Bu devirde çocuk yapmak ne kadar mantıklı?

ya bi düşünsenize, bi ton sağlık sorunları, onca acılar, dertler, terör, sel deprem bir sürü felaket vs vs

cinayetler, hirsizliklar, tecavüzler, ekonomik sikintilar vs vs

bide manevi acidan sikintilar var ki, herkes birbirini
kaziklama derdinde, birbirinin ustunden gecinme derdinde, aldatmalar, kumpaslar, yalanlar, dolanlar..

hepsini gectin varsay bitmiyor, inancimiza gore bu dunyada sinavdayiz, olunce cennet veya cehenneme gidicez ya da cezamizi uzzuuunn yillar cehennemde cektikten sonra cennete gidicez ve ordaki izdirabin en hafifinin acisini bile, hayal etmek bile mümkün değil..

şimdi soruyorum size, böyle bir dünyaya çocuk dahası bir insan getirmek ne kadar mantıklı? bunu ona yapmaya hakkımız var mı?

şimdi diyeceksiniz, belkide cok iyi bir hayat yasiycak ve cennete gidecek nerden biliyosun?

işte son soru cok onemli.. nereden biliyoruz? bilemeyiz.

allahtanki benim gibi dusunen insan sayisida cok fazla, asagidaki yaziyi bir bilim sayfasi olan be bardan aldim.

ve mutlu oldum, cunku yanlis dusundugumu zannediyordum. ama mantikli dusunen insanlarla ayni fikirde olmam beni mutlu etti.

peki siz ne dusunuyorsunuz? hatta bu soruya cocugu olmayanlar cevaplarsa daha iyi olur, cunku cocugu olan insanlarin direk zoruna gidiyor, cunku zaten bi cocuk getirmis dunyaya geri donusu yok..

soz sizde?
Güncellemeler
+1 yıl
bu devirde demekle hata etmişim, özür dilerim, aslında asıl sormak istediğim bu dünyaya diye baslamakti. insanoglu var oldugundan beri diyeyim.
Güncellemeler
+1 yıl
sonuc itibari ile;bana cocugum olursa hic hastalanmayacagina, tecavuze ugramayacaguna, cinayete kurban gitmeyecegine, herhangi bir uvzunu kaybetmeyecegine, rahat ve mutlu bir hayat yasayacagina, aci cekmeyecegine, istedigi insanla evlenip, hayirli evlatlarinin olacagina vs vs ve bunlarin sonunda cennete gidecegine soz verin, bende cocuk yapayim.