• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Çocuk & Ebeveyn

Böyle bir dünyaya çocuk getirmek mantıklı mı?

вуηαяcσѕ
вуηαяcσѕ Takip Et
Mentor Yaş: 38
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
84
Yapay Zekaya Sor
Çocuk Soruları Getir Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • 1İnciTanesi
    1İnciTanesi Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

Mantık dışı. İnsan ölen bir varlık, ne gerek var çocuğa, büyük bir sorumluluk almaya, ne lüzum var? Nasıl da herkes ölecek, çoğalmaya ne lüzum var? Hayat boyu kendini bir canlıya adamaya ne lüzum var? Kedi alsın , beslesin insan. Çocuk denen büyük sorumluluğun altına girmek niye? Sadece dünya kötü olduğu için de değil, çocuk şu hayattaki en büyük sorumluluktur, insan kendini zor yetiştirirken, kendini zor tanırken başka bir canlıyı yetiştirebilmek çok zor olsa gerek. Çocuk demek bireysel alanının azalması demektir, naz ve trip çekmek demektir, insan kendini bile yerine göre çekmek istemiyor, insana bazen kendiyle yaşamak, kendine katlanmak bile zor geliyor, bir çocuğa , kendinden bir parçaya hayat boyu katlanmak, hayat boyu olmasa da belli bir yaşa kadar katlanmak sıkıcı bir şey bence. Nasılsa ölecek insan, birgün öleceğini bile bile niye çoğalıyor ki, niye devam ettiriyor ki neslini? Yalnız kalmamak için çocuk yapılıyor, ilerde bana baksın diye , aile anılarım olsun, aile sofralarımız olsun diye lakin her çocuk hayırlı değildir. Bazı çocuklar var ki yetişkin olduklarında ebeveynlerinin kendisine verdiği emeklerin içine ediyorlar, dünya fevkalade güzel bir yer olsa da çocuk yapmak bana göre mantık dışı bir şey.

5
    1 Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Çocuk yapmak için bana göre her bireyin önce ehliyet alması lazım

En İyi Cevaplar

• Siyahkadife
    Siyahkadife Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl

Bizim dünya ya geldiğimiz zamanlarda çok iyi zamanlar değildi. Hatta daha gerisi bile. (Annelerimiz. Dedelerimiz, ninelerimiz.) Fakat dünya gelmiş doğmuş. Hayata tutunmuşuz. Her insan anne ve babalığı tatmalı. Yoksa hayat geçmez. Yaşadığından hiç bir şey anlamazsın. Ne için yaşıyorum ben diye kendini sorgular da sorgularsın. Ta ki o kafayı yiyene kadar. Çocuk evin neşesidir. Çocuk sesi duymak huzurdur. Çocuk hayata bakış açındır. Eve geldiğinde o çocuğa şeffat ile sarıldığında, o masum çocuğun gözlerinin içine baktığında iyki dersin. Olmadık şeylere saçmalığa gülme, kahkaha atma. Sebebin olur. Sana bir soru sorduğunda düşünme sebebindir. Hatta senin diğer aklın bile olabilir. Güzel çocuk yüzü görmek. Şükürdür. Ne kadar zor maddiyatta olursan ol. Çocuk bereketiyle gelir dünyaya. Bu kadar nesilimiz eksilmişken Türk soyunu bence ilerletmek gerek. Zeki varlıkların nesili ilerletmek istememesi çok üzücü.

1
    1 Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Çocuk bereketiyle gelir fakat o çocuğa güzel bir gelecek hazırlamak ile karnını doyurmak aynı şey değil bence.

Yorumla
  • YourName333
    YourName333 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl

İnsanoğlunun en mühim yolculuğu kendine olan yolculuğu ve tanıma sürecidir. Kişi kendini ve fıtri özelliklerini ne kadar tanır, ne kadar farkındalık yaşarsa o kadar yaşama amacına vakıf olur. Mesela bizde çocuk sahip olabilme gibi bir vasıf varsa, neden bu kullanılmasın? Öte yandan, hayatın birçok aşaması var, çocuk olmadan o aşamalardan hasarsız geçmek çok zor. Müthiş özel ve güzel duygularla bezeli kalbimiz, çocuk sevgisi, çocuğun gözler önünde büyümesi ve annelik, babalık gibi dünyada hiçbir şeyden alınamayacak kadar müthiş zevkler helal daireye özgü, bir insan neden bunlardan mahrum bıraksın kendisini?

Toplum ve ahir zamanın geldiği noktada her şey kötüye gidiyor. Ama bu tabiatın kanunudur, dün'ü daima özleyeceğiz, olması gereken de bu. Kişi evvela kendine bakmalı, kendini yetiştirmeli ve kaliteli bireyler olup, öyle de nesiller yetiştirebilmelidir, sonrası kendiliğinden gelecektir.

Ama her şeyden evvel, elbette Allah evladın da en hayırlısını nasip etsin...

2
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.

Hayır bence hiç mantıklı değildir. çünkü bunun için bir çok neden var ama en önemlisi aslında dünyanın kötü olmasıdır ve ekonomidir. yani ekonomi çok kötü olduğu için bir defa zaten çocuk getirmek mantıklı değil görüyorum insanlar daha kendine bile zor bakıyor geçinemiyor birde 3-4 çocuk yapıyor zaten bu yüzden de fakir kalmaya devam ediyorlar. buna ek olarak da öyle bir zamandayız ki gerçekten. yani çok çok kötü olayları yaşadığımız ya da çok kötü olayları gördüğümüz bir dünyada yaşıyoruz kimse kimseye iyilik yapmıyor ya da kimse kimseye değer vermiyor her şey sanal ve sahte gibi bu yüzden de ben nasıl mesela şu an mutsuzsam benim çocuğum da benim gibi mutsuz olsun istemezdim. tabi ki de ben kendim için konuşuyorum çocuk getirmek isteyen getirebilir durumu çok iyidir ya da belki güzel bir yer de yaşıyordur getirir tabi ki de. ama ben çocuk getirmek için şartların çok iyi olması tarafındayım sırf kendi zevkim için çocuk getirmek bencilliktir benim için.

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

47

Cevap

14

Cevap

• Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

Elbette mantıklı.

o çocuğa bir şeyler verebilecek, doğru yetiştrebilecek kapasitede insanlar evet çoğalmalı. konu maddiyat bile değil aslında.

Ama çocuk sahibi olmdan böyle BU DNYAYA ÇOCUK GETİRİLMEZ ahkamları bana komik geliyor. Çünkü bence bunu söyleyenler çocuk yetiştirme kapasitesine sahip olmayanalr

12 yaşında bir kzıım var harika yetişiyor, elimden geleni yapıyorum onun için. Ve başarılı da oluyorum. Korkmuyor muyum elbette endişelerim var. Ama biz doğduğumuzda da ailelerimizin vardı. Yani o endişe asla bitmiyor, hiç bir dönem doğru değil, hiç bir zaman dünya güvenli bir yer de olmayacak.

1
    0 Yorumla
  • Kırıkkahveçekirdeği
    Kırıkkahveçekirdeği Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Yani evet bu dünyaya çocuk getirmek bir tık değil 3-5 tık korkutsa da yine de ileride bir çocuğum olsun isterim. Kendi canından kanından bir parça taşımak, onu dünyaya getirmek, emek vererek büyütmek ve tüm endişeni, mutluluğunu hatta hayatını sadece ona göre şekillendirmek muazzam bir duygu olmalı. Yapım gereği zaten fazla anaç bir insanım, ki benim için hayata sımsıkı sarılma sebebi olabilir.

2
    0 Yorumla
  • UniversalSoldier
    UniversalSoldier Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 96%
    +1 yıl

Çocuklar güzeldir, sonuçta kendi kanından, kendinden bir parçasıdır ebeveynlerin. Fakat mantığına gelirsek bana göre evlenir evlenmez çocuk yapmak pek mantıklı gelmiyor. Tamam belki eşler önceden tanışıyor olabilir ama sonuçta insan evlenince farklı bir role adım atmış oluyor. Belki iyi biri olucak, belki de olmuyacak. O yüzden evlendikten sonra eşler bir süre hem kendilerini tanımalı, hem de birbirlerine zaman ayırmalı, çocuk sonra düşünülmeli.

1
    0 Yorumla
  • Peteksi
    Peteksi Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 52%
    +1 yıl

Dünya hiçbizaman iyi değildiimtihan olmak için gönderildik herzmana pisti hepte pis olucak sınav kagıdı burası çocuk yaparsın yapmazsın nasıl dolduracagın sna abaglı bu dğnyaya çocuk getirmek ne kadar doğru diyenler günğmüzün sosyalist çok bilmiş insanları dünya hiçbizamna iyi ve temiz olmıcak

2
    0 Yorumla
  • Malefiz1313
    Malefiz1313 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır bu dünyaya çocuk getirmek ona bu kötülüğü yapmak hiç mantıklı değil ama birer birey olarak anne baba olma isteği sarıyor içimizi o duyguyu yaşamak istiyoruz kendimize iyilik yapalım derken onlara bu zararı veriyoruz cennetten çıkarılıp buraya indisinizi düşünün nekadar da benciliz...

3
    0 Yorumla
  • asuasuasuman
    asuasuasuman Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 100%
    +1 yıl

.."Allah'ım sen herşeyi biliyorsun.. bizi kurtar kötülüklerden "diyen bir çocuğa rast geldim.. Çocukların duaları mi kurtaracak bizi yoksa.. Ya da içinde bebeğinin tutanamadigi bir kadın.. o çocuğu bu Dünyaya getirmek istemekle bencillik mi yapar.. Herkes nasibi kadar yaşıyor.. ve acıdan geçmeyen her insan eksik kalır

1
    0 Yorumla
  • Çilek_22
    Çilek_22 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 78%
    +1 yıl

Hiç mantıklı değil elbette.
    Bu kirli dünyaya ço uk getirmek
    Fakat ,
    Anne olmak babalık duygusunu tatmak için mecbur doğuruyor insanlar.
    Bir de evlenince çocuk olunca
    (çekirdek aile) Maddi manevi sorumluluk alıp o çocuğa bir gelecek sağlayabilecek kişilerin doğurmasından yanayım.
    Diğer türlü çocuklar perişan oluyor.

1
    0 Yorumla
  • seyyah3534
    seyyah3534 Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl

Tabi ki mantıklı.
    Sen, ben, o , bu çocuk yapmazsa ortwaya nasıl faydalı (bunu kendine güvenenler için söylüyorum) bir nesil çıkacak.
    Bırakın “bu dünyaya çocuk getirmek mantıklı mı” sloganlarını.
    Dünya dediğimiz evren, hiç bir zaman bir öncekinden daha güzel olmayacak nasılsa.

1
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 481 cevap paylaştı.

Şu an sadece bizim ülkemiz değil her yerde kötü insanlar var ve var olmaya devam edecekler.
    Çocuğa maddi manevi destek sunulurken çevresinide biz belirliyoruz, yaşı ilerleyince de aklını çalıştırırsa büyük sıkıntılar çekmez.
    Bu yüzden mantıklı buluyorum, doğurmayı planlıyorum tşklr

1
    0 Yorumla
  • Ponce
    Ponce Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 40%
    +1 yıl

Ne var dünyada hayırdır? Yüz binlerce yıldır dünyaya çocuklar geliyor, sen de bir çocuk olarak geldin. Güzel değil mi dünyamız y, ağzı yok konuşamıyor diye ne bu kininiz dünyaya

1
    3 Yorumla
    • Doratan
      Doratan
      +1 yıl

Dünya güzel ama içindekiler beş para etmez insanın özü kötü

Yorumla
    • Ponce
      Ponce
      +1 yıl

@Doratan sen de içindesin sen iyiysen senin gibi iyi milyonlarca iyi insan var. Yok herkes kötüyse zaten bir problem yok, eleştiriyi haketmiyor benim açımdan. Sizin açınıza da saygı duyuyorum

Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Ben böyle bir duyar görmedim

Yorumla
  • Lostalost
    Lostalost Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 98%
    +1 yıl

Değil değil 19 senedir bunun için üzülüyorum yapmayın etmeyin hiç sevmiyorum hayatı sogutuyorlar sakın sakın yani kendi nesliniz üresin ya da sevelim diye düşünmeyin kendi bencilliğinize alet etmeyin önemle rica olunur

2
    0 Yorumla
  • Neveaşıkbiri
    Neveaşıkbiri Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Saçmalık diye düşünüyorum. Özellikle daha kendine yetemeyen insanlar neyine güvenip yapıyor anlamış değilim. Maddiyata bir kenara bırakıyorum bu kadar ahlaksizlik, şiddet, yozlasmanin oldugu bir toplumda kediler bile ürememeli bırak insanı.

2
    0 Yorumla
  • aichaa
    aichaa Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Sence mantıklı olan şeyleri yapsaydık bu halde olur muyduk 😏

2
    6 Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Olmazdık..

Yorumla
    • aichaa
      aichaa
      +1 yıl

Nie bi têk bana yazıyorsun

Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Çünkü soru sormuşsun. Cevapsız mı bırakayım?

Yorumla
    • aichaa
      aichaa
      +1 yıl

Bırakma tabi ama diğer sorularında da böyle yapıyorsun

Yorumla
    • вуηαяcσѕ
      вуηαяcσѕ
      +1 yıl

Yazmam o halde

Yorumla
    • aichaa
      aichaa
      +1 yıl

Kıçından anlama ya

Yorumla
  • Dazzle_
    Dazzle_ Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 96%
    +1 yıl

Bilmiyorum aslında Ben kendime güveniyorum iyi yetiştirecegim konusunda. Aile çok önemli. Ama aile kadar çevreninde önemi var. Yani bir çocuğu sırf iyi yetişsin kötü örnekler almasın diyede eve hapsedemeyiz.

1
    0 Yorumla
  • rapunzely
    rapunzely Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 96%
    +1 yıl

Şartlar hep zordu, yine zor.
    Evet getirdim bazen bende kendime soruyorum bu devirde iken ama bence aldığım en güzel karar insanın hayatına bambaşka renk getiriyor evlat.
    Ve her şey onunla çok bereketli oldu.

1
    0 Yorumla
  • merakettimmişte
    merakettimmişte Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

çocuğun ana karakterini aile belirler takıntılar travmalar karakter zaafları da dahil aileden kaynaklı.. evet bu Dünya’ya çocuk getirmek mantıklı sen o çocuğu iyi yetiştirirsen

1
    0 Yorumla
  • Angelgloss
    Angelgloss Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Çocuğa bakabilen insanlar dünyaya getirsin çocuğu bakmayanlar çocuğu dogurmasin olan çocuklara oluyor ben evli olsam çocuk düşünürüm ve çok iyi bakarım çocuğuma

1
    0 Yorumla
  • Sarışıngenc23
    Sarışıngenc23 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Yani şimdi dünya oldum olası kötüydü, yeni bozulmadı ve herşeye rağmen yüzyıllar boyunca dünyaya çocuklar getirildi, bu düzen böyle devam edecek kıyamet kopana kadar.

1
    0 Yorumla
  • Kalbimdesinn1
    Kalbimdesinn1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır tabikide bazen ben kendime diyorum niye yaşıyorum diye

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

her taraf arap fars pakistanlı rus kürt vs vs olduğu için hayır ben getirmeyi doğru bulmuyorum. benim çocuğum bunlarla muhatap olmak ya da uğraşmak zorunda kalmamalı

2
    1 Yorumla
    • Dilekdemirci
      Dilekdemirci
      +1 yıl

Kurtler sizden önce buradaydı. Biz sizinle uğraşıyoruz denyo. Konu eskiymiş ama umarım okursun

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Evlilik çağında her bireyin cevabı hayır bence

Çünkü geçmeyen yaralar var insanlar patır patır ölüyor. Ben şahsen enkaz altında kalan çocukların ailesini görünce evlilik çocuk merakım kalmadı. Maddi manevi koruyamayacağın bir canı dünyaya getirmek çok saçma yani daha büyük acılar var. Isteyen sahip olabilir ama olduğundan daha kötü bir sistemin içine düşecek her şey hesap bu devirde evi barkı olan bile aç yani

1
    0 Yorumla
  • BuOlsa
    BuOlsa Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 34%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 842 cevap paylaştı.

Insan kendinde bisey değistire bilir... yani bu dünya kötü diye cocuk niye istenilmezsin...

1
    0 Yorumla
  • Dilarainan474
    Dilarainan474 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Bunda mantık ararsanız insan nesli çoktan bitmeye mahkumdu

1
    0 Yorumla
  • NickTazeBitti00
    NickTazeBitti00 Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 100%
    +1 yıl

Çocuğun zor gününde yanında olacaksak mantıklı.

1
    0 Yorumla
  • ayyıldızgökyüzü
    ayyıldızgökyüzü Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

Ekonomik durumun iyiyse, psikolojik olarak iyiysen mantıklı. Yoksa değil

1
    0 Yorumla
  • hepimizbirvedia
    hepimizbirvedia Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 97%
    +1 yıl

Böyle bir dünyayı ben, benim soyumdan gelenler daha iyi hale getirebilir, ben donanımlanırsam ve donatırsam dünyaya hayırlı bir iz bırakmış olurum, mantığıyla evet.

1
    0 Yorumla
  • subaru1919
    subaru1919 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Mantıklı olan bu dünyaya ne amaçla getirmeyi niyetlediğindir...

1
    0 Yorumla
  • FiqHShott
    FiqHShott Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Dünyanın nesi var ki? Zombi istilası falan mı var 🤷‍♂️

1
    0 Yorumla
  • Hayatİstanbul77 u
    Hayatİstanbul77 Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 100%
    +1 yıl

Evet mantıklı dünyanın nesi var? Her jenerasyonu dünyada memnuniyetsizlik var

1
    0 Yorumla
  • İzmirli2735
    İzmirli2735 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl

Olanlara çare yok ama bundan sonrakiler yapmamalı..

1
    0 Yorumla
  • Elfida277
    Elfida277 Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Elbette Mantıklı böyle diye diye nesil tüketmeye çalışıyorlar..

1
    0 Yorumla
  • MrsCanselll-_
    MrsCanselll-_ Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Doğru kişiyle olduğu sürece getirilebilir. Bu durumdan kaçış yok.

1
    0 Yorumla
  • Sildimgittç
    Sildimgittç Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

İstesen de istemesen de getireceksin doğan gereği elbette çocuğun olaca

3
    0 Yorumla
  • Pamukyanak
    Pamukyanak Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Kısa bir evliliğim oldu ayrıldık ikimizde istemedik zaten cocuk pişman mıyım hayır! Böyle bir düzene cocuk getirmek mi aman tanrım.!

1
    0 Yorumla
  • Deniz6364455446
    Deniz6364455446 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Hayır, çünkü onlarda bizim gibi dünyada sadece acı çekip, ölecek...

1
    0 Yorumla
  • Varyemezteyze
    Varyemezteyze Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Her devrin ayrı bir zorluğu var öyleyse hiç kimse çocuk sahibi olmazdı

1
    0 Yorumla
  • Şeriffe
    Şeriffe Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl

Kesinlikle değil çünkü çocuk hiç sağlıklı büyümez

2
    0 Yorumla
  • Ultra_Phoenix
    Ultra_Phoenix Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Hayır değil o yüzden asla çocuğum olmayacak.

2
    0 Yorumla
  • zPSiCoPaTa
    zPSiCoPaTa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

mantıklı ama Türkiyeye değil

2
    0 Yorumla
  • Sweetdreams1950
    Sweetdreams1950 Takip Et
    Master Yaş: 103 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 300 cevap paylaştı.

Mantıksız ben getirmem

2
    0 Yorumla
  • To_Be_Honest
    To_Be_Honest Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 97%
    +1 yıl

Asla, mantık dışı. :)

1
    0 Yorumla
  • tt_Escape_tt
    tt_Escape_tt Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.

ben hala mantıklı buluyorum

1
    0 Yorumla
  • flaneurx
    flaneurx Takip Et
    Master Yaş: 125 , eic 63%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 385 cevap paylaştı.

Bizim suçumuz neydi? Onlarda gelsin

1
    0 Yorumla
  • Beril956
    Beril956 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 96%
    +1 yıl

Zenginse sıkıntı yok ama gerisi sıkıntı

1
    0 Yorumla
  • blackman3419
    blackman3419 Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl

Dünya aynı dünya, insanlar bozuk...

1
    0 Yorumla
  • Fearlesgirll
    Fearlesgirll Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Doğru kişilerin getirmesi mantıklı

1
    0 Yorumla
  • Boavistaa
    Boavistaa Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Evet mantıklı

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Hayır bana göre Hiç mantıklı değil

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Zengin bir İngilizsen mantıklı

1
    0 Yorumla
  • khaixx
    khaixx Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Değil aslında

3
    0 Yorumla
  • tortitotilla
    tortitotilla Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 404 cevap paylaştı.

Değil.

2
    0 Yorumla
  • Merveniizzz
    Merveniizzz Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 79%
    +1 yıl

En büyük hata

2
    0 Yorumla
  • fatoskbkk
    fatoskbkk Takip Et
    Xper 1 Yaş: 27
    +1 yıl

çocukları çok seviyorum ama korkayrum ondan 😅

1
    0 Yorumla
  • Okan_Akarsu1992
    Okan_Akarsu1992 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 98%
    +1 yıl

Gayet de mantıklı

1
    0 Yorumla
  • BloodyGamer
    BloodyGamer Takip Et
    Mentor Yaş: 35
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 785 cevap paylaştı.

Hayır.

1
    0 Yorumla
  • Tesettürlübirkız
    Tesettürlübirkız Takip Et
    Guru Yaş: 27
    +1 yıl

Asla istemiyorum

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Hayır

1
    0 Yorumla
  • Gizoooooo
    Gizoooooo Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 318 cevap paylaştı.

mantıksız

2
    0 Yorumla
  • zkzdln
    zkzdln Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22
    +1 yıl

hayir

2
    0 Yorumla
  • seyrannnn
    seyrannnn Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

Kesinlikle değil

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (1)
Devamını Gör(46)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Böyle bir dünyaya çocuk getirmek mantıklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Bu dünyaya çocuk getirmek mantıklı mı? 41 cevap verildi
Böyle bi dünyaya çocuk getirmek ne kadar mantıklı? 5 cevap verildi
Böyle bir dünyaya çocuk getirmeyi mantıklı buluyor musunuz? 10 cevap verildi
Dünyaya çocuk getirmek sizce gerçekten mantıklı mı? 9 cevap verildi
Böyle bir dünyaya çocuk getirmeli miyim? 7 cevap verildi
Bu devirde çocuk yapmak ne kadar mantıklı? 83 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide sessizlik mi, kavga mı daha tehlikeli?
  • 2 aylık ilişkide sevgiliden para istemek doğru mu, soğumasına neden olur mu?
  • Hangi içecekle güne başlamak daha keyifli?
  • En son neye kahkaha attınız?
  • Evi kim yönetmeli, kadın mı erkek mi?
  • ​Y kuşağı burayı bir uplasın bakayım, gerçekten bu durumda mıyız? Görseldeki gibi kimlikte 30'lar, ruhen 70'lerde?
  • Guzel olmus mu kombin?
  • Lahmacun mu seversiniz yoksa pilav üstü döner mi ankete cevap veriniz lütfen ve yorum yapınız?
  • Bir insanın sesi mi, kokusu mu daha çok iz bırakır?
  • Bir gün hafızanı kaybedeceğini bilsen , sana kendini yeniden anlatmasını istediğin ilk kişi kim olurdu ?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨