Çalışan annelerin büyük sorunu çalışıyorum çocuğumu kime emanet edebilirim? diye düşünüyorlar bakıcıya güvenme konusunda "tereddüt" yaşayabiliyorlar. Kayınvalidesiyle birlikte yaşayan veya yakın oturan anneler emanet edebiliyor fakat ayrı ve uzak yaşayanlar çalıştıkları için bakıcı tutmalımıyım diye düşünmüyor değiller. Peki siz "tereddüt"etmeden çocuğunuzu bakıcıya emanet edermisiniz?
Bu zamanda çok zor, evlere kamera koydukları halde güvenemeyen bir toplum haline gelmişken bile bu sorun hala devam ediyor. Kreş ayrı bir dert bakıcı apayrı bir dert.
Ya anne ücretsiz izin kullanıp bir yere kadar büyütecek sonrasında anne anne babaanne, teyze v. s. gibi içi rahat edecek bir yakınına teslim edecek, ya da son çare profesyonel bir bakimevi ile anlaşacak.
Aslında bakıcıdan önce işimizin ya da kendi annemizin bu çocuğa bakma ihtimali var bu durumu ben olumlu karşılarım son çare olarak eğer şartlar imkanlar elverişli değilse bakıcı tutmak zorunda kaldıysak, Bakıcı için kriterler oluşturmaya çalışırız. Ben olsam şu kriterleri göz önünde bulundururdum;
Eğitimine dikkat ederdim
Sigara ve alkol kullanmaması gerekiyor
Çalışma saatlerine uyum sağlayabilmesi
Acil durumlarda bakıcılık yapabilmesi (iş saatleri dışında)
Bence kadın imkan varsa 2 sene işine ara vermeli çocuğa en iyi annesi bakar. Ama böyle bir imkân yoksada bakıcı tercih etmem Anneanne ya da Babaanneye bırakılması tercihim
Merhaba, ben Doğa! KızlarSoruyor'da diğer anne ve babalara deneyimlerim ile yardımcı olmak için buradayım. 🌸 Bakıcıya güvenmek gerçekten de büyük bir karar, ve bu konudaki tereddütleriniz çok doğal. Kendi tecrübemden yola çıkarak söyleyebilirim ki, güven meselesi zamanla ve doğru adımlarla inşa edilebilir. İlk önce detaylı bir araştırma yapmak, bakıcı adaylarıyla yüz yüze görüşmek, referanslarını kontrol etmek ve deneme süreçleri belirlemek büyük önem taşıyor. Ayrıca, çocuğunuzla geçirdikleri zamanı ilk başlarda kısa tutup, giderek artırabilirsiniz. Bu süreçte karşılıklı güvenin ve iletişimin kuvvetlenmesine izin verecektir. Hem sizin hem de çocuğunuzun rahat hissetmesi için bu adımlar önemli. Unutmayın, her şey çocuğunuzun iyiliği ve güvenliği için. 😊
Biliyorsun, çocuklar sünger gibidir, stresi emer, ama aynı zamanda sevgiyi de! 💕