Erken yaşta ebeveyn olmak hem zor hem kolay birşeydir. Zorluğu bebek bakmanın ne demek olduğunu iş başa düştüğü zaman anlıyorsun. Kolaylığı ve güzelliği çocuğunla arkadaş olmanın ne demek olduğunu öğreniyorsun. Yani seninle çocuğun arasında az yaş farkı olması onunla yapacağın aktivite sayısının sınırsız olmasına işarettir.
Aslında sakıncalı bir durum deneyim olarak hayat tecrübesi olarak yetersiz bir durum. Kendimizi geliştirmeden çocuğumuza ne verebiliriz. Avantajı ise yaş farkı az olacağı için ileriki dönemlerde sanki daha az çatışma yaşanır gibi geliyor. 28 yaşındayım çocuk düşünmüyorum ama 19 20 li yaşlarımda evlenmiş olsaydım kesinlikle hemen çocuk yapardım. Büyüdükçe kararlarımız değişiyor.
Arkadaşımın 3 çocuğu var, sen çok şanslısın diyor. Erken baba olmaktan şikayetçi. Çocuklarıyla vakit geçiren birisi değil, çünkü sürekli çalışıyor. Anne ve baba adayları hazır değil ise bu iş olmaz. Ekonomik parametre uygun değilse bu iş olmaz. Kısaca avantajı yok. Sadece yaştan yana avantajı var.
Ben 18 yaşnda anne oldum çok yoruldum. Hep o yaşta kendini bile koruyamıyorsun cocuksun bu sefer bebegin sorumlulugunuda alıyorsun. Evladn içinde endiseleniyorsun. Dezavantajı çok tek avantajı şu an 29 yasndaym kızım 11 olmak uzere bazen arkadaş gibi iyi geliyor bana. yorucu ama