Şöyle yazıyor;
"Merhaba kendim nasılsın umarım iyisindir bazen hayat öyle kötü gidiyor ki inanamasın kimsenin sevmediği konuşmadığı biri olmaktan çok yoruldum yanlız olmaktan çok yoruldum sevgisiz büyümek beni çok yordu hayatımda hep neşeli görünmek beni çok üzüyor onca insanın benimle dalga geçişleri sadece şişman ve cırkın oldugum ıcın arkadasımın olmasını o kadar çok ısterım kı ama ıste bı tane bıle yok ömrüm boyunca hep yanlız kalcam ınanıyorum ben sadece sevılmek ıstedım ya valaha ben kotu bırı degılım keske sevseydınız beni."
Merhabalar,
Öncelikle şunu söyleyebilirim, yazıdan anladığım kadarı ile akran zorbalığı söz konusu olabilir. Bunun için okulla gereken görüşmelerin yapılması ve gereken önlemlerin alınması büyük önem taşımakta. Eğer okul iş birliği kurmuyor ise iş birliği kurabileceğiniz bir okula geçebilirsiniz, tabi ki kızınızın da fikrini alarak. "Annecim okulda işler biraz zor gidiyor sanırım. Seni korumak benim için her şeyden önemli. Bu nedenle okulunu değiştirmek iyi olacak. Sen ne dersin?" gibi önden çocukla mutlaka konuşma yapılmalı.
Değerli ve sevildiğini hissettiği anı ağları yaratmak önemli.
Her gün çocuğunuzda sevdiğiniz özelliklerini kendisine söyleyebilirsiniz. Okuma yazma biliyor ise küçük kağıtlara yazıp bir kavanozda biriktirebilirsiniz. Ama koşullu cümleler içermemeli. Onunla yapmayı sevdiğiniz aktiviteleri, kişisel özelliklerini kullanabilirsiniz. Örneğin "seninle kek yaptığımız anlara bayılıyorum." "Gülüşünü çok seviyorum." "Kokun beni çok rahatlatıyor, bayılıyorum kokuna" gibi.
Muhakkak duygusu hakkında konuşun. Arkadaşlarının ona kötü davranması karşısında hissettiği duyguların normal olduğunu söyleyin. Destekleyin.
Eğer imkanınız var ise mutlaka terapi desteği alın. Çocuğunuza çok iyi gelecek, size de yardımcı olacaktır.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam