Şu an 6 yasında ve bu sene 1. Sınıfa başlayacak, ne kadar uğraşıp uyarsam da fayda etmiyor ve tersten yazmaya devam ediyor.
Sizce bir uzmana başvurmalı mıyım?
Sizce bir uzmana başvurmalı mıyım?
Kiz sen annemisin ♥️♥️♥️masslah ya benim cocuklugumda oykeymis ablamin bir kizi okdunyiyenim oda bana cekmis bir kac rakami oda terden yaziyoda gecici bir evre kardes takilma okadar 😊
:) umarım geçicidir. İstediğinde gayet düzgün yazıyor ama kendi kendine bırakınca tersten yazıp getiriyor:))
Senle ugrasiyoo 😊😊😊😊haifce kizcan artij 😊😊
Benim yeğende öyle yazıyordu, okula başladıktan sonra orada ki eğitim daha ciddi geliyor sanırım ve düzeltti.
Umarım öyle olur bizim de
Olur olur emin ol =)
Şimdi umursamıyor beni :) ben de okula başladıktan sonra öğretmenler yönlendirir eğer bir terslik varsa diye düşünüyorum. Bekleyeceğim biraz daha.
Küçük bir einstein mi yetisiyo kız yoksa:))
Kafası zehir gibidir bilirsin 😂😂😂
Oowww bebegim yerim ben onu ısır onu benim yerime annesi😊😚❤🌹
Öperiim severim :)
teşekkür ederim beybisi😊🌹😗
Cevap
20Cevap
Benim kızım da o yaslarda aynısını yapardi. Ben de acaba uzmana gitsem mi demistim ama Dogal bir olaymis, zamanla düzelir su anda Kizim sinifin hep ilk üçünün icinde.
Çocukların dünyası oyun üzerine ve bazı çocuklar bildiğinden şaşmaz. ufak tefek parka gitme , dondurma oyun oynama gibi ödüller ile doğru yazdığında ödül ver zamanla olacak sabır et
Çok ileri derecede değilse gerek yok sadece biraz daha takip edip çok fazla ısrarcı olmadan anlatmaya çalışmak gerekir.. bu arada takip isteği atar mısın
Atamam arkadaşım
Aynen bunu yaşadım. kolaycilik deniyor, foto hafıza ile ilgili beynine ters yerleştiriyor eline o şekilde emir veriyor. yani yetenek değil hızlı kapanlarda olur sonra düzeliyor merak etmeyin tam yaşı zaten.
Yaşamadım bilmiyorum ama inşallah ters bir durum yoktur
İnşallah yoktur 🙏 okula başlamasını bekleyeceğiz şimdilik.
HAdi inşallah :)
Göz doktoruna götür bence.. ters yazmasinin sebebi goruntunun beyine ters olarak iletilmesi ile ilgili olabilir
Göz doktoruna gitmiştik hiç bir sorun yok görme de
Nörolojik bir rahatsizlik var mı peki
Hayır
Resim yapmaya teşvik edin. Zamanla değişecektir ama onu anlamaya çalışın.
Disleksi olabilr ayrica egitimi acisindan siz okuma yazma ogretmeye calismayin
Öğretmeye çalışmıyorum zaten.. Birlikte yazı yazıyoruz bazen, resim yapıyoruz. Harflerin çoğunu böyle böyle öğrendi ama kendi kendine bişeyler yazdığında bakıyorum çoğu ters. Disleksi durumunu öğrendiğimden beri endişelenmeye başladım..
Tamam teşekkürler.
Kız sen nesin ki çocuğun var gıııı? :-/
:)
Aaa ben büyüdüm 😂😂😂
Yaa ne sandın 😂😂
ooo hoşgeldin disleksi kardeş
Bu kadar bilindik şeyi ben ilk kez duyuyorum. İnternette araştırınca öğrendim.
Uzmana gerek yok ben söyleyeyim, disleksi bu.
Evet yeni öğrendim onu da. Biraz endişelendim açıkçası
Göz doktoru falan diyenler var
Hayreti mucip
Bunu konuşalım ister misin
Disleksi olabilir. Bir uzmanla görüşün.
Evli değilim malesef. Mesaj alındı iyi akşamlar
Amuda kaldırarak yazı yazdır😎
Evet o zamanla düzeliyor. Benim kardeşimde aynıydı
Vay arkadaş erken evlenmiş hatun
Düzelir dert etme
Meslegin nedir
yok bilgim canim zamana birak uzerine gitme