Kimseye güvenmez oldum. Bakıcıya çocuk emanet etmek çok uzak bir ihtimal gibi geliyor. Devir o kadar kötü bir devir ki.

Kimseye güvenmez oldum. Bakıcıya çocuk emanet etmek çok uzak bir ihtimal gibi geliyor. Devir o kadar kötü bir devir ki.

Çocuğuma iyi davranacak ve gözümü arkada bırakmadan emanet edeceğim üç insan olur. Annem, kayınvalidem, eşim (bundan şüpheliyim).
Bu kişiler dışında çocuğumu kolay kolay kimseye emanet etmem. Mümkün olduğu kadar çocuğuma kendim bakar büyütürüm. Zaten anlaşmayı iyi bir insan mı değil mi hepsini geçtim birçok bakıcının maaşı direkt bir kişinin çalıştığı parayı ellemeden başkasına vermesine denk geliyor artık.
Tüm gün çalışıp çocuğumu görmeyip üstüne 0 TL ile hayat sürdüreceğime evde misler gibi çocuğuma bakarım üstüne evimi temizler yemeğimi yaparım.
Çocukları tamamen bakıcının eline bırakıp bakıcıyı da başıboş bırakırsanız korkabilirsiniz ben özel bir hastanede çalışıyorum vip ler geliyor hepsinin yanında bakıcısı var ve bütün çocuklar yabancı dil biliyor kimisi Fransızca kimisi İngilizce kimisi Rusça kimisi İspanyol ve imreniyorum yani keşke bizimde imkanımız olsaydı da bizede bakıcı baksaydi annem babam çalışıyordu biz kendi kendimizi büyüttük resmen babaanne üvey ilgilenmedi yengem desen bir misafirlikten baska bir misafirliğe gidip hazıra konmayi severdi ve asla bize bakmadılar yani o açıdan bı boşluğumuz var hayatimizda
İnsan mecbur kalınca her şeyi yapar diye düşünüyorum. Annesi veya kayınvalidesi olanlar çok bakıcıya ihtiyaç duymaz ancak annesinden kayınvalidesinden başka bir şehirde yaşayanlar hiç yakını olmayanlar güvenebileceği arkadaşı komşusu olmayanlar mecbur işinden ayrılmamak için bakıcı tutmak zorunda. Tam olarak bilgim yok bakıcı konusunda ama rastgele biri yerine profesyonel eğitimini almış veya belli kuruma kuruluşa bağlı yerlere başvurulabilir diye düşünüyorum.
bence bakıcı bakmamalı , anne ya da baba bakmalı. şahsen benim çocuğum olsa çalışmak yerine tercihim ona bakmak ve büyütmek olur.
iyi bakıcılar mutlaka vardır fakat güvensiz bir zaman da yaşadığımız için çocuğa mecbur kalınmadıkca başkası bakmamalı. illa yakın derece akraba olursa iyi olur fakat çok iyi araştırıp vermelisiniz çocuklarınızı bakıcıya
Cevap
41Cevap
Valla bakıcı var bakıcı var gadası. İyi birine düşersen emanet etmek kolay olur. Ama kötü biri olursa iş sakata binebilir
Hayır tabikide çocuk bu boru değil😃
Bence edilmez
3 yaşlarına kadar evde kendim ilgilendim ikizlerimle. Sonra eve kamera koyup bakıcı ayarladık ve işe başladım. Hem avantajı hem dezavantajı var. Kamera olmasi ve tanıdık birisi olması beni daha rahat hissettirse de eğitim almadığı için çocuğun günleri boş geçiyor. Ben 3 yılda sayıları, renkleri, ingilizce kelimeleri vs bir çok şeyi ogretmisken 2ayda bakıcı ile kaldıkları dönemde gerileme yaşadık. Bakıcı da geç gelip erken gitmeyi huy edinmeye başladı. Piyasadaki fiyatın üzerinde ödeme yapıyordum üstelik ve çocuklar harici başka bir şey kesinlikle istemediğim gibi yemeği, atistirmaliklari vs herşeyi hazırlayıp bırakıyordum. Ama memnun kalmadım ve okul öncesi eğitim merkezine yazdırdım. iyi ki öyle yapmışım. l, çocuklarda daha mutlu
Efendim edilir neden olmasın Bak müteahhitlere canımızı emanet ettik ev satın aldık işte öldürdüler yani sıkıntı yok evladığında işte bir şeyler yapar Artık bilemem ne yapar Ha bu arada sakat yersin Ama Allah sağlık sıhhat versin yani şu Olsun olsun falan demiyorum Allah sağlık sıhhat versin ama dediğim mesajı almışsındır Umarım tersten anlamamışımdır
ben bakıcı ıle buyumus bı cocuk olarak soyluyorum hayır ozelıkle bu devırde yanı cocuga yazık yemın ederım bakıcı dedıgınız sey de ustyunu degıstır yemek yedır uut bunlardan ıbaret yanı cocuga bı anne babbanın sevgısı gerekıyor ben tavısye etmyorum bakıcı ısını
Sana bakamamislar o zaman hepsi için genellemen yanlış bence
@Kızlardasormasınm hepsı ıcın aynı o anne sıcaklıgını vermez
Asla edilmez ve edilemezse çocuğun başına ne getireceği belli değil örnek sen calışıyorsun çocuğu bakıcıya emanet ettin ve eve geldiğinde bakıcı çocuğa şiddet uyguluyo çocuk çok yaramaz olduğu için şimdi gelse bakıcılara güven ne demeli haklimiyim sence
Bakacak kimsesi olmayan ve çalışmak zorunda olan kişileri düşünerek. Lütfen ben asla bebegini vermem kreşe ya da bakıcıya demeyin. bazen hayat şartları ummadığın şeyleri yaşatıyor... ve mecbur kalıyorsun
Ben daha önce bakıcı olarak çalıştım herşeye iyi gidiyordu sonra işten ayrıldım çünkü ev sahibi evlenme teklifi etmişti kendisi boşanmış bir adam yani bakıcılaracn korkmayın aileden korkun. İyi bir bakıcı bulursan koy
Bu devirde kadın mümkünse çalışmayıp evlatlarını kendi büyütmeli. Öğrencilerimin geneline ya bakıcı ya da anneanne/babanne bakıyor. Anne eğitiminde, terbiyesinde, bakımında olan öğrencilerim genel olarak çok daha pozitif ve mutlu.
İnsan direkt sadece kendisi kendi evladına sahip çıkamayacaksa hiç bakıcı toplarına girmemeli bence. Seksenlerde, doksanlarda bakıcı yoktu. Bakıcıya güvenmek zordan daha zor. İnsansı robot daha güvenilir olur, o derece.
Eve kamera yerleştirin.
İşe almadan önce sohbet edin fikrini sorun ve çocuğunuzun huyu, nasıl davranilmasi gerektigine dair ufak bi eğitim verin. Bagirip baskilamasin ya da bir şeyi yapma diyorsa açıklasın öğretsin vs.
Bakıcı falan güvenmem mecbur kalırsak annem ya da kayinwalimdem veya baldızım bakar oda nadir eşime hep derim sen evde çocukla ilgilen güvende olun ben gerekirse 2. İşte calisirim parayı dert etme çalışmani istemiyorum derim
Güvenilir bakıcılar var ancak denk gelir mi size bilmiyorum, arkadaşım bulmuştu çocukları için sonra teyzesinin kızına baktı aynı kadın sonra geri kendi ikinci çocuğuna şimdide bizim iş yerinden başka birisinin çocuğuna bakıyor şans biraz
Bakıcı olarak Rus veya Ukraynalı diyorsan tabikide güvenilir ama başka biri kaçabilir, dikkatli olmak lazım.:)) Şimdi sorunun cevabı na gelirsek insan olsun canımı yesin çocuğumu emanet ederim.
çoçuğa ver tableti
ver özel okula
sorsan herkes anne-baba
bakıcıya gelene kadar!
madem herkes üremesin!
Çocuğumu kimseye emanet edemem annem ya da kayınvalidem dışında. Kendim bakarım.
bu devirde bırak bakıcıyı, marketten poşetleri arabaya taşırken "kardeşim iki dakika şu çocuğa bakıver" diye bile kimseye çocuk emanet edilmez!
Hiç bir zaman bırakmam. Hep hatırlarım annem ben çoçukken amcamın bile yanında yalnız kalmama izin vermezdi. Büyüdüm eşşek kadar kız oldum yine amcamın oğlunun bile yanına yalnız bırakmaz eğer o evdeyse yanında götürür beni
Bu devirde kimseye emanet edilmez. Kendi evinde bile istismar edebilirler çocuğu gözünden ayırmıcan. Büyüsün naparsaniz yapın.
Ay insanalr kendi anne babasına güvenemez hale geldi nasıl güvenecek çok zor. Zorunda kalanlara Allah yardım etsin
Annem ve kayınvalidem dışında kimseye emanet etmezdim. Bakıcılar büyük risk, iyi gibi görünüp ruh hastası çıkabiliyorlar.
Çok güzel soru insan güvenemez gerçekten. Ancak kamera falan yerleştirebilir evin içine belki ancak öyle…
Bakıcı sadece çocuğa yeme içme başında durma gibi gibi şeyler yapmıyor, çocuğun bilinçaltıda programlanıyor o yüzden çok dikkatli olmak lazım
Babaannesine ya da anneannesine emanet etmek daha sağlıklı...
Bu benim asla yapmayacağım bir şey. Çocuk anne sevgisi ile büyümelidir
Ben edemezdim, annem ve kayınvalidemden başkasına emanet edemem gözüm arkada kalır.
Öz anaya babaya güvenmede sorun yaşayan insanlar var ne bakıcısı bee
Ben kendi annemden başka kimseye emanet etmezdim çocuğu bu devirde kimseye güven olmaz
Eve gizli kamera koy, çoğu eve erkek alıyor çocuğu atıyorlar bir kenara sonra
Devir çok kötü insanlara güven yok, tanımadığım insana emanet edemem.
İyi arastirmak lazım yoldan geçen rastgele biri bakıcı diye tutlmaz
İyi birini bulursan evet bana küçükken hep bakıcılar bakıyordu
Piskuvit çocuğuyum diyosun yanu 🤣
sakın bakıcıya verme bizim komşumuz bakıcıya verdi çocuğu gizli gizli dövüyomuş morluklardan fark ettiler babası bakıcıyı felç etmiş dövmekten
Çocuğum olsa güvenip emanet edebileceğimi zannetmiyorum..
devirle ne alakası var anlayamadım, şimdiki devirde daha kolay en azından kameralarla izleme gibi şanslar var
Tanımadığım birine güvenemem artı genç olmasındansa orta yaş birini bulmaya çalışırım.
Bence kesinlikle ne bakıcıya ne komşuya en yakiniza bile güvenmeyin vermek durumunda kalırsanız eve kamera falan koyun
Çalışiyorsan mecbur emanet edeceksin, referansları iyi olan birini bulmaya bak ama çalışmiyorsan kendin bakman psikoloji olarak daha doğru tabi
Kimseye guvenilmez ancak insanin annesi veya kayinvalidesi bakabilirse iyi olur onun disinda cocuk krese gidene kadar kendin bakmayi tercih ederim
Bakıcıların elinde büyümüş biri olarak söylüyorum ki ben olsaydım asla emanet etmezdim asla.
Bakıcı yerine karını evde bırakacaksın ya da çocuk yapmayacaksın ama benim düşüncem dedesigillere bırakmak
akraban varsa akrabana bırakmalısın. eğer çevrende akraban yoksa kamera yerleştir eve
Anne olmadığım için bilmiyorum ama bence bırakılmamalı
Kendin bakıp yetiştiremeyeceğin çocuğu neden yapıyorsun
Annelere dert mi düşmüş ki... Bakıcılara ne gerek var o mu terbiye edecek bence saçma
Edilmez bence tedbirli olmak lazım eve bi gizli kamera yerleştirebilirsiniz
Bakıcıyı tanımalisin, güvenebilirsen bırakırsın
Bu devirde çocuk yapılmaz
Anaokulu dışında hiçbir yere bırakılmaz
Hayır emanet edilmez güvenilmez
Çok zor ya kimseye güven olmuyor maalesef
Hayır
Çocuk oyuncak değil
2 yıl ayliksiz izin kullanmayı düşünüyorum
Annem kardeşim harici kimseye baktırmak istemem.
Eve kamera sistemi kurdurulabilir
Ben guvenemezdik herhalde.
Ele nasıl güveneyim? Asla.
Ben emanet edemem çocuğumu kimseye
Edilmez. Güvenmeyen de çocuğuna kendi bakmalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?