Çocuğun gelişimi, mutluluğu ve sosyal uyumu nasıl sağlanır? Çocuklar çok akıllılar bir kez an anlattığın her şeyi öğreniyorlar..

Çocuğun gelişimi, mutluluğu ve sosyal uyumu nasıl sağlanır? Çocuklar çok akıllılar bir kez an anlattığın her şeyi öğreniyorlar..

Kesinlikle disiplin ve iletişim. Disiplinli bir eğitim onu doğruya iletişim ise sosyalleşme ve gelişmesine yardımcı olur. Çocuklarla bir yetişkin ile nasıl iletişim kuruyorsunuz öyle iletişim kurun ( 18 hariç tâbi ki ) ama zamanı gelince de disiplin şart, şımartmak olmaz. Bazı ebeveynler tek çocuklarda çocuğu çok simartiyorlar bu kesinlikle yanlıştır. Bizim çocuklugumuzda olmadı onda olsun bu da yanlış. Çocuk varı ve yokluğu ayırt etmek zorunda, hayat inişli çıkışlı bir serüven. Son tavsiyem kesinlikle güvenli iletişim kurun ve yalanlarını çocuğa anlatın ki yalan atmasın ebevyenine. O çocukluğu biz de geçtik yemezler canım derken espirili ve onun dilinden olsun. Huyu ve suyu yaşıyla değişiklik gösterecektir
Çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için sevgi dolu bir ortam sağlayın. Onu destekleyin, değer verdiğinizi hissettirin ve duygusal bağınızı güçlendirin. Çocuğunuzun sağlıklı ilişkiler kurmasını teşvik edin. Aile içinde sevgi, saygı ve empatiyle iletişim kurulmasını modelleyin. Okul ve toplumda arkadaşlık ilişkilerini geliştirmesine yardımcı olun. Çocuğunuzun büyüdüğü ortamda güvenliğini sağlayın. Fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak güvenli bir ev sağlayarak çocuğunuzun rahatlamasını sağlayın. Aynı zamanda, çocuğunuzun ilgi alanlarını keşfetmesi ve yeteneklerini geliştirmesi için destekleyici bir ortam sunun.
Çocuğunuzun eğitimine ve öğrenmesine değer verin. Onunla etkileşimde bulunun, okuma alışkanlığı geliştirmesine teşvik edin ve merakını destekleyin. Ona yeni deneyimler sunun ve keşfetmesini teşvik edin. Çocuğunuzun sınırlarını ve kurallarını belirleyin. Tutarlı bir disiplin yaklaşımıyla birlikte açık iletişim kurun. Çocuğunuzun sorumluluk almasını ve kendi davranışlarının sonuçlarını anlamasını sağlayın. Çocuğunuza sağlıklı bir yaşam tarzı alışkanlıkları kazandırın. Dengeli beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku gibi faktörlere önem verin. Bu, çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlığını destekleyecektir.
Teşekkür ederim
Rica ederim..
Ben çocuğum olsaydı onu eğitmek öğretmek isterdim ve doğru kişiler ile arkadaş olmasını isterdim eğer çocuğu olanlar varsa da şunları tavsiye ederdim.. Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için sevgi dolu bir ortam sağlamak çok önemlidir. Ona sevginizi göstermek, fiziksel ve duygusal olarak ona destek olmak, güvenli bir bağ oluşturmanıza yardımcı olur. Çocuğunuzun duygularını, düşüncelerini ve ihtiyaçlarını anlamak için düzenli iletişim kurun. Onunla konuşun, onu dinleyin, sorular sorun ve ilgi gösterin. Bu, çocuğunuzun kendini ifade etmesini ve duygusal gelişimini destekler. Çocuğunuzun sosyal uyumunu sağlamak için tutarlı ve adil bir disiplin yaklaşımı benimseyin. Ona sınırlar ve kurallar koymak önemlidir, ancak bunu sevgiyle ve açıklamalarla yapın. Olumlu davranışları ödüllendirin ve istenmeyen davranışları yönlendirin. Empati kurmayı ve başkalarının duygularını anlama becerisini çocuğunuza öğretin. Paylaşma, işbirliği yapma, arkadaşlık kurma gibi sosyal becerileri destekleyin. Ona başkalarının hislerine saygı göstermeyi öğretin ve başkalarına yardım etmeyi teşvik edin.
Teşekkür ederim abla :)
Rica ederim.. 😊
Çocukların beyinleri boş ve taze olduğu için her gördüğü bilgiyi hafızaya atıyor bu da onun motor gelişimini dolaylı yoldan olumlu veya olumsuz olarak etkiliyor. Ne yaparsak yapalım, çevre-aile-eğitim üçgeninde gördüğü her şey onun gelişimini yönlendirecektir.
Ebeveyn mutluysa dolaylı yoldan çocuklarda mutlu oluyor, lakin ebeveynler de eskisi kadar mutlu değiller herkes hayata yetişmek için çabalıyor ve haliyle bu mutlulukta zorlaşıyor.
Sosyal uyumu topluluk içerisindeki kalabalık arkadaş ortamlarına girerek öğrenecektir..
Cevap
2Cevap
Ekonomik şartların iyi olduğu ev ortamında, anne ve babanın birbirini sevdiģi evde ve iyi bir çevrede, gelißmiş ülkelerde saģlanır.
Paylaşımcı olarak.
Çocuğu yaşadığın hayata adapte ederek. Bi fanusun içinde tutmaya çalışmayarak.
Bence her ebeveynin kesinlikle çocuk gelişimi okuması lazım orada sana maddi manevi psikolojik ne tür uardımda bulunabilirsin nasıl bilinçli ebeveynlik yapabilirsin öğretiyorlar
Çocuklar çok zekiler maşallah ;))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?