarak çocuğuna yakın yaşta olmak iyidir. Çocuk 20 yaşına geldiğinde sen 50 yaşında çökmüş isen bu iyi değildir.
Hem genç yaşta anne baba olmak çocuk la daha çok vakit geçirmeyi eğlenmeyi sağlar
Bence avantajlıdır. Çünkü daha enerjiksin, daha hoşgörülüsün. Bence çocuğa en iyi bakılabilecek zamanlar. Yaş geçtikçe insanda sabır, tahammül kalmıyor.
Annem ve babam 20 li yaslarinda evlendiler. Neyi nasil yapmamam gerektigini hep onlarin hatarindan ogrendim. Ama bu bilgilerin bedeli gercek bir aile ortaminda buyumemek oldu. Genc yasta evliligin neredeyse hicbir avantaji olamayacagini dusunuyorum. Enazindan benim perspektifimde yasananlar bana bunu ogretti.
Bence o kadar da avantajli degildir. 20'li yaslarda hayat baskisini herkes kaldiramaz. Mesela isten kolay kolay istifa edemez. Colugun cocugun var, nereye istifa ediyorsun?
Lisedeyken 18'imde evleneyim derdim.. şu an gülüp bakıyorum geçmişe.. O kadar kolay değil, en azından benim için.. Bu zamanda, kendimi ona uygun şartları hazırlamadan çocuk zor..
20 li yaşlarda çocuğa belki verimli olmazsın ama 30 li yaşlar gayet ideal hem tam anlamıyla olgunlaşmışsındır hem bazı ekonomik önlemlerini almışsındır o yüzden 30 lü yaşlar ideal diye düşünüyorum
Sen 36 yaşıdayken 18 yaşındaki oğluna gezmeye çıktığında dışarıdakiler "kardeşin mi" sorusuna mutlu olabilmek için bile genç yaşta çocuk yapılır.
Bence genç yaşta anne olmak. Ama genç yaşta baba olmak bir dezavantajdır. Biz erkekler daha geç öğreniyoruz o yüzden.
Avantajlı bir yani sadece birlikte büyüyorsun bu başkada yok 🤷♀️önce kendi gençliğini çoçukluğunu yaşamalı olgunlaşmalı vs.. ki kadın çocuğunada yetebilsin..
Avantajdır. Kuşak farkı aşırı olmaz. Daha iyi bir dinleyici ve yol gösterici olursunuz. Çocuklarınıza ayak uydurabilirsiniz.
daha kendimiz olgunlaşmadan çocuklara mı bakacağız 3 yaşında su yerine viski içer daha çok var 35 yaşında olursa olur daha okuyom xksifhsofjs
18 imde Daha gece uyurken altıma işiyorum baba mı olucam saçma sapan düşünceler bunlar Yeterince imkan sağlanmadan kesinlikle Çocuk yapılmamalı yok kendi kısmetiyle gelirmiş felan hurafe bunlar 🤔
Bir birkimin olmalı çocuğa katacağın bir kültür olmalı işini eline almalı çocuğun geleceği için yeterli imkanlara sahip olunmalı sadece doğurmakla iş bitmiyor.
Ne kadar erken anne baba olmak. O kadar o çocuğu daha iyi anlamaktır. Erken anne babadan kastım tutup 10-15 yaşında evlenen çocuklar DEĞİL!
80 kuşağı sonrası için erken yaşta ebeveyn olmak dezavantaj.
Zira artık 20 yaşında ki biri olgunlaşmış sayılmıyor
Onunla birlikte büyürsün zorluk çekersin ama sonrası rahat
Kişiye göre değişir :) ama bence avantajlı arada fazla yaş farkı olmaması onun enerjisine ayak uydurabilmek için önemli ve jenerasyon açığını kapatma olasılığın yüksek oluyor
Avantajdır annem beni geç yaşta doğurmuş ve bunun avantajını görmedim
Bence insanın kendini buna hazır hissetmesi gerek bunun avantaj ile ilgisi yok sorumluluğunu bilmeyen anne ve babadan haýir gelmez
Bence gayet iyi çünkü onunla birlikte beraber büyüceksin çok güzel bişey bu sadece bunu düşünmek değil ileride de çok faydası olucak
Gençliğini yaşaman ve kendini daha yeni tam olarak tanimaya başlamışken sorumluluklarını yeni yeni düzene sokmuşken hatta daha sokamamışken çocuk gibi bir sorumluluk almak çocuk içinde sizin içinde olumsuz olur sanırım
Avantajıda var dezavantajıda var herşeyin... Genç yaşta barlara kafelere takılıp çapkınlık yapacagına çoluk çocukla ömrünü geçirmiş olcak
Avantajdır ne güzel evladınla beraber sende büyürsün.
Evet daha enerjik olunur bence ve daha iyi çocuk açısından ne kadar erken çocuk yapılsa o kadar iyi yanı 23 ideal
Çocuk yaşta çocuk sahibi olmak iyi değil çocuk sahibi olmak için o olgunluğa erişmek gerekiyor
Birlikte büyürsün genç görünürsün ne biliyim işte mesela işini eline al sonra çocuk 22-24 en ideali çocuk olunca bir amacın oluyor iyi oluyor ya
Ilerleyen zamanda görürsün avantajını çocuğunla arkadaş gibi olursun çok güzel bişey bu
Avantajlıdır tabii, onunla birlikte büyümek bambaşka
Şimdiki aklım olsa 18 yaşımda anne olmak isterdim 😊 çocuğumla büyümek
Gençken gençliği yaşamak lazım. Çocuk sonra... Her şeyin bir zamanı olmalı 😃
Ya erken olacak ya da geç ikisinin arası kötü..
Nasipten öte köy yok. Nasip önemli...
Evet hemde çok büyük bir avantaj
Adı üstünde genç yaşta
çocuğun çocuğu olur mu?
Onla beraber buyursun
22 ya da 23 yaşında evlenmek lazım
genç yaşta oalcaksın zaten
Çocuk büyütürken enerjik olursun ve yorulmazsın
Avantajlıdır.
İnsan çocuğun geleceğini güvence ye almadan çocuk yapmamalı
onunla büyüyüorsun
her şey zamanında güzel
Kesinlikle berbat tır
Hayatw erken başlıyorsun
Evet.
Dezavantaj
Evet avantajlıdır.
Bence pek değil
Degil..
Bencede degildir insan once evliligin askin ve bazi seylwrin tadina varmali cocuk. olunca onlari erteliyosun ve monotonlasiyor insan
tabiki en iyisi ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar