+1 yılBurada bununla alakalı yazılarım oldu.
Dünyaya Çocuk getirmek sorun değil. Sorun Ebeveynlerde. Ebeveyn nasıl ise çocukta ona benzer. Sen aynaya bakıp ne görüyorsan onu yansıtır. İşte çocukta öyledir. Eğer bir karakterin, kişiliğin, ahlakın, maneviyatın, merhamet duyguların yoksa o çocuğa da bunları öğretemezsin.
Zaten bu özelikleri taşımıyorsan evlenmeyeceksin.
Her zaman şunu derim;
Çocuğun ilk mürşidi Annesidir. Anne ne kadar donanımlı ise yani eğitimli, kültürlü, merhametli, vicdanlı, ahlaklı olur ise o çocuğa da o kadar tecrübelerini, hayatının yansımalarını ona aktarır.
Bir Anne âlimde yetiştiri, Zâlim de yetiştirir.
Çocuk belli bir yaşa kadar Annesinin gölgesinde şekillenir. Onun merhametinin sevgisinin, melek kanatlarının altında büyür. Merhameti, sevgiyi, vicdanı, güzel ahlakı, sevmeyi, sevilmeyi dâhi yürümeyi onunla beraber öğrenir.
Baba bir Çınar Ağacı gibidir. Çocuk büyüdükçe bunu görür ve zamanla anlar. Büyüdükçe ondan da merhameti, vicdanı, adaletli olmayı, cesur olmayı, dirayetli olmayı, sabırlı olmayı, vefayı, sevgiyi, saygıyı, dik durmayı, onurlu olmayı öğrenir.
Ama sizler böyle olamıyorsanız yapacak bir şey yok. O sizlerin de doğması hata değil midir?
Bir çocuk yetiştirirken ona;
Akıllı ol, sende aynısını yap, aptal olma, canım mısın, bir şeyini ona verme, onunla arkadaşlık yapma, git başımdan, konuşma, döverim deyip çocuğunuzu daha o yaşlarda BENCİL, NARSİST, DUYGUSUZ bir kişilik olarak yetiştiriyorsunuz.
Çocuk daha o zamanlardan itibaren hayatı oyun görüyor ve arkadaşlarını ezip geçiyor.
Bir Mafya Liderinin çocuğundan çok fazla bir gelecek bekleyemezsiniz. Ama yine soruya atıfta bulunayım. Hem de buradan.
Ama para olunca, güç olunca çocuğun nasıl yetiştiği önemli değil. Çünkü hayatı, yarınları garanti. Ama o zaman kimse de demiyor ki bu dünyaya çocuk getirmeyin diye.
Çocuk sevgi demektir, barış demektir, çiçek demektir.26 Yorumla- +1 yıl
Sana hitaben yazdığım için senden Özür diliyorum. Esasen bu açıklamayı genel yaptığımı düşünmüştüm. Ama kelimelerim seni hedefe almış. Tekrar özür dilerim.
Ben üç sene boşandım ve iki çocuğuma bakıyorum. Bir annenin yapmadıklarını yaparım onlara. Bende evlat sevgisi çok başkadır. Bir baba çocuğunun kalbi duracak mı diye sabahlara kadar başında bekler mi? Ben yıllarımı verdim.
Burada ahiretten Cennet ve Cehennemden bahsetmişsin. Bu dünya döndüğü sürece hayat devam edecek. Seni gayet iyi anlıyorum. Mantıken doğru bir konu ama katılmadığım şu;
Meşhur bir savaş. Bizim tarihimizde örnekleri çoktur. Edirne' de Şükrü Çavuş, Medine deMedine' nin müdaafasını yapan Fahrettin Paşa. Bir avuç insanla günlerce düşmanı sokmadılar.
Daha bilindiğini söyleyeyim. İstanbul' un Fethi Fatih Sultan Mehmet Han. Bizans' ı yıkmak, almak bir hayaldi. Ama alamıyoruz diye vaz geçmek mi? gerekir, Pes etmek mi gerekir. Bir teşebbüste bulunmamak mı? gerekir. Bir örnek te Aziz Şehitlerimizin Kanı ile sulandığı Çanakkale Savaşı.
Şimdi bu dünya yangın yeri diye korkaklık etmek mi? gerekir.
Karıncanın hakkı için söyleyeyim Azizim. Hz. İbrahim' in ataşe atıldığı ateşi söndürmeye giden bir Karınca olmak çok mu? zor.
Seni eleştirmek değil niyetim. Mantıken iki, iki daha dört eder ama bana göre hesap öyle değil. Bundan sebep sana bu nokta da muhalifim. Arada kırgınlık olmasın. Sözlerim dostanedir. İki kelam ettik incittik ise affola... - +1 yıl
ozel hayatinizda yasadiklarinizi hatriniza getirdigim icin bende ozur dilerim.
naifliginiz, karakteriniz, durustlugunuz, ahlakiniz apacik cok guzel, kotu bir niyetinizinde olmadigi belli..
lakin yine sozlerimin arkasindayim, cunku, mesela herkes sizin gibi iyi bir insan olsa, ne o savaşlara, nede kotuluklere sahne olurdu bu dunya, bundan dolayi kimsenin kaninin akmasina veya fedakarliklarda bulunarak, degmeyecek insanlar icin ugras vermesine gerek kalmazdi kimsenin.
ve yine sizin gibi iyi insan olsaydi herkes, emin olun bende cok cok isterdim 2 3 tane cocugum olsun, bir yuvam olsun.
ama maalesef tecavusunden, cinayetine, yolsuzluklarindan, yalanlarina dolanlarina, saglik sorunlarindan gecim sikintisina, hem fiziki hemde manevi hemde manevi bir suru kotulugun oldugu bir dunyada yasiyoruz, yasamak zorundayiz. bundan dolayi bir insan bu dunyaya getiripde, onu bu kotuluklere maruz birakmak kanima dokunuyor. - +1 yıl
Estağfurullah. Bende sizin niyetinizin kötü olmadığını biliyorum.
Bu aramızda konuştuklarımız münakaşa değil müzakere etmektir. İki Aşık Saz' ın atışmasıdır. Ben kararınıza, düşüncelerinize saygı duyuyorum. - +1 yıl
Estağfurullah.
Peygamber efendimiz (s. a. v.) Doğruluktan ayrılmayın. Zira doğruluk iyiliğe, iyilikte Cennete götürür.
Bu hayatta birbirimize ayna gibi yansımamız gerekir.
En İyi Cevaplar
Evlenmeme sebeplerimden bir tanesi de bu çocuk olayı açıkçası bu kadar berbat bir dünyaya çocuk getirmek istemem. Hem kölelik sistemi, hem adil olmayan gelir dağılımı, hem bencillik çıkarcılık ne ararsan var. Böyle bir hayata çocuk getirmek kendi bencilliğimizden başka bir şey değil.
51 Yorumla
Benim bir çocuğum var ve kardeşi olsun istiyorum aslında kardeşlik sevgisini anlayabilmesi için. Ama kendimi de sorguluyorum bir çocuğun daha sorumluluğunu alabilecekmiyim, geleceğini kurabilecek miyim diye. Çocuk yetiştirmek çok ama çok önemli elbetteki ebeveyn olarak hatalar yapacağız ama vicdanlı, topluma yarar sağlayabilecek çocuklar yetiştirmek gerek. Bütün kötülüklerin önüne anca böyle geçilebilir. Umarım anne baba olmak isteyenlere gerekli eğitimler verilir hatta bu eğitimler erken yaşlarda okullarda verilmeye başlanmalı ki iş işten geçmeden önlemler alınabilsin.
25 Yorumla- +1 yıl
ulkede normal egitim yokki dediginiz egitimler verilsin, kaldiki egitim ailede baslar. milletimizin yarisindan cogu, kizina "kizim ipleri eline al, asla geri durma" oglunada "erkektir yapar, aslan oglum benim" diyor. boyle bir zihniyetin icinde maalesef mumkun degil. kaldiki benim sormaya calistigim sorunun icinde tum kotulukler var
- +1 yıl
Gerçekten oturup ayrıntılı düşününce kısır döngü gibi resmen ailede eğitim almayan okulda hiçbir şey öğretilmeyen kişiler ebeveyn oluyor, onların çocukları da aynı şartlarda büyüyüp aynı şeyleri yapıyor. En güzeli herkes birey , ebeveyn olarak elinden geleni yapsın bu düzen değişmeli temennim bu.
+1 yılAsla mantıklı değil.
210 Yorumla- +1 yıl
Ne sandın 😃
- +1 yıl
Ahahah harbi mi 😃 amaaan salla
- +1 yıl
Thenk yuuu 😘
- +1 yıl
Yanlış oldu bea 🤗
- +1 yıl
Öpücük gibi 😂
- +1 yıl
Ahaha sağol kanks 🤗
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Aslına bakarsak geçim derdine düştük. Ama Allah bir eve gelen bebeğin rızkını bereketini verir. Buna inanırsak emin ol ki gerçekten de bebeğin kendi rızkıyla gelmiş olduğunu görürüz. Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.
#gadası23 Yorumla- +1 yıl
ve aleykum selam. lakin benim anlatmak istedigim cok farkli bi olay, kaldiki rizkiyla gelir diyorsunuz, ama hic kenar mahalle bi yeri gezdiniz mi? ya da neden yetimhanelerde cocuklar var? madem rizkini veriyo rabbim neden bi insan evladini yetimhaneye falan birakmak zorunda kalsin? cocuguna yiyecek bir lokma ekmek bulamayanlar var? kaldiki hastalansa hastane beles olsa bile ilaca 30 40 lira cerecek parayi bulamiyor insanlar? vs vs
- +1 yıl
Hemen hepsini bizzat gördüm yaşadım. Yalnız şöyle bir durum vardı. Cenabı Allah her kulunu bir sınava tabii tutar. Kâh öyle kah böyle hepsini insanlar yaşarlar. Her insan kaderini yaşamak zorundadır. Kaldı ki bizler çocuk yapmama kararını aldığımızı sanarız. Ama o iş öyle değildir. Eğer ki kaderinde çocuğunun olacağı varsa sen ağzınla kuş tutsan bile o çocuk zamanı gelince doğar. Yaşaması gereken hayatı yaşar
- +1 yıl
cevap vermek istemiyorum isin asli cunku bu sohbet uzuycak gibi duruyor ama kaderi cok yanlis tasvir ediyoruz milletce, arastirmiyoruz, bilmiyoruz, örnek olarak, sonu belli olan birseyi sinavi olur mu sence? ki mesela yumurtaliklarini aldirsan? nasil olacak cocuk mesela? kaldiki benim asil soruma gercekten bunlar cevap degil. ama dusuncenize saygi duyuyor size iyi aksamlar diliyorum.
Mantıklı mı... duruma göre değişir. Şahsi olarak anne baba olmanın biyolojik olarak bir bebeğe sahip olmaktan daha öte bir şey olduğunu düşünüyorum. O kadar kimsesiz bebek çocuk var ki, onlara anne baba olmak çok daha değerli bence.
Gelelim duruma göre değişmesine; Norveç gibi bir ülke vatandaşı olsaydım ve evlatlık çocuklarım olmasına rağmen kendi bedenimden bir parça isteseydim yapardım. Ama Türkiye’de olmaz!
Genel olarak da şunu söylemek isterim. Dünya nüfusu son 100 yılda kendini neredeyse 2.5a katlayarak çoğalmış. Bu durumdan da tiksiniyorum.41 Yorumla
+1 yılAslına bakarsak bu devirde bende çocuk yapmak istemiyorum korkuyorum çünkü iyi bir anne olamamaktan, çocuğumu kötü insanlardan koruyamamaktan, çocuğumu mutlu edememekten korkuyorum. Dogurmakla anne baba olunmuyor. Çocuğun maddi manevi her yönden ihtiyaçlarını gidermek gerekiyor. Doğurup saldım çayıra mevlam hayira dememek gerekiyor
42 Yorumla- +1 yıl
ayyynenn, cok dogru soyluyosunuz, ama iste ben daha fazlasini soyluyorum, mesela minnnacik 1 tane ornek vermek istiyorum ben bi diş agrisi cektim aboooo, simdi bir cocuk dunyaya getirdigim zaman benim bu cektigim aciyi neden cekmek zorunda kalsin? bu sadece minnacik 1 ornek daha ne acilar, sikintilar, gunahlar var
ricky gervais stand up ında dediği gibi çocuk yapmamak için 3 sebebim var 1- milyonlarca var! :D 2- onlara harcadığım serveti bana geri ödemiyolar üstüne bu dünyaya gelmek istemiyodum diyolar :D 3- ölüyorlar... düz tabi bunu uzun vadede anlatıyo örneklerle herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil (not: işin kötü yanı bilinçli insanlar böyle düşünüyo bütün hasta ruhlu geri kalmış kültürel bozgunluğa uğrayıp dayatılanı yapmış insanlar posta posta doğruyo buda popülasyonu negatif etkiliyo traji komiktir)
14 Yorumla- +1 yıl
sonunda beni anlayan birisi. lakin benim anlatımımda biraz daha fazlası var. mesela, cehennem ve kotuluklerin olmadigi bir dunya olsaydi, bende duzinelerce cocuk yapardim😂 neden yapmayim. ama o kadar kotuluk ve gunah varki, bide sonunda cehennem var, bir insanı bu dünyaya getirerek bunlari yasatmaya hakkimiz yok diye dusunuyorum.
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu devirde çocuk yapmak ne kadar mantıklı demişsin ya önceki devirler çokmu iyiydi ki? Her devrin zamanın kendine göre sıkıntısı olur bundan yüz yıl önceyi düşün mesela savaşların olduğu dönemi o zamanda çocuk yapmak mantıksız olurdu o zaman savaş kan katliam ceset.. Vs vs yani şuanda da durumumuz iç açıcı değil tabi devir çok kötü insanlar çok kötü ama bundan önceki devirler güllük gülistanlıkmış o zaman çocuk yapmak mantıklıymış ama şimdi tam tersiymiş gibi algı yaratıyorsun.. Benim şahsi fikrim insanın çocuğunun olması kendi canından kanından bir varlık dünyaya getirmesi çok güzel bir duygudur bence ilerde evlendiğimde çocuğum olsun isterim Allah izin verirse eğer annesi olarakta en iyi şekilde yetiştirmeye özen gösteririm elimden gelenin fazlasını yaparım benim şahsi fikrim böyle
11 Yorumla- +1 yıl
yalniz tek bir algi yonunden bakmayin lutfen 😂 o sadece baslik, detay vermistim asagida. evet haklisiniz, ne bu devirde nede baska bi zamanda mantikli degil. ha evet anne veya baba olmak cok guzel bir duygudur, ama butun bu acilari ve fazlasini bir insana cekmek zorunda birakmak? iste bu bana mantikli gelmiyor.
ha, eger cehennem diye birsey ve bu dunyadaki kotulukler olmasaydi, o zaman 5 10 tane cocuk bile yapardim. niye yapmayim, ama benim amacim aci cekmemesi. bunu sadece saglik, maddiyat vs olarak dusunmeyin, her anlamda bir suru acinin ve izdirabin icerisindeyiz.
benim için mantıklı değil, iyi baba olamayacağımı biliyorum çünkü çocuk sevmiyorum, ayrıca birine bir şeye veya bir yere bağlanmayı da sevmiyorum, bence hayatta ne kadar az sorumluluğun varsa tadı o zaman çıkıyor, bugün ölsem arkamda elime bakan bana bağlı kimse yok benim bağımlı olduğum kimse de yok, bence gerçekten yaşamak budur, özgür olmak... istediğini yapabilmek...
11 Yorumla
+1 yılİnsanı Allah yaratır, Allah var eder..
O bir insanı yaratıp, imtihan edecekse ana-babasına soracak değil..
Nitekim; çocuk isteyenlerin çocuk sahibi olamadıkları gibi, hiç hesaplamadıkları halde hamile kalan, hatta 7 aylıkken hamile olduğunu öğrenen (bizzat halamın başına geldi) insanlar var..
Demek ki, dünyaya bir insan gelecekse bu bize yani kullarına bağlı değil..
Takdir-i İlahidir..
#Vesselam26 Yorumla- +1 yıl
İstediğin önlemi al, bir insan dünyaya gelecekse, Allah öyle murad ettiyse kim engel olabilir?
Benim demeye çalıştığım şey, dünyaya çocuk getirip getirmemek bizim elimizde olan bir durum olmadığından, mantık hükümsüz kalır.. - +1 yıl
kaldiki hatirima geleni soyleyim, kaderi milletce cok yanlis tasvir ediyoruz, ele alicak olursak, sonu belli olan birseyin sinavi olur mu? ya da sonucu belliyse, yapacaklarimiz ya da kismen olacaklar belliyse neden bir sinav var diyoruz? kader evet allah katinda yazili, yani olacaklar irada var, rabbim biliyor, ama bu demek olmuyorki zaten rabbim bizim kaderimizi yazmis, onu mecbur yasayacagiz. orada yazanlar zateb bizim kendi secimlerimiz. yani biri yazdi senaryoyu, bizde yasiyoruz degil. oyle olsa yine soyluyorum bu bir sinav olmazdi, he yine sinav ilsaydi bu adaletsizlik olurdu, sonucta benim secimlerimin sonucunda cebner veya cehenneme gitmeyecem, yazili olan yuzudunden birine gidicem, buda rabbime haşa adaletsizlik sifatinu yuklemek olurdu, ki onun adaletine sual olunmaz.
- +1 yıl
1. Sual:
Allah nasip etmeyecekse yumurtalık ameliyatı sebep eder, sana o sebeple nasip etmez..
Ama edecekse, ameliyata giderken kalbine çocuk sevgisini aşılar, o gece çocuk sahibi olursun..
2. Sual:
Kadere gelince; kader ikidir..
Bir Külli irade ikinci cüzi irade..
Külli irade; cinsiyet, ırk, aile, ten rengi gibi insanın tercihi ve müdahli olmayan olaylar külli iradedir.. Yani Allah'ın muradıdır..
Cüzi irade ise, eş, meslek, araba gibi insanın tercihi ve müdahli olan olaylardır..
Bu durumda çocuk isteyip, istememek senin cüzi iraden olduğu gibi çocuğun dünyaya gelip gelmemesi de Külli iradedir..
+1 yılKısmen haklısın bende düşünmüyorum şimdilik ama dünya daha kötü zamanlardan da geçti buna emin olabilirsin. O zaman patır patır doğumlar vardı şimdi bence insanlar daha bilinçli. bu nedenle zaten kötü zamanlardan geçmiş kişiler özellikle bunları çocuğuna yaşatmak istemiyor
12 Yorumla- +1 yıl
Üre demedik daha kötü zamanlar da gördü dünya dedik okuman mi yok anlaman mi kıt
+1 yılTum bunlari dusunenler cocuk yapmiyro zaten ama tum bunlari anlamayan dusunmeyen onem vermeyenler berserli altisarli yapiyor... sonuc biz bu dusunmeyen insnalarin cocuklariyla yasiyoruz etrafimizda hep onlar var...
21 YorumlaBende bu dünyaya çocuk getirmek istemeyenlerdenim dünya o kadar kotu bir yer oldu ki akrabalarıma ya da esimin akrabalarına bile veremem cocugu sevsin diye şimdilerde çocuk sapkınlığı çıktı boyle iğrenç insanların olduğu dünyaya çocuk falan getirmem
36 Yorumla- +1 yıl
cok haklisiniz, istedigin kadar koruyup kolla, yetemezsin bu devirde, ya telefon ya baska birsey, birsekilde cocugun bilincini ve kendisini kaybediyoruz. kaldiki dedigin gbi sapkinlik cok fazla, 1 sene once bi haber okumustum sok gecirmistim, 9 yaslarinda bir erkek cocuguna 5 6 kisi tecavuz etmis ve anusu falan yirtilan cocuk olmustu.
Maddi kısmını geçtim ülkenin bulunduğu hal ortada böyle bir ortamda ne kadar çocuğunu koruyup, sağlıklı yetiştirebileceksin ki.. zevkinin ya da içgüdüsel duyguların uğruna çocukları dünyaya getirip kimseye acı çektirmeye gerek yok.
21 Yorumla
+1 yılBu kirli dünyaya bir çocuk bile fazla. Ama hep aynı kalır bu dünya, düzelmez. Vede hiç bir mantığı yok bunun. Ee o zaman bu kadar insan neden evlenip iki çocuk yapıyor. 🤔 Neden evlenmek diye bir olay mevcut. Güvendikleri, güvenceleri ney 🤔
53 Yorumla- +1 yıl
cahillik (geneli baz almiyorum)
- +1 yıl
Yok yani eleştirmek normal. Bazıları da yaptık bir cahillik der. Lafta kalır.
- +1 yıl
aynen
+1 yılEgğer her iki tarafta anne baba olma sorumluluğunu alabilcekse çok güzel bir his anne baba olmak bu devirde bi endişe olabilir ama endişelerle yaşanmazki
31 Yorumla
+1 yılMantıklı veya değil bilmiyorum ama ben çocukları çok seviyorum onun için 2 oğlan 1 kız 3 çocuk doğurmak istiyorum yapacak bir şey yok anne olmak hayallerimden biri
18 Yorumla- +1 yıl
Tipine bakıp cevap veriyorum... sende haklısın 👍@Deyverson
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok umutlar tükenmez 🤷🏾♀️
+1 yılÇocuğa iyi bir yaşam sunamayanlar yapmamalı bence. Kendine güvenen yapabilir görseldeki çok tatlı hem kim istemez ki şöyle bir bebek
35 Yorumla- +1 yıl
benim anlatmak istedigim olay tamda burada basliyor, yani iyi bir yasam degil benim sorum, maddi manevi ve fiziki butun kotulukleri akliniza getirin, bunlarin hepsini kavrayarak dusunun, bunlarin yarisini bile bir insana yasatmak veya yasatmamak bizim elimizde, yani bunlari bir insana yasatmaya hakkimiz var mi?
ne kadar maddi durumunuz, psikolojiniz iyi olursa olsun. butun kotu seylerden bahsediyorum. - +1 yıl
Ne anlatmak istediğini ben gayet iyi anladım. Ama benim fikrim de bu yönde..
- +1 yıl
Ne demek, asıl ben teşekkür ederim saygınız ve anlayışınız için :))
Mantıklı veya değil bir şey söyleyemem bu konuda ama ben çocukları çok seviyorum ve anne olmak hayallerimden bir tanesi
11 YorumlaBende bunları Çok düşünüyorum ve yapmak istemiyorm çocuğa kutlu bir gelecek vaad edemedikten sonra ne anlamı var yapmanin
13 YorumlaHer insan dünyanın kaderini değiştirecek potansiyelle doğar. Umudunuzu kaybetmeyin bende çocugum olsun istemiyorum
13 YorumlaO kadar çok aynı görüşü savundum ki. Bu dünyaya çocuk getirilmez vs vs ama bazen bişeylerin önüne geçemiyomuşsun.
17 Yorumla- +1 yıl
Bana da canice geliyor. Hata olmak zorunda da değil işte anlatmaya çalıştığım bu. Korunurken hamile kaldım ve tabii ki bebeği dünyaya getirme kararı aldık. Kıyamadık ona. Ama bu dünyaya çocuk getirmek saçma gelirdi bize her zaman kendi egonu tatmin etmek sırf anne baba olmak için bh kadar acımasjz bir düzene saf bir can getirmek istemedik. Ama bazen sen düşünmesen de evren kader ne dersen de yapacağı sürprizi yapıyor. O yüzden fazla büyük konuşmayın. Asla demeyin.
- +1 yıl
ben zaten bu hayatta asla, asla yapmam demem. cunku neyi yapmam dediysem basima geldi😂 ote yandan keske iyi korunabilseymissiniz, ama saglik olsun, vardir bundada bir hayir. evlat gbisi yoktur bu dunyada, kokusu, konusmasi, teni, gulusu, herseyi sizden bir parca. mucizevi bi varlik. onu cok sevin..
+1 yılÇocuğum var eğer şu an ki zamanda olsaydı kesinlikle dünyaya çocuk getirmek istemezdim, çocuğun sorunlarından değil tamamen dünyada olan insanlıkla alakalı bir sorun günden güne iğrençleşirken insanlık kesinlikle yapmazdım.
Çocuk güzel bişey iyi ki varlar00 YorumlaDevir 10 sene önce de böyleydi, 10 sene sonra da böyle olacak
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBerbat bir hayat yaşayıp cehennemde yanıcam başım açık diye sırf ailem bencilce beni yapmışlar diye bu dünyayı çekmek zorunda mıyım belki çocuğum hayat dolu olacak ama işte çocuk doğurmak kumar
11 Yorumla
+1 yılÇok zor bir karar ben düşünmüyorum ama olursa çare yok
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1-2. Dünya Savaşında bile çocuk yapmışlar, savaş var suriler habire doğurup salıp salıp bırakıyor. Bu dünyanın iyi olduğu bir zaman olmadı ki. Onlar yapıyorsa hayli hayli bende yaparım. 💃
21 YorumlaMalum kişinin 'ben ekonomistim' sözü ne kadar mantıklıysa, o kadar mantıklı hocam...
21 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 454 cevap paylaştı.
+1 yılKimse çocuğu mantıkla yapmaz. Şimdi konuşturmayın beni, çocuk yapmakta bir şey yok, hepimiz biliyoruz bunu. Mesele o çocuğu hayata getirdikten sonra eğitmek, korumak ve sevmek. Bunları yapmayacaksak elbette çocuğa yapacağımın en büyük iyilik onu hiç yapmamaktır. Ama sen bunların hepsini annelik duygusunu bilmeden yazıyorsun, tamamen aklınla düşünüyorsun. Dışardaki dünyanın tehlikeleri çok belki ama işte aslında görev de bu zaten. Bu dünyaya rağmem sevmek, eğitmek, kollamak.
10 Yorumla Sıkıntılar dünya var olduğundan beri var ve var olduğu sürece de devam edecek. Senin çocuğun olmasa başkasının zaten olur. Ne zaman ne sıkıntı olacağını Bilemezsin. Ayrıca yeni gelen nesil daha bilinçli ve refah içinde geliyor. Bir şeyler değişirse bu nesil ile değişir. Bir de böyle bak?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Dünya kötü çocuk yapıyım" demek yerine "dünya kötü bu sorunlar çözebilcek çocuklar yapmalı ve onları yetiştirmeye çalışmalıyım" demeyi tercih ederim.
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYapmıyım*
+1 yılmantık çerçevesinden bakarsan hiçbir dönemde mantıklı değil..
21 YorumlaOoo bebik çok tatlı ❣️💖çokta severim ama dönemimiz maalesef ki git gide kötüye gidiyor ben bu durumdan çok endişe duyuyorum:(
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi bir baba olup iyi bir evlat yetiştireceğime yürekten inanıyorum. Maddi durum ileride ne olur bilmem ama fakir dahi olsam yinede en azından 1 çocuğumun olmasını istiyorum. Bu hayatta evlat sevgisi tatmak çok büyük bir mucize...
10 Yorumla
+1 yılVar oluş zaten bir kaos, acı ve sonlu, aciz bir varlığız ek olarak bir belirsizlik var cennete de gidebilirsin cehenneme de ya da bir hiç olursun böyle bir şeyi neden deneyim etmesini isteyim.
11 YorumlaÇocukları çok severim devlete millete değil kendime güveniyorum :)
20 Yorumla
+1 yılBabaların öz çocuklarını becerdiği bu dönemde düşünmüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılFotoğrafa bakınca çekmecede ki kondom paketini çöpe sallayasım geldi. Ne kadar güzel ya maşallah :) Ben bir tane doğururdum ve ona da güzel bakardım. Tıpkı annemin beni büyüttüğü gibi
10 YorumlaHiç düşünmüyorum. Bu zam fırtınasında onun geleceğiyle oynayamam
10 Yorumla
+1 yılBu düşüne yapısındaki kişi kendine güvenmiyordur. Ben güvendiğim ve yetiştirebileceğime inandığım için katılmıyorum.
10 Yorumla
+1 yıldünyada zaten insan patlaması var yani ne gerek sana katılıyorum. görseldeki yorumlar da şahane
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim tavsiye için
+1 yılNerden baksan tutarsızlık ahmet kaya nin da dediği gibi
11 YorumlaBakabilecek durumunuz varsa yaparsınız ya da çocuk ilerde sitem etmesin derseniz yine yapmayın
13 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende hep çevreme "Doğmamış Çocuğumu okadar çok seviyorum ki, onu bu dünyaya getirmeyerek koruyorum " diyorum. Anlamıyorlar yapıcak bişey yok
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe alaka açık olsa ne fark edicek?
+1 yıl2023 = 8 Milyar / 2037 = 9 Milyar / 2056 = 10 Milyar / 2100 = 10,875,000,000 (Gelecekte insan nüfusu) Tahmini
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılEskiden bebeklerin bir kismi ölüyordu hastaliktan, tecavuz, taciz vs. hep vardi. Simdi eskiye nazaran sartlar cok cok daha iyi ama size bi s2 begendiremiyoruz.
Haberlerde ucbes cinayet haberi gorunce insanlar bozuldu saniyorsunuz. Eskiden de vardi simdi de var, ileride de olacak.13 Yorumla- +1 yıl
Ee ben yok mu dedim? Ben diyorum ki zaten oyle haberlerdeki kadar az degiller, her allahin gunu cinayetler oluyor. Dedigim su, bu hep boyleydi. Eskiden de vardi.
Bir de biz cok mu guzel bir ortamda dogduk? Harika bir dunya mi bizimkisi? Sizin kafaya gore su an dunyada insan olmazdi. Dusunce biciminiz bastan yanlis ve kusura bakmayin şımarıkca.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKocadan çıkan çocuk yok denecek kadar az zaten bütün kadınlar aldatıyor
10 Yorumla
+1 yılEe o zaman her işin altında mantık arıyorsun kimse çocuk falan yapmasın
11 Yorumla
+1 yılBen daha kendim barbie oynuyorum
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlar hep vardı. Sen ve seçtiğin eşin ne kadar güçlü olursa MADDI VE MANEVI, çocuk o kadar uzak olur pisliklerden, bir o kadar korunaklı olur. Lüks bir güvenlikli sitede oturan çocuğun maruz kaldığı tehlike ile gecekondu mahallesinde doğalgaz dahi olmayan yakacak kömür bulamayan bir sözde aileye doğan bir çocuğun maruz kalacağı maddi manevi tehlikeler bir mi? Asla. Kimse inkar etmesin. O yüzden maddi manevi yeterli olmadan çocuk yapmak hiç mantıklı değil.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayatta gümbür gümbür gelen bir tehlikeye karşı önlem alabilirsiniz mesela sabit geliri olmayan açlık sınırının altında yaşayan kendi karnını doyuramayan bir çift çocuk yaparsa başına neler geleceğini çok iyi bilir. Siz kalkıpta yüzde 90 lik ihtimali olan duruma karşı yüzde 5 ihtimali olan durumu söylüyorsunuz şu an. Yüzde 5 lik ihtimali hesaplayacak olsa kimse hayatına devam etmesjn herkes kendini assın
Cevap sahibi+1 yılUfak hesaplar peşinde olan insanların ufkunu açmak zor. Sen yapma o zaman yani
+1 yılAy aman aman aman bırakın çocuk yapmayı bu devirde yaşamak bile hiç mantıklı değil
00 Yorumla
+1 yılİmkanı olan iyi yetistirecek olan çocuk yapmalı
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısın psikolojik saglık da çok önemli
ne kadarımı var? herkese çocuk lazım
15 Yorumla
+1 yılSanki bu devire ait olan bi şey ne anlattın acaba boş. Sanki çocuğu el yetiştirecek sen kendine bak bir de evleneceğin kadına önemli olan anne baba yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenceee en guzel duyguu anne olmak. Tabi bi anne olmak var bi annecikkk
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuk yetiştirmek çok zor bu devirde
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet aynen öyle maalesef
hiç mantıklı değil yapmayın :D
10 Yorumla
+1 yılBenim için şu an mantıksız
10 Yorumla
+1 yılÇılgınlık
21 YorumlaBöyle düşünen zaten evlenmesin daha iyi düşünce adamı öldürür iki yılda boşa karı kalır ortada
010 Yorumla- +1 yıl
Bir an da bir şey ola bilir gibi yaşamak istemem eğitimli olmaya bilirim ama dünya öyle veya böyle diye de çocuk dünyaya getirmek veya getirmemek gibi bir düşünce olmaz her zaman bir şey olma ihtimali var eski zamanlarda veya şimdi deprem olacak sel olacak bilmem ne olacak gibi düşünce insanı o güzel eğitimli aklını böyle yoruyor işte bir de çocuk getirmiş olanlar için eğitimli biri nasıl der ki çocuğu olan da geri dönüşüm yok diye kim diyor ki geri dönmek ister bu dünya neler de olsa çocuklar her bir şeyin önüne geçer bin bir çeşit şeyler düşünce olacağına sadece onları düşünürsün neyse biz eğitimli değiliz çok akıllar çocuk yapmasın ne diyelim bakalım o zaman bu zor dünyada ne kadar ayakta kala biliyorlar
- +1 yıl
ne alakasi var hanimefendi 😂 inanin benim sordugum soruyla bagdastiramiyorum soylediklerinizi,
kaldiki yemin ederim bende isterim 2 3 tane cocugum olmasini, evlat kokusunu icime cekmeyi bende isterim, hemde ne kadar cok istedigimi tahmin bile edemezsiniz.
ama sordugum soruya bakarsaniz, dusuncem farkli. bu dunyadaki ve obur dunyadaki acilari yasatmaya hakkim yok.
ehliyet sınav olmalı artık
13 Yorumla
+1 yılMantıksız bence
11 YorumlaMaddi durumum iyise yap
11 Yorumla- Devamını Gör (19)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası