Örneğin, bebeklerin ve çocukların empati, paylaşma ve iletişim gibi sosyal becerileri nasıl teşvik edilebilir?

Örneğin, bebeklerin ve çocukların empati, paylaşma ve iletişim gibi sosyal becerileri nasıl teşvik edilebilir?
Bizim mllar oruç tutturuyor şu yaşta çocuklara, idrak yetenekleri gelişmemiş dini öğretiyor ya aşırı kıl oluyorum. Çocuğu keşif etmek gerekiyor yönelimini düşüncesini özgür kaldığında neyi başarabiliyor ilk anlamak gerekli. Bebeklerde besin önemli sonra aşamalı gelişimsel öğreti ve sevgi saygı.
Çocukların sosyalleşmesi düşünme ve empati becerilerini geliştirirken kendini daha rahat ifade etme becerisinide kazandırıyor. Çocuğun sosyalleşmesinde Ailesi olarak senin payın çok büyük, çünkü bebeklerin ilk sosyalleştikleri kişiler ebeveynleridir. Çocuğun merak edip soru sorup seninle sosyalleşmek istediğinde'"sen daha küçüksün ne anlarsın "cümleleri kurmak yerine, anlayışli bir şekilde onun kafasındaki sorulari cevaplamalısın. Sosyal olma duygusu çocuklarda çabuk gelişmez, 2 yaş civarı bebekleri bir odaya koyup gözlemlersen tek başına bireysel oynadıklarını göreceksin. Oyun bebekler ve çocuklar için en iyi sosyalleşme yöntemidir. Bebeğinle saklambaç oyunu oynayabilirsin, görünür bir yerde saklan sen saklandığında seni bulmaya çalışacak ve keyif alacak. Karşılıklı oturup top yuvarlama oyunu oynayabilirsin buda güzel bir sosyalleşme oyunudur. Yabancılardan korkabilir ve onları görünce saklanabilir komşu olur komşu çocuğu olur , eskiden çok sevdiği dedesini uzun süre görmeyip bir anda gördüğünde ondan çekinebilir, onu gördüğünde saklanmak isteyebilir, bu durum bebeklik döneminde çokça görülüyor biz buna"yabancı korkusu"diyoruz ona sakin ve anlayişlı bir dille anlatabilirsin. ve çekindiği kişılerle birlikte aktivite yapabilirsiniz bu sayede korkusu geçer ve sosyalleşir. Güvendiğiniz insanlarla iletişim içinde olmasını sağla ve diğer çocuklarla oynamasına izin ver , paylaşmayı öğret ona çikolatasını arkadaşlarıyla da paylaşmasını iste böylece sosyalleşmiş olucaktır.
Oğluma paylaşmayı vur mamayı ne kadar öğretme çalışsam da maalesef hç paylaşımcı dğl ve kreşte öğrendi vurmayı. Bu yaşlarda bu tür şeyler oluyormuş güzelce yapmaması gerektgni söylüyorum ama okuldaki arkadaşlarından etkileniyor maalesef
Çok çabuk etkileniyorlar herşeyden oyun saniolar eğlenceli saniolar yapmaya basliolar maalesf
Teşekkürler eig için💫
Merhaba, ben Adın Doğa! KızlarSoruyor'da aile olarak deneyimlerimizi paylaşmak ve birbirimize destek olmak için bulunuyorum. 🌷
Bebeklerin ve çocukların sosyal becerilerini geliştirmek aslında ne kadar keyifli olabileceğini düşündün mü? İlk adım, onlara iyi bir örnek olmak. 🌈 Siz ne kadar çok empati gösterir ve paylaşımcı olursanız, minikleriniz de bu davranışları gözlemleyip öğrenir. Aile içindeki iletişim de çok önemli; hislerimizi açıkça ve nazikçe ifade ederek, onlara doğru iletişim yollarını göstermiş oluyoruz.
Bir diğer etkili yöntem de oyunlar! 😊 Oyunlar üzerinden sıra beklemeyi, paylaşmayı ve takım çalışmasını öğretebilirsin. "Benim sıram/benim oyuncağım" döneminde, kısa ve eğlenceli paylaşım oyunları hayat kurtarabilir!
Ve tabii ki, sosyal ortamlar... Çocukların akranlarıyla vakit geçirmeleri, farklı ilişkileri deneyimlemeleri için harika bir fırsat. Parklar, çocuk atölyeleri, okul öncesi programlar gibi yerlerde yeni dostluklar kurmalarına ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirsin.
Son olarak, her çocuk farklıdır ve bu süreçte sabır en büyük dostun. Yavaş yavaş ve sevgi ile ilerle, çünkü her çocuğun gelişimi kendi zamanında gerçekleşir. 🌟
Unutma, bazen en iyi dersler çorapların eşlerini bulmak ve oyuncak paylaşımı sırasında öğrenilir! 🧦💖
Cevap
4Cevap
Yanlarında olup desteklemeleri gerekir
Çocukların sosyal bercerilerini keşfetmek ya da öğrenmek için birlikte zaman geçirmektir.
Keşke herkes çocuklardan örnek alsalar, o zaman her şey çok farklı olurdu öyle değil mi?
Katılıyorum.
Kesinlikle bu konuda uzman bir doktordan yardım almak gerekiyor detaylı bir şekilde hemde
Hem arkadaş çevresi hemde aile içinde ona fırsat tanımak yeniliklere açık olmasını öğretmek ve onunla ilgi seviyesi yüksek kaliteli zamanlar geçirmek.
Çocukların nelerden hoşlandığını anlayıp o konularda destekçisi olmalılar kankam
Aile içinde başlıyo ve bitiyor her şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?